Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Wagner669 έγραψε:
bibendum έγραψε:Εσεις που προτιματε ηλεκτρονικες αγορες 100% πως θα σας φαινοταν να κανετε μια βολτα στην πολη και να μην υπηρχε κανενα καταστημα;

< >

Το επιχειρημα ειναι λιγο άτοπο, γιατι κ εγω που προτιμώ να φτιάχνω μονος μου τον καφε που πινω, δεν βλεπω να κλεινουν ολες οι καφετεριες...

Κατα τα αλλα.
Ναι μεν ειναι λιγο λαθος να πηγαινεις σε καταστημα, να ζαλιζεις τους υπαλληλους με ερωτησεις και μετα να αγοραζεις απο eshop, οταν κατι εχει διαφορα 90€ ....ψωνιζεις απο eshop
προσωπικα, σε εξοπλισμο που εχω αγορασει, εχω δει διαφορα σε φυσικο καταστημα εδω vs φυσικο καταστημα στην Αγγλια με EU Delivery, απο 500€ μεχρι 5.000€
Με τους αγιογδυτες Αγγλους να ειναι πιο οικονομικοι ΠΑΝΤΑ
Ε... sorry κιολας...
Δεν ανεπτυξα καποια θεση για να πεις οτι χρησιμοποιησα επιχειρημα. Εκανα απλως μια ερωτηση

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
REALZEUS έγραψε:Ηλεκτρονικές αγορές μπορείς να κάνεις μόνο σε τυποποιημένα-βιομηχανικά προϊόντα που γνωρίζεις ήδη. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα δεις/δοκιμάσεις. Επίσης, προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής σε περίπτωση βλάβης ή επιστροφής όταν έχω απέναντί μου έναν επιχειρηματία με φυσικό κατάστημα, όπου μπορώ να πάω και να τον βρω επιτόπου.
Αντιθέτως την εμπιστοσύνη που έχω στο Αμαζον δεν την είχα ποτέ σε κανέναν μαγαζατορα. Επιστρέφεις ότι θες, για οποίο λογο θες , η χωρίς καν λόγο!
Και αυτός είναι ο λόγος που δοκιμάζω οτιδήποτε , γιατί μπορώ να το στείλω πίσω χωρίς κανένα κόστος.
Είναι ένα βήμα παραπέρα του χαζεύω στο ίντερνετ, στα φέρνει σπίτι να τα δεις και αν σου κάνουν τα κρατάς
Beat this...:-)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#513531 ^ on topic: http://amp.timeinc.net/fortune/2018/05/ ... an-returns
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#513532 δεν εχω φοβο, αγοραζω τοσα πραγματα (και τα κραταω) που οτι και να γυρισω δεν υαρχει θεμα
ενταξει αυτοι πρεπει να το εχουνε σκισει το θεμα
Άβαταρ μέλους
By vasilis
KiloMeater έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ηλεκτρονικές αγορές μπορείς να κάνεις μόνο σε τυποποιημένα-βιομηχανικά προϊόντα που γνωρίζεις ήδη. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα δεις/δοκιμάσεις. Επίσης, προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής σε περίπτωση βλάβης ή επιστροφής όταν έχω απέναντί μου έναν επιχειρηματία με φυσικό κατάστημα, όπου μπορώ να πάω και να τον βρω επιτόπου.
Αντιθέτως την εμπιστοσύνη που έχω στο Αμαζον δεν την είχα ποτέ σε κανέναν μαγαζατορα. Επιστρέφεις ότι θες, για οποίο λογο θες , η χωρίς καν λόγο!
Και αυτός είναι ο λόγος που δοκιμάζω οτιδήποτε , γιατί μπορώ να το στείλω πίσω χωρίς κανένα κόστος.
Είναι ένα βήμα παραπέρα του χαζεύω στο ίντερνετ, στα φέρνει σπίτι να τα δεις και αν σου κάνουν τα κρατάς
Beat this...:-)

καλά, νομίζω πληρώνεις όμως έτσι;
Άβαταρ μέλους
By bill33
:lol:
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Wagner669 έγραψε:
Το επιχειρημα ειναι λιγο άτοπο, γιατι κ εγω που προτιμώ να φτιάχνω μονος μου τον καφε που πινω, δεν βλεπω να κλεινουν ολες οι καφετεριες...

Το δικό σου παράδειγμα είναι άστοχο. Δεν πας σε μια καφετέρια μόνο γιατί θες να πιεις καφέ. Επίσης δεν κρίνονται τα πάντα όλα βάση τιμής. Ας πούμε κάποιος που έχει ο ίδιος κατάστημα ψωνίζοντας κάτι από φυσικό κατάστημα ίσως αποκτήσει κι αυτός πελάτη.

dimik έγραψε:Τελικά την θέλουμε την παγκοσμοιοποιηση ή όχι;

Εγώ γιατί στην δουλειά μου έχω να ανταγωνιστώ τον μισό πλανήτη και το μαγαζάκι πρέπει σόι και καλά να έχει μόνο ντόπιο ανταγωνισμό;

< >

Είσαι λάθος φίλε. Εσύ αν έχεις να ανταγωνιστείς τον μισό πλανήτη σημαίνει ότι μπορείς να δουλέψεις και για τον μισό πλανήτη. Το μαγαζάκι που μπορεί να έχει πελάτες μόνο από την τοπική αγορά όμως...

@Νίκος Παππάς ,
Κι εγώ μπορώ να έρθω στο μαγαζί σου να δω από κοντά χρώματα, συνδυασμούς κτλ και τελικά να παραγγείλω από το Ίντερνετ. Ενταξεί προφανώς δεν μπορώ να το κάνω για μια custom δουλειά αλλά και πάλι μπορώ :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#513624 Το μαγαζάκι μπορεί να πουλήσει επίσης σε όλο τον κόσμο.

Έχω αγοράσει πχ από αρκετά μαγαζάκια στην Γερμανία ή στην Πολωνία μέσω ebay.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513627 Ε ναι, εξ άλλου τι πιο απλό για ένα μαγαζάκι να στήσει eshop και να ανταγωνιστεί μεγαθήρια;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Ε ναι, εξ άλλου τι πιο απλό για ένα μαγαζάκι να στήσει eshop και να ανταγωνιστεί μεγαθήρια;;
Μα και το ΑΜΑΖΟΝ από περίπτερο ξεκίνησε

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Ε ναι, εξ άλλου τι πιο απλό για ένα μαγαζάκι να στήσει eshop και να ανταγωνιστεί μεγαθήρια;;
Μερικές χιλιάδες μαγαζάκια στο ebay σε διαψεύδουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#513643 Τα σκρουτζομάγαζα πως άρχισαν να πουλάνε φουλ, χωρίς να νοιάζει κανέναν σε ποια τρύπα στεγάζονται; :hmmm:
Εγώ μόνο μικρομλκίες παίρνω και είδη μηχανής (πολύ αραιά). Πχ, μπουφάν, κράνη κλπ, συνήθως έχουν μεγάλη διαφορά. Έχω πάει σε μαγαζί να πάρω καλοκαιρινό μπουφάν. Το δοκιμάζω, κομπλέ. Πόσο; Μου λέει 160-180; Κάτι τέτοιο. Του λέω μαξ 120 το βρίσκω έξω, κόψε κάτι να το πάρω από εσένα. Απάντηση; :s_no :s_no :s_no
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:
Μερικές χιλιάδες μαγαζάκια στο ebay σε διαψεύδουν.

< >

Τα οποία είναι το ένα τοις χιλίοις μπροστά σε αυτά που υπάρχουν με φυσική παρουσία μόνο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#513651 Αυτα τα μαγαζακια ειναι κατι ισογεια με παμφθηνα ενοικια οπου βαζουν μεσα καποιο μικρο εμπορευμα.
Φταιχνουν μια σελιδα για αγορες και οι τιμες βγαινουν αναλογα με την τιμη χονδρικης.
Πουλανε πολλα αλλα λιγα ειναι διαθεσιμα και πρεπει να κανεις παραγγελια.
Εξοδα ελαχιστα σ σχεση με τα πολυκαταστηματα, ελαχιστο προσωπικο κτλ.
Εγω δεν ψωνιζω απαυτους γιατι θελουν την πιτα ολη δικη τους και στα επωνυμα προιοντα δυσκολα εχουν καλυτερες τιμες.
Μιλαω για ελλαδα.