Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#428418 Και εγώ με κυμαινόμενο πήγα για αρχή αλλα πρόσεξα οι όροι να λένε οτι το αλλάζω όποτε θέλησω σε σταθερο χωρίς ποινή .
Μάλιστα χθες μου ήρθε μια επιστολή απο την τράπεζα που λέει οτι βγήκε απόφαση δικαστηρίου μέ την οποια θα προσαρμοστούν, που το αρνητικό γιούριμπορ περνάει στον καταναλωτή ( πιο πριν απλά σου εβαζε μηδέν η τράπεζα)

Ο χώρος δεν ειναι ποτέ αρκετός, όσο πιο πολυ εχεις διαθέσιμο εχεις επιλογές. Επίσης εκτός απο τα τετραγωνικά παίζει ρόλο και η διαρρύθμιση να ειναι αξιοποιήσιμα .

Τέλος, για καινούργιο η μτχ .... αν είσαι άνθρωπος με δουλεια απαιτητική (που νομίζω ισχύει στην περίπτωση σου ) ειναι αδύνατο να πας σε σπιτι που θα θέλει πολλές ανακαινίσεις και να τα κανείς σωστά και οικονομικά . Θέλεις πολυ χρόνο ψάξιμο, υπομονή και συνέχη ενασχόληση που απλά δεν γίνεται τελικά.
Απο την άλλη και εμείς πήραμε Καινούργιο που και καλά ηταν schlüsselfertig δηλαδή μετο κλειδί τελειωμένο και εκτός απο τον Αυγούστο που το έβγαλα σαν εργάτης εχω ατελείωτο backlog πραγμάτων να γίνουν , αλλα δεν μπορώ άλλο να ασχοληθώ , θέλω να ξανά συγκεντρωθώ στη δουλεια και το πανεπιστήμιο. Επιπλέον με τις τιμές που είδα στα εργατικά πλέον, εχω αμφιβολίες οτι θα ειναι και τόσο συμφέρουσα η λύση ανακαίνισης .

Ελπίζω να τα καταφέρεις καλύτερα απ εμένα , εγώ έκανα μια επιλογή που σε γενικές γραμμές ειναι λογική αλλά πάντα υπάρχουνε και συμβιβασμοί . Αν και το έψαξα όσο επιτρέπανε οι συνθήκες , δεν βρήκα καμία τρομερή ευκαιρία η κάτι που να με ενθουσίαζε και να μπορούσα να το φτάσω κιόλας, αλλά κάπου πρέπει να τραβήξεις μια γραμμή. Όποτε αν το συγκεκριμένο τσεκάρει πολλα κουτάκια απο οτι γράφεις, οκ, παρτο και σε καλή μεριά. Και μπορεις πάντα να το δώσεις στο μέλλον, εντάξει δεν ειναι αυτοκίνητο πχ αλλά οι αγορές έξω έχουνε κινητικότητα , δεν ειναι δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#428453 Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση σχετικά με το euribor αν είναι εύκολο. Και εγώ πρόσφατα (Ιανουάριο ) έκανα κίνηση και αγόρασα σπίτι με δάνειο. Το σκεπτικό πάνω κάτω το ίδιο. Να πληρούνται οι οικογένειας ανάγκες (2 παιδια) με ένα σπίτι στην περιοχή που με ενδιαφέρει και με εξυπηρετεί και με δόση κοντά στο ενοίκιο που θα έδινα. Τελικά η δόση μου βγήκε 80 ευρώ μικρότερη από το ενοίκιο που πλήρωνα και τελικά το σπίτι που βρήκα είναι μεγαλύτερο με ξεχωριστά υπνοδωμάτια για τα παιδιά (parking και αποθήκη είχα και στο προηγουμενο). Βέβαια τον ήπια από θέμα άγχους καθώς μιλάμε για αποπληρωμή σε 40 χρόνια αλλά το επιτόκιο είναι ελάχιστο οπότε οκ.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#428456 Μήπως θα ήταν καλύτερα να πληρώνεις λίγο πάνω από το ενοίκιο για να μειώσεις την περίοδο αποπληρωμής;
Σκέψου πως κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώνεις την δόση όντας συνταξιούχος και με αυτά που γίνονται, θα είναι πολύ δύσκολο!
Εγώ το βρίσκω όλο και πιο δύσκολο ν'αγοράσει κάποιος ένα καλό σπίτι σε καλή περιοχή στην Ελλάδα.
Νομίζω πως η ψαλίδα μεταξύ των καλών και των υπολοίπων περιοχών θα ανοίξει πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια και θα δημιουργηθούν νέα περίεργα "γκέτο" εντός Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και το ίδιο θα συμβεί και με τα νοίκια. Οι καλές περιοχές θα είναι απλησίαστες για εισοδήματα κάτω από 5Κ το μήνα (για να μην πω τα διπλά...).
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#428489 Λόγω κυμαινόμενου επιτοκίου θα πετάω πακέτα με πρόωρες οπότε θα μειωθεί η διάρκεια. Με 2 μικρά παιδιά δεν ήθελα να πάρω μεγαλύτερη υποχρέωση σε δόση γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Το γκέτο που λες ήδη υφίσταται για αυτό αν θες να κάνεις κίνηση πρέπει να έχεις υπομονή. Εμείς ψάχναμε 4 χρόνια και δεν βρίσκαμε. ...

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
RXristos έγραψε:
224v έγραψε:
RXristos έγραψε:Το να μετατρέψεις ενα παράθυρο σε πορτα ειναι οκ, τα νεα εντελως ανοίγματα σε εναν τοίχο ομως δεν ειναι καθόλου απλη υπόθεση...

< >

Οταν θα το κανει και ειμαι εκει θα βγαλω φωτο....

Με ενδιαφέρει, οπως επισης κ το κόστος να εχω μια εικόνα στο περιπου...

< >

εδω οι φωτογραφιες απο την εξελιξη των εργασιων...

οπως ηταν ο τοιχος παχους 60 εκ. στο κατοι..
Εικόνα

η αλλη πλευρα του τοιχου αρχιζει να την γκρεμιζει με βαριοπουλα.

Εικόνα

προοδος εργασιων με λοστο

Εικόνα

προοδος εργασιων
Εικόνα

ολοκληρωση της κατεδαφισης
Εικόνα

οι πετρες της τοιχοποιιας του 1928
Εικόνα

εργασιες αποκαταστασης

Εικόνα

το κοστολογιο εφτασε τα 640 με δουλεια 5 ημερων 2 ατομα..
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
makis_kanatselis έγραψε:Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση σχετικά με το euribor αν είναι εύκολο.

Κοιτά ειναι μια απόφαση σε εθνικό επίπεδο ,απο το αντίστοιχο Άρειο πάγο της Αυστρίας. Δε ξέρω στην Ελλάδα τι ισχύει στο θεμα.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
KiloMeater έγραψε:
makis_kanatselis έγραψε:Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση σχετικά με το euribor αν είναι εύκολο.

Κοιτά ειναι μια απόφαση σε εθνικό επίπεδο ,απο το αντίστοιχο Άρειο πάγο της Αυστρίας. Δε ξέρω στην Ελλάδα τι ισχύει στο θεμα.
Το φαντάστηκα. ..αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα με ένα pm την επιστολή (μπορείς να σβησεις τα προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται σε συτην).

.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#428561 Έχει κανείς εμπειρία από "Εξοικονομώ κατ'οίκον", ώστε να μου πει τι χρειάζεται να κάνω βήμα βήμα; Μπορεί να αναλάβει μηχανικός ή εργολάβος το γραφειοκρατικό κομμάτι;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
makis_kanatselis έγραψε:Το φαντάστηκα. ..αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα με ένα pm την επιστολή (μπορείς να σβησεις τα προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται σε συτην).

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS ... tria-recht

αμα το βαλεις στο google translate θα βγαλεις νοημα
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
KiloMeater έγραψε:
makis_kanatselis έγραψε:Το φαντάστηκα. ..αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα με ένα pm την επιστολή (μπορείς να σβησεις τα προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται σε συτην).

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS ... tria-recht

αμα το βαλεις στο google translate θα βγαλεις νοημα
Σε ευχαριστώ. Το έβαλα στην μετάφραση και όντως έβγαλα άκρη.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#429458 πήγα σήμερα κ έπεσαν οι τζίφρες... κ ο Θεός βοηθός... η μεγαλύτερη αγορά που κάνω μέχρι τώρα :lol:

έκλεισα κ 2 θέσεις στο υπόγειο γκαράζ για να μην ψάχνω στη γειτονιά κ 2ο υπόγειο δωμάτιο για να είμαι πιο άνετα με τα πράγματα, δλδ βαλίτσες κτλ να μην τις έχω σπίτι πάνω...

κάτι που φοβόμουν ήταν το ύψος του σπιτιού (μην το κάνουν χαμηλοτάβανο) αλλά 2,73 καθαρό θα είναι με παρκέ κ επιδαπέδια, πρέπει να είναι οκ. εδώ που νοικιάζω είναι χαμηλότερο, στην Ελλάδα 2,93μ...

Δεκέμβριο 2018 κ βλέπουμε... σιγά σιγά πρέπει να δω (δλδ η :inlove: ) για πλακάκια, χίλια-2 πράγματα κτλ... φυσικά κ θα αποφασίσουμε από κοινού :shifty: :iconcool: :s_whiteflag :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#429465 Όλα καλά να πάνε και να το χαρείτε. Αν επιτρέπεται, για τι ποσοστό του οικογενειακού εισοδήματος μιλάμε (η μηνιαία δόση), τι ποσοστό δόθηκε (ή θα δοθεί) προκαταβολή και για πόσα χρόνια έχει μπει δάνειο;