< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Άλλωστε δουλειά το λέμε.... Δουλεία.
belgarion έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο ρητό : "Κάνε επάγγελμα αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις μια μέρα στη ζωή σου"
< >
Μπορει και οχι, αν δεν αγαπας τους συναδελφους/συνεργατες/ συνθηκες εργασιας κλπ.
Οποτε μαλλον καταληγουμε στο "ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και ισχυουν διαφορετικα πραγματα"
Γεγονος ειναι παντως οτι σε πολλους ανθρωπους τετοια ερωτηματα ερχονται απο μια ηλικια και πανω, τοτε που υποτιθεται οτι εχουν φτιαξει μια καριερα και ανακαλυπτουν οτι δεν εφτιαξαν αλλα πραγματα εξισου σημαντικα.
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν είπα ότι συμφωνώ απαραίτητα, και σίγουρα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο αλλά το να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να σου είναι ευχάριστο το να μαθαίνεις/βελτιώνεσαι πάνω στο αντικείμενο σου, πιστεύω ότι αυξάνει τις πιθανότητες να είσαι εν τέλει ευχαριστημένοςbelgarion έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο ρητό : "Κάνε επάγγελμα αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις μια μέρα στη ζωή σου"
< >
Μπορει και οχι, αν δεν αγαπας τους συναδελφους/συνεργατες/ συνθηκες εργασιας κλπ.
Οποτε μαλλον καταληγουμε στο "ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και ισχυουν διαφορετικα πραγματα"
Γεγονος ειναι παντως οτι σε πολλους ανθρωπους τετοια ερωτηματα ερχονται απο μια ηλικια και πανω, τοτε που υποτιθεται οτι εχουν φτιαξει μια καριερα και ανακαλυπτουν οτι δεν εφτιαξαν αλλα πραγματα εξισου σημαντικα.
< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Αυτο που συμβαινει πιο συχνα ειναι η υποσυνειδητη ιδεα/σκεψη:
(Πολλη δουλεια + συνθηκες) = πολλα χρηματα = περισσοτερη ευχαριστηση (σε λιγοτερο χρονο προφανως), αρα γουσταρω αυτο που κανω.
Γιατι να ναι ενας σε ενα γραφειο κ να λεει γουσταρω αυτο που κανω, το βρισκω δυσκολο.
Ή να το πω και αλλιως. Ελαχιστους θα βρεις που παιρνουν λιγα χρηματα κ να σου πουν ααααααα εγω γουσταρω ετσι να ζω.
Εγω προσωπικα εχω πει συνειδητα οτι ανταλλασσα (το σκοτωσα ορθογραφικα;) οτιδηποτε υλικο εχω οποιαδηποτε στιγμη με το να ειχα μια ηρεμη δουλεια κ κατα συνεπεια, ζωη.
Εαν η δουλεια που κανετε δεν σας αρεσει μπορειτε να βρειτε καποια αλλη δουλεια, το να καθετε καποιος μονιμα απλα αποσυρεται απο την κοινωνια και στο τελος μενει και μονος αφου κανεις δεν θελει να εχει παρτιδες με ακαματηδες.
Ελευθερος δεν ειναι αυτος που καθεται αλλα αυτος που δεν φοβαται και δεν παιρνει χαμπαρι απο τιποτα.
italakias έγραψε:Εαν η δουλεια που κανετε δεν σας αρεσει μπορειτε να βρειτε καποια αλλη δουλεια
Εύκολο να το λες , δύσκολο να το κάνεις . Αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς με κάποιους "ανθρώπους" . Προσωπικά έχω υποσχεθεί οτι δεν πρόκειται να με εκμεταλλευτεί ξανά κανείς αφού μέχρι τώρα έχω-είχα αναγκαστεί να κάνω πολλές φορές τον χαζό για να μη μαλώσω ή χάσω τη δουλειά μου. Με προϊσταμένους , συναδέλφους , μανατζαρέους της πλάκας που στην πρώτη ευκαιρία φορτώνουν τη δύσκολη δουλειά , τα λάθη και τις παραλείψεις τους στους άλλους.
Δεν είναι τυχαίο που δεν προχωράνε οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Είναι τέτοιο το επίπεδο κουτοπονηριάς και καφρίλας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης που απλά δεν...
Για το ντόου δουλεύουμε. Είναι απλό. Η αίσθηση προσφοράς και έργου είναι υποκειμενική, άλλοι την έχουν, άλλοι όχι.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Deleted User 1 έγραψε:markvag έγραψε:Ναι, βλέπεις παντού μειώνονται οι ανισότητες, αυξάνονται τα εισοδήματα και όλα πάνε πρίμα.
Μπορείς επίσης να διαβάζεις και τι γράφει ο άλλος.markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. ................................
Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στην αθλιότητα που ζούμε (ο κομμουνισμός)
Μια χαρά διάβασα. Και ναι τα εισοδήματα παντού αυξάνονται και περνάνε μια χαρά ακόμη κι αυτοί που είναι και κάτω απ΄ το μέσο, ούτε καν στο πολύ άνω. Όχι απαραίτητα στη χώρα μας, αλλά συμβαίνει και γι' αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο καπιταλισμός. Τώρα τα υπόλοιπα περί ανισοτήτων είναι για τα παραμύθια και τις σειρές του HBO.
Αθλιότητα με υγεία, παιδάκια, πενβέ και όλα τα βασικά διαθέσιμα? Δηλαδή τι άλλο ήθελες? Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες!
Θα απαντούσα, αλλά προφανώς δεν έχει νόημα να απαντάς σε κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί, οπότε συνεχίστε.
Δεν θα ήθελα να σας μεταδώσω την αριθμολαγνεία μου εξάλλου...
funkyreverend έγραψε:Δεν ξέρω κάτι για αυξήσεις στη Ρουμανία, αλλά σίγουρα υπάρχει τεράστια διαφθορά (κύρια αιτία για φευγιό) όπως και μεγάλη ανάγκη για φιγούρα.
Υπάρχει ωστόσο δυνατός τομέας πληροφορικής (πολυεθνικές στήνουν είτε αρχηγεία είτε κάνουν σοβαρό outsourcing) και δίνουν βάρος εκτός από hardware λόγω φθηνών υπηρεσιών logistics κλπ στυλ Τσεχία-Σλοβακία σε devops και cybersecurity, που σημαίνει μεγάλο περιθώριο κέρδους και υψηλοί μισθοί αναλογικά. Τα καθαρά ποσά που τους μένουν στο χέρι σε σχέση με τη ζωή είναι αρκετά καλά. Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύομαι να μετακινήσω Ρουμάνους στην Ολλανδία με 4Κ και βάλε μηνιαία καθαρά όταν στη χώρα τους βρίσκονται με 3Κ σχετικά συχνά. Η περιοχή του Κλουζ ειδικά, θεωρείται η silicon valley των φτωχών σε security.
20% βέβαια των ατόμων της παραγωγικής ηλικίας βρίσκεται στο εξωτερικό, το οποίο λέει πολλά για την κοινωνία τους.
Μη γίνεσαι αριθμολάγνος και προσπαθείς να χαλάσεις τη φαντασία με την πραγματικότητα!
Κομμουνιστής είσαι κι εσύ;;;
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

mousatos έγραψε:italakias έγραψε:Εαν η δουλεια που κανετε δεν σας αρεσει μπορειτε να βρειτε καποια αλλη δουλεια
Εύκολο να το λες , δύσκολο να το κάνεις . Αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς με κάποιους "ανθρώπους" . Προσωπικά έχω υποσχεθεί οτι δεν πρόκειται να με εκμεταλλευτεί ξανά κανείς αφού μέχρι τώρα έχω-είχα αναγκαστεί να κάνω πολλές φορές τον χαζό για να μη μαλώσω ή χάσω τη δουλειά μου. Με προϊσταμένους , συναδέλφους , μανατζαρέους της πλάκας που στην πρώτη ευκαιρία φορτώνουν τη δύσκολη δουλειά , τα λάθη και τις παραλείψεις τους στους άλλους.
Δεν είναι τυχαίο που δεν προχωράνε οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Είναι τέτοιο το επίπεδο κουτοπονηριάς και καφρίλας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης που απλά δεν...
Απο αυτα που λες και καποια αλλα που εχω διαβασει τελικα εισαι ενα ανθρωπακι το ευκολο θυμα που το κανουν οτι θελουν.
Κοιτα να στροφαρεις περισσοτερο και να καταλαβαινεις απο πριν την καθε |λογοκρισία| που παει να σου κανει καποιος.
Και αυτα περι ελλαδας και κουτοπονηριας ειναι κολκυθια στο πατερο ουτε στεκουν σαν δικαιολογιες για να αποσυρθεις επειδη καποιοι κανουν τα αυτονοητα δλδ κοιτουν το τομαρι τους .
Κοιτα και εσυ το δικο σου.
Και ο εργοδοτης τι θα κανει αν φορτωνεσαι εσυ τα λαθη των αλλων;
Ρε μπας και σε απελυσαν και ντρεπεσαι να μας το πεις;
italakias έγραψε:Και αυτα περι ελλαδας και κουτοπονηριας ειναι κολκυθια στο πατερο ουτε στεκουν σαν δικαιολογιες για να αποσυρθεις
Αν δε μου έφταναν ή αν είχα υποχρεώσεις θα πήγαινα να δουλέψω σε γαλέρα.
Όμως αυτά που έχω με καλύπτουν έστω και προσωρινά οπότε σου κάνω τη χάρη και αφήνω μια θέση εργασίας κενή για όποιον άλλον ενδιαφέρεται. Κάτι είναι κι αυτό.
Φυσικά και με απέλυσαν, όπως απέλυσαν και όλο το εργοστάσιο
http://www.kathimerini.gr/944176/articl ... -h-maillhs
τουλάχιστον πήρα τα προβλεπόμενα και κάτι παραπάνω.
belgarion έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο ρητό : "Κάνε επάγγελμα αυτό που αγαπάς και δεν θα δουλέψεις μια μέρα στη ζωή σου"
< >
-Σ' αρέσει το σεξ;
-Ναι.
-Γίνε πουτάνα τότε, και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου.
(Not)