Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#830063 Στη Wind (Nova) είναι το κινητό. Σταθερό δεν έχω καθόλου αυτή τη στιγμή.

Μια και βλέπω πάντως ότι το παλιό μου νούμερο δεν έχει δοθεί ακόμα, θα επιχειρήσω να το ξαναπάρω, αν αυτό είναι εφικτό.
Άβαταρ μέλους
By skous
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το site τους πάντως ζήτησε οδό και αριθμό για να μου δώσει διαθεσιμότητα.

Βασικά άλλο το σύστημα με οδούς και αριθμούς που βλέπει ο πάροχος, άλλο αυτό που βλέπει ο εργολάβος (που το παίρνει μάλλον από τον ΟΤΕ για το δίκτυο).
Σε εμάς δεν είχε τους μισούς δρόμους στο cad, και όταν πέρασε για αυτοψία είχανε μπλέξει τα μπούτια τους για το πιο σπίτι θα πάει σε ποιά αναμονή....

Οπότε ΧΛ πάρε ένα τηλέφωνο για να μάθεις τι ισχύει. 99% αν δεν έχουν σκάψει, να κάνει λάθος το site. Eκτός και εάν σκάψουν σύντομα. Δές π.χ. εδώ εάν σε έχει https://www.broadband-assist.gov.gr/
Άβαταρ μέλους
By skous
#830080 Kάνε click πάνω τους (δύσκολο γιατί ειναι γτπ η υλοποίηση). Αν δεν μπορείς πάνω σε αυτό που είσαι, κάνε στο διπλανό π.χ. Σου λέει πότε θα ενεργοποιηθεί fiber (ή αν έχει ενεργοποιημένη).

Το "Κάλυψη από: " κοίτα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#830092 Εικόνα

Άρα θα σκάψουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Dimitris_P έγραψε:Ειρωνικά το λες; Γιατί δε νομίζω να σχετίζονται αυτά τα δύο μεταξύ τους. Σπάνια συνεννούνται τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Αντιθέτως, αν είναι στα πλάνα νέα ασφαλτόστρωση, πρώτα προωθούν τυχόν έργα και μετά στρώνουν το δρόμο.

Ευσεβείς πόθοι.

Το πιο εξόφθαλμο παράδειγμα που μπορώ να θυμηθώ είναι στον δρόμο εφαπτομενικά του παλιού αεροδρομίου, ακριβώς δίπλα στο παλιό jumbo της Ολυμπιακής. Έριξαν καινούργια άσφαλτο και ούτε ένα μήνα μετά ξήλωσαν την μισή για να περάσουν όμβρια. Κάλυψαν τον δρόμο με το δοκιμασμένο Εληνικό σύστημα ABL (Artsi Bourtsi & Loulas) και τώρα είναι σαν την Μαριούπολη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
skous έγραψε:Kάνε click πάνω τους (δύσκολο γιατί ειναι γτπ η υλοποίηση). Αν δεν μπορείς πάνω σε αυτό που είσαι, κάνε στο διπλανό π.χ. Σου λέει πότε θα ενεργοποιηθεί fiber (ή αν έχει ενεργοποιημένη).

Το "Κάλυψη από: " κοίτα

Πολύ χρήσιμο site, ευχαριστούμε skous! Τσέκαρα και τη δική μου περίπτωση, και ως αναμενόταν, δεν υπάρχει ακόμη FTTH στην γειτονιά μου, οπότε η κυρία που με πήρε πριν λίγες μέρες από την Cosmote να μου προσφέρει 200Mbps απλά μου έλεγε μούφες και θα ήταν από το αγαπημένο VDSL όπως και σήμερα.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#836937 Έχω περάσει τελευταία από Άνω Ηλιούπολη και οι κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ είναι γεμάτες βιρίνες/κουλούρες με οπτικές ίνες. Και τελικά έτσι είναι:
https://www.infocom.gr/?mailpoet_router ... AsODYxLDFd

Να πω πως είναι πανάσχημο το αποτέλεσμα και πως δεν θα έπρεπε να επιτραπεί κάτι τέτοιο.
Εικόνα
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε εκτός από την βιρίνα του καλωδίου, και το κουτί τερματισμού (μούφα το λένε στην αργκό των οπτικοϊνάδων).
Γενικώς, αντί να πετάμε κολώνες και καλώδια, εμείς βάζουμε κι άλλα πάνω τους.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#836949 Καλά εκεί στην Ηλιούπολη αχταρμά τα έχουν κάνει. Ένα κομμάτι με COSMOTE FTTH, άλλο κομμάτι με ΔΕΗ σαν αυτό που βλέπεις και τρίτο κομμάτι που σκάβουν τώρα με INALAN

Αυτό το πράγμα η ΔΕΗ το έχει κάνει και στο Περιστέρι γιατί έκλεισε συμφωνία μαζί τους η δημαρχάρα μιας και θα πάρει καλύτερη προμήθεια φαίνεται.

Α να πω ότι το project έχει παγώσει, στο Περιστέρι τουλάχιστον, γιατί κάτι παίζει με τους διαγωνισμούς. Άρα η δημαρχάρα Περιστερίου προσφέρει VDSL εως σούπερ ουάου γαμάτη ταχύτητα 200mbps, που ακόμα κι αυτή τελευταία την έβαλε σε σχέση με άλλους δήμους.

Κι έτσι βρισκόμαστε εν έτει 2023 με μια σύνδεση που μία παίζει και 3 δεν παίζει (λόγω χαλκού και αστάθειας δικτύου)
Άβαταρ μέλους
By skous
Dimitris_P έγραψε:Καλά εκεί στην Ηλιούπολη αχταρμά τα έχουν κάνει. Ένα κομμάτι με COSMOTE FTTH, άλλο κομμάτι με ΔΕΗ σαν αυτό που βλέπεις και τρίτο κομμάτι που σκάβουν τώρα με INALAN

Αυτό το πράγμα η ΔΕΗ το έχει κάνει και στο Περιστέρι γιατί έκλεισε συμφωνία μαζί τους η δημαρχάρα μιας και θα πάρει καλύτερη προμήθεια φαίνεται.

Α να πω ότι το project έχει παγώσει, στο Περιστέρι τουλάχιστον, γιατί κάτι παίζει με τους διαγωνισμούς. Άρα η δημαρχάρα Περιστερίου προσφέρει VDSL εως σούπερ ουάου γαμάτη ταχύτητα 200mbps, που ακόμα κι αυτή τελευταία την έβαλε σε σχέση με άλλους δήμους.

Κι έτσι βρισκόμαστε εν έτει 2023 με μια σύνδεση που μία παίζει και 3 δεν παίζει (λόγω χαλκού και αστάθειας δικτύου)
Τι σχεση εχει ο Δήμος με το δίκτυο οπτικών ινων;

Γενικα η ΔΕΗ ετσι τα κανει για να εκμεταλευτει τονοτι έχει κολώνες. Και συμφωνω… τραγικο!

Αλλα και σε μερη με μονοκατοικίες, η οπτική έρχεται υπογεια και μετά ανεβαινει σε παλια κολώνα και μπαίνει στο σπίτι με ιπδιανοπδευση όπως το παλιό καλώδιο (εκτός εαν είσαι τυχερος…). Βεβαια δεν ειναι ΤΟΣΟ ασχημο οσο το παραπάνω, αλλα ειναι τραγικό να μην σκάβουν για 1 μέτρο και να παραμένει η κολώνα αιωνίως….

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#837088 Φυσικά κι έχει σχέση. Η εταιρεία ζητά από τον δήμο την άδεια για να σκάψει για οπτικές. Ο εν λόγω αρνήθηκε για να δώσει το έργο στη ΔΕΗ.

Άσε και με την VDSL τα ίδια γίνονταν, άργησαν πάρα πολύ να δώσουν το οκ
Άβαταρ μέλους
By skous
#837092 Oκ δεν γνώριζα οτι εμπλέκεται ο Δήμος, είχα την εντύπωση ότι τα έργα εκτελούνται μόνο σε επίπεδο περιφέρειας!
Άβαταρ μέλους
By pro
#837330 Και μιας και πιάσαμε τα επιτελικά κράτη.

Επιτελικό κράτος 3.0. ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ (et al). ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2.

Έργο 600Μ. Υλοποιείται αυτή τη στιγμή με προδιαγραφές που τέθηκαν (και δεν άλλαξαν) το 2014. Αποτέλεσμα:

- Σύνδεση Υπηρεσίας 80 ατόμων μέσω γραμμής 10/10 (εννοείται όχι fiber). Από την ίδια γραμμή περνάει και η τηλεφωνία. Όλα αυτά όταν ένας φοιτητής παίρνει πλέον 100/5 fiber με 20 ευρώ για την πάρτη του.
- Μοιράζουμε 30Κ (κατ άλλους 50Κ) κινητά τηλέφωνα σε ΔΥ. Προδιαγραφές 2G/32G. Αποτέλεσμα, όλα στα συρτάρια. Το δε πρόγραμμα έχει 300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΒ σε data. Υπάρχουν και κάρτες μόνο data, για να χρησιμοποιηθούν ως GPS ή hotspot. Αυτες έχουν το τιτανομεγιστοτεράστιο νούμερο των 500ΜΒ.

Ξαναλέω, ΕΡΓΟ 600Μ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ 5-0.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837337 Και μετά μου θέλετε και αντιπλημμυρικά. :lol:

Ρε σεις, ψάχνω το site που ελέγχαμε την διαθεσιμότητα των οπτικών ινών στην γειτονιά μου. Δεν το βρίσκω. Το έχει κάποιος πρόχειρο;
Έχω την Cosmote που ορκίζεται πως είναι διαθέσιμο το FTTH σε μας, αλλά το site αυτό το έδειγνε μη διαθέσιμο και θέλω να το ελέγξω ξανά.

EDIT: Το βρήκα επιτέλους! :metalo:
https://www.broadband-assist.gov.gr/

Και το πιο ενδιαφέρον είναι πως ενώ το site λέει πως δεν είναι διαθέσιμο το FTTH στην γειτονιά μας, η COSMOTE λέει πως είναι.
Αλλά μου κόπηκε η όρεξη, γιατί για την 300άρα η εγγυημένη τιμή των 38€ είναι για 2 χρόνια, μετά λέει πάει στα 60€!
:omg:
Θα μείνω με την 100άρα VDSL μέχρι νεωτέρας μου φαίνεται! :lol: