Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Καθε ποτε αλλαζεις/προσθετεις κρυσταλλους για τα αλλατα?

Όταν διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Εκτιμώ τουλάχιστον μετά από μια πενταετία και βάλε.

CARυοθραύστης έγραψε:Υγρό τεφλόν;; Λινκάκι;

Αυτό που πήρα λέγεται LOXEAL 55-14. Το αγόρασα από κατάστημα σιδηρικών κοντά στη γειτονιά μου.

Ωραίο το φίλτρο. Παίζει να το κάνουμε κι εμείς. :s_thumbsup

Μωρέ ωραίο δεν είναι. Αισθητικά μου κάθεται στο λαιμό, αλλά αφ΄ενός μεν σ' εκείνο το μπάνιο σπάνια μπαίνει κανείς, αφετέρου δεν ήθελα να το έχω χύμα στο πάτωμα. Το σημαντικό είναι ότι κάνει δουλειά.

drdino έγραψε:Δεν χρειάζεται φίλτρο νήματος μετά τον χαλαζία;

Όχι. Οι κρύσταλλοι είναι σαν χοντρό χαλίκι και το φυσίγγιο έχει μια πλαστική σχάρα που παίζει το ρόλο ενός υποτυπώδους "φίλτρου"
Ακόμη και όταν διαλυθούν οι κρύσταλλοι, δεν θα περάσουν στο πλυντήριο αφού θα συγκρατηθούν στη σήτα που έχει η σωλήνα εισαγωγής.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#80479 Ναι, έχω ίδιο φίλτρο κι έχω βαλει νημάτινο μετά. Βέβαια το έχω Στην κεντρική παροχή του σπιτιού, ήτοι πόσιμο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
ArrowsFA1 έγραψε:Νομίζω κανονικά το νήμα (για σκουριές, χώματα κλπ) πρέπει να μπαίνει πριν τον χαλαζία. Ίσως να έχει στην κεντρική παροχή, ας μας πει...

Εγώ στο εξοχικό (όπου το νερό είναι πολύ σκληρό) έχω μόνο φίλτρο νήματος μετά το ρολόι, νομίζω επιβάλλεται να προσθέσω και ένα κατά των αλάτων σε σειρά με το προηγούμενο (θα τα συνδέσω μεταξύ τους με τουμπόραμα και τα σχετικά υδραυλικά μπιχλιμπίδια).

ΕΕΕΠ! ΜΗ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!

Στην κεντρική παροχή έχω ένα φίλτρο 1 μικρού (Pentek) για να συγκρατεί ακόμη και τα ινίδια του αμιάντου (τροφοδοτούμαστε από αμιαντοσωλήνες...) ακόμη κι' αν είναι ακίνδυνα κατά την πόση.

Κάτω από τον πάγκο έχω ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα Pentek CBR2-10 που τροφοδοτεί μια βρύση που προορίζεται μόνο για πόσιμο νερό.

Ο Ντίνος προφανώς δεν εννοεί τέτοια φίλτρα, αλλά ένα φίλτρο για να συγκρατεί την είσοδο των κρυστάλλων στο πλυντήριο.

EDIT: Ντίνο τι λες? Μήπως πρόκειται για κάτι άλλο; Σίγουρα είναι πολυφωσφατικοί κρύσταλλοι? :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Pitt έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Νομίζω κανονικά το νήμα (για σκουριές, χώματα κλπ) πρέπει να μπαίνει πριν τον χαλαζία. Ίσως να έχει στην κεντρική παροχή, ας μας πει...

Εγώ στο εξοχικό (όπου το νερό είναι πολύ σκληρό) έχω μόνο φίλτρο νήματος μετά το ρολόι, νομίζω επιβάλλεται να προσθέσω και ένα κατά των αλάτων σε σειρά με το προηγούμενο (θα τα συνδέσω μεταξύ τους με τουμπόραμα και τα σχετικά υδραυλικά μπιχλιμπίδια).

ΕΕΕΠ! ΜΗ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!

Στην κεντρική παροχή έχω ένα φίλτρο 1 μικρού (Pentek) για να συγκρατεί ακόμη και τα ινίδια του αμιάντου (τροφοδοτούμαστε από αμιαντοσωλήνες...) ακόμη κι' αν είναι ακίνδυνα κατά την πόση.

Κάτω από τον πάγκο έχω ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα Pentek CBR2-10 που τροφοδοτεί μια βρύση που προορίζεται μόνο για πόσιμο νερό.

Ο Ντίνος προφανώς δεν εννοεί τέτοια φίλτρα, αλλά ένα φίλτρο για να συγκρατεί την είσοδο των κρυστάλλων στο πλυντήριο.

1. Το νερό εκεί πέρα ούτως ή άλλως δεν είναι πόσιμο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. :lol:
Δεν ξέρω αν ένα τέτοιο φίλτρο δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και για το ξέπλυμα ενός φρούτου ή στο μπάνιο...

Επειδή πιο πολύ με καίει για την προστασία του μπόιλερ, ίσως βάλω ένα μόνο στη δική του παροχή πάντως. Έχει βέβαια ανόδιο μαγνησίου, το οποίο θα αλλάξω σε λίγες μέρες για πρώτη φορά (μετά από 5 χρόνια ζωής) και είμαι πολύ περίεργος να δω σε τι κατάσταση είναι.

2. Χρειάζεται φίλτρο και μετά τον χαλαζία επομένως;
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 22 Φεβ 2015, 17:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Pitt
ArrowsFA1 έγραψε:2. Χρειάζεται φίλτρο και μετά τον χαλαζία δηλαδή;

Όχι, δεν χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#80510 Τελικα αυτοι ειναι πολυφωσφατικοι κρυσταλοι ή χαλαζια? και γω σκεφτικα να το βαλω στη κεντρικη, μαζι με τα υπολοιπα, αλλα γιατι δεν κανει για ποσιμο?
Στον ηλιακο μποιλερ κλπ θα κανει τιποτα? τα αλλατα θα μειωθουν?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#80536 Απ ' ό,τι κατάλαβα στο παραπάνω, τα συγκεκριμένα φίλτρα της ATLAS εξασφαλίζουν ελεγχόμενη διάλυση των κρυστάλλων, ώστε το προϊόν του φιλτραρίσματος να παραμένει εντός ποσίμων προδιαγραφών.

Αυτό φαντάζομαι επιτυγχάνεται μέσα από το συγκεκριμένο φυσίγγιο και όχι από κάποια ιδιαιτερότητα του κελύφους;
Αν έχεις το παραπάνω στην κεντρική παροχή, τι μέσο κόστος και διάρκεια έχει;
Και απ' ό,τι κατάλαβα έχεις πρώτα αυτό και μετά το νημα για να μαζεύει τα απομεινάρια των κρυστάλλων (και την υπόλοιπη βρώμα)...

Υ.Γ. αν επεκταθεί η συζήτηση ίσως να ανοίξουμε σε σοβαρή βάση ένα "περί φίλτρων νερού".....(όχι σαν εκείνο του παλιού φόρουμ που άνοιξε τυπάς για να διαφημίσει...)...ή ας το πάμε στα "μαστορέματα". Από την άλλη επειδή έχει και κάποια σχέση με τις λευκές συσκευές, δεν είμαστε τελείως off topic...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#80576 Το νεράκι που πίνω, όπως και ο αέρας που αναπνέω θα ήθελα να περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερες πρόσθετες ουσίες ή ενώσεις, ακόμη κι αν αυτές από κάποιους θεωρούνται προς το παρόν ακίνδυνες.

Ακόμη πιο επιφυλακτικός γίνομαι όταν για τις ουσίες αυτές κάποιοι ερίζουν περί του αντιθέτου. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23060411

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Pitt έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:2. Χρειάζεται φίλτρο και μετά τον χαλαζία δηλαδή;

Όχι, δεν χρειάζεται.

+1 και με βάση την δική μου (και πατέρα) έρευνα αγοράς. Για μη πόσιμο νερό π.χ ντουζεριας κανείς δεν μας πρότεινε κάτι μετά το φίλτρο χαλάζια

<
Άβαταρ μέλους
By gakost
Pitt έγραψε:.......

Αυτά που λες δεν τα αμφισβητώ αλλά προφανώς ισχύουν για το δικό σου στεγνωτήριο που όπως είπες είναι με εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή νέας τεχνολογίας και σαφώς ακριβότερο από το μέσο στεγνωτήριο που κυκλοφορεί. Για τα άλλα μια χαρά ισχύουν αυτά που έγραψα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
gakost έγραψε: Για τα άλλα μια χαρά ισχύουν αυτά που έγραψα

Έχεις κάθε δικαίωμα να συνεχίζεις να νομίζεις ότι ο πλέον κατάλληλος χώρος για τοποθέτηση πλυντηρίου ρούχων είναι εκεί που τρώς και μαγειρεύεις.

Για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά, παραθέτω μερικά links για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Bradford Metropolitan District Council, South Ayrshire Council:

A guide to running a food business from home.
Q: Am I allowed to have my washing machine and dryer in my kitchen?
A: Ideally washing machines and dryers should be located outside food rooms. In some circumstances this is not possible, and in these instances, NO laundry should be done while food is being prepared.

The Daily Mail

For while we associate laundry with cleanliness, some estimates say the average washing machine load contains 100 million E.coli at any one time. ...A study by Hygiene Audit Systems found living bacteria, such as Staphylococcus aureus and E.coli, on 83 per cent of laundered underwear samples.

Are Bacteria & Viruses Lurking in Your Washing Machine?

His (environmental microbiologist Charles Gerba) most recent study, of 50 homes in Tucson and 50 others in the Tampa Bay, Fla., area, has found that coliform bacteria, an indicator of unsanitary conditions, including the presence of diarrhea-causing E-coli, abound in many washing machines. Some linger even a load after you've washed your underwear, he says. ``They originate in feces, and we found that 60 percent of the washing machines had coliform bacteria. We just went in and swabbed your washing machine,'' Gerba said. ``And about 10 percent had E-coli in it.'' Next, Gerba and his researchers found that 40 percent of sterile cloths washed in non-bleach laundry contained fecal bacteria....

...Bacteria such as salmonella, which causes food poisoning, and viruses including hepatitis A and those most commonly causing childhood diarrhea, rotavirus and adenovirus, also were targeted....

...If laundry facilities are next to the kitchen, there's a good chance that after putting washed laundry in the dryer, the person will prepare food or bring his fingers to nose or mouth. ``You contaminate yourself and get the illness from those organisms,'' he said.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#88503 για απορροφητηρες το ριχνουμε εδω;

ο σπιτικος απορροφητηρας (μοιαζει να 'χει πολλα χιλιομετρα) χτυπησε κοφτη κατα τη διαρκεια του χθεσινου μαγειρεματος.
τις προηγουμενες 2 φορες που τον λειτουργησα δεν ειχε προβλημα, ισως επειδη ηταν το φαγητο γρηγορο. αυτη τη φορα ειχε οσπριο και τραβηξε αρκετη ωρα το σκηνικο.

δηλαδη:
καποια στιγμη, μετα απο 1+ ωρα μαγειρεμα, ακουω κατι σπινθηριστους θορυβους και ο απορροφητηρας σταματαει.
κλεινω-ανοιγω διακοπτη, τιποτα.
μετα απο 5 λεπτα τον ξανανοιγω, λειτουργει καπως για λιγο και μετα ξαναπεθαινει.

λεπτομερεια: σε καποια φαση ακουγοταν ηχος υλικου που καιγεται. ισως το φιλτρο;
δεν μπορεσα να διακρινω και το λεω με επιφυλαξη μιας και δεν μυρισε κατι

τι καμω;
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#88511 Ανοίγεις καθαρίζεις -αφού κλείσεις ρευματα- σχολαστικά και βλέπεις τι έχει καεί. Εναλλακτικά ξηλώνεις παίρνεις καινούριο τοποθετείς και είσαι ο καλύτερος του χωριού.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#88513 Ψάχνοντας στο νετ δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες για το βάρος των μονάδων κλιματισμού επαγγελματικών χώρων... Έχεις κανείς ιδέα που να κοιτάξω ή έστω μια κατεύθυνση ?