Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#870500 Είχαμε φωτιά σε δασικό κομμάτι στη Σταμάτα πριν κάμποσο καιρό, επεσαν μαζικά δυνάμεις και σε 2-3 ώρες την τελείωσαν, και δεν ηταν καθόλου μικρή. Στην Εύβοια μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε 1-2 δυνητικά επικίνδυνες δασικές, πάλι είχαμε κινητοποίηση μεγάλη και έσβησαν. Είναι προφανές ότι όταν μια φωτιά ξεκινάει στον Βαρνάβα και καταλήγει στα Βριλήσσια, κάτι πάει ΠΟΛΥ λάθος, και προφανώς χρήζει κάθε κριτικής και ανάλυσης. Πολύ περισσότερο επίσης όταν έχουμε 1 εκατομμύριο καμένα στρέμματα στον Έβρο.

Απλά ο αφορισμός του τύπου "αδιαφορουν και αφήνουν τις φωτιές να καίνε", ε όπως και να το κάνουμε είναι τραβηγμένος από τα μαλλιά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι σε γενικές γραμμές η φετινή αντιπυρική περίοδος πήγε μάλλον καλά. Πχ χωρίς να έχω στοιχεία να συγκρίνω, η αίσθηση μου είναι ότι φέτος οι εναέριες περιπολίες ήταν σαφώς περισσότερες από άλλα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#870509 "Για το πολυτεχνείο κινητοποιούνται 5000 αστυνομικοί. Για μια τέτοια πυρκαγιά κινητοποίησαν μόλις 600 πυροσβέστες"

https://www.ertecho.gr/radio/102fm/show ... -14082024/

Αυτή είναι η διαφορά :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#870512 5.000 μπατσακοι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Hellenic tifosi έγραψε:Είχαμε φωτιά σε δασικό κομμάτι στη Σταμάτα πριν κάμποσο καιρό, επεσαν μαζικά δυνάμεις και σε 2-3 ώρες την τελείωσαν, και δεν ηταν καθόλου μικρή. Στην Εύβοια μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε 1-2 δυνητικά επικίνδυνες δασικές, πάλι είχαμε κινητοποίηση μεγάλη και έσβησαν. Είναι προφανές ότι όταν μια φωτιά ξεκινάει στον Βαρνάβα και καταλήγει στα Βριλήσσια, κάτι πάει ΠΟΛΥ λάθος, και προφανώς χρήζει κάθε κριτικής και ανάλυσης. Πολύ περισσότερο επίσης όταν έχουμε 1 εκατομμύριο καμένα στρέμματα στον Έβρο.

Απλά ο αφορισμός του τύπου "αδιαφορουν και αφήνουν τις φωτιές να καίνε", ε όπως και να το κάνουμε είναι τραβηγμένος από τα μαλλιά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι σε γενικές γραμμές η φετινή αντιπυρική περίοδος πήγε μάλλον καλά. Πχ χωρίς να έχω στοιχεία να συγκρίνω, η αίσθηση μου είναι ότι φέτος οι εναέριες περιπολίες ήταν σαφώς περισσότερες από άλλα χρόνια.

Έλα να το συζητήσουμε εδώ πάνω, να σε πάω σε μερικά μέρη, να δεις τι αίσθηση έχουν και οι άνθρωποι αυτοί...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
saxon_747 έγραψε:"Για το πολυτεχνείο κινητοποιούνται 5000 αστυνομικοί. Για μια τέτοια πυρκαγιά κινητοποίησαν μόλις 600 πυροσβέστες"

https://www.ertecho.gr/radio/102fm/show ... -14082024/

Αυτή είναι η διαφορά :rtfm:

με τα χιλια ζορια καταφεραν να εχουν επικοινωνια μεταξυ τους
φαντασου με 5000
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#870952 Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει φέτος, αλλά δεν έχει περάσει μέρα αυτό το καλοκαίρι που να μην περάσουν πάνω από τα κεφάλια μας πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Άβαταρ μέλους
By skous
#870962 Σε μερικές περιοχές (υποθέτω είσαι σε μια εξ αυτών), κανουν περιπολίες από την αρχή του καλοκαιριού με σκοπό να δράσουν άμεσα αν υπάρξει συμβάν.

Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αποδοτικό (ή και αποτρεπτικό) είναι αυτό.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#870966 Εδώ πάνω πάντως, δεν συμβαίνει αυτό, ούτε όταν έχει φωτιές...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει φέτος, αλλά δεν έχει περάσει μέρα αυτό το καλοκαίρι που να μην περάσουν πάνω από τα κεφάλια μας πυροσβεστικά ελικόπτερα.

πηγαινε μια βολτα απο διονυσο σε Ν Μακρη εχουν καει τα παντα. αν αυτο ειναι επιτυχια σκεψου αποτυχια θα ηταν να καει η μιση Αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Hellenic tifosi έγραψε:Είχαμε φωτιά σε δασικό κομμάτι στη Σταμάτα πριν κάμποσο καιρό, επεσαν μαζικά δυνάμεις και σε 2-3 ώρες την τελείωσαν, και δεν ηταν καθόλου μικρή. Στην Εύβοια μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε 1-2 δυνητικά επικίνδυνες δασικές, πάλι είχαμε κινητοποίηση μεγάλη και έσβησαν. Είναι προφανές ότι όταν μια φωτιά ξεκινάει στον Βαρνάβα και καταλήγει στα Βριλήσσια, κάτι πάει ΠΟΛΥ λάθος, και προφανώς χρήζει κάθε κριτικής και ανάλυσης. Πολύ περισσότερο επίσης όταν έχουμε 1 εκατομμύριο καμένα στρέμματα στον Έβρο.

η δικη μου εντυπωση αφησαν να καουν τα παντα και προσπαθησαν να σωσουν οικισμους και μονο ενω θα μπορουσαν να σταματησουν την φωτια νωριτερα. τι θα γινει με τις βροχες αγνωστο γιατι εχω την εντυπωση οτι θα εχουν θεμα οι οικισμοι οταν εχει καει μια τεραστια περιοχη διπλα τους.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
markvag έγραψε:Εδώ πάνω πάντως, δεν συμβαίνει αυτό, ούτε όταν έχει φωτιές...

Μας έστειλαν από σπίτι με σχετικό υψόμετρο προς τον Κορύλοβο ποιητικές φωτογραφίες από το Παγγαίο. Με ελικόπτερα πήγαμε στη Δράμα Παρασκευή απόγευμα, με ελικόπτερα επιστρέψαμε Κυριακή μεσημέρι. Δε λέει να βρέξει να φανεί το επιτελικό κράτος
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
GTS έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει φέτος, αλλά δεν έχει περάσει μέρα αυτό το καλοκαίρι που να μην περάσουν πάνω από τα κεφάλια μας πυροσβεστικά ελικόπτερα.

πηγαινε μια βολτα απο διονυσο σε Ν Μακρη εχουν καει τα παντα. αν αυτο ειναι επιτυχια σκεψου αποτυχια θα ηταν να καει η μιση Αθηνα.

Μίλησα εγώ για επιτυχία ή αποτυχία;

Επεσήμανα ότι κάθε μέρα περνούν πολλά ελικόπτερα πάνω από το σπίτι. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:
markvag έγραψε:Εδώ πάνω πάντως, δεν συμβαίνει αυτό, ούτε όταν έχει φωτιές...

Μας έστειλαν από σπίτι με σχετικό υψόμετρο προς τον Κορύλοβο ποιητικές φωτογραφίες από το Παγγαίο. Με ελικόπτερα πήγαμε στη Δράμα Παρασκευή απόγευμα, με ελικόπτερα επιστρέψαμε Κυριακή μεσημέρι. Δε λέει να βρέξει να φανεί το επιτελικό κράτος

Και ο καιρός ελέγχεται από ζαίους που θέλουν να δυσφημίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα διεθνώς. :x :rant: :rant: