KiloMeater έγραψε:
υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.
Για ΟΛΑ τα υδραυλικά ή πχ υδραυλικά κουζίνας,αυλής whatevah?
KiloMeater έγραψε:
υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω...![]()
Η ερώτηση ήταν εντελώς συγκεκριμένη: αφού είναι τόσο καλό να απελευθερώνεις επαγγέλματα και να μην επιτρέπεις συντεχνιακά συμφέροντα, οι Αυστριακοί γιατί δεν το κάνουν;
Αυτά δεν λέει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ;
buzak έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω...![]()
Η ερώτηση ήταν εντελώς συγκεκριμένη: αφού είναι τόσο καλό να απελευθερώνεις επαγγέλματα και να μην επιτρέπεις συντεχνιακά συμφέροντα, οι Αυστριακοί γιατί δεν το κάνουν;
Δηλαδή επειδή ο ασθενής στην εντατική παίρνει 1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο μπας και τη βγάλει καθαρή, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν κάνει και ο χαίρων άκρας υγείας το ίδιο αφού '1399 διαφορετικά χαπάκια το δευτερόλεπτο κάνουν καλό'...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
glf έγραψε:Κάτι τέτοια ακούω και κάθομαι και καλουπώνω μόνος...

Anonymous Founder έγραψε:Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω...![]()
JasonLouk έγραψε:KiloMeater έγραψε:
Για ΟΛΑ τα υδραυλικά ή πχ υδραυλικά κουζίνας,αυλής whatevah?

KiloMeater έγραψε:επειδη εγω δεν ξερω να φτιαχνω μπετα και εδω περα οπως καταλαβατε οι μαστορες εχουνε το ακουμπημα του Μιδα , ψαχνω πως θα φτιαξω μια βαση για το σπιτακι του κηπου . Μια επιφανεια ~2 τμ ολο και ολο, χωρις πολυ βαρος
λοιπον βρηκα αυτο
https://www.obi.at/zierkies-ziersplitt/ ... /p/2857217
αμα δειτε και τις αλλες φωτο φαινεται πολυ γερο, για να πατανε αμαξια κτλ .
θα ισιωσω το χωμα, θα βαλω μερικα τετοια, χαλικακι απο πανω και ειμαι κομπλε
το σπιτακι εχει ενα πατωμα σκληρο πλαστικο ετσι και αλλιως. το πως θα το στερεωσω μη το παρει ο αερας ειναι ενα θεμα αλλα μαλλον θα βαλω τιποτα παλλουκια και θα το καρφωσω καπως.
καλο δε θα ειναι;
PeterPan έγραψε:Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.
Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.
Anonymous Founder έγραψε:PeterPan έγραψε:Ευχαριστώ πολύ κ τους 3!
Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.
Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.
Μόλις πάρω προσφορές για δάνειο κ από άλλες τράπεζες, θα μπορώ να πω περισσότερα για επιτόκιο κτλ...
Τα συμβολαιογραφικά κ φόρος ακίνητης περιουσίας είναι περίπου συν 8% της αγοράς δυστυχώς
< >
Τώρα θ' ακουστώ πολύ σπαζοκλαμπάνιας, αλλά όπως τα περιγράφεις, θα δώσεις ένα σημαντικό ποσό εμπρός και μετά για τουλάχιστον 15 χρόνια θα δίνεις δόση όσο δίνεις νοίκι σήμερα. Άρα, το όποιο σου κέρδος, θα έρθει αρκετά μετά τα 15 χρόνια, αφού θα πρέπει να ανάγουμε το ποσό που έδωσες σήμερα μπροστά σε καθαρή αξία τότε.
Για να το πω με απλά λόγια: αν έχεις σκοπό να μείνεις για πολλά χρόνια στο σπίτι, έκανες μια χαρά συμφωνία, είναι καλύτερα από το νοίκι με ένα πρώτο υπολογισμό, αλλά σίγουρα δεν είναι κάποια ευκαιρία, ούτε νομίζω πως είναι η καλύτερη επένδυση αν φύγεις, γιατί ναι μεν θα πληρώνεται η δόση λογικά, αφού θα καταφέρεις να το νοικιάσεις, αλλά έχεις δώσει ένα μεγάλο ποσό εμπρός, που αν αλλάξεις χώρα και θέλεις ξανά σπίτι, δεν θα το έχεις...
Φιλικά πάντα, απλώς είπα τι σκέφτομαι (και επειδή σε παρόμοιους προβληματισμούς, μπορεί να μπω κι εγώ κάποια στιγμή στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις...).
Τέλος, καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω πως χάθηκαν περιουσίες στην Ελλάδα με την κρίση και πώς κοκκίνησαν τα δάνεια και οσονούπω ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.
PeterPan έγραψε:μιας κ οι τόκοι εκπίπτουν απο την εφορία για την κατοικία
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]