Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#275873 ΧΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

μην πας ποτέ στο σπίτι του διμιτριςρ

(πω τι |λογοκρισία| έγραψα :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl )
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Μόλις την βρήκα δίπλα στο τζάκι ανάσκελα ν αργοσβηνει. Δεν ξέρω από που μπήκε πάραυτα γιατί είχα ανοιχτες μπλακονοπορτες με κλειστες σητες

Σημασία δεν έχει τόσο το από πού μπήκε, όσο το γεγονός ότι ο ψεκασμός που έκανες δουλεύει.

Έχυσες υγρό στις αποχετεύσεις; Αν δεν βρίσκεις Mavrik και έχεις fendona ή k-othrine, κάνε ένα διάλυμα και χύσε όπως είπαμε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
JBT έγραψε:Η κατσαρίδα θα ήταν μάλλον καταναγκαστική και όταν είδε την στραβή μπρίζα, τέζαρε :lol: :lol:

μάτι αλφάδι :lol:

Pitt έγραψε:
Έχυσες υγρό στις αποχετεύσεις; Αν δεν βρίσκεις Mavrik και έχεις fendona ή k-othrine, κάνε ένα διάλυμα και χύσε όπως είπαμε.

Θα το κάνω κι αυτό, αλλά δεν γίνεται να μην ανοίξω να αερίσω το σπίτι ζώντας με τον φόβο! Και είχα συνέχεια το μάτι μου προς τα εκεί όταν είχα ανοιχτά μήπως περάσει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#275979 Εν τω μεταξύ με το που την μάζεψα κόπηκε το ρεύμα! Ω να σου γαμ.. λέω και κυκλοφορούσα με τον φακό κεφαλής :lol:

Geo f1 έγραψε:Χυσε και βλεπουμε βρε Δημητρη!!
Χυσε πια!!!

:lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Dimitris_P έγραψε:Εν τω μεταξύ με το που την μάζεψα κόπηκε το ρεύμα! Ω να σου γαμ.. λέω και κυκλοφορούσα με τον φακό κεφαλής :lol:

Geo f1 έγραψε:Χυσε και βλεπουμε βρε Δημητρη!!
Χυσε πια!!!

Κανόνισε να σε πετύχουν οι γείτονες στο σκοτάδι, με τον φακό στο κεφάλι, να χύνεις πέρα δώθε, θα σε μαζέψουν!!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Θα το κάνω κι αυτό, αλλά δεν γίνεται να μην ανοίξω να αερίσω το σπίτι ζώντας με τον φόβο! Και είχα συνέχεια το μάτι μου προς τα εκεί όταν είχα ανοιχτά μήπως περάσει τίποτα.

Το σπιτι το αεριζεις πρωι, αντε μεσημερι, απογευμα και βραδυ δεν ανοιγεις τα παντα ολα. Επισης, μη ξεχναε οτι στα αλουμινια κατω στις ραγες, εχει συνηθως 2 τρυπες (κοντα στις ακρες) για να φευγουν τυχον νερα απο το πλυσιμο. Μπορει να τρουπωνουν και απο εκει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Θα το κάνω κι αυτό, αλλά δεν γίνεται να μην ανοίξω να αερίσω το σπίτι ζώντας με τον φόβο! Και είχα συνέχεια το μάτι μου προς τα εκεί όταν είχα ανοιχτά μήπως περάσει τίποτα.

Φυσικά θα ανοίξεις, αλλά αφού ξέρεις ότι έρχονται από την αποχέτευση του μπαλκονιού, εκτός από το υγρό στα σιφόνια ψέκασε και γύρω από αυτά και στο κάτω μέρος της μπαλκονόπορτας. Ψέκασε επίσης και στο κάτω μέρος της εξώπορτάς σου και στο κλιμακοστάσιο. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα είναι συνηθισμένη κρυψώνα τους.

Πάντως εντύπωση μου κάνει πως έχετε τόσες κατσαρίδες σε καινούρια οικοδομή.

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα...

Η αποικία που λέγαμε... λίγο μεγάλη βέβαια... :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#276140 Αν και δεν είναι μαστόρεμα έχει να κάνει με το σπίτι.
Σε τετραόροφη πολυκατοικία θέλουμε να βάλουμε πυροσβεστήρες.Υπάρχει κάποιος νόμος ή έστω κάποιος γενικός κανόνας για το πόσους και τι χωρητικότητας μπαίνουν;
Από τιμές τί είναι πιο συμφέρον; Ενοικίαση ή αγορά και αλλαγή-αναγόμωση όποτε χρειάζεται;
Δύο ανθρώπους του χώρου που ρώτησα μου είπαν 150 ο ένας για κάτι κινέζικους και 140 ο άλλος για ενοικίαση.Πως σας φαίνονται;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#276153 Δεν μπορώ να ψάξω τώρα, αλλά εγώ ακολουθώντας την νομοθεσία που είχα βρεί τότε, σε τριόροφη οικοδομή αγόρασα και εγκατέστησα πρίν από λίγα χρόνια έναν σε κάθε όροφο και έναν στο μηχανοστάσιο (=4). Νομίζω ότι η διάταξη ήταν της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστήρες είναι 6 κιλών ξηράς κόνεως (Αstoria) και αν δεν κάνω λάθος τους αγόρασα περίπου 25€ (πάντως κάτω από 30€) τον καθένα. Έκτοτε τους αναγομώνω όπως προβλέπεται. Η τιμή που αναφέρεις είναι εξωπραγματική για 6κιλους πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως. Ίσως αφορά όλους και όχι τον έναν, ή ίσως κάτι άλλο.

Γι αυτά έχουμε ξανασυζητήσει εκτενώς στο παρελθόν. Ψάξε λίγο.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#276155 Θα κάνω ένα search εδώ αργότερα.Η τιμή που λέω είναι φυσικά για όλους τους πρυροσβεστήρες (5 σύνολο).Το θέμα πιο πολύ είναι αν πηγαίνει πάλι 120+ κάθε χρόνο η αναγόμωση,είναι λογική τιμή; Υπάρχουν και διαφορετικές μάρκες που δεν ξέρω εκεί τι παίζει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Cosmonaut21 έγραψε:Δύο ανθρώπους του χώρου που ρώτησα μου είπαν 150 ο ένας για κάτι κινέζικους

:s_dunno :lol:

Μην ανησυχείς. Η αναγόμωση κοστίζει κάπου στα 7-8€ ο ένας (εννοώ το τεμάχιο) :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#276171 Φως βλέπω. Άλλαξε την λάμπα ο πεθερός ή είναι η αντηλιά; :hmmm: