Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Hellenic tifosi έγραψε:Σωστό, απλά ήδη εχουμε ανεμιστηρες οροφής που παίζουν με το τηλεκοντρόλ τους, και θα τους πάρουμε αυτούσιους στο καινούριο σπίτι.

Ναι, αλλα αμα καποια στιγμη βαριεσαι να πιασεις το τηλεκοντρολ; :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:H Legrand έχει αυτό που θέλεις πάντως.
Αλλά δεν είναι λογικό για μια πρίζα να μπεις στον κόπο.
Αν έχεις σκοπό να κάνεις κι άλλα πράγματα έξυπνα, να το κουβεντιάσουμε. Εγώ θα κοιτούσα κάτι άλλο, υπάρχουν πολλές επιλογές.δες την Sonoff αν το έχει.

Όντως, είναι πολλά τα 150 + 50€ για κάθε διακόπτη, φαντάζομαι είτε πρίζα είτε διακόπτη φωτός :dizzy:

Κατά τ'άλλα βλέπω αυτά τα gang της sonoff για διακόπτες, καλοί φαίνονται αλλά θέλουν ουδέτερο που δε νομίζω να κατεβαίνει στους δικούς μου διακόπτες.

Πρίζα χωνευτή βλέπω αυτή της blitz https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-S ... rehouse=CN
Από design χάλια είναι, είναι καλή τουλάχιστον και αξιόπιστη; Τουλάχιστον να βάλω στο ψυγείο σε 1η φάση
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Λιγες ακόμα γρήγορες αποριες:

--> Σε περίπτωση που τοποθετηθεί smart διακόπτης και σμαρτ φωτα, η εντολή στο google home "ανοιξε τα φωτα" μεταφράζεται σε δύο κινήσεις, σωστα; Δηλ "smart διακόπτης στο on" και φως ανοιχτό στην προκαθορισμενη φωτεινοτητα;

Το Google Home (υποθέτω πάντα) θα έχει βρει και τα δύο: θα έχεις ξέρω γω ένα Kitchen switch και ένα Kitchen light. Θα φτιάχνεις μια routine που θα του λες, "turn on kitchen switch" και κατόπιν "dim kitchen light to 100%".
Υπάρχει και το άλλο σενάριο βέβαια: για τα περισσότερα φώτα, αρκεί συνήθως όταν ανοίγουν να είναι στο 100%. Οπότε, αν είναι smart το φωτιστικό, το ρυθμίζεις έτσι (δηλαδή κάθε φορά που παίρνει ρεύμα να πάει στο 100%) και γλιτώνεις το δεύτερο βήμα.
Hellenic tifosi έγραψε:--> Αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε gateway legrand για ρολα, τεντες και σμαρτ διακοπτες, τι παίζει ακριβώς με τα φωτα; Χρειάζομαι χωριστο gateway για κάθε εταιρίας λαμπες, η παίζουν απευθείας με το wifi?

Αυτό έχει να κάνει με τα φώτα. Εγώ που έχω Yeelight , παίζουν μόνον με Wi-Fi και δεν χρειάζεται gateway (και γι'αυτό πρέπει να στήσεις ένα καλό δίκτυο στο σπίτι, και θα πρότεινα όντως ένα mesh μιας και αν κατάλαβα καλά πρόκειται για μεγάλο σπίτι), ενώ και η νέα σειρά της Philips Wiz παίζει επίσης με Wi-Fi, ενώ τα Hue που είναι και ακριβότερα είναι Zigbee και παίζουν με gateway.
Είναι θέμα επιλογών, και τι θέλεις να κάνεις. Θεωρώ πως η Philips Hue έχει πιο πολλές λύσεις, αλλά μιλάμε για ένα μέσο κόστος x3 σε σχέση με την Yeelight ακομη κι αν ψωνίσεις με προσφορές.
Hellenic tifosi έγραψε:--> Όταν έχουμε αλε ρετούς διακοπτη, αρκεί μόνο ο ένας από τους δύο να γινει σμαρτ, σωστα;

Στην περίπτωση αυτή, βάζεις έναν έξυπνο διακόπτη μόνον και δεν περνάς καν καλωδίωση για aller-retour. Απλώς αγοράζεις και έναν ή περισσότερους ασύρματους smart, οι οποίοι παίζουν με τον έξυπνο. Αυτούς τους βάζεις όπου θέλεις (ακόμη και εκτός δωματίου, μπορείς πχ να φτιάξεις μια στήλη που κλείνει τα φώτα των δωματίων στην εξώπορτα, σε περίπτωση που στο σπίτι μπαίνει κόσμος που δεν το 'χει με τις φωνητικές εντολές). Η Legrand έχει ασύρματους διακόπτες που παίζουν και με σενάρια, τα φτιάχνεις στην εφαρμογή της και κατόπιν σου κλείνουν τα φώτα και τα παντζούρια πχ με ένα κλικ.
Hellenic tifosi έγραψε:--> Τελος, προσπαθουσαμε με τη συζυγο να σκεφτούμε κάποια χρήση για σμαρτ πρίζα, και ομολογώ ότι δεν βρίσκαμε. Δεν είμαι αρνητικός, αλλά απλά μάλλον μου διαφεύγει κάτι.

Εδώ θα διαφωνήσω. Η προφανής χρήση είναι η κατανάλωση. Βλέπεις δηλαδή πόσο καταναλώνει κάθε συσκευή οπότε μπορείς να ρυθμίζεις και πότε θα τις χρησιμοποιείς. Εγώ όπως έχω πει είδα πως το ψυγείο μου αν και δεν είναι παμπάλαιο, καταναλώνει πάρα πολύ, οπότε θα είναι και το πρώτο που θ'αλλάξω αν βρω χρήματα.
Επίσης, μπορείς απομακρυσμένα να δεις αν μια συσκευή έχει ρεύμα και δεν έχει πέσει η ασφάλεια. Μου έχει τύχει να πέσει μόνον η ασφάλεια του ψυγείου και να είμαι διακοπές και παραλίγο να καλέσουν το υγειονομικό από την βρώμα.
:lipsealed:
Hellenic tifosi έγραψε:Οσο για τους... baby αυτοματισμούς, φοβάμαι ότι..... το ξενυχτι δεν το γλιτωνει κανεις με τιποτα :p

Δεν το έχω ψάξει, αλλά είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι υπάρχει και παίζει να κάνει και δουλειά. Δεν θα είναι φθηνό όμως. :s_biggrin
Hellenic tifosi έγραψε:Σωστό, απλά ήδη εχουμε ανεμιστηρες οροφής που παίζουν με το τηλεκοντρόλ τους, και θα τους πάρουμε αυτούσιους στο καινούριο σπίτι.

Εννοείται αν οι ανεμιστήρες σου έχουν τηλεκοντρόλ, δεν χρειάζεσαι έξυπνη πρίζα για να τους χειριστείς. Θα πάρεις ένα τέτοιο:
https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broad ... -mini.html
(μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας που είναι άλλα 10€) και θα το βάλεις σε κάθε δωμάτιο που έχεις κάποια συσκευή IR (τηλεκοντρόλ δηλαδή). Έτσι θα χειρίζεσαι και τον ανεμιστήρα φωνητικά ή από το κινητό. Η Broadlink επιτέλους έχει φτιάξει και την εφαρμογή της και με Alexa συνεργάζεται άψογα.
:s_biggrin
Hellenic tifosi έγραψε::lol: :lol:

Θα πρέπει να παίξει και integration χριστοπαναγίας στο google home :lol:

Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνει ακόμη ελληνικές χριστοπαναγίες. Αν θέλεις όμως σε άλλες γλώσσες, λογικά θα συνεργάζεται! :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#669021 Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

υτό έχει να κάνει με τα φώτα. Εγώ που έχω Yeelight , παίζουν μόνον με Wi-Fi και δεν χρειάζεται gateway (και γι'αυτό πρέπει να στήσεις ένα καλό δίκτυο στο σπίτι, και θα πρότεινα όντως ένα mesh μιας και αν κατάλαβα καλά πρόκειται για μεγάλο σπίτι), ενώ και η νέα σειρά της Philips Wiz παίζει επίσης με Wi-Fi, ενώ τα Hue που είναι και ακριβότερα είναι Zigbee και παίζουν με gateway.
Είναι θέμα επιλογών, και τι θέλεις να κάνεις. Θεωρώ πως η Philips Hue έχει πιο πολλές λύσεις, αλλά μιλάμε για ένα μέσο κόστος x3 σε σχέση με την Yeelight ακομη κι αν ψωνίσεις με προσφορές.

Το σπίτι δεν είναι τεράστιο, απλά είναι μακρόστενο, οπότε το mesh ειναι μονόδρομος. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν σε σχέση με τα φώτα.

Στην περίπτωση αυτή, βάζεις έναν έξυπνο διακόπτη μόνον και δεν περνάς καν καλωδίωση για aller-retour. Απλώς αγοράζεις και έναν ή περισσότερους ασύρματους smart, οι οποίοι παίζουν με τον έξυπνο. Αυτούς τους βάζεις όπου θέλεις (ακόμη και εκτός δωματίου, μπορείς πχ να φτιάξεις μια στήλη που κλείνει τα φώτα των δωματίων στην εξώπορτα, σε περίπτωση που στο σπίτι μπαίνει κόσμος που δεν το 'χει με τις φωνητικές εντολές). Η Legrand έχει ασύρματους διακόπτες που παίζουν και με σενάρια, τα φτιάχνεις στην εφαρμογή της και κατόπιν σου κλείνουν τα φώτα και τα παντζούρια πχ με ένα κλικ.

Ναι, το σκέφτηκα και αυτό, όμως επειδή δεν είναι τόσο μεγάλο το επιπλέον κόστος, και ίσως εν τέλει να μη μας βολέψει το σμαρτ πράγμα, λέω καλύτερα να γίνει η καλωδίωση, και ας είναι μόνο ο ενας διακόπτης σμαρτ.

Εδώ θα διαφωνήσω. Η προφανής χρήση είναι η κατανάλωση. Βλέπεις δηλαδή πόσο καταναλώνει κάθε συσκευή οπότε μπορείς να ρυθμίζεις και πότε θα τις χρησιμοποιείς. Εγώ όπως έχω πει είδα πως το ψυγείο μου αν και δεν είναι παμπάλαιο, καταναλώνει πάρα πολύ, οπότε θα είναι και το πρώτο που θ'αλλάξω αν βρω χρήματα.
Επίσης, μπορείς απομακρυσμένα να δεις αν μια συσκευή έχει ρεύμα και δεν έχει πέσει η ασφάλεια. Μου έχει τύχει να πέσει μόνον η ασφάλεια του ψυγείου και να είμαι διακοπές και παραλίγο να καλέσουν το υγειονομικό από την βρώμα.

Αυτά δεν τα είχα σκεφτεί :)

Αξίζει λοιπόν 3-4 πριζες να γίνουν σμαρτ.

Εννοείται αν οι ανεμιστήρες σου έχουν τηλεκοντρόλ, δεν χρειάζεσαι έξυπνη πρίζα για να τους χειριστείς. Θα πάρεις ένα τέτοιο:
(μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας που είναι άλλα 10€) και θα το βάλεις σε κάθε δωμάτιο που έχεις κάποια συσκευή IR (τηλεκοντρόλ δηλαδή). Έτσι θα χειρίζεσαι και τον ανεμιστήρα φωνητικά ή από το κινητό. Η Broadlink επιτέλους έχει φτιάξει και την εφαρμογή της και με Alexa συνεργάζεται άψογα.

:thumbsup: :thumbsup:

Εν ολίγοις, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παιρνεις όλα σου τα σμαρτ, φτιαχνεις τα σενάρια σου απο τις εφαρμογές της κάθε εταιρίας, και μετά προσπαθεις όλα αυτά να παίξουν στο google home ώστε να μπορείς να τα χειρίζεσαι όλα από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#669023 Κάπως έτσι. Χθες ωστόσο η Alexa μου κρατούσε μούτρα!
Της έλεγα turn down music volume και μ'έγραφε. Turn off music, τίποτα. Music έχω ονομάσει τον ενισχυτή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Ναι, το σκέφτηκα και αυτό, όμως επειδή δεν είναι τόσο μεγάλο το επιπλέον κόστος, και ίσως εν τέλει να μη μας βολέψει το σμαρτ πράγμα, λέω καλύτερα να γίνει η καλωδίωση, και ας είναι μόνο ο ενας διακόπτης σμαρτ.

Ναι, αλλά αν οι άλλοι είναι συμβατικοί, και χρησιμοποιηθούν, τότε δεν θα δουλεύει πιθανόν ο smart. Εκτός αν κάνω λάθος, θα το σκεφτώ κι εγώ αν γίνεται να είναι μόνον ο ένας smart και αν ναι, θα ξεκινήσω την αλλαγή και στο δικό μου!
:lol:

:thumbsup: :thumbsup:

Εν ολίγοις, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παιρνεις όλα σου τα σμαρτ, φτιαχνεις τα σενάρια σου απο τις εφαρμογές της κάθε εταιρίας, και μετά προσπαθεις όλα αυτά να παίξουν στο google home ώστε να μπορείς να τα χειρίζεσαι όλα από εκεί.[/quote]
Ακριβώς. Και όχι μόνον μέσω Google Home, για παράδειγμα εγώ έχω βάλει στο καθιστικό έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας της Broadlink και έχω φτιάξει ένα απλό σενάριο ν'ανάβει το A/C αν η θερμοκρασία υπερβεί στο σπίτι τους 35 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί μόνον καλοκαίρι αν έχουν μείνει τα παράθυρα ανοιχτά πχ.
Φυσικά, εσύ μπορείς να φτιάχνεις κι άλλα τέτοια σενάρια, και να βάζεις και τους ανεμιστήρες οροφής στο παιχνίδι (εγώ δεν έχω, αγαπάω τα A/C και τα ρεύματα αέρα τα απεχθάνομαι! :lipsealed: ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#669029 Με μπριζωσατε και πήρα 2 πραγματάκια για πειραματισμό.

https://m.banggood.com/SONOFF-T0-EU-or- ... 2Vpe0kqtB4

Και

https://m.banggood.com/MoesHouse-RF-WiF ... 2Vpe0kqtB4

Έτσι από περιέργεια για να δω πως δουλεύουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
sknipper έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:...Μπορείς εύκολα να προσθέσεις φθηνούς ασύρματους αισθητήρες (πχ εγώ έχω της Xiaomi) και να λες αν ανοίξει η πόρτα άνοιξε τα φώτα, ή αν μπει κάποιος στο μπάνιο, άνοιξε το φως. Εννοείται θέλεις αισθητήρες γι'αυτά....
Για πες μου για αυτούς τους αισθητήρες σε παρακαλώ.

Συγνώμη, ξεχάστηκα.
Αυτοί που έχω εγώ είναι της Xiaomi, ενώ παρόμοιους βγάζει και η Aqara που είναι του ίδιου οικοσυστήματος. Και οι δύο παίζουν με το ίδιο Gateway. Το Gateway είναι απαραίτητο σ'αυτήν την περίπτωση, γιατί οι αισθητήρες δεν είναι Wi-Fi αλλά Zigbee.
Aqara:
https://www.banggood.com/Original-Aqara ... rehouse=CN
Xiaomi:
https://www.banggood.com/Original-Xiaom ... rehouse=CN
Gateway:
https://www.banggood.com/Original-Aqara ... rehouse=CZ
Της Xiaomi γενικώς το παίρνεις σετ με κάτι άλλα:
https://www.banggood.com/Original-Xiaom ... rehouse=CN

ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ: όταν μιλάμε για gateways της Xiaomi, μαζί παντρεύεσαι και τον server, δηλαδή αν πάρεις κινέζικο gateway, στην εφαρμογή, θα δηλώνεις κινέζικο server.
Γι'αυτό και για διάφορους άλλους λόγους, θα σου έλεγα ν'αποφύγεις την Xiaomi αν γίνεται.
Τέτοιους διακόπτες θα βρεις παντού από άλλους, βγάζει και η Sonoff , η Blitzwolf κλπ.
https://www.banggood.com/Bakeey-WiFi-PI ... rehouse=CN
https://www.banggood.com/SONOFF-PIR2-Wi ... rehouse=CN
(αυτός της Sonoff είναι RF και όχι Zigbee, άρα θέλεις και το Gateway της Sonoff)
https://www.banggood.com/BlitzWolfBW-IS ... rehouse=CN
και της Blitzwolf το παραπάνω είναι RF
αλλά έχει και Zigbee
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-I ... rehouse=UK

RF θα απέφευγα αν με ρωτάς, γιατί δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο το Zigbee (που είναι στριφνό μεν, επειδή η κάθε εταιρεία κάνει τα δικά της). Επίσης θα απέφευγα και τις λύσεις με Wi-Fi, γιατί θα βαρεθείς ν'αλλάζεις μπαταρίες.
Οπότε, επιλέγεις ένα Smart Home kit και πας με αυτό. Η Blitzwolf φαίνεται μια καλή εναλλακτική, γιατί εγώ την Xiaomi δεν θα την προτείνω εύκολα, όταν είμαι αναγκασμένος να έχω συσκευές σε δύο διαφορετικούς servers και να τρέχω δύο διαφορετικά instances του Mi Home.
:s_blush :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:Με μπριζωσατε και πήρα 2 πραγματάκια για πειραματισμό.

https://m.banggood.com/SONOFF-T0-EU-or- ... 2Vpe0kqtB4

Και

https://m.banggood.com/MoesHouse-RF-WiF ... 2Vpe0kqtB4

Έτσι από περιέργεια για να δω πως δουλεύουν.

< >

Πήρα κι εγώ έναν διπλό διακόπτη sonoff και 3 πρίζες BlitzWolf για τα ψυγεία να δώσω και στους γονείς μου να μην αγχώνονται όταν λείπουν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Λιγες ακόμα γρήγορες αποριες:

--> Σε περίπτωση που τοποθετηθεί smart διακόπτης και σμαρτ φωτα, η εντολή στο google home "ανοιξε τα φωτα" μεταφράζεται σε δύο κινήσεις, σωστα; Δηλ "smart διακόπτης στο on" και φως ανοιχτό στην προκαθορισμενη φωτεινοτητα;

Το Google Home (υποθέτω πάντα) θα έχει βρει και τα δύο: θα έχεις ξέρω γω ένα Kitchen switch και ένα Kitchen light. Θα φτιάχνεις μια routine που θα του λες, "turn on kitchen switch" και κατόπιν "dim kitchen light to 100%".
Υπάρχει και το άλλο σενάριο βέβαια: για τα περισσότερα φώτα, αρκεί συνήθως όταν ανοίγουν να είναι στο 100%. Οπότε, αν είναι smart το φωτιστικό, το ρυθμίζεις έτσι (δηλαδή κάθε φορά που παίρνει ρεύμα να πάει στο 100%) και γλιτώνεις το δεύτερο βήμα.
Hellenic tifosi έγραψε:--> Αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε gateway legrand για ρολα, τεντες και σμαρτ διακοπτες, τι παίζει ακριβώς με τα φωτα; Χρειάζομαι χωριστο gateway για κάθε εταιρίας λαμπες, η παίζουν απευθείας με το wifi?

Αυτό έχει να κάνει με τα φώτα. Εγώ που έχω Yeelight , παίζουν μόνον με Wi-Fi και δεν χρειάζεται gateway (και γι'αυτό πρέπει να στήσεις ένα καλό δίκτυο στο σπίτι, και θα πρότεινα όντως ένα mesh μιας και αν κατάλαβα καλά πρόκειται για μεγάλο σπίτι), ενώ και η νέα σειρά της Philips Wiz παίζει επίσης με Wi-Fi, ενώ τα Hue που είναι και ακριβότερα είναι Zigbee και παίζουν με gateway.
Hellenic tifosi έγραψε:--> Όταν έχουμε αλε ρετούς διακοπτη, αρκεί μόνο ο ένας από τους δύο να γινει σμαρτ, σωστα;

Hellenic tifosi έγραψε:--> Τελος, προσπαθουσαμε με τη συζυγο να σκεφτούμε κάποια χρήση για σμαρτ πρίζα, και ομολογώ ότι δεν βρίσκαμε. Δεν είμαι αρνητικός, αλλά απλά μάλλον μου διαφεύγει κάτι.

:lipsealed:
Hellenic tifosi έγραψε:Οσο για τους... baby αυτοματισμούς, φοβάμαι ότι..... το ξενυχτι δεν το γλιτωνει κανεις με τιποτα :p

Δεν το έχω ψάξει, αλλά είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι υπάρχει και παίζει να κάνει και δουλειά. Δεν θα είναι φθηνό όμως. :s_biggrin

:s_biggrin
Hellenic tifosi έγραψε::lol: :lol:

Θα πρέπει να παίξει και integration χριστοπαναγίας στο google home :lol:

Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνει ακόμη ελληνικές χριστοπαναγίες. Αν θέλεις όμως σε άλλες γλώσσες, λογικά θα συνεργάζεται! :s_crazy

Tι λογαριασμο ρευματος κανεις; Εγω ειμαι γυρω στα 120ε σε καθε λογαριασμο, ποσο θα σωσω αν βαλω εξυπνες πριζες;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Tι λογαριασμο ρευματος κανεις; Εγω ειμαι γυρω στα 120ε σε καθε λογαριασμο, ποσο θα σωσω αν βαλω εξυπνες πριζες;

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Με τις έξυπνες πρίζες, δεν θα κάνεις οικονομία. Εγώ απλώς τις έχω βάλει για να δω τι καταναλώνουν οι συσκευές μου.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αφού δεις το προφίλ σου ως καταναλωτής, να δεις ποια συσκευή συμφέρει ν'αλλάξεις.
Πχ στην περίπτωσή μου αν αλλάξω το ψυγείο, σε 10 χρόνια περίπου θα βγάλω το κόστος του καινούριου, αν υπολογίσουμε πως το νέο θα καίει περίπου τα μισά και πως βρίσκεις πολύ καλά ψυγεία Α+++ με 600€.
Αντίστοιχα και με το πλυντήριο πιάτων, που είναι παλιό, αλλά εκεί δεν συμφέρει να το αλλάξεις όσο δουλεύει.

Αν θέλεις οικονομία, εννοείται γυρίζεις όλα τα φώτα σε LED, τσεκάρεις το ψυγείο, και αλλάζεις το κλιματιστικό με ένα πιο αποδοτικό, αν δεν είναι καινούργιο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#669092 Ναι αλλα δεν χρειαζεται να αλλαξω σε εξυπνες πριζες για να τα δω αυτα. Μπορω να παρω το δικο σου προφιλ καταναλωσης να κανω καποιες τροποιησεις (αναλογα με συσκευη και χρηση) και το ιδιο αποτελεσμα θα εχω.

Εχω ενα φιλο που σχεδιαζει εξυπνες ασφαλειες (circuit brakers). Για να υπαρξει business case για καποιον να τις αγορασει πρεπει να δειξει οτι μειωνουν την καταναλωση ρευματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#669099 Αν πάρεις το δικό μου προφίλ για να βγάλεις το δικό σου, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Γιατί εγώ έχω πλυντήριο πιάτων και ψυγείο 10ετίας+ και εντελώς καινούργια πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο. Αν δεν έχεις παρόμοια, πώς θα κάνεις την αναγωγή;
Όσο για τα έξυπνα MCBs, αν υπόσχεται μέσω αυτών οικονομία, τι να πω... Μπορείς να δεις απλώς το προφίλ κατανάλωσης, ή αν κάποια είναι ακόμη πιο έξυπνα, να σου δείξουν πως μια συσκευή σου έχει πρόβλημα, αλλά από μόνα τους, ΔΕΝ μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση.
Τα smart meters είναι για να τα συμβουλευτείς για να φτιάξεις τους καταναλωτές σου, από μόνα τους δεν κάνουν τίποτε.