Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Δημοψήφισμα 5/7

79
28%
79
28%
54
19%
54
19%
8
3%
8
3%
Άβαταρ μέλους
By j.marr
bihlas87 έγραψε:Αν τελικά πάμε σε δημοψήφισμα και πούμε ναι, θα δείξουμε πόσο φοβόμαστε την έξοδο από το ευρώ και θα μας τον καρφώσουν ασάλιωτο τόσο βαθιά που θα μας πεταχτούν τα μάτια έξω... Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε εκεί.

.

bihla αμα δεν έχεις καταλάβει οτι στον καρφώνουν ασάλιωτα με ισοδύναμα γιατί οι κόκκινες γραμμές των πρώην και των νυν είναι το κράτος δεν σε φταίει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#130406 Μας τον καρφώνουν πόντο πόντο όσο κοιμόμαστε και δεν πονάει τόσο... Αν ψηφίσουμε ναι θα είναι σαν να φωνάζουμε "ξεσκισέ με αφέντη μου, θα κάνω ότι μου πεις". Αν φτάσουμε εκεί προφανώς ψηφίζω όχι.

.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
j.marr έγραψε:

bihla αμα δεν έχεις καταλάβει οτι στον καρφώνουν ασάλιωτα με ισοδύναμα γιατί οι κόκκινες γραμμές των πρώην και των νυν είναι το κράτος δεν σε φταίει κανείς.

πολύ σωστός
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
bihlas87 έγραψε:Μας τον καρφώνουν πόντο πόντο όσο κοιμόμαστε και δεν πονάει τόσο... Αν ψηφίσουμε ναι θα είναι σαν να φωνάζουμε "ξεσκισέ με αφέντη μου, θα κάνω ότι μου πεις". Αν φτάσουμε εκεί προφανώς ψηφίζω όχι.

Άμα φτάσουμε εκεί το σίγουρο είναι ότι θα μας τον καρφώσουν με τον ίδιο τρόπο.Απλά θα επιλέξουμε Σόιμπλε ή Τσίπρα στο κρεβάτι :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Cosmonaut21 έγραψε:
bihlas87 έγραψε:Μας τον καρφώνουν πόντο πόντο όσο κοιμόμαστε και δεν πονάει τόσο... Αν ψηφίσουμε ναι θα είναι σαν να φωνάζουμε "ξεσκισέ με αφέντη μου, θα κάνω ότι μου πεις". Αν φτάσουμε εκεί προφανώς ψηφίζω όχι.

Άμα φτάσουμε εκεί το σίγουρο είναι ότι θα μας τον καρφώσουν με τον ίδιο τρόπο.Απλά θα επιλέξουμε Σόιμπλε ή Τσίπρα στο κρεβάτι :lol:

Στη 2η περιπτωση θα πληρωθουμε με δραχμες, ή, ακομα χειροτερα, με "γράψτα".
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#130459 Τα γίδια από το ποστ #130391 και μετά (και εγώ μέσα με το παρόν) έχουν καταλάβει ότι είναι και πάλι off topic και μάλιστα για να πούνε τα ίδια που λένε σε άλλα πόσα τοπικά;
Άβαταρ μέλους
By kinq1
#130592 Εγώ θα ψηφίσω ΟΧΙ, δεν βλέπω ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει λίγους φόρους που πρέπει να αυξηθούν. Αντίθετα, θα ψήφιζα ναι σε μια πρόταση που θα προέβλεπε μείωση φόρων, με αντίστοιχη μείωση των εξόδων του κράτους. Το ναι τώρα, απλά παρατείνει το μαρτύριο, μετά από λίγους μήνες πάλι θα σερνόμαστε στους "θεσμούς" να ζητάμε καινούργια δάνεια, με καινούργια μέτρα, νέες αυξήσεις φόρων κλπ. Και το χρέος, δεν το βλέπω να μειώνεται, έχει τρυπήσει το ταβάνι και έχει πάει παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#130667 Κοίτα και εγώ αν με ρωτούσαν αν θέλω να μου δώσουν το Hyundai i30, θα έλεγα ότι προτιμώ μια Porsche, αν όμως ήξερε πως η εναλλακτική του Hyundai είναι ένα μεταχειρισμένο Zastava τότε θα πήγαινα στο Hyundai με τα χίλια! :yahoo:

Το δημοψήφισμα δεν αφορά το ιδανικό, το τι θα θέλαμε να γίνει. Αυτό είναι έκθεση ιδεών. Το δημοψήφισμα είναι είτε οι προτάσεις των θεσμών (που συμφωνούν κατά %80 με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ), είτε πτώχευση και δραχμή. Διαλέγεις και παίρνεις. Τόσο απλά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kinq1 έγραψε:Εγώ θα ψηφίσω ΟΧΙ, δεν βλέπω ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει λίγους φόρους που πρέπει να αυξηθούν. Αντίθετα, θα ψήφιζα ναι σε μια πρόταση που θα προέβλεπε μείωση φόρων, με αντίστοιχη μείωση των εξόδων του κράτους. Το ναι τώρα, απλά παρατείνει το μαρτύριο, μετά από λίγους μήνες πάλι θα σερνόμαστε στους "θεσμούς" να ζητάμε καινούργια δάνεια, με καινούργια μέτρα, νέες αυξήσεις φόρων κλπ. Και το χρέος, δεν το βλέπω να μειώνεται, έχει τρυπήσει το ταβάνι και έχει πάει παραπάνω.

Bλέπεις πουθενά να υπήρχε και να υπάρχει διάθεση για μείωση των εξόδων του κράτους ?
Ούτε οι πελατειακές σχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων τους επέτρεψαν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση και στον βαθμό που χρειάζεται η χώρα, ούτε και τούτοι εδώ κρατιστές από κούνια θα το κάνουν, τι μένει λοιπόν ?
Έχουμε ένα διογκωμένο αδηφάγο και μη παραγωγικό τέρας να ταϊσουμε εμείς του ΙΤ και όσο είχαμε λεφτά κάτι γινότανε, τώρα που στερέψαμε τι μέλλει γεννέσθαι ?
Που θα βρεί λεφτά το τέρας να τραφεί ?
Μήπως ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική και να αρχίσει πάραυτα η αναθεώρηση όσων ισχύουν στον ΔΤ και να γίνει ένας εξορθολογισμός του δημοσίου με ισοσκελισμό των εξόδων του μπας και πάρει ανάσα ο ΙΤ που είναι η ατμομηχανή που παράγει τα χρήματα ?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#130681 Πολύ καλά τα λες, αλλά αν τα πίστευαν όλα αυτά θα έπαιρνε 35% ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο μόνος τρόπος να το καταλάβουν είναι με την πτώχευση, όταν πλέον το κράτος δεν θα παίρνει λεφτά ούτε από το εξωτερικό (τους "κακούς" δανειστές), αλλά ούτε και από τον ΙΤ που θα έχει στερέψει προ πολλού.

Εδώ πριν λίγο, γνωστή μου καθηγήτρια σε σχολείο, μου είπε ότι στεναχωριέται γιατί τώρα με τα capital controls και τον πανικό στα βενζινάδικα το σκέφτεται να πάρει το αμάξι να πάει στην θάλασσα για μπάνια... Οι Δ.Υ. είναι απλά αλλού...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
axel12p έγραψε:Οι Δ.Υ. είναι απλά αλλού...

Αυτός είναι ο ορισμός του δυ, να είσαι αλλού.

21 quadra έγραψε:
Bλέπεις πουθενά να υπήρχε και να υπάρχει διάθεση για μείωση των εξόδων του κράτους ?
Ούτε οι πελατειακές σχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων τους επέτρεψαν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση και στον βαθμό που χρειάζεται η χώρα, ούτε και τούτοι εδώ κρατιστές από κούνια θα το κάνουν, τι μένει λοιπόν ?
Έχουμε ένα διογκωμένο αδηφάγο και μη παραγωγικό τέρας να ταϊσουμε εμείς του ΙΤ και όσο είχαμε λεφτά κάτι γινότανε, τώρα που στερέψαμε τι μέλλει γεννέσθαι ?
Που θα βρεί λεφτά το τέρας να τραφεί ?

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος-Εγγυώμαι τις καταθέσεις :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By nass
#130717 Ενα δημοψήφισμα πρέπει να έχει ένα σαφές ερώτημα, χωρίς"strings attached" και να αφορά κυρίως στρατηγικά θέματα:
- Βασιλευομένη δημοκρατία ναι ή όχι ?
- Μέσα στην ΕΕ ναι ή όχι ? (πχ. Νορβηγία, ΗΒ του χρόνου)
- Μέσα στο ευρώ ναι ή όχι ?

ή και για πιο καθημερινά θέματα στα οποία ο καθένας μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη άποψη:
- Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους ναι ή όχι ?

Ομως είναι μεγάλη |λογοκρισία|, το δημοψήφισμα να αναφέρεται σε ολόκληρο κείμενο σύμβασης, του οποίου η έγκριση απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και διάβασμα-προετοιμασία (ένα άλλο παράδειγμα τέτοιου ήταν το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, εκατοντάδες σελίδες σε ένα "ναι" ή "όχι" και όλοι είδαμε πως το αποτέλεσμα κρίθηκε από ένα συναισθηματικά φορτισμένο διάγγελμα του Παπαδόπουλου)

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι κάπως σαφές μόνο ως προς το σκέλος του "ναι" με την τεράστια προϋπόθεση ότι μιλάμε για συγκεκριμένο κείμενο-σύμβαση, που ΔΕΝ έχει αποσυρθεί και ΔΕΝ έχει αντικατασταθεί με άλλο νεώτερο. Που δεν ξέρω τι ισχύει από τα δύο, υποτίθεται ότι είχαμε ένα τελεσίγραφο take it or leave αλλά εμφανίζεται και άλλο κείμενο εργασίας (Γιουνκερ), ας δεχτούμε ότι δεν το λαμβάνουμε υπόψη μας, αλλά μπορεί, και η ίδια η κυβέρνηση δέχεται ότι μπορεί να συμβεί, και μάλιστα σε βαθμό να αλλάξει τη στάση της σε "ναι", να εμφανιστεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και άλλο κείμενο... Δηλαδή όποιος ψηφίζει "ναι" δεν ξέρει τι ακριβώς ψηφίζει, ξέρει μόνο ότι ψηφίζει "ναι" σε ένα κατά το μάλλον ή ήττον ασάλιωτο πήδημα αλλά ταυτόχρονα όχι έξοδο από ευρώ και ΕΕ.

Το σκέλος του "όχι" είναι ασαφές και δεν λέει τι ακολουθεί και η κυβέρνηση το αφήνει επίτηδες έτσι: διαπραγμάτευση ? με ποιούς όρους ? το αποδέχεται η άλλη πλευρά τη στιγμή που υποτίθεται ότι είχε δώσει τελεσίγραφο ? έξοδος από το ευρώ ? έξοδος από την ΕΕ ? Δηλαδή το "όχι" έχει τόσο μεγάλα strings attached, που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη απάντηση. Πχ. κάποιος που θα λάβει το ερώτημα κυριολεκτικά αναγκαστικά πρέπει να απαντήσει "όχι" επειδή πράγματι το προτεινόμενο κείμενο (τέλος πάντων αυτό της προηγούμενης Πέμπτης) είναι απαράδεκτο. Ωστόσο εξίσου καλά μπορεί να απαντήσει "ναι" επειδή το "όχι" οδηγεί με σημαντική πιθανότητα σε έξοδο από το ευρώ ή/και την ΕΕ.

Αρα σε προσωπικό επίπεδο δεν ξέρω τι να κάνω και θεωρώ, για πρώτη φορά σε εκλογές παντός είδους, την αποχή ως μια έγκυρη προσέγγιση.

Οτι η παρούσα κυβέρνηση τα έκανε σκατά με την διαπραγμάτευση της πούτσας (εννοείται ότι δεν εκτέλεσαν σατανικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ :slap:, δεν είναι ικανοί για τέτοιο... όμως το ενδεχόμενο εξόδου, παρά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις πάντα ήταν στην ατζέντα τους και έτσι προκύπτει φυσικά ως ατύχημα) και, προκειμένου να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος (που οικειοθελώς φορτώθηκε προ 5μήνου...) οδηγεί τους πολίτες σε τέτοια άκυρα διλήμματα, το λέμε ήδη στα άλλα θέματα.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#130722 Ουσιαστικά το ερώτημα είναι Σύριζα ή όχι;
Ουσιαστικότερα, σκοπός τους ήταν να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα, αλλά να γονατίσουμε τους Ευρωπέη.
Σήμερα - αύριο θα γονατίσουν, οπότε δεν θα γίνει.