nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο
Περιμενε, το να το παραδωσει βαμενο ειναι υποχρεωση του?
nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο
Geralt έγραψε:Δε μπορεί να στο παραδώσει αβαφτο, με τρύπες απο καδρα, με βρώμιες στους τοίχους. Πρέπει να είναι βαμμένο η σα καινουριοnikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο
Geralt έγραψε:nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο
αυτο ειναι στη δικη μας ευθυνη πριν το παραδόσουμε κι οχι της ιδιοκτήτριας η οποια το εβαψε η ιδια ΑΦΟΥ εφυγε ο προηγουμενοςGeralt έγραψε:Ώσπου μπορει να φτασει η απληστία/καρμοιρια των ανθρώπων.
Ο σπιτονοικοκύρης μου με ενημερώνει τέλη Αυγούστου οτι θέλει το διαμέρισμα που μενω για ιδιοκατοίκηση.
Μένω στο διαμέρισμα αυτο 5 χρόνια.
Μπαίνω λοιπόν στην διαδικασία ευρεσης σπιτιού. Βρίσκω και τον ενημερώνω οτι θα φύγω 10/10 και οτι 11/10 θα του παραδώσω το διαμέρισμα.
Το μισθωτήριο εχει λήξει τον Μαιο αλλά φυσικά εγω τον εχω εξοφλήσει μεχρι και Σεπτέμβρη.
Έρχεται χθες, βλέπει την κατάσταση μπουρδελου που είμαστε, με τις κούτες, με μικρο παιδι και μου λεει οτι τελικά δεν το θελει για ιδιοκατοίκηση αλλα θέλει να το νοικιασει παλι (το περίμενα) και οτι θέλει να φέρνει πιθανούς ενοικιαστές να το βλέπουν.
Του λέω οτι δεν το δεχομαι ειδικά τώρα με τον κορονοιο και οτι στο κάτω κάτω σε 10 μερες θα στο παραδώσω
Και μου λεει "ναι αλλα θα μείνεις χωρις ενοίκιο για 10 μερες"
Δλδ σε πληρωνω 5 χρονια, σου εχω δωσει με συνεπεία καποιες δεκαδες χιλιαδες ευρω, με βγάζεις με ψεματα, σου παραδίδω το σπιτι εντος 10 ημερών και εχεις ΚΑΙ την απαίτηση να φέρνεις ξένους?
Λιγη ντροπή,λιγη τσίπα.
Του είπα να μην με ξαναενοχλήσει, δεν θέλω να τον βλέπω άλλο, απλα να βρεθούμε οταν ειναι να του παραδώσω τα κλειδια και τέρμα.
Παρεμπιπτόντως, φυσικά και του εχω δωσει εγγύηση, την οποια δεν θα ζητησω πισω γιατι μου το ειχε παραδωσει βαμενο, αλλα ειμαι σίγουρος οτι ειναι τοσο τσιγκούνης που θα μου ζητήσει κι αλλα χρήματα
fokion έγραψε:Άλλο να κάνεις εσύ ζημιά όπως το δάγκωμα της κάσας που είναι ευθύνη σου και άλλο να μπεις μέσα σαν ενοικιαστής σα πρώτη φορά. Μη μπερδεύεσαι.Geralt έγραψε:nikos έγραψε:Φυσικά θα ζητησεις εγγυηση η θα πάει ένα μέρος σε λογαριασμους. Βαμμένο έπρεπε να στο παραδώσει και όχι αβαφτο
οχι απαραιτητα.
ειναι θεμα "διαπραγματευσης", πχ πόσες εγγυησεις εχεις δωσει κλπ.
το συνηθες ειναι να το βαφει καθε φορά ο ιδιοκτητης ΕΚΤΟΣ κι αν εχουν γινει ζημιές περαν του φυσιολογικου.
ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορταςαυτο ειναι στη δικη μας ευθυνη πριν το παραδόσουμε κι οχι της ιδιοκτήτριας η οποια το εβαψε η ιδια ΑΦΟΥ εφυγε ο προηγουμενος
Κι εχει δωθει ενας μηνας εγγυηση και παρεληφθει βαμμενο ( του κολου αλλα βαμενο )
trident1971 έγραψε:
Στο μονο που εχει καποιο δικιο, οσο στεναχωρο και αν ακουγεται ειδικα τωρα, ειναι οι 10 ημερες "δωρεαν". Ειμαι σιγουρος οτι στο χαλαω τωρα γιατι εισαι υπο συναισθηματικη φορτιση, αλλα το σωστο θα ηταν να του δωσεις το 10ημερο και να του πεις ολα τα υπολοιπα που του ειπες, συν το να παει να γαμηθει με μονιμους ενοικους του Αττικου Παρκου.
Andreasdik έγραψε:Φυσικά και ήταν απαράδεκτη η στάση του ιδιοκτήτη, δεν το συζητώ και πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις να την εγγύηση πίσω, το βάψιμο είναι φυσιολογική φθορά, δεν δικαιολογεί να σου κρατήσει χρήματα.
Απλά εντελώς πληροφοριακά, μπορούσε να σου πει να λύσετε τη μίσθωση χωρίς να επικαλεσθεί την ιδιοκατοίκηση, εφόσον είχαν περάσει 3 χρόνια απο τη στιγμή που ξεκίνησε και δεν υπήρχε συμβόλαιο εν ισχύ.
Το λέω για την επομενη φορά, καλό είναι να υπάρχει μισθωτήριο για να μην μπορεί να σε βγάλει απο το σπίτι όποτε του καπνίσει.
Νομίζω μάλιστα πως πλέον η ιδιοκατοικηση δεν αποτελεί λόγο να λυθεί η μίσθωση αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια.
Ελπίζω το νέο σπίτι να είναι καλύτερο
Dimitris_P έγραψε:fokion έγραψε:ΠΧ η κορη μου επειδη ο σκυλος της εφαγε ενα κασομα πορτας![]()
Υπερφυσικός σκύλος;
fokion έγραψε:Νικο κατα τη γνωμη μου το φευγει ενας ενοικιαστης και το μπαινει ο αλλος ειναι 2 ξεχοριστα πραγματα.
Προφανως ο ενοικιαστής που μπαινει πρεπει να το γρει φρεσκοβαμμένο.
η "διαφωνία" μας ειναι στο ποιος θα αναλλαβει τα εξοδα του βαψιματος, κατ εμε και κατα την εμπειρία μου και σαν ιδιοκτήτης ενοικιαζομενου αλλα και σας ενοικιαστής μεσω της κορης μου, ειναι ο ιδιοκτήτης.
Και μαλιστα οταν το "εκλεισε" η κορη μου ηταν ακομα αβαφτο οποτε η ιδιοκτήτρια της εδωσε και καποιες επιλογές χρωματων για καθε χωρο...
Geralt έγραψε:2. Το ουσιαστικο, εχει δοθει η εγγυηση που καλυπτει και τον Οκτωβρη. Εαν θελει τοσο πολυ να το παει με την μερα, ας υπολογισει ποσο κοστιζουν οι 10 μερες απο το συνολικο μισθωμα και ας τα παρει απο την εγγυηση
https://i.postimg.cc/wBQLbZMc/813966[…]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove:
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
Εδώ ο 7κις μάλλον έκανε μλκια και κακώς έδωσαν τη[…]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]