Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#837396 Εγω νομιζα οτι ριχνεις καντηλια γιατι δε σας ηρθε ακομα η FTTH. Τελικα εχεις πραγματικο λογο που εισαι εκνευρισμενος :x

Και οχι μονο για τη σφαγμενη ταχυτητα φυσικα. Κυριως για το γαμωτο που εχουν τοσο γραμμενη στα @@ τους την επαρχια :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Μήπως είναι ώρα να δεις για κάποιο 4G modem με απεριόριστα data;

Αυτο ΑΝ ειναι τυχερος κι εχει γαματο σημα η κινητη στην περιοχη του και ΑΝ ειναι διατεθειμενος να τον κωλοπιανουν για τα απεριοριστα data...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
g8777 έγραψε:Ναι ρε, χαλαρα, και παραπανω ανεβαζει , εχει ψωμι ακομα να δωσει η γραμμη.

Εικόνα

Μια χαρά.
Πιο γρήγορη σύνδεση από μένα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Και μετά μου θέλετε και αντιπλημμυρικά. :lol:

Ρε σεις, ψάχνω το site που ελέγχαμε την διαθεσιμότητα των οπτικών ινών στην γειτονιά μου. Δεν το βρίσκω. Το έχει κάποιος πρόχειρο;
Έχω την Cosmote που ορκίζεται πως είναι διαθέσιμο το FTTH σε μας, αλλά το site αυτό το έδειγνε μη διαθέσιμο και θέλω να το ελέγξω ξανά.

EDIT: Το βρήκα επιτέλους! :metalo:
https://www.broadband-assist.gov.gr/

Και το πιο ενδιαφέρον είναι πως ενώ το site λέει πως δεν είναι διαθέσιμο το FTTH στην γειτονιά μας, η COSMOTE λέει πως είναι.
Αλλά μου κόπηκε η όρεξη, γιατί για την 300άρα η εγγυημένη τιμή των 38€ είναι για 2 χρόνια, μετά λέει πάει στα 60€!
:omg:
Θα μείνω με την 100άρα VDSL μέχρι νεωτέρας μου φαίνεται! :lol:
Σε 2 χρόνια θα σου προτείνουν 500 στα 30.

Εγώ έβαλα προ τριμήνου 300 στα 36 και προχτές με (ξανά)πήραν για 500 στα 41 αν θυμάμαι καλά. Και γενικά ποτε δεν έχω εξαντλήσει συμβόλαιο.

Τώρα, για την εγκατάσταση, σε εμάς έγινε σχετικά καθαρή δουλειά, αλλά, αν θες να μη φαίνεται απολύτως τίποτα, προφανώς θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837422 Ε, προφανώς και δεν θέλω να φαίνεται τίποτε και θεωρώ πως αν το κάνουν σωστά, θα μπορούσε να γίνει. Για την ακρίβεια, να χρησιμοποιήσουν υφιστάμενα περάσματα ιδανικά, ακολουθώντας τα υπόλοιπα καλώδια του κτηρίου.
Θα ρίξω μια ματιά μεν, αλλά δεν ψήνομαι αυτή την στιγμή να μπω σε φασαρίες, ειδικά αυτές που θα έχουν μερεμέτια.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#837425 Δεν θέλουν να περνάει η οπτική ίνα μέσα σε αλλο κανάλι που έχει ακόμα και του ΟΤΕ γραμμή.
Για γωνία δε βάζουν ένα κουτάκι όπου κάνουν τη διακλάδωση, για δεξιά αριστερά. Οδηγίες της cosmote είπαν.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837428 Η οπτική ίνα μπαίνει απαραίτητα σε δικό της χωριστό κανάλι. Αλλά σε όλες τις οικοδομές υπάρχει φρέαρ που έρχονται τα καλώδια και προφανώς εκεί μπορείς να ρίξεις νέο σωλήνα για την ίνα και να μην την περάσεις πχ από την σκάλα της πολυκατοικίας, κι ας είναι αυτός ο εύκολος δρόμος.
Και για κανένα λόγο δεν πρέπει να την περάσεις εναέρια, γιατί εκτός από άσχημο, είναι εύκολο να χτυπηθεί και να τρέχεις, δεν έχουν την αντοχή των καλωδίων.

Μπορεί να είναι φθηνότερο και γρηγορότερο έτσι, αλλά προσωπικά δεν θα ενέκρινα αυτόν τον τρόπο, παρά μόνον αν δεν γινόταν αλλιώς. Και θεωρώ πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις μια χαρά γίνεται.

Οι εικόνες που είδα στην Άνω Ηλιούπολη, με έχουν... στοιχειώσει άσχημα! :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#837430 Αυτά είναι της ΔΕΗ είπαμε, εσύ πας για Cosmote FTTH, άρα σκαφτή. Από κει και πέρα εντός της πολυκατοικίας θα περάσει μέσα από τα μέταλλα της σκάλας για ν'ανέβει πάνω και τα κανάλια θα είναι λίγα.

Μάλιστα έχω ακούσει περιπτώσεις που δεν βάζουν κανάλια, αλλά μια ειδική διάφανη κόλλα και δεν φαίνεται καν ότι περνάει καλώδιο αν δεν πας από πάνω να το προσέξεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837435 Το ξέρω πως είναι υπόγεια σε μένα, αλλά η οπτική ίνα από το πεζοδρόμιο πώς θα μπει μέσα; Αν είναι με εμφανή κουβίδη, να το αφήσουμε καλύτερα...
Τι εννοείς μέσα από τα μέταλλα της σκάλας; Μιλάμε για κάτι τέτοιο;
Εικόνα
Για κανένα λόγο δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο και πολύ καλά θα κάνουν. Ούτε εγώ θα το επέτρεπα εννοείται.
Υπάρχει φρεάτιο για τις σωληνώσεις και τα καλώδια, να περάσουν από εκεί και να γίνει η μικρότερη δυνατή παρέμβαση στην πολυκατοικία αλλά και στα διαμερίσματα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#837436 Όχι, τρυπάνε κανονικά το γκρι μέταλλο της σκάλας, δεν μπαίνει κανάλι όπως στη φωτό!
Θα βγάλω μετά να σου δείξω.

Τώρα από το δρόμο προς την οικοδομή είναι άλλο θέμα. Το πιο πιθανό είναι να στην περάσουν εξωτερικά μέχρι να μπει στην οικοδομή για να συνεχίσουν με τη σκάλα.
Η οδηγία του ΟΤΕ είναι να την περνάνε από το Εσκαλίτ, αλλά πολλές φορές μπορεί ο σωλήνας να έχει μεγάλη γωνία ή να έχει φράξει με τα χρόνια και το αφήνουν. Επίσης πολλοί δεν ασχολούνται καν και πάνε κατευθείαν απ'έξω γιατί "φοβούνται", αλλά είναι επειδή το προτιμούν για να μην μπλέκουν.
Άβαταρ μέλους
By pro
#837437 H Wind πέρασε στην πολυκατοικία που μένω με αυτοκόλλητο καναλάκι στο σημείο που δείχνεις. Σε κάθε όροφο κάνει διακλάδωση με διαφανο προστατευτικο καρφωμένο στο ταβάνι. Αίσχος δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#837438 Εννοεί μέσα από το κούφιο κάγκελο. Θα το τρυπήσουν.
Αν βολεύει το φρεάτιο, θα το περάσουν εννοείται, είναι συζητήσιμοι οι μηχανικοί που έρχονται για αυτοψία.

Είσαι διαχειριστής; Αν όχι και υπάρχει συμφωνία των υπολοίπων, τελικά θα γίνει το δικο τους να ξέρεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#837439 Η οπτική τρέχει στην άσφαλτο και σε κάθε ιδιοκτησια πολυκατοικία η μονοκατοικία αφήνουν ένα κάθετο προς το πεζοδρόμιο κλάδο, μέχρι το ρειθρο. Σε εμάς έχει ένα φρεάτιο που έμπαιναν τα παλιά του ΟΤΕ. Εκεί μπαίνει και για την οπτική, το μερεμέτι είναι μια πλάκα πεζοδρομίου. Στη συνέχεια καταλήγει στο υπόγειο από όπου βάζουν ένα πίνακα για να το μοιράσουν για το κάθε διαμέρισμα. Από αυτόν τον πίνακα πάει η κάθε ίνα σε δικό της αυλάκι. Αυτό είναι που πρέπει να καταλήξει στο διαμέρισμα και με μια οπή να μπει στο εσωτερικό. Σε εμάς το ανέβασαν από ένα φωταγωγο που σε κάθε όροφο μπαίνει στο κλιμακοστασιο απο ενα παραθυρο και το διακλαδωνουν στα διαμερίσματα του ορόφου. Αυτή η τελευταία διαδρομή την τρέχουν έτσι που να μην φαίνεται, και μετα βάφεις στο χρώμα του τοίχου.
Σε μένα μπαίνει κάτω στο σοβατεπι
.
ΕικόναΕικόνα