Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
KiloMeater έγραψε:

υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.

Για ΟΛΑ τα υδραυλικά ή πχ υδραυλικά κουζίνας,αυλής whatevah?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#429622 Τωρα ειδα οτι η αρχικη τιμη ειναι 2900 ευρω....

Κιλο με 2900 ευρω ευρω σου στελνω και τριφασικο καλωδιο απο Πτολεμαιδα κρυμμενο κατω απο του σουληνα.
Και δωρο η πινακιδα ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ . :s_roses
Άβαταρ μέλους
By buzak
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω... :s_scratchhead
Η ερώτηση ήταν εντελώς συγκεκριμένη: αφού είναι τόσο καλό να απελευθερώνεις επαγγέλματα και να μην επιτρέπεις συντεχνιακά συμφέροντα, οι Αυστριακοί γιατί δεν το κάνουν;
Αυτά δεν λέει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ;

Δηλαδή επειδή ο ασθενής στην εντατική παίρνει 1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο μπας και τη βγάλει καθαρή, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν κάνει και ο χαίρων άκρας υγείας το ίδιο αφού '1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο κάνουν τόσο καλό'...
:( :hmmm: :hmmm: :omg: :vava: :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
buzak έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω... :s_scratchhead
Η ερώτηση ήταν εντελώς συγκεκριμένη: αφού είναι τόσο καλό να απελευθερώνεις επαγγέλματα και να μην επιτρέπεις συντεχνιακά συμφέροντα, οι Αυστριακοί γιατί δεν το κάνουν;

Δηλαδή επειδή ο ασθενής στην εντατική παίρνει 1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο μπας και τη βγάλει καθαρή, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν κάνει και ο χαίρων άκρας υγείας το ίδιο αφού '1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο κάνουν καλό'...
:( :hmmm: :hmmm: :omg: :vava: :s_empathy

Μα δεν είναι φάρμακο οι "εργαλειοθήκες", είναι the way of doing business κατά το νεοφιλελεύθερο ευαγγέλιο. :s_yes
Όταν λοιπόν ψηφίζεις να τα εφαρμόσει μια χώρα και εσύ κάνεις το παγόνι, υποκρισία είναι. Εξ ού και τα είχε χώσει και ο Τόμσεν σε μια παρουσίαση βιβλίου ότι δεν υπάρχει συγχρονισμός πολιτικών στην ΕΕ, π.χ τα κλειστά καταστήματα στη Γερμανία ενώ ζητάς από την Ελλάδα να τα ανοίγει τις Κυριακές.

Και εδώ χωρίς να πιάσουμε ένα-ένα τα μέτρα να δούμε στην πραγματικότητα τι διάολο προσφέρουν στην οικονομία τα φρέσκα γάλατα 7 ημερών κτλ. :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By red_monster
glf έγραψε:Κάτι τέτοια ακούω και κάθομαι και καλουπώνω μόνος...
Εικόνα

Αν δεν καίγεσαι να τελειώσεις, είναι ωραία φάση το μπετουδάκι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By glf
#429660 Φτιάχνω τον εξω χωρο στο σπιτι. Ήταν να μην αρχίσω..

Πρεπει να περασω αποχέτευση ομβριων, νερά για αυτοματο ποτισμα και ρευματα...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra

Tα εργαλεία και οι εργαλειοθήκες είναι για να τα εφαρμόζουν οι νότιοι, το βόρειο παρεάκι έχει το χρήμα και τη δύναμη να μαμάει και να δέρνει.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
JasonLouk έγραψε:
KiloMeater έγραψε:

υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.

Για ΟΛΑ τα υδραυλικά ή πχ υδραυλικά κουζίνας,αυλής whatevah?

οπου σε πιασουνε
αν καποια στιγμη προκυψει θα ενημερωσω μιας και προφανως θα παω με τη λυση του 100αρικου
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#429703 επειδη εγω δεν ξερω να φτιαχνω μπετα και εδω περα οπως καταλαβατε οι μαστορες εχουνε το ακουμπημα του Μιδα , ψαχνω πως θα φτιαξω μια βαση για το σπιτακι του κηπου . Μια επιφανεια ~2 τμ ολο και ολο, χωρις πολυ βαρος

λοιπον βρηκα αυτο
https://www.obi.at/zierkies-ziersplitt/ ... /p/2857217
Εικόνα

αμα δειτε και τις αλλες φωτο φαινεται πολυ γερο, για να πατανε αμαξια κτλ .
θα ισιωσω το χωμα, θα βαλω μερικα τετοια, χαλικακι απο πανω και ειμαι κομπλε
το σπιτακι εχει ενα πατωμα σκληρο πλαστικο ετσι και αλλιως. το πως θα το στερεωσω μη το παρει ο αερας ειναι ενα θεμα αλλα μαλλον θα βαλω τιποτα παλλουκια και θα το καρφωσω καπως.
καλο δε θα ειναι;
Άβαταρ μέλους
By nEK
KiloMeater έγραψε:επειδη εγω δεν ξερω να φτιαχνω μπετα και εδω περα οπως καταλαβατε οι μαστορες εχουνε το ακουμπημα του Μιδα , ψαχνω πως θα φτιαξω μια βαση για το σπιτακι του κηπου . Μια επιφανεια ~2 τμ ολο και ολο, χωρις πολυ βαρος

λοιπον βρηκα αυτο
https://www.obi.at/zierkies-ziersplitt/ ... /p/2857217
Εικόνα

αμα δειτε και τις αλλες φωτο φαινεται πολυ γερο, για να πατανε αμαξια κτλ .
θα ισιωσω το χωμα, θα βαλω μερικα τετοια, χαλικακι απο πανω και ειμαι κομπλε
το σπιτακι εχει ενα πατωμα σκληρο πλαστικο ετσι και αλλιως. το πως θα το στερεωσω μη το παρει ο αερας ειναι ενα θεμα αλλα μαλλον θα βαλω τιποτα παλλουκια και θα το καρφωσω καπως.
καλο δε θα ειναι;

Και γω εψαχνα κατι τετοιο το καλοκαιρι. Αλλα η τιμη του ηταν απαγορευτικη σε συνδιασμο με τ ~60τμ που ηθελα.

Το εριξα ετσι χυμα το χαλικι...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
PeterPan έγραψε:Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.

Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.

Δεν ξέρω πώς πάει η αγορά των στεγαστικών εκεί, αλλά αν έχεις LTV στο 55-60% και δόση <20% του εισοδήματος (αν και πρέπει να υπολογίζεις το disposable εισόδημα) τότε είσαι άπλα, και θα μπορέσεις να βρεις και κάποιο δάνειο με καλές προϋποθέσεις.

Επίσης, καλορίζικο κι από εμένα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#429729 ευχαριστώ πολύ Ζόρζ!

Anonymous Founder έγραψε:
PeterPan έγραψε:Ευχαριστώ πολύ κ τους 3!

Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.

Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.

Μόλις πάρω προσφορές για δάνειο κ από άλλες τράπεζες, θα μπορώ να πω περισσότερα για επιτόκιο κτλ...

Τα συμβολαιογραφικά κ φόρος ακίνητης περιουσίας είναι περίπου συν 8% της αγοράς δυστυχώς

< >

Τώρα θ' ακουστώ πολύ σπαζοκλαμπάνιας, αλλά όπως τα περιγράφεις, θα δώσεις ένα σημαντικό ποσό εμπρός και μετά για τουλάχιστον 15 χρόνια θα δίνεις δόση όσο δίνεις νοίκι σήμερα. Άρα, το όποιο σου κέρδος, θα έρθει αρκετά μετά τα 15 χρόνια, αφού θα πρέπει να ανάγουμε το ποσό που έδωσες σήμερα μπροστά σε καθαρή αξία τότε.
Για να το πω με απλά λόγια: αν έχεις σκοπό να μείνεις για πολλά χρόνια στο σπίτι, έκανες μια χαρά συμφωνία, είναι καλύτερα από το νοίκι με ένα πρώτο υπολογισμό, αλλά σίγουρα δεν είναι κάποια ευκαιρία, ούτε νομίζω πως είναι η καλύτερη επένδυση αν φύγεις, γιατί ναι μεν θα πληρώνεται η δόση λογικά, αφού θα καταφέρεις να το νοικιάσεις, αλλά έχεις δώσει ένα μεγάλο ποσό εμπρός, που αν αλλάξεις χώρα και θέλεις ξανά σπίτι, δεν θα το έχεις...

Φιλικά πάντα, απλώς είπα τι σκέφτομαι (και επειδή σε παρόμοιους προβληματισμούς, μπορεί να μπω κι εγώ κάποια στιγμή στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις...).

Τέλος, καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω πως χάθηκαν περιουσίες στην Ελλάδα με την κρίση και πώς κοκκίνησαν τα δάνεια και οσονούπω ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.

πιστεύω πως αξίζει η κίνηση, αναλογιζόμενος πως σε μια ερχόμενη 5ετία θα πετούσα 80.000€ σε ενοίκιο (χωρίς τα κοινόχρηστα), αν μείνω ως τα 40 είμαι στα 120.000€. Και όσο μεγαλώνω θα γέρνει αρνητικά η πλάστιγγα. Είμαι 32 ετών, αν είναι να κάνω ένα βήμα, θα το κάνω τώρα... Ήδη έχω 6μιση χρόνια στο ενοίκιο (τώρα δίνω πολύ λιγότερα γιατί έχω καλό συμβόλαιο, δεν έχω ασανσέρ, δεν έχω γκαράζ, η πολυκατοικία είναι >50 ετών αν κ το διαμερισμά μου είναι ανακαινισμένο κ μια χαρά... Και έχω μόνο 75 τμ. Πάω σε 115 τμ, με υπόγειο γκαράζ, 2 θέσεις πάρκινγκ κ 2 υπόγειους χώρους αποθήκευσης... Σε ολοκαίνουριο σπίτι με ό,τι σημαίνει.
Αν το πουλούσα +100.000€ (ωραία τα λέω!) σε 10 χρόνια κ γλίτωνα τα 160.000€ ενοίκιο, θα κέρδιζα αυτά τα λεφτά μείον τους τόκους δανείου για 10 χρόνια (το 65% των 30.000€ περίπου (40.000€ τους υπολογίζω για μια 15-17ετία), μιας κ οι τόκοι εκπίπτουν απο την εφορία για την κατοικία).

Στόχος είναι πρώτα να βελτιώσω την ποιότητα ζωής κ μετά να το δω ως επένδυση. Και το location-location-location είναι το βασικότερο, κ αυτό το έχω. Επίσης αυτό που χτίζεται είναι κάπως ξεχωριστό, οπότε μετράει. Επειδή μίλησα με πολλούς που μένουν κ αυτοί στην περιοχή, ο διευθυντής της αναισθησιολογίας σκεφτόταν να πάρει ένα ρετιρέ ~600.000+€ όχι για να μείνει αλλά ως επένδυση. Ένας φίλος του αγόρασε 3 σπίτια στο συγκρότημα για να τα νοικιάζει... Απέναντι μένουν προφεσόρες, Δρ-ες, γενικώς είναι καλά... Γενικώς επειδή τα επιτόκια καταθέσεων είναι στο ναδίρ (σκέψου πως πχ για μισό-ένα εκατ. € σου δίνουν 0,63% για κλειστά 7 χρόνια στην Deutsche Bank) κ επειδή τα επιτόκια δανείων πάλι στο ναδίρ (πχ παίρνεις 250.000€ δάνειο κ σε 17 χρόνια τους δίνεις πίσω 290.000€) όλοι έχουν ανεβάσει τις τιμές ακινήτων (+30% απ' ότι πριν 10-15 χρόνια) κ θα ανεβούν κ άλλο μάλλον.

Το ποσό που δίνω τώρα δε με αγχώνει... Θα το πάρω πίσω αν χρειαστεί να το πουλήσω, θα φύγει σε 10 μέρες. Ούτως ή άλλως το έχω το ποσό κ κάθεται στην άκρη τόσα χρόνια... Και αν χρειαστεί να πάρω κάτι άλλο αφενός θα προσπαθήσω να αποταμιεύσω όσο μπορώ στην ερχόμενη 5ετία, αφετέρου έχω αρκετό backup ακόμη αν χρειαστεί να γίνει κάποια άλλη κίνηση (μόνο σε Αθήνα δλδ, σε εξωτερικό δε νομίζω να αγόραζα κάτι άλλο), απλώς το δάνειο το παίρνω γιατί συμφέρει κ δε θέλω να δεσμεύω δικά μου λεφτά...

Γενικά το έχω σκεφτεί, ήθελα να πάρω κ πριν 2 χρόνια αλλά ποτέ δεν έκανα την κίνηση γιατί βολευόμουν με το σπίτι που νοικιάζω... Εδώ κ 6 μήνες το πήρα στα σοβαρά γιατί δεν χωράμε άλλο.

Είδα στην κάτοψη του γκαράζ πως η μία θέση είναι 5 χ 2,52μ και η 2η 5χ 2,67μ. Καλές μου φαίνονται... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
PeterPan έγραψε:μιας κ οι τόκοι εκπίπτουν απο την εφορία για την κατοικία

:dizzy:
Στην Ελλάδα την καλή εποχή εξέπιπτε το 40%, στο πρώτο μνημόνιο έγινε 20% και αμέσως μετά μηδενίστηκε. Φουλ βλαπτική και αψυχολόγητη μεταβολή για όσους είχαν κάνει την κίνηση -και- με αυτή τη λογική, τεσπά, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι στη Γερμανία θεωρείται (και είναι) λογικό και για την Ελλάδα οι γερμανοί το θεωρούν αδιανόητο :lipsealed: