Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#270896 Οι Ιάπωνες: Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By GTS
Chris έγραψε:http://www.expatax.nl/tax-rates-2016.php

Να τοι. Ποτε δεν ηταν ΧΧ% απο το πρωτο ευρω. Βαλε και 2-3 λαμογιες της μισθοδοσιας, κατι ποσοστα του μισθου που ειναι αφορολογητα (μεταφορικα, contributions για ασφαλεια υγειας, pension κλπ.), βγαινει αρκετα καλυτερα απο το προχειρο "μεικτος * (1 - ποσοστο φορου) = στην τσεπη"

Εγω πχ. φορολογουμαι με 36% για τα πρωτα 20κ και με 40.4% για τα υπολοιπα. Τελικα τα καθαρα μου βγαινουν στο 75% του μεικτου. :s_tongue

Οντως για 55κ βγαινει 31.75% κρατησεις φορου εισοδήματος και κοινωνικης ασφαλισης. Πρεπει να τα εχουν κατεβασει γιατι πριν 13 χρονια (οκ περασαν τα χρονια) που ειχα παει εκει ηταν παραπανω μου ειχαν πει.

Νοικια ποσο πανε τωρα? Τοτε διναμε 1200 για 3αρι κοντα στο κεντρο (Άμστερνταμ).

Παντως 52% φορος να αρχιζει από τα 66κ είναι απλα σκοτωμα για καποιον με 3-5 χρονια εμπηρεια (που λογικα θα είναι κοντα στα 80-100κ).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#270998 Πανω απο 50 παντού γίνεται πετσοκομα... Σνιφ.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#271003 Εδώ είναι 0 μέχρι 19.500, 20% από 19.501 μέχρι 28.000, 25% από 28001 μέχρι 36.300, 30% από 36301 μέχρι 60.000 και 35% από 60.001 και πάνω.

Εξαιρούνται κρατήσεις για ταμεία πρόνοιας, πληρωμές ασφαλειων και επιδόματα κίνησης, κινητού τηλ κλπ

Επίσης κλασικό κόλπο είναι ένα ποσοστό του μισθού να αποδίδεται σαν μέρισμα και να είναι αφορολόγητο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#271013 Αντιστεκομαστε σθεναρα ακόμα σε αυτόν τον σατανα το SharePoint αλλά προβλέπω σύντομα να μας το φυστικωνουν με το ζόρι οι global και να τρέχουμε πάλι να βγάλουμε άκρη με τους ινδους στο Hyderabad

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#271022 Πάμε off topic τώρα αλλά εγώ το βρίσκω δυνατό, εδώ και δυο χρόνια το χρησημοποιω καθημερινά και εχει τρελλές δυνατότητες, ειδικά το 2013 σε σχέση με το 2010.

Πάντως αν υπάρχει κανείς και ενδιαφέρεται για μια νορμαλ δουλειά εξωτερικό , ΠΜ.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
mirage έγραψε:Πανω απο 50 παντού γίνεται πετσοκομα... Σνιφ.

< Note 2 >

σε χάλασε ε;
γνωστός αστειάτορας πάντως με ζαλίζει να φύγω στο νησί.
πως είναι τα πράγματα εκεί στο κατασκευαστικό κλάδο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
GTS έγραψε:
Chris έγραψε:http://www.expatax.nl/tax-rates-2016.php

Να τοι. Ποτε δεν ηταν ΧΧ% απο το πρωτο ευρω. Βαλε και 2-3 λαμογιες της μισθοδοσιας, κατι ποσοστα του μισθου που ειναι αφορολογητα (μεταφορικα, contributions για ασφαλεια υγειας, pension κλπ.), βγαινει αρκετα καλυτερα απο το προχειρο "μεικτος * (1 - ποσοστο φορου) = στην τσεπη"

Εγω πχ. φορολογουμαι με 36% για τα πρωτα 20κ και με 40.4% για τα υπολοιπα. Τελικα τα καθαρα μου βγαινουν στο 75% του μεικτου. :s_tongue

Οντως για 55κ βγαινει 31.75% κρατησεις φορου εισοδήματος και κοινωνικης ασφαλισης. Πρεπει να τα εχουν κατεβασει γιατι πριν 13 χρονια (οκ περασαν τα χρονια) που ειχα παει εκει ηταν παραπανω μου ειχαν πει.

Νοικια ποσο πανε τωρα? Τοτε διναμε 1200 για 3αρι κοντα στο κεντρο (Άμστερνταμ).

Παντως 52% φορος να αρχιζει από τα 66κ είναι απλα σκοτωμα για καποιον με 3-5 χρονια εμπηρεια (που λογικα θα είναι κοντα στα 80-100κ).

Γενικά ο κόσμος δεν ξέρει τι πληρώνει σε φόρους εισοδήματος, μετοχών κλπ. Πλάκα είχε που Ολλανδή HR με πολύ ενεργητικό background πήρε το λόγο τρεις φορές σε ενημέρωση φορολογίας εισοδήματος και είπε ισάριθμες μπαρούφες που ακόμα και εγώ με τα πενιχρά μου ολλανδικά ήξερα. Επίσης ακούω πολύ συχνά από κόσμο να πληρώνει 60% φορολογία εδώ... :lol:

Η αλήθεια είναι ότι αντιστοίχως αν δεν ήταν 52% η φορολογία δεν θα έπαιρναν και απότομη ανηφόρα οι απολαβές. Παλεύεις για διαφορές 2000 ευρώ ετησίως όταν είσαι στα 25-30Κ. Όταν είσαι στα 80-100Κ, η διαπραγμάτευση γίνεται με δεκαχίλιαρα. Ε, δεν θα κλάψω κιόλας για τη φορολογία σε αυτά τα επίπεδα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:Ψηθηκες Stefan? :shifty:

Δε μπορω να σε φανταστω να παρατας τη ζωαρα στην Ελλαδα..

edit, καλα, ετσι και προσληφθει αντρας εκει μεσα θα τον ξεκοκκαλισουν στη στιγμη. Δροσερος ή μη :s_biggrin

Ξαναλέμε... offers accepted! :rtfm: :lol: :lol:

ΒΤW, αυτή η θέση είναι ακόμα ανοιχτή;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#271158 Ναι. Γενικα ειναι γρηγοροι σε αυτα, οτι βλεπεις στο site ειναι σωστο, τα κατεβαζουν αμεσως οταν βρουν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#271167 Ευχαριστώ! :s_thumbsup

Το είδα χθες που είπες για Άμστερνταμ και η αλήθεια είναι σκέφτομαι να στείλω ένα cv... :hmmm:

Αν και δεν νομίζω από λεφτά να είναι κάτι καλό σαν θέση... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#271174 Τι το πρωτοποριακό φέρνει το Sharepoint, για ποιο λόγο να το πληρώσει κάποιος όταν υπάρχουν δωρεάν εργαλεία γι' αυτή τη δουλειά και τι σημαίνει Sharepoint developer;
Χρειάζεται κάτι ειδικό δηλαδή το Sharepoint; Ένας οποιοσδήποτε developer με γνώσεις C#, .Net ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού δεν φτάνει; Ούτως ή άλλως ένας καλός developer γνωρίζει κάμποσες.