Σαν σήμερα έχει γενέθλια ο 45άρης πλέον Άδωνις.
G μανωλίδου έμπαινες; για τον Άδωνι δεν σε ρωτώ, ξέρω ότι έμπαινες

) ο κόσμος ήρθε πάνω κάτω.
παλιό - νέο ημερολόγιο... ) η Ρωσία βυθίζονταν σταδιακά σε ένα άνευ προηγουμένου χάος. Ο στρατός, ενώ έδειξε πολύ θετικά σημάδια υπό σωστή ηγεσία, υπέφερε από την ανικανότητα των διοικητών του και τη γενική ανοργανωσιά και διαφθορά που υπήρχε σε όλες τις βαθμίδες. Η επανάσταση του Φεβρουαρίου έφερε το τελειωτικό χτύπημα και ενώ αρχικά η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε να τερματίσει τη συμμετοχή της χώρας στον Α παγκόσμιο πόλεμο, που την έφερε στο χείλος της καταστροφής, εν τέλει συνέχισε να πολεμάει, με ανόητες επιθέσεις και καταστροφικές απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών, επιδεινώνοντας μία ήδη άθλια οικονομική κατάσταση.
) του 1917 στην Πετρούπολη. 2 μέρες ήταν αρκετές για μία άνευ προηγουμένου αλλαγή, τις επιπτώσεις της οποίας ακόμα νιώθουμε, σε όλο τον κόσμο. Είναι λίγες οι φορές που κάποια γεγονότα αλλάζουν τον κόσμο με τρόπο τόσο αποφασιστικό και δραματικό, και η Οκτωβριανή επανάσταση είναι μία από αυτές τις φορές.

markvag έγραψε:Ελπίζω από τότε να έχουμε βάλει λίγο μυαλό και να μην χρειαστούν ποταμοί αίματος την επόμενη φορά (αν υπάρξει ποτέ επόμενη φορά).
Μαζί με μένα φυσικά που γράφω από τη δουλειά και δεν ξέρω αν αξίζει να γυρίσω σπίτι ή να το πάρω σερί μέχρι Πέμπτη απόγευμα (όπως όταν υπηρετούσα).
) με γεγονότα που αχνοθυμάμαι... Το 1989 σαν ... χθες (
) ξεκίνησε το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου, σηματοδοτώντας το τέλος του ψυχρού πολέμου και την (οριστική;) κατέρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την διάλυση της ΕΣΣΔ στις 26/12/1991. Και το τελειωτικό χτύπημα ήταν μία χαζομάρα... ένα απλό λάθος...

στα κάστρα και τον Δία παρέα θα τα πούμε από δω:
από τους προβοκάτορες
scorpions πάρτε τώρα 35% ανεργία στην καπιταλιστική Ελλάδα .
Μα εμείς χαιρόμασταν που κατέρευσε η Σοβιετία και οι υπόλοιποι.
224v έγραψε:"αυτοι που εζησαν και στα δυο καθεστωτα" ειναι δυο κατηγοριες, αυτοι που ηρθαν στον δικο μας παραδεισο!!!! και σε αυτους που πηγαν σε οργανωμενα δυτικα κρατη... μαντεψτε τωρα τις απαντησεις δυο τετοιων περιπτωσεων...
DAP έγραψε:Μαρκο παραφραζοντας ενα γνωστο σλογκαν σου λεω Μαρκο προχωρα σε διαβαζει ολη η χωρα......
Εεε οχι και ολη,καποιοι κατοικοι της αλλα δεν εβγαινε η ριμα παναθεμα την ......![]()
224v έγραψε:Τοτε το 89 ημουνα στο Παρισι για να δω την εκθεση της Batimat με τα οικοδομικα υλικα. Βλεπαμε δε τα γεγονοτα στο Βερολινο απο την Τηλεοραση... Δεν πιστευα στα ματια μου οτι τοσο απλα αλλαξαν ολα... τοτε... Οταν ειχα φυγει απο Ελλαδα υπηρχε Τοιχος, οταν γυρισα δεν υπηρχε... Απιστευτα συναισθηματα οντως...
Για εμένα το βασικό πρόβλημα του καθεστώτος ήταν η ανελευθερία. Και γι' αυτό πιστεύω πως κατέρρευσε. Και αν έπρεπε να καταπιέζει τον κόσμο για να ζήσει, καλώς έκανε και κατέρρευσε.

markvag έγραψε:DAP έγραψε:Μαρκο παραφραζοντας ενα γνωστο σλογκαν σου λεω Μαρκο προχωρα σε διαβαζει ολη η χωρα......
Εεε οχι και ολη,καποιοι κατοικοι της αλλα δεν εβγαινε η ριμα παναθεμα την ......
224v έγραψε:Τοτε το 89 ημουνα στο Παρισι για να δω την εκθεση της Batimat με τα οικοδομικα υλικα. Βλεπαμε δε τα γεγονοτα στο Βερολινο απο την Τηλεοραση... Δεν πιστευα στα ματια μου οτι τοσο απλα αλλαξαν ολα... τοτε... Οταν ειχα φυγει απο Ελλαδα υπηρχε Τοιχος, οταν γυρισα δεν υπηρχε... Απιστευτα συναισθηματα οντως...
Ευχαριστώ πάτερ!![]()
![]()
![]()
Θα ήθελα πολύ να γράψετε κι εσείς που τα ζήσατε ως ενήλικες.
@junior: Πρέπει να την πιούμε τη ρετσίνα, όπωσδήποτε!Για εμένα το βασικό πρόβλημα του καθεστώτος ήταν η ανελευθερία. Και γι' αυτό πιστεύω πως κατέρρευσε. Και αν έπρεπε να καταπιέζει τον κόσμο για να ζήσει, καλώς έκανε και κατέρρευσε.
Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]