Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dimitrisB έγραψε:Είναι πιθανό (και επιθυμητό ) η "βλάβη" να προέκυψε από διακοπή ρεύματος.
Κάνε μία προσπάθεια "επανεκκίνησης", κρατώντας για 3-4 δευτερόλεπτα το πλήκτρο αριστερά της έναρξης -ρυθμίσεων λειτουργίας . Λογικά, θα επανέλθει στις προηγούμενες ρυθμίσεις ή θα τις ξαναβάλεις (επιθυμητοί βαθμοί ΖΝΧ, θερμοκρασίας λειτουργίας λέβητα για θέρμανση-όχι σπιτιού προφανώς ).
Καλή επιτυχία (ή τύχη!!! :oops: ).
Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω ctrl-alt-del.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:Χθες είχα ένα.. συγκινητικό τηλέφωνο με ένα κάτοχο ίδιο μοντέλο Αντλία Θερμότητας με το δικό μου ( Clivet Gaia ).
Μέχρι σήμερα ξέρω μόνο έναν ακόμα εδώ κοντά, τώρα βρήκα κάποιον που την είχε βάλει στην Κατερίνη και πρόσφατα την.. ξήλωσε :)
Ε, είδε κι απόειδε και αυτός από έλλειψη υποστήριξης και τώρα που του βγήκε off ένας κυκλοφορητής, την έβαλε για.. πούλημα.
Έχει αποδειχθεί ότι επειδή η Clivet έχει σαν κύρια αγορά τα μεγάλα μηχανήματα για μεγάλες εγκαταστάσεις, τα ανταλλακτικά της είναι δυσεύρετα στην αγορά των οικιακών μηχανημάτων και συνήθης πρέπει να έρθουν από Ιταλία...

Κανονικά πρέπει να πάω να το πάρω για.. ανταλλακτικά αν και πιάνει πάρα πολύ χώρο.

Είχαμε πάντως κάνα μισάωρο σίγουρα να λέμε ο καθένας μας σκηνικά και το πως μάθαμε το μηχάνημα θέλαμε δε θέλαμε.
Ου μπλέξεις...
Εγώ ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάθει και καμιά μεγάλη ζημιά, μόνο με τα ηλεκτρονικά είχα θεματάκια που το σταματούσαν που ευτυχώς είναι ο τομέας μου και τα πρώτα χρόνια που έχανε ψυκτικό υγρό και δε μπορούσαν να το βρούνε. Τώρα 3η χρονιά πάει καλά φτου φτου φτου.
Μέχρι φυσικά την επόμενη φορά που θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού...

Ο λόγος της επιλογής ήταν η τιμή; Γιατί δεν επιλέξατε κάποια πιο γνωστή εταιρεία και με καλύτερη αντιπροσώπευση στην χώρα;
Άβαταρ μέλους
By glf
#739227 ίσα ίσα που ήταν και σχετικά ακριβή. Τότε σκέφτηκα να πάρω μια αυτόματη που συνδέεις πάνω της ηλιακά και έχει ενσωματωμένο boiler, ακριβώς για να μη χρειάζεται να εμπιστευτώ τον εγκαταστάτη σε αυτά τα θέματα.
Ε, φαντάσου μέχρι και στην.. σύνδεση των ηλιακών με τη μηχανή είχα θέμα.. μετά από καιρό είχα.. διαρροές στις συνδέσεις. Δηλάδή τι να λέμε ε.
Τεσπα, λαχεία είναι αυτά. Και γιαυτό εχω διαλέξει το δρόμο της.. προσωπικής βελτίωσης. Τώρα μπορώ να αδειάζω και να γεμίζω τα ηλιακά μόνος μου..
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
glf έγραψε:........ εχω διαλέξει το δρόμο της.. προσωπικής βελτίωσης. Τώρα μπορώ να αδειάζω και να γεμίζω τα ηλιακά μόνος μου..

:metalo: :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By thednick
#739357 Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά αντλίας θερμότητας+fan coils σε σχέση με split ή multi airconditions ή κεντρικά συστήματα κλιματισμού? Προφανώς η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια, αλλά αλλάζει το μέσο μετάδοσης θερμότητας (εμπλέκεται το νερό στις αντλίες θερμότητας).

Προφανώς με την αντλία μπορεί να έχει κάποιος ενδοδαπέδια (που όμως ειναι επιπλέον κόστος), ζεστό νερό χρήσης (που όμως μπορεί να καλύψει και με ηλιακό) ή/και κλασικά σώματα. Αν όμως επιλέξει να πάει σε fan coils έχει κάποιο πλεονέκτημα? Είναι πιο αποδοτικές οι αντλίες θερμότητας?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#743252 Περί ΦΑ : Ακριβώς διπλάσιο το κόστος πλέον για την κατανάλωση, μετά και τον πρόσφατο λογαριασμό που πήρα, ισοφαρίζοντας άνετα το αντίστοιχο με αυτό που είχα όταν υπήρχε θέρμανση κλπ με πετρέλαιο.
Απορώ πόσος κόσμος θα καταφέρει να πληρώσει λογαριασμούς φέτος για τη χειμερινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του ηλ. ρεύματος που αφορά είτε θέρμανση είτε άλλες καταναλώσεις.
Μιά μέση οικογένεια και τουλάχιστον η δική μου, θα χρειαστεί περί τα 2.000€ επιπλέον μέσα σε ένα χρόνο για τους υπόψη λογαριασμούς, λόγω των αυξήσεων.
Ήδη διαβάζω ότι άρχισαν τα φέσια και οι καθυστερημένοι λογαριασμοί να διπλασιάζονται κάθε μήνα, απ τον Οκτ και έπειτα.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να ήταν δηλαδή, έχοντας όλοι μας ακόμα τα ίδια εισοδήματα ...

Με τις υγείες μας!!! :help:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#743253 Να συμπληρώσω σε όσα σωστά λέει ο φίλος μου ο dimitrisB, ότι το αυτό συμβαίνει και με το πέλλετ. (α) Δεν βρίσκεις πλέον και (β) η τιμή του είναι τουλάχιστον 25% πάνω σε σχέση με πέρσι. Είμαι ήδη στους 3 τόννους φέτος και ζορίζομαι να βρω για τον υπόλοιπο χειμώνα...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#743254 Εχω παρει αυτον τον θερμοπομπο που πριν λιγες μερες τον ειχε στα 59 ευρω

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/th ... -w_3306003

Ο σκοπος ειναι να τον αναβω στο παιδικο δωματιο το πρωι πριν το ξυπνημα, ωστε να εχει μια καλη ζεστουλα, να σπαει λιγο το κρυο. Δλδ ο μικρος ξυπναει 8, να τον αναβω απο τις 6
Δεν με ενδιαφερει η καταναλωση
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να αναβει μονος του για να μην σηκωνομαι :oops:
Εχει ενσωματωμενο χρονοδιακοπτη, αλλα μετραει αντιστροφα για να κλεισει και οχι για να ανοιξει - την πατησα εκει. :(

Μπορω να χρησιμοποιησω μια εξυπνη πριζα?
Η συσκευη θα ειναι μονιμα ανοιχτη, μπορει να δημιουργησει προβλημα?
Υπαρχει καποια προταση?
Ο θερμοπομπος εχει 3 σκαλες, 1000,1300 και 2300 W, θεωρητικα τον θελω να αναβει στα 2300W του εχω σεταρει μια θερμοκρασια 22-23 βαθμους

ευχαριστω προκαταβολικα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#743255 Αν εχει αυτοματη επανεκκινηση σε περιπτωση διακοπης ρευματος, μπορεις να βαλεις εναν απλο χρονοδιακοπτη και να ορισεις την ωρα που ανοιγει. Οπως ειναι στο ΟΝ και λειτουργει βγαλτο απο τη μπριζα και μετα βαλτο παλι να δεις αν θα παρει μπροστα.
Άβαταρ μέλους
By opc
Geralt έγραψε:Εχω παρει αυτον τον θερμοπομπο που πριν λιγες μερες τον ειχε στα 59 ευρω

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/th ... -w_3306003

Ο σκοπος ειναι να τον αναβω στο παιδικο δωματιο το πρωι πριν το ξυπνημα, ωστε να εχει μια καλη ζεστουλα, να σπαει λιγο το κρυο. Δλδ ο μικρος ξυπναει 8, να τον αναβω απο τις 6
Δεν με ενδιαφερει η καταναλωση
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να αναβει μονος του για να μην σηκωνομαι :oops:
Εχει ενσωματωμενο χρονοδιακοπτη, αλλα μετραει αντιστροφα για να κλεισει και οχι για να ανοιξει - την πατησα εκει. :(

Μπορω να χρησιμοποιησω μια εξυπνη πριζα?
Υπαρχει καποια προταση?
Ο θερμοπομπος εχει 3 σκαλες, 1000,1300 και 2300 W, θεωρητικα τον θελω να αναβει στα 2300W του εχω σεταρει μια θερμοκρασια 22-23 βαθμους

ευχαριστω προκαταβολικα
https://www.e-shop.gr/hama-137290-smart-digital-weekly-socket-with-timer-white-p-PER.759692
Έχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ποτέ να ανοίγει και να κλείνει.

< one >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Geralt έγραψε:Μπορω να χρησιμοποιησω μια εξυπνη πριζα?
Υπαρχει καποια προταση?

ευχαριστω προκαταβολικα

https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Re ... f+BW-SHP10

Την έχω στην καφετιέρα που καταναλώνει κι αυτή αρκετή ισχύ και δεν έχει θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimitrisB έγραψε:Περί ΦΑ : Ακριβώς διπλάσιο το κόστος πλέον για την κατανάλωση, μετά και τον πρόσφατο λογαριασμό που πήρα, ισοφαρίζοντας άνετα το αντίστοιχο με αυτό που είχα όταν υπήρχε θέρμανση κλπ με πετρέλαιο.

Το καλοκαίρι πέρασε γραμμή μπροστά από το πατρικό και τους έψηνα να προχωρήσουν σε επένδυση αυτόνομης σύνδεσης μιας κι έχουν συνέχεια ανοιχτό το καλοριφέρ (με πετρέλαιο) το χειμώνα. Τώρα τι να κάνουν; Έχει νόημα; :s_dunno

Σ'εμάς λίγο πιο πέρα ακόμα δεν έχουν σκάψει, αλλά ήθελα να βάλω αν πέρναγαν γραμμή.

Γιατί αυτή η αύξηση όμως; Έχει σχέση και με τις αυξήσεις ΔΕΗ κλπ;
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:
Γιατί αυτή η αύξηση όμως; Έχει σχέση και με τις αυξήσεις ΔΕΗ κλπ;

Η τιμή του ΦΑ έχει αυξηθεί (εκτοξευθεί για την ακρίβεια) διεθνώς, στα πλαίσια της γενικότερης αναταραχής που ζούμε το 2021. Στην Ευρώπη, παίζει και ο Πούτιν τα παιχνιδάκια του σε "αγαστή" συνεργασία με τους Ευρωπαίο-Αμερικάνους.

Οπότε, όχι μόνο έχει αυξηθεί η τιμή του ΦΑ, αλλά και του ρεύματος, καθώς αυξήθηκε η τιμή του καυσίμου από το οποίο παράγεται το ρεύμα (ΦΑ, πετρέλαιο, κτλ), αλλά και υπάρχει μία σχετική έλλειψη στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, η τιμή χονδρικής του ρεύματος είναι 6 φορές πάνω σε σχέση με πριν 1 έτος... :help:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimitrisB έγραψε:Απορώ πόσος κόσμος θα καταφέρει να πληρώσει λογαριασμούς φέτος για τη χειμερινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του ηλ. ρεύματος που αφορά είτε θέρμανση είτε άλλες καταναλώσεις.

Με τις υγείες μας!!! :help:

Εικόνα

΄κουβερτούλα ΚΑΙ μπουφανάκι