Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:
Την κόβουν κομμάτια και την ζεσταίνουν σε μεταλλικό δοχείο ? Αν είναι έτσι μου κάνει, μπορείς να μάθεις ?

αυτό ακριβως μου ειπε πελατης στη Μυτιληνη.Θα ρωτησω και τιμη να σου πω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
red_monster έγραψε:
dimviii έγραψε:
21 quadra έγραψε:
dimviii έγραψε:μαστιχη (αρμοκολλα πολυουρεθανης δλδ) οπου δεν θα ξανασκασει, γιατι παραμενει για παντα ελαστικη.

Έχω τέτοια αρκετά θέματα τοιχοποιϊας σε εξωτερικούς τοίχους, για πες ποιά μαστίχη να βάλω ?

Τωρα το ειδα Παναγιωτη σορρυ.
Μαρκα δεν ξερω να σου πω,ολες καλες είναι,απλα την sikaflex θα την πληρωσεις πολύ παραπανω γιατι μπορει να είναι ακριβη.
Απλα προσεξε γιατι καποιες μαρκες βγαζουν σε διαφορες σκληρότητες,να δεις ποια σου κανει( πχ 20 fc ή 40 fc)

η soudal το λεει SOUDAFLEX
η denbraven το λεει POLYFLEX πχ.

εα χρειαστείς μεγαλη ποσοτητα βγαινει και σε σαλαμι Παναγιωτη που είναι 600 ml είναι φθηνοτερο από τις φύσιγγες των 300 ml,αλλα θελει και πιστολι για σαλαμια,υπολογησε κανα 10αρι ευρω για φθηνο.

Sikaflex 11fc

Ταιριάζει με σχεδόν όλα, δουλεύεται καλά και έχει εξαιρετική αντοχή.

Eυχαριστώ, δεν μου κάνει για την εφαρμογή που θέλω, το υλικό πρέπει να είναι ρευστό για να τρέξει μόνο του και να μπεί σε διάφορες εσωτερικές κοιλότητες και καμπύλες, να ξεχειλίσει και όταν κρυώσει να είναι σκληρό σαν ελαστική πέτρα πχ με σκληρότητα 90-100+ shore, για να έχεις μια εικόνα της σκληρότητας θα σου πώ ότι τα έλαστικά συνεμπλόκ των ψαλιδιών και οι βάσεις της μηχανής είναι σκληρότητας 60-70 shore και τα competition αγωνιστικά ελαστικά μέρη είναι γύρω στα 90 shore.

Είναι περίεργη η εφαρμογή μου και ξεφεύγει από την πεπατημένη γιατί πρέπει να έχει και όγκο και κυρίως να μην συρρικνωθεί όταν στεγνώσει, αλλιώς υπάρχουν υλικά για απλές επιστρώσεις και γνωρίζω τι ακριβώς θέλω αλλά δεν μπορώ να το βρώ.
Τελευταία επεξεργασία από 21 quadra και 14 Σεπ 2017, 20:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:
21 quadra έγραψε:
Την κόβουν κομμάτια και την ζεσταίνουν σε μεταλλικό δοχείο ? Αν είναι έτσι μου κάνει, μπορείς να μάθεις ?

αυτό ακριβως μου ειπε πελατης στη Μυτιληνη.Θα ρωτησω και τιμη να σου πω.

Thanks, χρωστάω μπύρα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
ArrowsFA1 έγραψε:Quadra με αφρό πολυουρεθάνης θα μπορούσε να γίνει δουλειά;

Είναι ελαφρύ υλικό και δεν έχει την απορρόφηση των κραδασμών που θέλω.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
stavrosg έγραψε:Μιας και μιλάμε για πλακάκια κοθζινας, εδώ τι μπορούμε να κάνουμε; Μαστιχη ή αρμοστοκο; Εικόνα

< >
Το έφτιαξα τελικά πριν μερικές μέρες με λευκή μαστίχη. Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις ! :)

Είναι σε σημείο που το βλέπω μόνο εγώ οπότε δεν με πειράζει που φαίνεται λίγο πρόχειρο :)
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#434295 μπράβο stav.
(Σε σημεία που σε ενδιαφέρει για να γλυτώσεις το λέρωμα μπορείς να βάλεις χαρτοταινία στις άκρες και μόλις εφαρμόσεις το υλικό τις βγάζεις πριν αρχίσει να πήζει για τα καλά η μαστίχη.)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#434612 θελω να βαλω κατι πανω στο τσιμεντο που βλεπετε στη φωτο (εκει που ακουμπανε τα βιβλια), και ψαχνω ιδεες και τεχνικες
Εικόνα

τι μπορει να τοποθετηθει εκει πανω; τι υλικα

η ιδανικη λυση θα ηταν να μπει ξυλο ιδιο με το παρκε που εχει και η σκαλα
μου εχει περισσεψει , εχω υλικο αλλα δεν εχω ιδεα πως τοποθετειται; επιπλεον ειναι μεγαλα κομματια και προφανως θα θελουνε κοψιμο. Εργαλεια δεν εχω για να το κανω αλλα αυτο διορθωνεται
ναι ξερω, φωναξε ενα μαστορα να στο κανει.... επειδη την εχω ξαναζησει την ιστορια, θα προτιμουσα να εξαντλησω τις DIY λυσεις
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#434614 γυαλί μπιζουτέ πάχους 10mm να πατάει σε 4 τετράγωνα 40Χ40mm λαστιχένια πατάκια ελάχιστου πάχους 2-3m για να μην γλυστράει, ή να σου το τρυπίσουν και να το στηρίξεις με αντίστοιχα στηρίγματα για γυαλί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#434618 Ξύλο, πλακάκι, γυαλί, πλεξιγκλας.

Με εξαίρεση το πλακάκι δεν νομίζω ότι μπορείς μόνος σου αφού δεν έχεις εργαλεία

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#434631 To μόνο που μπορεί να βάλει, είναι μάρμαρο 15 χιλ πάχους.
Οτιδήποτε άλλο , τα πλαϊνά του θα φαίνονται άσχημα, αφού θέλουν επεξεργασία (κουρμπάρισμα-ταινία για το ξύλο κλπ.)

Αν μπορεις να βρείς μάρμαρο γυαλιστερό, να στο κόψουν στα κομμάτια που θές και να το τοποθετήσεις μόνος σου με μαρμαρόκολα, αν και συνιστώ σιλικόνη με συγκολλητικές ιδιότητες για ευκολία στην τοποθέτηση και δυνατότητα "μικρομετακινήσεων" για λίγα λεπτά, ώστε να αρχίσει να στεγνώνει, τότε ΟΚ.
ΠΡΟΣΟΧΗ : 1/ Θα κόψεις 2 γωνιακά κομμάτια, για να αποφύγεις πολλές " ραφές".
Ενα <<Γ>> για τη μεριά της σκάλας και άλλο ένα για την πλευρά του τοίχου.
Θα μετρήσεις ως εξής:
Το αριστερό κομμάτι <<Γ>> , στο σημείο "ραφής", θα μετρήσεις να τελειώνει 2 εκ. πριν το επόμενο <<Γ>>. Στο τελείωμα του δεξιού κομματιού, που θα εφάπτεται στον τοίχο, θα αφήσεις επίσης 3-4 χιλ για καλό και για κακό, ώστε να έχεις περιθώριο στα "ζυγίσματα" και να μπορείς να "κλέψεις" 2-3 χιλ. σε καθε τεμάχιο καά την τοποθέτηση, ώστε να έχεις ελάχιστες, μη παρατηρήσιμες αποκλίσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
2/Όταν τελειώσεις, μπορείς να λειάνεις προσεκτικά (για να μη φθείρεις και τις επίπεδες επιφάνειες) τις άκρες των μαρμάρων, με γυαλόχαρτο 100άρι.

Όλα αυτά βέβαια, αν το τοιχείο είναι φτιαγμένο με απόλυτες καθετες γωνίες και όχι ... στα "ζάρια" ! :oops:
Στην Ελλάδα η όλη κατασκευή , δεν θα στοίχιζε πάνω απο 100€ μα άριστο-γυαλιστερό μάρμαρο και 150 με την τοποθέτηση απο μάστορα.
Για Αυστρία: "Πολλά παίρνεις-πολλά δίνεις" , οπότε .... καλή τύχη! :lol:

[quote="Y.V"] Μαρμαρο! :) [/quote]
:s_howdy
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 17 Σεπ 2017, 12:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#434632 αφου εχεις περίσσευμα τα ξυλα,μηπως να εψαχνες για κανα μαγαζι που σου κοβει ξυλα στα μετρα σου? Λογικα θα υπαρχουν τετοια.
Εάν βρεις,το λουστράρισμα και η τοποθετηση είναι ευκολη μετα.
Άβαταρ μέλους
By buzak
#434634 Το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις και το ξύλο και το μάρμαρο 'κολλώντας' τα πρόχειρα.
Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές βάζουμε ένα υλικό και μετά, όταν το βλέπουμε τελειωμένο, λέμε 'τι $$### έκανα, έπρεπε να βάλω το άλλο'.
Επειδή όμως αυτό είναι μια ακριβή λύση, τέσταρε και τα δύο υλικά στο φωτοσόπ. (αν και δεν είναι το ίδιο, κάτι είναι κι αυτό)

Και μια ερώτηση λίγο αδιάκριτη: αγόρασες σπίτι στην Αυστρία και το διαμορφώνεις μόνος σου; Αν ναι καλορίζικο να το χαίρεσαι!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#434641 Ευχαριστώ, ωραίες ιδέες και tips
Ξεκινάω λέγοντας οτι δε συμπαθώ καθόλου το μάρμαρο , ενιαί πολυ ψυχρό. Αντιθέτως μαρεσουνε τα ξύλινα.
Σκέφτηκα μια εύκολη κατασκευή
Το πλάτος του τοίχου ειναι 15εκατοστα
Παίρνω μερικές σανίδες τέτοιες
https://www.hornbach.at/shop/Altholzbre ... tikel.html
Μια σεγα και θέλω 4 κάθετα κοψίματα όλα και όλα
Βερνικώνω και κολλάω είτε με κάποια κόλλα είτε το βιδώνω

ΥΓ. Προφανώς ειναι δικό μου το σπιτι αλλιώς δε θα ξόδευα την ωρα οκ σε τέτοια πράγματα :-)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#434643 Κι εγώ είμαι υπέρ του ξύλινου ή τζάμι.
Αν μπορείς απλά να το σκεπάσεις όλο με μια επιφάνεια παίρνεις ένα ξύλο/τζάμι έτοιμο για τραπέζι (πχ από ΙΚΕΑ που αγοράζεις τα πόδια ξεχωριστά) και το κοτασάρεις από πάνω.
Αν θέλεις να κάνεις περβαζάκι που να ακολουθεί το σχήμα είναι αρκετά δύσκολο. Και τότε το πιο εύκολο είναι το ξύλο. Θα πρέπει να βρεις κάποιο κατάλληλου χρώματος (πεύκο, έλατο, κάτι ανοιχτόχρωμο και να μοιάζει με το πάτωμα) ικανοποιητικού πάχους και να σου φτιάξουν κούρμπα στην άκρη. Το κόβεις σε 45° γωνία σωστά (μην το κάνεις με κάθετα κοψίματα) ώστε να ταιριάξουν και το κολλάς (ή βιδώνεις+στοκάρεις να μη φαίνεται η βίδα). Μετά το λειαίνεις (αν χρειάζεται) και θα το περάσεις με κατάλληλο λάδι ώστε να φτάσει στην απόχρωση που θέλεις ή θα το βάψεις με κατάλληλο βερνίκι.