Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858509 ΜΙΣΗ ολόκληρη ώρα ΔΥΟ φορές την εβδομάδα για να πάνε οι Αετομηλιτσιώτες τα παιδιά τους στην πόλη για δραστηριότητρες... πωπωπώ, ωιμέ τι πάθαμε..... Μάλλον λιγότερο από όσο θέλει οποιοσδήποτε για να πάει οπουδήποτε σε μια μεγάλη πόλη με σταμάτα ξεκίνα, εκνευρισμό και καυσαέριο και δεν θα βρει και να παρκάρει ούτε στο πήγαινε ούτε στο γύρνα αν δεν έχει δικό του χώρο.
George_Prix έγραψε:Παντως αυτο το τοπικο ειναι πραγματικη τρελα. Ολοι αραδιαζουν λογικα επιχειρηματα και ολοι εχουν αδικο τελικα :shifty:

Εχουν αδικο, γιατι με τα επιχειρηματα τους προσπαθουν να αποδειξουν οτι η επιλογη τους (επαρχια ή μεγαλουπολη) ειναι η "σωστη". Ενω το μονο σωστο στη συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι το να μενει ο καθενας εκει που περναει καλυτερα :s_whiteflag
Αυτά ακριβώς.
Αλλά καλό είναι να υπάρχει επαφή και με τους δύο χώρους. Θεωρώ ότι χρειάζεται και ότι όντως το παιδί της πόλης έχει να κερδίσει από τη ζωή στην επαρχία όπως και το αντίθετο. Ευτυχώς μεγαλώνοντας είχα και πατρικό και μητρικό χωριό που περνούσαμε χρόνο το Πάσχα και όλο το καλοκαίρι. Και μας άρεσε πολύ. Βλέπεις κάνεις μαθαίνεις πράματα που δεν τα έχεις στην πόλη. Ένιωσα λύπηση για κάποιους συμμαθητές μου που δεν είχαν χωριό να πάνε και ακούγαν με ενδιαφέρον και λίγη ζήλια τις περιπέτειές μας.
Οφείλεις σαν γονιός αν μπορείς να τους προσφέρεις δυνατότητες να επιλέξουν ή αν κάτι τους αρέσει και θέλουν περισσότερο να τους στηρίξεις. Ούτε όμως να τα πιέσεις να κάνουν πράματα που δεν θέλουν ούτε να τα γράφεις. Πρέπει όμως να έχουν επαρκή χρονική περίοδο φυσικής άσκησης είτε αυτό είναι αλάνα είτε οργανωμένο άθλημα. Απαιτείται ισορροπία και μέτρο.
Και επαρχία δε σημαίνει ορεινό απομονωμένο χωριό 200 κατοίκων. Πρωτεύουσες νομών 20-100.000 κατοίκων τα έχουν σχεδόν όλα αλλά φτηνότερα, συντομότερα, απλούστερα και ευκολότερα. Και επανέρχομαι κλείνοντας, στο ύφος του George_Prix, δεν υπάρχει σωστή η λάθος επιλογή, ο καθένας είναι διαφορετικός και καλό είναι να βρίσκεται όπου νιώθει ότι είναι καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:Αυτός ο απόλυτος τρόπος που κάποιοι προβάλλουν τις δικές τους απόψεις - πιστεύω ως την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, είναι λίγο ενοχλητικό. Ναι, ΟΚ, η επαρχία έχει συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά εν τέλει δεν χρειαζόμαστε αγρότες; Δεν χρειαζόμαστε μελισσοκόμους; Τα νοσοκομεία που είναι 1 ώρα μακρυά, πόσο πιο κοντά είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη; Γιατί αν από Καλαμαριά που έμενα χρειαζόμουν νοσοκομείο και εφημερεύει το Παπαγεωργίου, με το fly-over θέλεις άνω της μίας ώρας. Αν μένω στον Μικρόκαμπο Δράμας, το νοσοκομείο της Καβάλας είναι στα 30 λεπτά ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, γιατί δεν έχει κίνηση.

Ναι, δεν αρέσει σε πολλούς η επαρχία, έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, αλλά έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Και [b]δεν θέλουν όλοι να γίνουν developers ή μηχανολόγοι... Ούτε ενδιαφέρονται όλοι να πάνε στην τελευταία θεατρική παράσταση ή να φάνε στο Ταϊλανδέζικο εστιατόριο. [/b]

Επίσης, δεν έχει μόνο η Αθήνα βιομηχανία, υπάρχουν πολλές βιομηχανίες και εκτός Αττικής και Βοιωτίας! Σαφώς λιγότερες βέβαια.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι πήγαν και μένουν στις πόλεις είναι η δουλειά. Πολλοί (πόσοι; δεν ξέρω) αν είχαν δουλειά θα έμεναν είτε σε κάποιο χωριό, είτε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Άρα είναι πολλοί αυτοί που, πέραν της επιβίωσης, δεν βλέπουν κάποιο πλεονέκτημα στη ζωή στην μεγάλη πόλη (ξανά πόσοι αγνοώ), ένας εκ των οποίων είμαι κι εγώ.

Ολίγον λαικίστικη προσέγγιση :roll:
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:Αυτός ο απόλυτος τρόπος που κάποιοι προβάλλουν τις δικές τους απόψεις - πιστεύω ως την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, είναι λίγο ενοχλητικό. Ναι, ΟΚ, η επαρχία έχει συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά εν τέλει δεν χρειαζόμαστε αγρότες; Δεν χρειαζόμαστε μελισσοκόμους; Τα νοσοκομεία που είναι 1 ώρα μακρυά, πόσο πιο κοντά είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη; Γιατί αν από Καλαμαριά που έμενα χρειαζόμουν νοσοκομείο και εφημερεύει το Παπαγεωργίου, με το fly-over θέλεις άνω της μίας ώρας. Αν μένω στον Μικρόκαμπο Δράμας, το νοσοκομείο της Καβάλας είναι στα 30 λεπτά ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, γιατί δεν έχει κίνηση.

Ναι, δεν αρέσει σε πολλούς η επαρχία, έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, αλλά έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Και [b]δεν θέλουν όλοι να γίνουν developers ή μηχανολόγοι... Ούτε ενδιαφέρονται όλοι να πάνε στην τελευταία θεατρική παράσταση ή να φάνε στο Ταϊλανδέζικο εστιατόριο. [/b]

Επίσης, δεν έχει μόνο η Αθήνα βιομηχανία, υπάρχουν πολλές βιομηχανίες και εκτός Αττικής και Βοιωτίας! Σαφώς λιγότερες βέβαια.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι πήγαν και μένουν στις πόλεις είναι η δουλειά. Πολλοί (πόσοι; δεν ξέρω) αν είχαν δουλειά θα έμεναν είτε σε κάποιο χωριό, είτε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Άρα είναι πολλοί αυτοί που, πέραν της επιβίωσης, δεν βλέπουν κάποιο πλεονέκτημα στη ζωή στην μεγάλη πόλη (ξανά πόσοι αγνοώ), ένας εκ των οποίων είμαι κι εγώ.

Εσύ τί είσαι, developer ή μηχανολόγος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:Εσύ τί είσαι, developer ή μηχανολόγος; :hmmm:

Καποιος που μολις εμαθε τη λεξη "λαικίστικη" (ή λεκίστικη για τους νεοτερους) και η δασκαλα του ζητησε να την βαλει σε προταση.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
red_monster έγραψε:

Απόφοιτος λυκείου :)
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#858517 Το χειρότερο παίδες είναι να είσαι μικρός και έξυπνος και να βλέπεις τον πατέρα σου βλάκα και ζουμπά (οκ, το ζουμπάς δεν το γλιτώνεις :shifty: )

Όλα τα άλλα λύνονται με λίγη ψυχοθεραπεία :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:
red_monster έγραψε:

Αυτο το αστειο παλιωσε βεβαια, ολοι γνωριζουμε πως τραγανας τα MSc σαν κριτσινια.

Το ξερεις οτι το γνωριζουμε.

Το θεωρεις αστειο.

ΕΝΤΑΞΕΙ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
red_monster έγραψε:Το χειρότερο παίδες είναι να είσαι μικρός και έξυπνος και να βλέπεις τον πατέρα σου βλάκα και ζουμπά (οκ, το ζουμπάς δεν το γλιτώνεις :shifty: )
Τουλάχιστον νιώθεις τυχερός, πάλι καλά που εγώ βγήκα έξπυνος.
ΑΛλά νομίζεις ότι αυτό είναι το χειρότερο; Για σκέψου λίγο για το αντίθετο... πως έχω μπαμπά άντρακλα έξυπνο και πετυχημένο κι εγώ βγήκα ζουμπάς και βλάκας... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
g8777 έγραψε:
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:
red_monster έγραψε:

Αυτο το αστειο παλιωσε βεβαια, ολοι γνωριζουμε πως τραγανας τα MSc σαν κριτσινια.

Το ξερεις οτι το γνωριζουμε.

Το θεωρεις αστειο.

ΕΝΤΑΞΕΙ.

Κάνω ΕΣΠΑ και αγροτικές επιδοτήσεις, ενδιαφέρεσαι ;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#858547 Εμείς πάντως πήραμε τα νηπιαγωγεία της γειτονιάς μας να κανονίσουνε για του χρόνου και μας είπαν είμαστε υπεράριθμοι δεν χωραει το παιδί σας.

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#858552 σε πολλές περιοχες υπαρχει αυτο το προβλημα. Γιατι ως συνηθως ΔΕΝ ειναι ενός αρμοδιότητα αλλά 2. Του εκάστοτε Δημου που πρεπει να παραχωρήσει ( ή νοικιάσει ) το χωρο και του ΟΣΚ οπως λεγεται τωρα να το χτισει ή μεταποιησει...

Ενας δευτερος λογος που εμφανιστικε κατα την οικονομική κριση και διατηρείται ακομα ηταν οτι πολλοι γονείς απεσύρανε τα παιδια τους απο τα ιδιωτικά και τα πηγαν στα δημόσια ( και ενα 10% αρκουσε )

Και βεβαι το γεγονός ειδικά σε αναπτυσσόμενες περιοχές οτι ο Δημος ζηταει ενα σχολειο πες 12θεσιο και μεχρι να γινει δε αρκεί ( λογω της αυξησης του πλυθισμού,) ουτε 18θεσιο....
Και κοβονται οι αιθουσες στη μεση να χορεσουν ( αναφέρομαι σε ολες τις ταξης της εκπαίδευσης )

Αυτα βεβαιως στην περιοχή μου θεωρώντας οτι λιγο εως πολυ ισχύουν παντου
Άβαταρ μέλους
By glf
#858572 Εγώ σα Νίκος είμαι τύπος.. αυτοδίδακτος. Και φιλοσοφικά το περνάω και στις κόρες. Δίνω σωστές κατευθύνσεις και συμβουλές, έχουν μάθει να ψάχνουν και μόνες τους και αφήνω πρωτοβουλίες.
Οκ. Φυσικά όμως θα κάνουν και κάποια συμμετοχή σε σύλλογο.
Πχ η μεγάλη πάει σε θεατρική ομάδα, τι μπορούσαμε να κάνουμε οι γονείς πάνω σε αυτό;
Ενώ η μικρή έχει κατασταλάξει σε γυμναστική-χορευτική ομάδα.

Κολύμπι. Ξέρω μια χαρά να κολυμπάω και τις έμαθα και αυτές από μικρές. Η μια το ήθελε πολύ από μικρή, η άλλη λιγότερο. Δεν πιέζουμε κανέναν. Και του χρόνου και του παραχρόνου την περίμενα κι αυτή και άρχισε να μπαίνει πιο μέσα και να κολυμπάει μια χαρά. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. Σα διασκέδαση πιο πολύ όμως.
Και μετά έκλεισε το κολυμβητήριο [2018 - Κλειστό το κολυμβητήριο της Κοζάνης για ένα ακόμα καλοκαίρι] και από τότε δεν έχει ξανανοίξει. Υπάρχει ένα δεύτερο σε... χωρίο :lol: στην άλλη άκρη της πόλης όμως.
Είδατε, έχουμε και χωριά με δικά τους γήπεδα και κολυμβητήρια.

Άλλο παράδειγμα. Ωδεία μουσική. Δεν είχα την παραμικρή προτροπή από την οικογένεια για μουσικά όργανα. Στο Γυμνάσιο ένας κολλητός πήγαινε στη μπάντα του Δήμου ε και πήγα και γω για μικρός τυμπανιστής. Μόνος το ήθελα και πήγα. Έκατσα όσο ήθελα και κάπου στις πανελληνιες κτλ και μετά φοιτητής σταμάτησα.
Ήρθαν τα χρόνια και είπαμε τα κορίτσια όταν ήταν μικρά δηλαδή αν ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι. Τις πήγαμε στο Δημοτικό Ωδείο. Τσουκου τσουκου κάτι κάνανε αλλά ξαναλέω ήταν πολύ μικρές. Και στον 6ο μήνα μας λένε ας πάνε σε βιολί και να τους πάρουμε παιδικό βιολί. ΚΑΤΣΕ ΡΕ! εγώ έβγαλα όλη την εφηβεία με 2 ζευγάρια μπαγκέτες συνολικά έξοδα και τώρα θα παίρνουμε όργανα μέχρι να βρει το παιδί τι του αρέσει; Ώπα..
Εν τέλει φυσικά και ήταν μια μόδα που πέρασε και δοκιμάστηκε. Αυτό είναι να μπορούν να δοκιμάζουν. Φυσικά στην Άνω Ραχούλα δεν υπάρχει Ωδείο αλλά πιάνουμε τα άκρα.
Πόσο γουστάρω τη φάση στα Επτάνησα που είναι γεμάτα μπάντες και Ωδεία.. Αλλά υπάρχει και η σχετική ΣΩΣΤΗ κουλτούρα.

Α ναι, για Αγγλικά κτλ εμείς την είχαμε καταβρεί με skype και webex..
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#858580 Καλά προφανώς η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Πχ και στην Αθήνα με τον χαμό υπάρχουν δεκάδες περιοχές που έχουν περιορισμένη ή ανύπαρκτη πρόσβαση σε τέτοιες υποδομές. Στα ΒΠ ας πούμε για κολυμβητήριο πάνε δεκάδες χιλιάδες στο ΟΑΚΑ με ο,τι σημαίνει αυτό.
Σε άλλους δήμους πιο νότια έχει δυο.
Κλειστά γυμναστήρια επίσης, αν και έχει κάπως βελτιωθεί η κατάσταση.

Σε πολλές επαρχιακές πόλεις πάλι υπάρχουν και γυμναστήρια και κολυμβητήρια και χώροι πολιτισμού και μάθησης και όλα αυτά σε αστεία απόσταση από το σπίτι με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο και με μικρότερα πλήθη.
Στην Αθήνα όπου έχεις πρόσβαση σε υποδομές και αγορά έχει φασαρία και υπερπληθυσμό και παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Τα Τρίκαλα που γνωρίζω καλά είναι μια πόλη που βρίσκει κανεις όλα τα απαραίτητα κι ακόμα παραπάνω (και είναι η Λάρισα κοντά αν χρειαστει κάτι επιπλέον) χωρίς το χάος της Αθήνας.
Γιατί η σύγκριση να είναι Γλυφάδα με Χρυσομηλια κι όχι Κάτω Πατησια με Τρίκαλα δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς Τρίκαλα με 1000.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#858590 Καλά και στη Γλυφάδα όπως πάει το πράγμα θα καθόμαστε σε πολύ περιορισμένο χώρο. Το να βγεις Βουλιαγμένης ή παραλιακή πλέον είναι Γολγοθάς. Με το ελληνικό θα γίνει 10 φορές χειρότερο και πλέον κτίζεται και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο που είχε μείνει άκτιστο συν ότι είσαι μακριά από οποιαδήποτε εργασία (ας είναι καλά η τηλεργασία που τη σνομπαρα). Για ενοίκιο δεν το συζητάμε κόσμος φεύγει γιατί τα ανεβάζουν στο θεό, από πάνω μου πολύτεκνος ένστολος αναγκάστηκε να φύγει γιατί βρέθηκαν Ουκρανοί που δίνουν περισσότερα..