Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
saxon_747 έγραψε:
Asimov έγραψε:Λογικά τα γράφει στο site του ΟΑΕΔ. Πριν από 3 χρόνια για μεικτες αποδοχές 1800 ευρώ περίπου, πήραμε 1700 ευρώ, αν θυμάμαι καλά.

Εφάπαξ καταβολή; Μήπως εννοείς το επίδομα του ΙΚΑ;

Ναι, εφάπαξ.
Όχι, του ΟΑΕΔ.
Εξάμηνο εμείς δεν πήραμε, για το βοήθημα μιλάω.
Όπως ξαναεγραψα ήταν να κοπεί, τώρα που μειώθηκαν οι εισφορές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
saxon_747 έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Γιωργη η μπομπιτσα πως παει;

Εμένα ρωτάς;

Α ολα κιολα μπομπιτσα μια ειναι..
Η κορακλα του geof1 , αν μεγαλωσει λιγο μπορει , μπορει λεω , να της γνωρισω τον γιοκα μου ....
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#18251 Βρήκα αυτό: http://www.oaed.gr/index.php?option=com ... 71&lang=el
Ποσοστά δε γράφει, οπότε δεν μπορείς να υπολογίσεις το ποσό, αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Asimov έγραψε:Βρήκα αυτό: http://www.oaed.gr/index.php?option=com ... 71&lang=el
Ποσοστά δε γράφει, οπότε δεν μπορείς να υπολογίσεις το ποσό, αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα.

Αυτό το διάβασα και έχω ήδη συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά. Τα ποσά δεν μπορώ να βρω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#18255 Παντως θυμαμαι το τρεξιμο κ την γραφειοκρατια για τα επιδοματα , γμσ τα...
Η γυναικα μου επειδη γεννησε με καισαρικη δικαιουταν κ ενα ποσο για τα φαρμακα στο μαιευτηριο (περιπου 200€ ηταν).εκανα τα χαρτια γι αυτα , 3 χρονια μετα τιποτα δεν εχει ερθει...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#18257 Πέρασαν χρονια και τα ξέχασα, αλλα σε γενικές γραμμές ισχύει αυτο που αναφέρει: θα υπολογίσεις τις αποδοχές της συζύγου για το διάστημα που είχε αδεια τοκετού και λοχείας και θα αφαιρέσεις απο αυτες τα ποσά που κατέβαλε το ΙΚΑ. Ο,τι λείπει θα το συμπληρώσει ο ΟΑΕΔ.
Στην περίπτωσή μας έλειπαν 1700 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Geo f1 έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Γιωργη η μπομπιτσα πως παει;

Μεχρι 38.2 πηγε σήμερα. Τωρα κοιμουνται στο σαλονι με την μαμα της αγκαλια. Και γω στο 2πλο με Σπαικ. Ειχε γκρινια αρκετη σημερα. Αλλα γευμα δεν εχασε

Send from my 4.4.2 Note 3

Όπως μου είπε ένας (εξαιρετικός) γιατρός: Παιδί που τρώει μην το φοβάσαι! :eat: :)

pipinos1976 έγραψε:1. Το αρχικό ωράριο του εκπαιδευτικού είναι πλέον 23 ώρες (διδακτικές) / εβδομάδα + κάποιες που έχουν σχέση με διοικητικά. Λόγω έλλειψης γραμματείας (όσες υπήρχαν βγήκαν ή όπου να 'ναι βγαίνουν σε σύνταξη) και επειδή αρκετοί εκπαιδευτικοί (κυρίως Β/θμιας) γυρνάνε από σχολείο σε σχολείο και, προφανώς, αποκλείεται να έχουν διοικητικό έργο, ο φόρτος είναι μεγάλος, οπότε κανείς σχεδόν δεν γλυτώνει με λιγότερες από 25 ώρες / εβδομάδα. Ο τυπικός (λόγω παλαιότητας) εκπαιδευτικός (παίρνουμε Μ.Ο.) έχει σήμερα, στην Ελλάδα, περίπου 18 ώρες μάθημα και άλλες 5 ώρες (περίπου) διοικητικό έργο.

Να μην σου πω πόσες ώρες εργάζονται άλλοι σε εξίσου ή περισσότερο υπεύθυνα πόστα (πόστα στα οποία από το αν θα κάνεις καλά τη δουλειά σου εξαρτάται το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν 100 ή και περισσότεροι άνθρωποι).

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ για το ωράριο των εκπαιδευτικών στο Γιουνανιστάν.

Ο κουμπάρος και κολλητός δούλευε δάσκαλος σε δημοτικό στο Λονδίνο (τώρα είναι σε άλλη δουλειά, στην ίδια πόλη). Ώρα προσέλευσης 08:00, ώρα αποχώρησης: 15:30. :rtfm: Και φυσικά, στα καθήκοντά του περιλαμβάνονταν και η βοήθεια των παιδιών με το διάβασμά τους.

Εντάξει, σαφέστατα υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί (και είχαμε την τύχη να έχουμε τέτοιους και πέρισυ στο νηπιαγωγείο, αλλά και φέτος στην πρώτη δημοτικού), αλλά το ότι δουλεύουν πολύ δεν το δέχομαι με τίποτα!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Α ολα κιολα μπομπιτσα μια ειναι..
Η κορακλα του geof1 , αν μεγαλωσει λιγο μπορει , μπορει λεω , να της γνωρισω τον γιοκα μου ....

:lol: :lol:

Να σαι καλα Γιαννη!! Αντε για να επιστρεψει στο φυσικο της περιβαλλον τα νοτια προαστια!!! :thumbsup:

Θα σου στειλω φωτο να της δεις!!!! :s_cool
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#18689 Επιστρέψαμε σήμερα από το μαιευτήριο με την κορούλα, πρώτη βραδιά στο σπίτι.

Απερίγραπτο το συναίσθημα όταν βλέπεις για πρώτη φορά το βρέφος, δε φανταζομουν καν πως μπορούσα να νιώσω τόση ευτυχία.

< μου με χρήση Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By nEK
#18722 Μετα απο μερικους μηνες ομως θα γινεις χαζομπαμπας. Τωρα απλα ειναι η εκπληξη και το ρο τι εφερες σρο κοσμο μια ψυχη. Να σας ζησει!
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#18756 Να σας ζήσει το μπεμπέ, να το χαίρεστε και να το δείτε να μεγαλώνει και να γίνεται όπως το ίδιο θέλει. Εγώ είμαι ήδη χαζομπαμπάς από τη στιγμή που ο μικρός έχει ανακαλύψει έναν τέλειο τρόπο να ηρεμεί και να κοιμάται: να τον παίρνω αγκαλιά ενώ είμαι ξαπλωμένος και ρίχνει κάτι ύπνους... ούτε με μαμά, ούτε με γιαγιά κάνει έτσι, μόνο με τον μπαμπά. Ε εκεί πλέον γίνεσαι χαζομπαμπάς και αρχίζεις τα selfies, ενώ πριν τα κορόιδευες. Όχι πως τα ανεβάζω σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά μέσα σε 10 μέρες που ήρθαμε σπίτι έχω και μια φωτογραφία για κάθε ημέρα που κοιμάται πάνω μου...!!!

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#18761 Μπράβο ρε παίδες! Πάντα ευλογημένα να είναι τα μικρά μας και πάντα να μας κάνουν χαρούμενους κι ευτυχισμένους. Καλοτάξιδα στους καινούριους.
Άβαταρ μέλους
By xenos
pipinos1976 έγραψε:Να σας ζήσει το μπεμπέ, να το χαίρεστε και να το δείτε να μεγαλώνει και να γίνεται όπως το ίδιο θέλει. Εγώ είμαι ήδη χαζομπαμπάς από τη στιγμή που ο μικρός έχει ανακαλύψει έναν τέλειο τρόπο να ηρεμεί και να κοιμάται: να τον παίρνω αγκαλιά ενώ είμαι ξαπλωμένος και ρίχνει κάτι ύπνους... ούτε με μαμά, ούτε με γιαγιά κάνει έτσι, μόνο με τον μπαμπά. Ε εκεί πλέον γίνεσαι χαζομπαμπάς και αρχίζεις τα selfies, ενώ πριν τα κορόιδευες. Όχι πως τα ανεβάζω σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά μέσα σε 10 μέρες που ήρθαμε σπίτι έχω και μια φωτογραφία για κάθε ημέρα που κοιμάται πάνω μου...!!!

Ευχαριστώ.

ετσι εκανα κ εγω κ μετα δεν κοιμοταν κατω με τπτ. Κοψτο αμεσα!!!!

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kobulis έγραψε:Απερίγραπτο το συναίσθημα όταν βλέπεις για πρώτη φορά το βρέφος, δε φανταζομουν καν πως μπορούσα να νιώσω τόση ευτυχία.
Κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει μέχρι να του τύχει. Κάθε προσπάθεια εξήγησης αυτού σε άτεκνο είναι καταδικασμένη να αποτύχει αλλά καμία απολύτως εξήγηση δεν χρειάζεται πλέον σε όποιον κάνει το πρώτο του παιδί.
Όλες τις σχετικές ευχές και είθε να κοιμάστε όλοι καλά!