Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By spiros

αφου ειναι σουργελο, γιατι βγαινει στην τηλεοραση; :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ο Γιακουμάτος μπορεί να έχει αποδεδειγμένα IQ αμοιβάδας, αλλά εδώ έχει δίκιο.

πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#7136 Για να καταλάβω δηλαδή, ο Γιακουμάτος, πιστεύει πως μια νοικοκυρά που ζορίζεται να βγάλει το μήνα, πηγαίνει καμαρωτή στο ΣΜ και αγοράζει 20 φέτες προσούτο Ιταλία, φουά-γρα, και λοιπές λιχουδιές με καμάρι και περηφάνια; :s_crazy
Και δεν καταδέχεται να πάρει τα φτηνά; :s_tongue

Τον Γιακουμάτο περίμενε η συγκεκριμένη για να δει στο συμφέρον της! :s_rofl

Όταν τα Lidl με τα ό,τι να 'ναι προϊόντα τους ξεπουλάνε, ενώ πριν την κρίση ήταν άδεια, ο Γιακουμάτος νομίζει πως κάτι έκανε με αυτή την δήλωση... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#7151 Τη συγκεκριμενη δηλωση την καταλαβαινει κανεις όπως θελει:

Δεν αφορα τα χαβιαρια και τα φουα γκρά, αφορα ας πουμε τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας, οπου πχ τα μακαρονια κοστιζουν 0,50€ το πακέτο, ενω τα επωνυμα τουλαχιστον διπλασιο, παρ' ολα αυτα δεν προτιμουνται απο τα ποσοστα των αγοραστων που θα περιμενε κανεις. Αντιστοιχα σε οσπρια, γαλατα, χαρτικα και ενα σωρο αλλα ειδη.

Το Lidl το αδειαζαν οι Ελληναρες απο παλια. Αγοραζαν BMW για να φαινεται, και αυτα που δε φαινοντουσαν, σωβρακα και καλτσες τα παιρνανε απο το Lidl.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#7176 Long story short γιατι το Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica 2:Judgement day δεν θα γραφει απο μονο του:
Λες οτι να ναι. Το θρασυλικι (ΚΑΙ καλιαρντα!)και ο κοτζαμπασισμος τυπιδιων τυπου Γιακουματου προσωπικα δεν το θυμαμαι ποτε αλλοτε στην πολιτικη εδω και 40 χρονια (Απο "Βυθισατε το Χορα ρε καριολια" που κ αυτο εγινε edit mod).
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Αυτες οι δηλωσεις του Βενιζελου αραγε καθησυχαζουν η τρομοκρατους τους επενδυτες;

Έχω την εντύπωση ότι τους κάνουν να κυλιούνται στο πάτωμα από τα γέλια... :s_biggrin

Θέλω να πιστεύω ότι όποιος έχει ένα σοβαρό ποσό να επενδύσει ξέρει τι του γίνεται (ή αν όχι βρίσκει ανθρώπους που ξέρουν) και ούτως ή άλλως δεν θα ασχοληθεί με την χώρα που κυβερνούν ηλίθιοι... :s_wink Μία χώρα για παράδειγμα που όταν το κόμμα το μπένυ είχε την τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνηση, άλλαξε 3 φορές σε έναν χρόνο τον φορολογικό της νόμο και επιπλέον κλασσικά επιβάλλει αναδρομική φορολογία (ακόμα και πάνω από μία φορά το χρόνο), έστω κι αν παραβιάζεται το σύνταγμά της.

Ναι, για την Ουγκάντα μιλάω! :rtfm: :s_crazy :s_thumbsup

Τους επενδυτές τρομοκρατεί μόνο ο σύριζα, την έχει πάρει την εργολαβία, μην μας το χαλάς τώρα! :rtfm: :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ο Γιακουμάτος μπορεί να έχει αποδεδειγμένα IQ αμοιβάδας, αλλά εδώ έχει δίκιο.

O Γιακουμάτος αυτό που λέει ουσιαστικά είναι αντί να πληρώνουμε κάπως πιο ακριβά κάποιο προϊόν στο ΣΜ της περιοχής μας, να καταναλώνουμε βενζίνη ψάχνοντας για πιο φτηνό σε διάφορα άλλα... τ-ε-τ-ρ-α-π-έ-ρ-α-τ-ο-ς!!!....
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#7633 Δεν νομίζω ότι λέει αυτό, νομίζω ότι λέει ότι δεν έχει περάσει στις συνήθειες του Ελληνα καταναλωτή να μην αγοράζει π.χ. το Kellogg's αλλά την μάρκα του ΣΜ. Νομίζω ότι ο Ελληνας καταναλωτής έχει την εντύπωση ότι το Lidl π.χ. είναι για ψευτοπράματα και το ΑΒ π.χ. είναι για τα καλά εξ'ου και οι τιμές πράγμα που είναι λάθος.
Όσο για τον ίδιο τον Γιακουματο είναι από τα χείριστα παραδείγματα πολιτικού και παντελώς ανίκανος.
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#7644 Άσε τα Kellogg's... στα είδη πρώτης ανάγκης (μην τα ονοματίσω τώρα...), δεν συμβαίνει αυτό που λες στα "γνωστά" ΣΜ..
...αυτό που συμβαίνει, είναι αυτό που έγραψα, δηλαδή οι διάφορες προσφορές που γίνονται κατά καιρούς και διαφημίζονται και από την τηλ...
Για παράδειγμα, θα αγόραζες λάδι "άγνωστης προέλευσης" για να γλυτώσεις 2 ευρουλάκια?..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#7764 Τα σουπερμάρκετ έχουν γεμίσει από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, προφανώς κάποιοι τα αγοράζουν. Οι υπόλοιποι, ΔΕΝ τα αγοράζουν, γιατί δεν τα εμπιστεύονται υποθέτω.
Αν μπορώ να πληρώσω, δεν θα επιλέξω ΠΟΤΕ να φάω κάτι τέτοιο, όλα όσα έχω δοκιμάσει κατά καιρούς ήταν χάλια (θυμάμαι έναν τόνο του ΑΒ τον οποίο τον άνοιξα και τον πέταξα).
Όσοι πληρώνονται με μισθούς πείνας, ήδη λοιπόν κάνουν οικονομία, δεν χρειάζονται τον Γιακουμάτο να τους το πει. Τα μετράνε όλα και μπορεί να πηγαίνουν και σε 2-3 σουπερμάρκετ για να κάνουν οικονομία. Γι' αυτό και είναι βλακεία η δήλωσή του, αλλά δεν περιμένεις και κάτι καλύτερο από αυτόν είναι η αλήθεια.

Τέλος, όποιος νομίζει πως όλα τα προϊόντα είναι ίδια, ας δει τα συστατικά του απλού φιλέτου γαλοπούλας της Creta Farm και του Gourmet της ίδιας εταιρείας (γράφω κάτι που το γνωρίζω γιατί τα ψάχνω εξονυχιστικά κάτι τέτοια) και ας έρθει να μας πει το ποσοστό γαλοπούλας του ενός και του άλλου...
:s_cool

Φυσικά, όποιος δεν έχει λεφτά, παίρνει την γαλοπούλα του Lidl, αγνώστου προέλευσης και λέει και ευχαριστώ. Όποιος δεν ζορίζεται όμως σε τέτοιο βαθμό, θα αγοράσει κάτι καλύτερο από το απολύτως φθηνότερο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#7785 Έχω πρώτη ξαδέρφη που εργάζεται χρόοοονια σε μεγάλο σούπερ και μου έλεγε στις διακοπές τι κόσμος παρεπιδημεί σε αυτά. Άτομα που δεν κάνουν όταν ψωνίζουν μια βασική πρόσθεση και εμφανίζονται στο ταμείο μη έχοντας αρκετά χρήματα για το λογαριασμό (και πριν από την κρίση αυτά τα φαινόμενα, για να προλάβω δικαιολογίες), χαζοχαρούμενα που δεν καταλαβαίνουν τι αγοράζουν και σε τι ποσότητα, φρούτα διάφορα που περιφέρονται και βάζουν στο καλάθι ότι τους γυαλίσει, προιόντα που δεν πουλάνε και μετά τα βάζουν σε πιο μουράτα και γωνιακά ράφια και τότε ΞΕ-πουλάνε, 'προσφοράκηδες' που παίρνουν ότι έχει ένδειξη 'ΠΡΟΣΦΟΡΑ' επάνω του χωρίς να το πολυσκεφτούν, κ.α. Εννοείται, δεν είναι όλοι έτσι.
Απλά ο Γιακουμ είναι από μόνος του αρκετά φαιδρός και βλαξ για να εκφράσει σωστά αυτό που ίσως σκέφτεται ή του είπαν.
Άβαταρ μέλους
By GTI_
#7789 Μιλάει ο Γεράσιμος ο Γιακουμάτος για παγώνια. Ποιος; Ο Γιακουμάτος θού αντμινιστράτορα φυλακή τω στόματί μου.

Όταν συλλαμβάνουν το γυναικάκι σου για φορολογικές παραβάσεις Γιακουμάτο, δεν βγαίνεις σαν το παγώνι στα κανάλια να πουλήσεις τζάμπα μαγκιά και κλανιά.
Της τραβάς μια αίτηση διαζυγίου α λα ΔΗΜΑΡ κι αν είσαι πραγματικά καουμπόης, το κάνεις λύσσα και της ζητάς και διατροφή της πρόστυχης που σε διέσυρε στα ψηφοφόρια σου.
Και πάντα φροντίζεις να απευθυνθείς στον φθηνότερο δικηγόρο για οικονομία.

Πεπόνι από τα lidl το παγώνι Γιακουμάτο; Δεν πεπόνι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#7808 Ας ξεχωρισουμε λιγο το ΠΟΙΟΣ το λεει απο το ΤΙ λεει, ειναι κριμα να τα συγχεουμε, ξερω ομως πως ειναι δυσκολο να αντισταθει κανεις, ειδικα οταν προκειται για το Γιακουματο.

Ολα αυτα που γραφει ο dstou ειναι απολυτα σωστα. Υπρχει ολοκληρη επιστημη για το που ειναι τοποθετημενα τα πρoιοντα, σε ποια σειρα, σε ποιο υψος, πως συμπεριφερεται ο πελατης οταν βλεπει "Χ% δωρεαν προιον", πως φτιαχνουμε customer loyalty σε ενα brand κλπ.*** Γαλλος συνεργατης που ηταν στελεχος στα Carrefour εδω στις αρχες τους, μου ελεγε οτι υπαρχει η λογικη καποια πραγματα να μπαινουν στις γωνιες επειδη εκει ασυναισθητα φρεναρεις το καροτσι λογω στροφης και τα προσεχεις περισσοτερο.

Ειναι γνωστο το πως συνδεει ο Ελληνας την τιμη με την ποιότητα, "ειναι καλυτερο γιατι ειναι ακριβότερο" χωρις να εχει ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ για το προιόν, οπως και ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ απο βιομηχανια, απλα και μονο οτι εχει δει απο διαφημιση ή εχει ακουσει απο εξισου ασχετους φιλους του στο καφενειο. Πχ η φραση "μου αρεσουν τα μακαρονια Στελλα και οχι τα Μελισσα" παντα με εκανε να γελαω αφου εβγαιναν απο τα ιδια υλικα στο ιδιο εργοστασιο. Απορρυπαντικα? ΕΓΓΥΗΣΗ. Τι αλλαξε στις συνηθειες του καταναλωτη οταν η henkel σταματησε να παραγει στην Ελλαδα? Τιποτα, Dixan έπαιρνε, Dixan συνεχιζε να παιρνει. Ξαναηρθε μετα 10 χρονια η Henkel, δε συνεβη τιποτα. Αν βεβαια του ελεγες να παρει Ελληνικης κατασκευης απορρυπαντικο, θα σου ελεγε "Γερμανικη ποιότητα" ο βλάκας :s_biggrin

Προωπικα δεν εχω βρει καμμια απολυτως διαφορα σε γευση/βρασιμο κλπ στα μακαρονια Ιδιωτικης ετικετας και τα επωνυμα, αντιστοιχα και στις κονσερβες, ειδικα αυτες που φτιαχνονται στο εξωτερικο σε πλοια-εργοστασια οπως καποια ψαρικα. Μια ματια στα συστατικα αν δε βαριομαστε ειναι χρησιμη παντως, οντως μας δειχνει πολλα πραγματα οπως πχ οτι το "μοσχαρισιο σαλαμι" του Νικα εχει 45-55% μοσχαρι και το υπολοιπο ειναι κοτοπουλο και γαλοπουλα, τα πιο φτηνα κρεατα δηλαδη, οποτε ξαναμπηκε στο ραφι.

Edit
***Παρτε και ενα διασκεδαστικο αρθρο σχετικο με το θεμα...
http://www.cracked.com/article_19833_the-7-sneakiest-ways-corporations-manipulated-human-behavior.html
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#7825 Παρ ολ αυτα το σχολιο σου παραμενει αρκετα ασχετο με τη δηλωση του Γιακουματου ο οποιος ειπε οτι οι εταιρειες δεν βγαινουν και δεν μπορουν να δωσουν χαμηλοτερες οποτε αν θελετε να κανετε οικονομια παρτε τα φθηνοτερα.

Θα μπορουσε να πει παρτε λιγοτερα πχ η μπορει να το πει στο επομενο σταδιο αυτο