Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
trident1971 έγραψε:
Dodger έγραψε:Δεν είναι σπέσιαλ γαλακτοκομικό το κεφίρ, ο πατέρας μου στον Καύκασο το έπινε το 1945, ο παππούς μου στον Πόντο ακόμα πιο παλιά.

δεν λές για το "τάν", σωστά? :hmmm:

Όχι, σωστά λέει για το κεφίρ ο Dodger. Το ταν είναι αυτό που μένει αφού "χτυπήσουν" το γιαούρτι για να πάρουν το βούτυρο.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#392903 Πάντως όλα τα συσκευασμενα γαλακτοκομικα είτε αριανι είτε κεφιρ θέλουν αραιωμα. Παραείναι παχυρευστα.
Τα συσκευασμενα τούρκικα είναι πιο "νερουλα" και ΙΜΟ τα θεωρώ εξίσου γευστικά αλλά πιο ευπεπτα.
Εξίσου παχυρευστα είναι και τα κακάο ή ιδέα μου?!
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#392936 Eγώ το Κεφιρ, το οποίο πίνω καθημερινά, το αραιώνω με 1/3 ανθρακούχο νερό και ειναι υπέροχο και αναψυκτικότατο! :eat:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#394216 Στο Ιράν του βάζουν και δυόσμο με πιπέρι και το πίνουν
πολύ όμορφο για συνοδευτικό ιρανικού φαγητού!!!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
gianik έγραψε:@Diplomat ,HF
:lol: :s_tongue

Λοιπον ακολουθει η μικρη μου 3ημερη περιπετεια στον χωρο της Υγειας , απο την οψη ενος στρατιωτικου νοσοκομειου...

Τριτη 18/4 μεσημερι ωρα 16:00 περιπου μεταβαινω στο 401 στα επειγοντα με τα εξης συμπτωματα:
1) πυρετος 39° ο οποιος εμφανισθηκε το πρωι της ιδια μερας κ δεν επεφτε με τπτ..
2) η ενοχληση στην βουβωνικη χωρα (που την ειχα περιπου 1 βδομαδα)
3) ενας σφαχτης στην δεξια ωμοπλατη που αντανακλουσε στο δεξι μπρατσο (κ αυτο καμμια βδομαδα το ειχα)
4) δυνατη ενοχληση στον λαιμο...

Στα επειγοντα λοιπον η ειδικευομενη ιατρος ,μου πηρε αιμα ,χωρις να μου κανει κατι αλλο αρχικα κ ξαπλωσα κ περιμενα 2+ ωρες σε ενα κρεβατι περιμενοντας τα αποτελεσματα..

Ωρα 18:30
Βγηκαν τα αποτελεσματα...
Κυριε Γιανικ μου λεει παιρνατε μια φλεγμονη ,διοτι τα λευκα σας αιμοσφαιρια ειναι εξαιρετικα ανεβασμενα (21.000) κ πρεπει να βρουμε απο που προερχεται αυτη η φλεγμονη . ,
εχει σημασια το νουμερο παραπανω συγκρατηστε το..
Και ξεκιναει ενας μαραθωνιος εξετασεων (ακτινογραφια θωρακος , προσωπου (ιγμοριων), γενικη ουρων, υπερηχος ορχεων κ βουβωνικης χωρας, με ακροαστηκαν 3 γιατροι ,ειδαν τον λαιμο μου κ.λ.π.....

Ωρα 21:30
Κυριε Γιανικ ακομα δεν εχουμε βρει απο που προερχεται ολο αυτο. Θα σας ξανακανουμε μια επαναληπτικη γενικη αιματος...

Ωρα 23:00
Κυριε Γιανικ τα λευκα εχουν ανεβει κ αλλο (24.000) οποτε μας ανησυχει λιγο αυτο.

Η γιατρος την εβλεπα απο τις αντιδρασεις της ηταν σε διλημμα αν πρεπει να με κανει εισαγωγη η οχι..επαιρνε τηλεφωνα απο εδω επαιρνε απο εκει τελικα η δολια αποφασισε να κανω εισαγωγη....
Ετσι λοιπον 24:00 ανεβαινω στην κλινικη , μπαινω σε δωματιο οπου εκει ενας εξαιρετικος γιατρος ,καλη του ωρα , ηρθε να μου παρει ιστορικο ,μεσα στο σκοταδι ,προσπαθωντας να με παρηγορησει συνναμα αφουν ημουν εμφανως στεναχωρημενος...κοιταει τον λαιμο μου πιο καλα απο τους αλλους μου λεει εσυ εχεις θεμα στο λαιμο ,μισο λεπτο να φερω ενα strept test...Να εισαι χαρουμενος μου λεει διοτι οπως ειναι ο λαιμος σου δικαιολογει τοσα ανεβασμενα λευκα (το αντιθετο απο οτι μου ελεγαν στα επειγοντα).η διαγνωση; στρεπτοκοκκικη αμυγδαλιτιδα....

Ξημερωσε Τεταρτη 19/4...
Ξεκινησα ενεσιμη αντιβιωση augmentin ανα 8ωρο καθως κ φυσικο ορο (ο ορος απο το βραδυ)...πλεον απυρετος...

Ξημερωσε Πεμπτη 20/4
Δινω αιμα γυρω στις 08:00..
Γενικη αιματος λευκα αιμοσφαιρια 17.000.
Περασαν οι γιατροι ,μου ειπαν δεν μπορουμε να σας αφησουμε κυριε ειναι ακομα ανεβασμενα τα λευκα σας..

Ξημερωσε Παρασκευη σημερα
Δινω αιμα γυρω στις 10:00...
Ερχεται η προισταμενη γυρω στις 10:30 μου λεει σας θελουν οι γιατροι στο γραφειο τους...
Παω κ ακουω...
Κυριε Γιανικ δυστυχως τα λευκα επιμενουν ανεβασμενα (17.000) λυπαμαι δεν μπορουμε να σας αφησουμε , μονο αν υπογραψετε κ φυγετε με ευθυνη δικη σας....

Του λεω αμεσως που υπογραφω κυριε δωστε μου...
Εστω υποψιν οτι Σαβ/κα κ Αργιες δεν δινουν εξιτηρια εκει ,οποτε αν θα εβγαινα. πλεον θα ηταν απο Δευτερα..
Ανεβαινω ξανα στην κλινικη ,με βλεπει τσαντιλα η προισταμενη με ρωταει τι επαθες; της λεω ειμαι κ χαρουμενος κ λυπημενος...
Μου λεει γιατι λυπημενος;
Της λεω χαρουμενος διοτι επιτελους βγαινω απο εδω μεσα ,λυπημενος διοτι τα λευκα δεν επεσαν καθολου απο εχτες..
Μου λεει μα καλα αφου οι σημερινες εξετασεις δεν βγηκαν ακομα ,γιατι σου ειπαν οτι εχεις ακομα 17.000 ; κατσε λιγο περιμενε σε λιγο που θα βγουν κ θα περαστουν στο συστημα να σου πω ποσο ειναι τα λευκα σου για να ξερεις...
Μετα απο λιγο....κυριε Γιανικ;;;; ταξε μου.....10.000 τα λευκα σου.. :thumbsup:

Κατεβαινω ξανα στους γιατρους ,τους εξηγω γιατι μου ειπαν αυτα που εγραψα πιο πανω κ μου ριχουν ενα κωλοχερο οτι εδω ειναι στρατιωτικο νοσοκομειο κ οχι δημοσιο νοσοκομειο κ οτι εγω ειμαι Στελεχος κ οχι πολιτης κ δεν μπορω να μπαινοβγαινω απο το νοσοκομειο οποτε θελω.εχει εντολες απο τον διοικητη του νοσοκομειου 11:00 εκαστης μερας να βγαζει τα εξιτηρια.
Βρε ανθρωπε του λεω τοτε γιατι μου πηρατε αιμα 10:00 εφ οσον δεν θα ηταν ετοιμα τα αποτελεσματα; κ γιατι μου λετε οτι επιμενουν τα λευκα;
Κυριε οτι θελετε καντε γραπτη αναφορα μου απαντησαν...
Ριχνω εναν τσακωμο , παιρνω το εκουσιο εξιτηριο κ εφυγα..
Εστω υπ οψιν οτι στο θαλαμο ολοι ηταν εμπυρετοι με γαστρεντεριτιδες κ.λ.π
Δεν μπορουσα να κατσω αλλο, απο την Τριτη που μπηκα φορουσα μασκα..

Στα του νοσοκομειου...
Οι νοσοκομες υπεροχες κ προθυμες να βοηθησουν..
Οι κτιριακες εγκαταστασεις ,κρεβατια ,τουαλεττες κ.λ.π θυμιζουν νοσοκομειο στην Αλβανια το 1940...
Καθαριοτητα : ως ανωτερω ...
Μεσα στο θαλαμο (6 ατομα) γνωριστικα με αλλους 4 φανταρους ,πεθαναμε στο γελιο , ανταλλαξαμε τηλεφωνα κ.λ.π..

Αθήνα
Σοβαρό περιστατικό με ξυλοδαρμό νοσηλευτριών του 401 από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Δράστης φέρεται να είναι 50χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, ο οποίος βιαιοπράγησε εναντίον μελών του προσωπικού του 401, επειδή είχε προβλήματα με τη διαδικασία των εξετάσεων, στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί.

Στο νοσοκομείο έφτασαν αστυνομικοί και προσωπικό ασφαλείας, για να συγκρατήσουν τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και να ερευνήσουν τις συνθήκες του περιστατικού.

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1 ... starticles

:ninja: :ninja: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#395369 Συνήθως οι ιατροί δίνουν κάποιο αντισταμινικο , πχ zirtek με πιθανό συνδιασμό κάποιου σπρευ πχ hexarhinal.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#395371 εμένα τα αντισταμινικά νιώθω ότι με σκοτώνουν, μου είχε γράψει οικογενειακός γιατρός για χρόνια ρινίτιδα που έχω από πάντα αλλά δεν άντεξα πάνω από 2 μέρες :(

βασικά φταίει η σκόνη της περιοχής μου για αυτό, όταν είμαι σε άλλα σημεία για μέρες δεν έχω θέμα και δε βουλώνει η μύτη, αλλά στη γειτονιά μου είμαι πάντα μπουκωμένος

τεσπά, από το σάββατο με έχει τσακίσει η μέση μου γιατί έκανα βλακείες σηκώνοντας τραπέζια

περιμένω να μου περάσει, αλλά μέχρι να μου περάσει ο πόνος μου έχει δώσει μια φάτσα που όποιος με βλέπει μου λέει τι έχεις εσύ; :lol:

θεωρητικά μπορώ να πάρω κάποιο παυσίπονο ή τίποτα για φλεγμονή που να με ανακουφίσει; αν και προσπαθώ να αποφεύγω τέτοια πράγματα, αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#395376 Τα αντιισταμινικά (ζιρτέκ, αέριους κλπ) μου φέρνουν υπνηλία δυστυχώς.
Επίσης βαρύς νιώθω και με κομτρέξ αλλά τουλάχιστον μου σταματάει το συνάχι σχεδόν αμέσως.

Γενικά η κατάσταση είναι πολύ ενοχλητική και λύση δεν έχω βρει τόσα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#395380 εσένα σε πάει με τον καιρό (άνοιξη δηλαδή;) ή γενικά είσαι έτσι;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τα συμπτώματα είναι πολύ πιο συχνά την άνοιξη.

Από έφηβος αλλεργικός σε 11 (τουλάχιστον) αλλεργιογόνα. :s_dunno

Αφού δοκίμασα ότι υπάρχει στην αγορά από χάπια, αφού μου έκαναν του κόσμου τις ενέσεις κορτιζόνης και αφού έκανα απευαισθητοποίηση (ματαίως) τελικώς κατέληξα στο Xozal το οποίο αυτόν τον καιρό το παίρνω κάθε βράδυ και δεν έχω πλέον συμπτώματα.

Σου συνιστώ να το δοκιμάσεις, αφού συμβουλευτείς τον γιατρό σου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#395445 Πράγματι.

Ενώ μετά την θεραπεία της απευαισθητοποίησης κάθε χρόνο τα συμπτώματα υποχωρούσαν όλο και περισσότερο, την τελευταία τριετία βλέπω επιδείνωση. Ενώ παλαιότερα έπαιρνα αντιισταμινικά όταν χρειαζόταν, τώρα παίρνω καθημερινά. Όσες φορές δεν πήρα το βράδυ, την επόμενη το μετάνιωσα...