markvag έγραψε:Όπως ειπώθηκε, είμαστε επίσης γεμάτοι με βουνά, αν είναι τόσο απολύτως απαραίτητο το "σωστό" κολύμπι (και ξαναρωτάω: τί πάει να πει σωστό κολύμπι), γιατί να μην είναι η αναρρίχηση, το παραπέντε, το καγιάκ ή τόσα άλλα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στο βουνό; Επίσης είμαστε αγροτική χώρα, γιατί να μην είναι απολύτως απαραίτητο να μάθουν τα παιδιά να συντηρούν έναν κήπο;![]()
Να σου πω ότι μια από τις αγαπημένες ασχολίες του "μεγάλου" είναι η κηπουρική. Μπορεί να κάθεται ατελείωτες ώρες με τον παππού του (που του αρέσει, εγώ βαριέμαι γενικά) να κάνει κηπουρικές εργασίες (που συνδυάζονται και με μικρό-χτισίματα). Ατελείωτες όμως.
Επίσης παίζουν νηπιαγωγεία/παιδικοί που έχουν περιβόλι/κήπο/λαχανόκηπο και τα παιδιά μαθαίνουν ακριβώς αυτό. Πως φροντίζεις, πως μεγαλώνουν, τι συμβαίνει κ.ο.κ. (inb4 g ότι εκτός πόλης αυτά είναι απλώς αυτονόητα).
Επίσης υπάρχουν ένα σωρό ασχολίες και "εργαστήρια" που μπορεί να κάνει ένα παιδί. Ξυλουργική, πηλός, κατασκευές... (επίσης υπάρχουν και σχολεία που τα έχουν αυτά στο κανονικό ωράριο / εβδομαδιαίο πρόγραμμα).
Σημασία έχει τι αρέσει στο παιδί φυσικά (γιατί με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα). Σημασία έχει και σαν γονιός βέβαια τι πιστεύεις εσύ ότι έχει κι άλλα οφέλη για το παιδί πέρα από το "περνάει καλά". [edit] Γιατί καλώς ή κακώς ένα παιδί δεν μπορεί να προβάλει στο μέλλον, αλλά ο ρόλος σου ως γονιός είναι να το κάνεις.
Για εμένα σημασία έχει και ποιες δραστηριότητες μπορείς και είσαι διατεθειμένος να κάνεις μαζί με το παιδί σου. Γιατί είναι ένα πράγμα το να το πας να κάνει κάτι, και ένα άλλο να πάτε να κάνετε μαζί.

Η πιανιστική μου καριέρα κράτησε περί τις 2 εβδομάδες αναρρωτικής άδειας, μετά έσβησε η φλόγα και ένα ακόμα ταλέντο χαραμίζεται.... Κάνουμε όμως άλλα πράματα.