Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο

Περιμενε, το να το παραδωσει βαμενο ειναι υποχρεωση του?
Άβαταρ μέλους
By nikos
Geralt έγραψε:
nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο

Δε μπορεί να στο παραδώσει αβαφτο, με τρύπες απο καδρα, με βρώμιες στους τοίχους. Πρέπει να είναι βαμμένο η σα καινουριο
Άβαταρ μέλους
By fokion
Geralt έγραψε:

οχι απαραιτητα.
ειναι θεμα "διαπραγματευσης", πχ πόσες εγγυησεις εχεις δωσει κλπ.
το συνηθες ειναι να το βαφει καθε φορά ο ιδιοκτητης ΕΚΤΟΣ κι αν εχουν γινει ζημιές περαν του φυσιολογικου.
ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορτας :) αυτο ειναι στη δικη μας ευθυνη πριν το παραδόσουμε κι οχι της ιδιοκτήτριας η οποια το εβαψε η ιδια ΑΦΟΥ εφυγε ο προηγουμενος

Κι εχει δωθει ενας μηνας εγγυηση και παρεληφθει βαμμενο ( του κολου αλλα βαμενο )
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Geralt έγραψε:Ώσπου μπορει να φτασει η απληστία/καρμοιρια των ανθρώπων.
Ο σπιτονοικοκύρης μου με ενημερώνει τέλη Αυγούστου οτι θέλει το διαμέρισμα που μενω για ιδιοκατοίκηση.
Μένω στο διαμέρισμα αυτο 5 χρόνια.

Μπαίνω λοιπόν στην διαδικασία ευρεσης σπιτιού. Βρίσκω και τον ενημερώνω οτι θα φύγω 10/10 και οτι 11/10 θα του παραδώσω το διαμέρισμα.
Το μισθωτήριο εχει λήξει τον Μαιο αλλά φυσικά εγω τον εχω εξοφλήσει μεχρι και Σεπτέμβρη.

Έρχεται χθες, βλέπει την κατάσταση μπουρδελου που είμαστε, με τις κούτες, με μικρο παιδι και μου λεει οτι τελικά δεν το θελει για ιδιοκατοίκηση αλλα θέλει να το νοικιασει παλι (το περίμενα) και οτι θέλει να φέρνει πιθανούς ενοικιαστές να το βλέπουν.
Του λέω οτι δεν το δεχομαι ειδικά τώρα με τον κορονοιο και οτι στο κάτω κάτω σε 10 μερες θα στο παραδώσω
Και μου λεει "ναι αλλα θα μείνεις χωρις ενοίκιο για 10 μερες"

Δλδ σε πληρωνω 5 χρονια, σου εχω δωσει με συνεπεία καποιες δεκαδες χιλιαδες ευρω, με βγάζεις με ψεματα, σου παραδίδω το σπιτι εντος 10 ημερών και εχεις ΚΑΙ την απαίτηση να φέρνεις ξένους?
Λιγη ντροπή,λιγη τσίπα.
Του είπα να μην με ξαναενοχλήσει, δεν θέλω να τον βλέπω άλλο, απλα να βρεθούμε οταν ειναι να του παραδώσω τα κλειδια και τέρμα.
Παρεμπιπτόντως, φυσικά και του εχω δωσει εγγύηση, την οποια δεν θα ζητησω πισω γιατι μου το ειχε παραδωσει βαμενο, αλλα ειμαι σίγουρος οτι ειναι τοσο τσιγκούνης που θα μου ζητήσει κι αλλα χρήματα

Στο μονο που εχει καποιο δικιο, οσο στεναχωρο και αν ακουγεται ειδικα τωρα, ειναι οι 10 ημερες "δωρεαν". Ειμαι σιγουρος οτι στο χαλαω τωρα γιατι εισαι υπο συναισθηματικη φορτιση, αλλα το σωστο θα ηταν να του δωσεις το 10ημερο και να του πεις ολα τα υπολοιπα που του ειπες, συν το να παει να γαμηθει με μονιμους ενοικους του Αττικου Παρκου.
Άβαταρ μέλους
By nikos
fokion έγραψε:
Geralt έγραψε:

οχι απαραιτητα.
ειναι θεμα "διαπραγματευσης", πχ πόσες εγγυησεις εχεις δωσει κλπ.
το συνηθες ειναι να το βαφει καθε φορά ο ιδιοκτητης ΕΚΤΟΣ κι αν εχουν γινει ζημιές περαν του φυσιολογικου.
ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορτας :) αυτο ειναι στη δικη μας ευθυνη πριν το παραδόσουμε κι οχι της ιδιοκτήτριας η οποια το εβαψε η ιδια ΑΦΟΥ εφυγε ο προηγουμενος

Κι εχει δωθει ενας μηνας εγγυηση και παρεληφθει βαμμενο ( του κολου αλλα βαμενο )
Άλλο να κάνεις εσύ ζημιά όπως το δάγκωμα της κάσας που είναι ευθύνη σου και άλλο να μπεις μέσα σαν ενοικιαστής σα πρώτη φορά. Μη μπερδεύεσαι.
Πρέπει να είναι φρεσκοβαμμενο η σε πολύ καλή κατασταση
Τελευταία επεξεργασία από nikos και 01 Οκτ 2020, 09:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#666929 Φυσικά και ήταν απαράδεκτη η στάση του ιδιοκτήτη, δεν το συζητώ και πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις να την εγγύηση πίσω, το βάψιμο είναι φυσιολογική φθορά, δεν δικαιολογεί να σου κρατήσει χρήματα.

Απλά εντελώς πληροφοριακά, μπορούσε να σου πει να λύσετε τη μίσθωση χωρίς να επικαλεσθεί την ιδιοκατοίκηση, εφόσον είχαν περάσει 3 χρόνια απο τη στιγμή που ξεκίνησε και δεν υπήρχε συμβόλαιο εν ισχύ.
Το λέω για την επομενη φορά, καλό είναι να υπάρχει μισθωτήριο για να μην μπορεί να σε βγάλει απο το σπίτι όποτε του καπνίσει.
Νομίζω μάλιστα πως πλέον η ιδιοκατοικηση δεν αποτελεί λόγο να λυθεί η μίσθωση αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια.

Ελπίζω το νέο σπίτι να είναι καλύτερο :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
fokion έγραψε:ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορτας :)

:omg: Υπερφυσικός σκύλος; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
trident1971 έγραψε:
Στο μονο που εχει καποιο δικιο, οσο στεναχωρο και αν ακουγεται ειδικα τωρα, ειναι οι 10 ημερες "δωρεαν". Ειμαι σιγουρος οτι στο χαλαω τωρα γιατι εισαι υπο συναισθηματικη φορτιση, αλλα το σωστο θα ηταν να του δωσεις το 10ημερο και να του πεις ολα τα υπολοιπα που του ειπες, συν το να παει να γαμηθει με μονιμους ενοικους του Αττικου Παρκου.

μπα δεν μου το χαλας, επειδη ειναι αυτος σπαγγος και μαλακας απο πανω θα χαλιομαστε εμεις? :lol:

μα για το 10ημερο δωρεαν υπαρχουν 2 ενστασεις
1. Το "ηθικο" ας το πουμε, ρε φιλε ειμαι καλος και συνεπης ενοικιαστης 5 χρονια, δεν υπηρξε ποτε καμια τριβη, καναδυο πραγματακια που χαλασαν τα καλυψα εγω, σου κοστιζει τοσο πολυ κυρ |λογοκρισία| να μου δωσεις 10 μερες?
2. Το ουσιαστικο, εχει δοθει η εγγυηση που καλυπτει και τον Οκτωβρη. Εαν θελει τοσο πολυ να το παει με την μερα, ας υπολογισει ποσο κοστιζουν οι 10 μερες απο το συνολικο μισθωμα και ας τα παρει απο την εγγυηση
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Andreasdik έγραψε:Φυσικά και ήταν απαράδεκτη η στάση του ιδιοκτήτη, δεν το συζητώ και πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις να την εγγύηση πίσω, το βάψιμο είναι φυσιολογική φθορά, δεν δικαιολογεί να σου κρατήσει χρήματα.

Απλά εντελώς πληροφοριακά, μπορούσε να σου πει να λύσετε τη μίσθωση χωρίς να επικαλεσθεί την ιδιοκατοίκηση, εφόσον είχαν περάσει 3 χρόνια απο τη στιγμή που ξεκίνησε και δεν υπήρχε συμβόλαιο εν ισχύ.
Το λέω για την επομενη φορά, καλό είναι να υπάρχει μισθωτήριο για να μην μπορεί να σε βγάλει απο το σπίτι όποτε του καπνίσει.
Νομίζω μάλιστα πως πλέον η ιδιοκατοικηση δεν αποτελεί λόγο να λυθεί η μίσθωση αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια.

Ελπίζω το νέο σπίτι να είναι καλύτερο :)

Μια διευκρινηση. Το συμβολαιο (αυτο που εκτυπωνεις απο το symbolaia.gr) και το αρχικο μισθωτηριο ηταν 3ετες. Μετα, καθε ετος καναμε νεο μισθωτηριο στο taxisnet κανονικα.
Εσυ τι λες, δλδ τωρα και στο καινουργιο σπιτι (θενξ για τι ευχες) που εχω κανει παλι νεο 3ετες συμβολαιο, στην ληξη του να το ανανεωσουμε?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#666940 Νικο κατα τη γνωμη μου το φευγει ενας ενοικιαστης και το μπαινει ο αλλος ειναι 2 ξεχωριστά πραγματα.

Προφανως ο ενοικιαστής που μπαινει πρεπει να το βρει φρεσκοβαμμένο.

η "διαφωνία" μας ειναι στο ποιος θα αναλάβει τα εξοδα του βαψιματος, κατ εμε και κατα την εμπειρία μου και σαν ιδιοκτήτης ενοικιαζομενου αλλα και σας ενοικιαστής μεσω της κορης μου, ειναι ο ιδιοκτήτης.
Και μαλιστα οταν το "εκλεισε" η κορη μου ηταν ακομα αβαφτο οποτε η ιδιοκτήτρια της εδωσε και κάποιες επιλογές χρωμάτων για καθε χωρο...
Τελευταία επεξεργασία από fokion και 01 Οκτ 2020, 10:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:
fokion έγραψε:ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορτας :)

:omg: Υπερφυσικός σκύλος; :lol:

Στην οικογενεια μας το μικρόσωμο ξεκιναει απο τα 18 κιλά και πανω :) :) :)
Κουταβι ηταν τοτε, την ετρωγαν τα δοντα της.. ε καταλαβαινεις..

Αλλα ( για να γυρισω στο θεμα μας ) προφανως και αυτο ειναι δικό μας κοστος αποκαταστασης επισκευη/αλλαγμα δε ξερω τι θα χρειαστει...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
fokion έγραψε:Νικο κατα τη γνωμη μου το φευγει ενας ενοικιαστης και το μπαινει ο αλλος ειναι 2 ξεχοριστα πραγματα.

Προφανως ο ενοικιαστής που μπαινει πρεπει να το γρει φρεσκοβαμμένο.

η "διαφωνία" μας ειναι στο ποιος θα αναλλαβει τα εξοδα του βαψιματος, κατ εμε και κατα την εμπειρία μου και σαν ιδιοκτήτης ενοικιαζομενου αλλα και σας ενοικιαστής μεσω της κορης μου, ειναι ο ιδιοκτήτης.
Και μαλιστα οταν το "εκλεισε" η κορη μου ηταν ακομα αβαφτο οποτε η ιδιοκτήτρια της εδωσε και καποιες επιλογές χρωματων για καθε χωρο...

Και εγω παντως σαν σπιτονοικοκυρης οταν ενοικιασα διαμερισμα, το παρεδωσα βαμενο καθαρο και μαλιστα με τα χρωματα επιλογης του ενοικιαστη.
Παντως τωρα που ημουν στο ψαξιμο υπηρξαν αρκετες περιπτωσεις ιδιοκτητων που σου το παρεδιδαν αβαφο αλλα σου εκαναν σκοντο στο ενοικιο
Άβαταρ μέλους
By GTS
Geralt έγραψε:2. Το ουσιαστικο, εχει δοθει η εγγυηση που καλυπτει και τον Οκτωβρη. Εαν θελει τοσο πολυ να το παει με την μερα, ας υπολογισει ποσο κοστιζουν οι 10 μερες απο το συνολικο μισθωμα και ας τα παρει απο την εγγυηση

Eισαι μια χαρα ηθικα, αν θελει ας κρατησει τις 10 μερες απο την εγγυηση. Δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο θεμα. Λογικα ο ιδιοκτητης θελει να φερει κοσμο να το δουν και λογικα και εσυ λογο κορονα δεν θελεις επισκεψεις.

Λογικα απο την στιγμη που περασε η 3ετια και δεν εχεις και συμβολαιο μπορει να σου πει να φυγεις για οποιοδηποτε λογο νομιζω και η ιδιοκατοικηση οκ θα μπορουσε να πει το θελω να μεινω 3 μερες γιατι εχω τρεξιματα στο δικο μου και να ηταν οκ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666946 Από την στιγμή που υπάρχει η εγγύηση που είναι ένα ενοίκιο, καλύπτει τις 10 μέρες που θα μείνει μέσα στον Οκτώβρη, +κάποιες ζημιές στα όρια του φυσιολογικού. Προσωπικά, και μετά την εμπειρία με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, δεν θα έδινα τίποτε. Ειδικά αν ήμουν συνεπής και δεν έχω κάνει ζημιές.
Στην δική μου περίπτωση, με μια εγγύηση μέσα, με πληρωμένους λογαριασμούς (όσους είχαν έρθει μέχρι εκείνη την στιγμή) και με μόνη ζημιά ένα πατζούρι-ρολό που είχε μπει εξωτερικά σε ημιυπαίθριο και δεν είχε πρόσβαση για επισκευή (είχα φέρει και τεχνίτη και μου είπε πως δεν γίνεται να φτιαχτεί), και ενώ ο ιδιοκτήτης επέμενε να φύγω ΝΩΡΙΤΕΡΑ (στις 20 δηλαδή του μήνα και όχι στο τέλος), κι ενώ το παρέλαβε το σπίτι κανονικά την ημέρα, άρχισε μετά να ζητάει:
-Κοινόχρηστα του τελευταίου μήνα (αυτού που έμεινα 20 ημέρες) (τα πλήρωσα γιατί λέω εντάξει, μπορεί να του βγει η επισκευή ακριβή, χέστο)
-Νερό (του είπαμε να ξεκολλήσει την κεφάλα του, είναι πάμφηνο και να μην ενοχλήσει ξανά για τέτοιο αστείο ποσό, και υπάρχει και το ένα νοίκι εγγύηση)
-Το αποκορύφωμα, μετά από κάνα μήνα, άρχισε τα του ρεύματος. Του είπαμε πάλι πως υπάρχει η εγγύηση που σε υπερκαλύπτει και πως είναι αδύνατον τώρα να μπούμε σε μια λογική τι έκαψε ο καθένας, αφού έχει περάσει τόσος καιρός. Και άρχισε τα δεν έχουμε κάψει τίποτε, και είναι όλο δικό σας, κλπ κλπ.
-Στο τέλος, είπα στην γυναίκα μου (γιατί μ'αυτήν μιλούσε) πως δεν υπάρχει τίποτε ακόμη να πούμε, να μην μας ξαναπάρει και αν θέλει να διεκδικήσει κάτι επιπλέον, να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες. Γιατί και η |λογοκρισία| έχει κάποια όρια.
Μιλάμε για ένα τύπο που δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ με το σπίτι για όσα χρόνια ήμασταν μέσα, δεν του στείλαμε καν κάποια επισκευή, και είχε το νοίκι κάθε πρώτη του μήνα στον λογαριασμό του. Και ήταν ΑΥΤΟΣ που μας είπε πως το θέλει για ιδιοκατοίκηση, πως ιδανικά θα το ήθελε τότε (και του το δώσαμε) και είχε έρθει 2 φορές πριν να δει το σπίτι και δεν έκανε κάποιο αρνητικό σχόλιο, είπε μάλιστα πως το ξύλινο πάτωμα είναι σε καλή κατάσταση.

Οπότε, μην είστε υποχωρητικοί πέραν κάποιων λογικών ορίων, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν μπέσα και φιλότιμο. Πρέπει να μας είχε πάρει 5 φορές τηλέφωνο ζητώντας τα λεφτά για το ρεύμα (που του τα είχαμε πληρώσει με το παραπάνω στην εγγύηση).

Όσο για το βάψιμο, είναι θέμα συμβολαίου. Σε προηγούμενο σπίτι, υπήρχε ρητός όρος στο συμβόλαιο πως αποχωρώντας θα πρέπει ν'αφήσω το σπίτι βαμμένο. Και το άφησα. Αν δεν υπάρχει όρος, δεν το βάφεις. Απλό είναι.