Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#96170 Πήρα ένα μπλιμπλίκι της singer, σαν βραστήρας ανοιχτός από πάνω, για ελληνικό. Πίνεται, αλλά δεν είμαι και γευστιγνώστης, ίσως σε κάποιον με πολύ συγκεκριμένο γούστο να μην αρέσει το αποτέλεσμα

< using some app
Άβαταρ μέλους
By manosky
g8777 έγραψε:Τα χουμε πει χίλιες φορές. Εκεί δεν πινεις καπουτσινο αλλά ενα λασπώδες γλυκισμα.
Λοιπον μιας και είμαι στο παραεα για αγορά μηχανής καφέ+μύλου θέλω βοήθεια απο τους έμπειρους.
Μιας και ηGaggia Classic κινεζοποιηθηκε εντελως προσανατολιζομαι στην αγορά baby twin μαζί με τον Ascaso i-2 mini.
Αγορά μέσω πιστωτικής (αναγκαστικά) οποτε παμε σε μαγαζί τύπου you.gr . Στην συσκευασία της baby twin περιλαμβάνεταιnon pressurised portafilter , διπλό καλαθάκι;
Κάποια αλλη πρόταση σε αυτό το μπάτζετ;

Για τον ascaso, επειδή τον έχω, είναι μια χαρά.
Είχα γράψει ότι μάλλον την καλύτερη τιμή την έχει το solino.gr στον Πειραιά, Καστέλλα.

Το τι θα βρεις μέσα στη συσκευασία των Gaggia είναι και λίγο θέμα τύχης/περιόδου.
Εγώ είχα βρει το διπλό ως στάνταρ, pressurized όχι - αλλά και πού πήρα το pressurized, το έβαλα μετά από λίγο στο ράφι.
Απαράδεκτο το pressurized εφόσον υπάρχει μύλος - είναι λύση ανάγκης για χοντροκομμένο καφέ που δεν βγάζει κρέμα με τίποτα.
Άρα: διπλό φίλτρο ΟΚ, μονό μάλλον άχρηστο, pressurized όχι, φίλτρο για ταμπλέτα (pod) καφέ ας βρίσκεται για καμιά έκτακτη ανάγκη (πχ χρήση από γυναίκα ή άτομο που δεν ξέρει από μύλους κλπ - η δική μου είναι πλέον barista, ζήτησε να μάθει κι έμαθε :iconcool: ).

ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειαστείς tamper στη σωστή διάσταση, το πλαστικό που περιέχεται στη συσκευασία είναι για πέταμα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#96203 Ας δώσει κάτι παραπάνω για κάτι με πιο βαριά βάση.
http://www.mycoffees.gr/index.php/eshop ... -patitiria
Άβαταρ μέλους
By manosky
#96212 Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι, γιατί το 58άρι που είχα πάρει εγώ αφήνει ένα ελάχιστο κενό τελικά περιμετρικά και λίγος καφές βγαίνει στο πάτημα.
ΙΣΩΣ είναι σωστό αυτό, ίσως πάλι χρειάζεται ένα 58,5 mm που ξέρω ότι υπάρχει.

http://coffeeforums.co.uk/showthread.ph ... -my-gaggia
Άβαταρ μέλους
By g8777
#96238 Ευχαριστώ πολύ όλους. Δηλαδή για την baby twin δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#96257 Σαφώς και δεν υπάρχει αντίρρηση.
Λίγες λεπτομέρειες ακόμα:
Όντως, τo 58άρι αφήνει αυτό το ελαχιστότατο κενό που λέει ο manosky .
Το πλαστικό τάμπερ που έχει στη συσκευασία η Gaggia, είναι και της πλάκας αλλά και μικρής διαμέτρου ( 55mm ).
Υπάρχει και 58,3mm => http://www.barista.gr/Barista-tools/%CE ... per-58-3mm , με το ανάλογο "τίμημα" , που προσωπικά, δεν θα το έδινα .
Τέλος, μόνο ελαφρύ δεν είναι το 58άρι Motta, αφού έχει βάρος 360gr .
Ιδού και το "πιστοποιητικό" του : http://www.kaffeezentrale.de/motta-tamp ... 58-mm.html

ΥΓ: Πάντα ξεκινάω τις προτάσεις μου απο το φτηνότερο αλλά αξιοπρεπές, ώστε να μην παραπονεθεί ο ενδιαφερόμενος πώς "μαδήθηκε" άσκοπα ! :lol:
Μετά, αποφασίζει και πλερώνει παραπάνω όσο γουστάρει . :oops:
:)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#96269 Δημήτρη είναι αλουμινίου όμως, Αύριο θα σου δείξω πως έχουν γίνει τα δικά μου tamper.
Και εγώ στην αρχή αλουμινίου είχα αγοράσει για να γλιτώσω τα 15€ διαφορά τότε. Απλά πέταξα τα 25€ που κόστισε τότε :rant:
Αν αγόραζα σήμερα, θα αγόραζα αυτό με το o-ring για να το χτυπάς πριν το στρώσιμο.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
mirage έγραψε:Δεν θα τον δοκιμασω τοτε.

Στο Coffee Island σου δινει την επιλογη να βαλεις ή κανελα ή κομματακια σοκολατας! :s_yummy :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
mirage έγραψε:Μπορεις να βαλεις αντι για αφρογαλα και ρυζογαλο;

:s_whiteflag :s_whiteflag :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By kyr80
g8777 έγραψε:Kyr80 εννοεις ότι έχει οξειδωθεί η λαβή;

Τίποτα δεν έχει οξειδωθεί. Τα τάμπερ είναι συνήθψς 2 μέρη. Το πάνω μέρος ας είναι ότι θέλει. Εγώ χρησιμοποιώ ξύλινο. Έχω από καουτσούκ και από αλουμίνιο βαμμένο μαύρο.

Το πρόβλημα στη βάση από αλουμίνιο, είναι ότι τα χτυπήματα που τρώει, αφήνουν σημάδια. Από το ανοξείδωτο ατσάλι όχι.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
kyr80 έγραψε:Δημήτρη είναι αλουμινίου όμως, Αύριο θα σου δείξω πως έχουν γίνει τα δικά μου tamper.
Και εγώ στην αρχή αλουμινίου είχα αγοράσει για να γλιτώσω τα 15€ διαφορά τότε. Απλά πέταξα τα 25€ που κόστισε τότε :rant:
Αν αγόραζα σήμερα, θα αγόραζα αυτό με το o-ring για να το χτυπάς πριν το στρώσιμο.

Πάντα, μα πάντα, δεν ψάχνω για παπατζηλίκια ώστε να δικαιολογίσω αυτό που υποστήριξα , οπότε:
Ναί εχεις δίκιο ! :)
Ως αλουμινίου, "χαράζει" αν το χτυπάς για να "κάτσει" ο καφές στο καλαθάκι με το portafilter.
Οπότε, χτυπάς με την "κεφαλή" της λαβής , ώστε να μη φθαρεί το κάτω μέρος, ο πάτος δηλ. του tamper που στρώνει.
@ g8777 : Οχι, δεν οξειδώνεται, αλουμίνιο είναι όπως τα λέει ο Κυριάκος. Χαράζει.
Αποφάσισε μόνος λοιπόν , αφού ... εσύ πληρώνεις.
Και... προσοχή στο πάτωμα ή τον πάγκο της κουζίνας. Αν σου πέσει απο 20-30εκ. ... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#96290 Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεις δείγματα, ιντερνετικής ηθικής. :metalo:
Εντάξει, και εγώ προσπαθώ εν μέρη να καταλάβω πως οι οικιακοί χρήστες, χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό. :lol:
Όταν δίνεις όλη σου την προσοχή σε ένα-δύο καφέδες, τότε προσέχεις και λίγο παραπάνω. Οπότε πλεονεκτείς στην καλή διατήρηση
Αλλά όταν αλέθεις 200 εσπρεσάκια τη μέρα, τότε κοιτάς πρώτα να βγει η δουλειά.Τα πρώτα μου porta-filter ήταν για πέταμα μετά από μια σαιζόν.
Προσπαθήστε να χτυπάτε ελαφριά στα "αυτάκια" του φίλτρου. Ιδανικά με το πλαϊνό της βάσης του τάμπερ. Γιατί και με την κεφαλή να χτυπήσεις, πάλι κάνεις σημαδάκια.

Πάντως να ξέρετε, ότι έχετε περισσότερες γνώσεις από πολλά μαγαζιά....