Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
kacey έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:. Καμία χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, δες πρόσφατα Ισπανία, Πορτογαλλία, Βέλγιο, κυβερνήθηκαν για μεγάλα διαστήματα με υπηρεσιακές κυβερνήσεις (και του Παπαδήμου, τέτοια ήταν).

2o bold: τωρα, σοβαρα πιστευεις οτι μπορει να γινει κατι τετοιο στην Ελλαδαρα?

Γιατί, εδώ και τόσα χρόνια έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας... ΜΙΑ ΧΑΡΑ περνάνε οι νόμοι και λειτουργούν οι κυβερνήσεις... Δεν είναι μόνο η τωρινή κυβέρνηση, αλλά και οι 2-3 (έχω χάσει το μέτρημα... :lol: ) προηγούμενες...

Νομίζω πως αυτός ο μύθος πρέπει να πεθάνει επιτέλους... :)

ΟΚ.... τώρα θα μου πεις πόσο καλά πάει η χώρα... :svivhaha: :lol: :help:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240538 Μα ρε ανθρωπε, γραφεις το παρακατω:
Anonymous Founder έγραψε:
nass έγραψε:
pik. έγραψε:Καυτη πατατα με πλεονασμα πρωτη φορα βλεπω.

Εννοείς ανάπτυξη διότι πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε ήδη. Ναι, μετράει στα + της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι πέτυχε ανάπτυξη για έναν χρόνο.

Η πιο πετυχημένη κυβέρνηση των χρόνων της κρίσης ήταν αυτή του Παπαδήμου. Η μόνη που πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει. Και την οποία καθάρισε ο Σαμαράς, βιαζόταν να κυβερνήσει ο |λογοκρισία|, αντί να την αφήσει να κρυώσει την πατάτα. Το ίδιο δηλαδή ακριβώς λάθος που έκανε και ο Τσίπρας. Κατάλαβες γιατί οι άλλοι είναι μαλάκες ? Γιατί η εξουσία είναι γλυκιά.

Η καυτή πατάτα ήταν η τελευταία και φαρμακερή αξιολόγηση, με την οποία συνεχίζουμε να ασχολούμαστε 1 χρόνο μετά.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα ήταν σίγουρα βραχύβια γιατί ήταν κυβέρνηση ειδικού σκοπού: να κλείσει την ιστορία με το PSI, να κουρέψει κάποιους και ν' αφήσει κάποιους άλλους και κατόπιν μια άλλη κυβέρνηση να αναλάβει, για να μην έχει και μπλεξίματα.
Προφανώς και ο Σαμαράς ήθελε να κυβερνήσει και βιαζόταν, αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έβγαζε ποτέ πολλά χρόνια.

πως γινεται ^αυτο (που εκτος απο αυτα που γραφεις εσυ, μη ξεχναμε ειναι κατι που αποφασιστηκε απο το ηδη κυβερνων κομμα κ ειχε την αποδοχη - προφανως με ανταλλαγματα...- κ της αξιωματικης αντιπολιτευσης) να ειναι παραδειγμα πετυχημενης κυβερνησης συνεργασιας σε ενδεχομενο μη συμπληρωσης κοινοβουλευτικης πλειοψηφιας, στην Ελλαδαρα, με πρωτα δυο κομματα ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#240605 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500068735

Σάλος από την αναφορά Φωτήλα περί «αριστερής ιδεολογίας της τσουτσούνας»

fail
Μπορεί όντως η ιστορία με το φεστιβάλ να είναι για την τσουτσούνα καβάλα, αλλά τέτοιο fail δεν είχε διαπράξει ούτε το σύντροφο polaki.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#240613 ^ο βέλγος πηρε το ΟΚ και προσωπικώς απ το Μαξίμου (τετ α τετ με τον Αλεξη)…

Ξεμειναμε απο λ7… οτι θα ξεμεναμε κι απο εργα για την Επίδαυρο…!!!!!
Μαλλον δίνουν το στιγμα στο πολιτισμου…. Της ψωλης τους τον χαβά…
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kacey έγραψε:Μα ρε ανθρωπε, γραφεις το παρακατω:
Anonymous Founder έγραψε:
nass έγραψε:
pik. έγραψε:Καυτη πατατα με πλεονασμα πρωτη φορα βλεπω.

Εννοείς ανάπτυξη διότι πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε ήδη. Ναι, μετράει στα + της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι πέτυχε ανάπτυξη για έναν χρόνο.

Η πιο πετυχημένη κυβέρνηση των χρόνων της κρίσης ήταν αυτή του Παπαδήμου. Η μόνη που πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει. Και την οποία καθάρισε ο Σαμαράς, βιαζόταν να κυβερνήσει ο |λογοκρισία|, αντί να την αφήσει να κρυώσει την πατάτα. Το ίδιο δηλαδή ακριβώς λάθος που έκανε και ο Τσίπρας. Κατάλαβες γιατί οι άλλοι είναι μαλάκες ? Γιατί η εξουσία είναι γλυκιά.

Η καυτή πατάτα ήταν η τελευταία και φαρμακερή αξιολόγηση, με την οποία συνεχίζουμε να ασχολούμαστε 1 χρόνο μετά.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα ήταν σίγουρα βραχύβια γιατί ήταν κυβέρνηση ειδικού σκοπού: να κλείσει την ιστορία με το PSI, να κουρέψει κάποιους και ν' αφήσει κάποιους άλλους και κατόπιν μια άλλη κυβέρνηση να αναλάβει, για να μην έχει και μπλεξίματα.
Προφανώς και ο Σαμαράς ήθελε να κυβερνήσει και βιαζόταν, αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έβγαζε ποτέ πολλά χρόνια.

πως γινεται ^αυτο (που εκτος απο αυτα που γραφεις εσυ, μη ξεχναμε ειναι κατι που αποφασιστηκε απο το ηδη κυβερνων κομμα κ ειχε την αποδοχη - προφανως με ανταλλαγματα...- κ της αξιωματικης αντιπολιτευσης) να ειναι παραδειγμα πετυχημενης κυβερνησης συνεργασιας σε ενδεχομενο μη συμπληρωσης κοινοβουλευτικης πλειοψηφιας, στην Ελλαδαρα, με πρωτα δυο κομματα ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ?

Αυτό δεν είναι παράδειγμα πετυχημένης κυβέρνησης συνεργασίας, είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας, έστω ειδικού σκοπού. Και η εφαρμογή του μνημονίου του κουαρτέτου, είναι ένας τέτοιος λόγος.
Στην περίπτωση λοιπόν που θα υπήρχε πολυκομματική Βουλή, δεν βλέπω γιατί να μην υπήρχε και κυβέρνηση. Ακόμη και να μην υπήρχε, θα υπήρχε υπηρεσιακή ή οικουμενική. Πιο πιθανό είναι αυτό λοιπόν (γιατί η καρέκλα είναι γλυκιά), παρά ακυβερνησία. Και τώρα κυβέρνηση συνεργασίας έχουμε, και πριν τέτοιες είχαμε και το βασικό τους καθήκον είναι να ψηφίζουν αυτά που ζητούνται από τους δανειστές και τους εταίρους. Δεν βλέπω γιατί χρειάζεται ο δικομματισμός για να επιτευχθεί αυτό.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240645 μα εδω δεν εφαρμοζει τον ειδικο σκοπο (και συνεχιζουμε με το μοτιβο "σχεδον μνημονιο" που εχει ως αποτελεσμα να ειμαστε σε αυτη τη κατασταση επι 7 χρονια) η κυβερνηση που τον υπεγραψε, αφου ψηφιστηκε απο το λαο ΓΙΑ να το υπογραψει, ΕΝΩ ειχε κανει τετραπλο τολουπ, κ εσυ θεωρεις οτι θα το εφαρμοσει σωστα κ χωρις παιξιμο πεους μια κυβερνηση συνεργασιας, αναμεσα σε αυτα τα κομματα μαλιστα?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#240671 Οι ευρωπαίοι διαφωνούν μαζί σου. Το μνημόνιο εφαρμόζεται κατ' αυτούς κανονικά και η αξιολόγηση θα κλείσει σύμφωνα με τους ίδιους. Όλοι ετοιμάζονται για τον Απρίλιο, πριν την σύνοδο του ΔΝΤ. Το πώς θα κλείσει (και αν θα μας κλείσει τα σπίτια... :lol: ) είναι άλλο ζήτημα...
Επίσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκλήρωσε το PSI με επιτυχία , σύμφωνα με τους εταίρους.

Επομένως, δεν έχει καμία σημασία τι νομίζεις εσύ ή εγώ, αλλά τι νομίζουν οι δανειστές. Και η εμπειρία έχει δείξει πως δεν χρειάζεται δικομματισμός. Ειδικά σε καθεστώς μνημονίου, απλώς χρειάζονται κάποιους να ψηφίζουν.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Anonymous Founder έγραψε: Και η εμπειρία έχει δείξει πως δεν χρειάζεται δικομματισμός. Ειδικά σε καθεστώς μνημονίου, απλώς χρειάζονται κάποιους να ψηφίζουν.

ααααα μπραβο....
τι μου λες δηλαδη τωρα.
Οτι επειδη εχουμε οικο ανοχης και οχι κρατος,δεν χρειαζεται δικομματισμος αλλα περιστασιακα κομματα που μαζι με τον κορμο θα ψηφιζουν τις μαλακιες που μας στελνουν οι αδερφες (στην ψυχη) των Βρυξελλων.

αρα ετσι θα διαιωνιζεται η κατασταση...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε: (και αν θα μας κλείσει τα σπίτια... :lol: )

Θα μας τα κλείσει, αυτό είναι δεδομένο... :(

Anonymous Founder έγραψε:Επομένως, δεν έχει καμία σημασία τι νομίζεις εσύ ή εγώ, αλλά τι νομίζουν οι δανειστές. Και η εμπειρία έχει δείξει πως δεν χρειάζεται δικομματισμός. Ειδικά σε καθεστώς μνημονίου, απλώς χρειάζονται κάποιους να επικυρώνουν.

Διόρθωση! :rtfm: :(

Ειλικρινά απορώ πως συζητάμε το αν μπορούν να δουλέψουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι η συνεργασία δύο ή περισσότερων κομμάτων δεν αλλάζει τίποτα στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#240691 Κι όσο ψηφίζουμε κόμματα ανίκανα να διαχειριστούν κάτι παραπάνω από την καρέκλα, το ίδιο θα συμβαίνει: θα διαιωνίζεται μια κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι ανίκανος και η ΝΔ θα συνεχίσει να χρωστάει σε ότι κινείται και αναπνέει (και όχι μόνον).
Όσο ψηφίζουμε με την λογική "το μη χείρον βέλτιστον". Εγώ λέω πως τώρα είναι η ευκαιρία για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αφού τα υπάρχοντα κόμματα υπάρχουν για να ψηφίζουν και να ζεσταίνουν τις καρέκλες, ας τους γυρίσουμε την πλάτη (αν όντως διαφωνούμε μαζί τους).
Φυσικά, ο καθένας θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Αλλά δεν βλέπω γιατί η ψήφος στην ΝΔ του Μητσοτάκη είναι πιο συνειδητοποιημένη, από την ψήφο στο ΚΚΕ ή στους Πειρατές ή σε κάτι ακόμη πιο περίεργο. Για εμένα, εδώ που φτάσαμε, όλα έχουν το νόημα και το συμβολισμό τους. Και την αξία τους φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240703 δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι ειναι συνειδητοποιημενη, οτι ειναι αναγκαιο κακο λεμε (εγω τουλαχιστον). για να φυγει ο συριζα. Εσυ λες υπαρχει εναλλακτικη, το να κυβερνηθει αυτη η χωρα με κυβερνηση συνεργασιας (αυτων των 5-6 κομματω, εν τω μεταξυ. πως θα συνεργαστουν αυτοι? πλακα μου κανεις?) οπου κανενα κομμα ή κ 2 μαζι δεν θα εχουν πλειοψηφια. Εγω θεωρω οτι αυτο πολυ απλα δεν γινεται.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kacey έγραψε:δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι ειναι συνειδητοποιημενη, οτι ειναι αναγκαιο κακο λεμε (εγω τουλαχιστον). για να φυγει ο συριζα. Εσυ λες υπαρχει εναλλακτικη, το να κυβερνηθει αυτη η χωρα με κυβερνηση συνεργασιας (αυτων των 5-6 κομματω, εν τω μεταξυ. πως θα συνεργαστουν αυτοι? πλακα μου κανεις?) οπου κανενα κομμα ή κ 2 μαζι δεν θα εχουν πλειοψηφια. Εγω θεωρω οτι αυτο πολυ απλα δεν γινεται.

Κοντη μνημη εχεις μου φαινεται. Το 2009 φαινοταν αδυνατο να συνεργαστουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αργοτερα να μπουν στην κυβερνηση ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, προσφατα θεωρουσαμε αδυνατη την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ολα αυτα εγιναν, τι αποκλειει η επομενη κυνερνηση να εχει μεσα 5-6 κομματα, αναλογα με τα ποσοστα που θα συγκεντρωσουν στις εκλογες;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240711 α) με τι αποτελεσμα, ολα αυτα τα περασμενα? αυτο ειναι το θεμα.
β) οταν προκειται για τη καρεκλα, ολα ειναι πιθανα. αλλα επι της ουσιας, μια τρυπα στο νερο.
γ) αλλο 2 κομματα, αλλο 4-5. αλλο να εχεις ενα κομμα-συνεταιρο που να πρεπει να κανεις να κατσει φρονιμα/να συμφωνησεις, αλλο να εχεις 2+ που μπορει να στη κανουν, κ καθε φορα ο καθενας να λεει το μακρυ του κ το κοντο του.
δ) συριζα με νδ δεν παιζει. συριζα με πασοκ δεν παιζει. ανελ με νδ δεν παιζει. ΚΚΕ κ ΧΑ δεν παιζουν με κανεναν. οι μονοι πιθανως κ υπο προυποθεσεις "βολικοι" ειναι το ποταμι κ οι Λεβεντηδες, που πιθανως να μην υπαρχουν στην επομενη βουλη. πως θα βγει το πραγμα? ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΠΟΤΑΜΙ ή ΑΝΕΛ+ΣΥΡΙΖΑ+ΠΟΤΑΜΙ, οπου το ποταμι ειναι του "ουτε-ουτε" ή του "ναι μεν αλλα"?
Άβαταρ μέλους
By vice246
#240712 Εαν το πιανουμε το θεμα με τις πατροπαραδοτες πρακτικες και καθεστώτα… καταληγουμε σ' αυτο που εχουμε και τζαμπα μιλαμε… ειναι οτι καλυτερο (για νεραντζια…) προεκυψε μεχρι τωρα…