Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#870358 Ακόμα μέχρι σήμερα παραμένουν στην Αττική τα 8 πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματα που έστειλαν από τη Δυτική Μακεδονία.
Και τώρα έστειλαν και άλλα 3 πληρώματα για περιπολίες. Στην Αττική.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
skous έγραψε:Πιο λίγο παίζεται. Διετία κλείνω, αλλά το 2023 ήταν πολύ πιο οργανωμένος ο Δήμος σε θέματα αποκομιδής κηπαίων/σκουπιδιών.

Το τελευταίο που λες είναι έργο «Καλλικράτη». Συνένωσαν μια τεράστια περιοχή, και προφανώς δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες «επενδύσεις» απο πλευράς κράτους. Το βιοτικό επίπεδο στις «ακριβές» περιοχές έπεσε, ενώ στις «φτωχές» παρέμεινε το ίδιο αντί τουλάχιστον να ανέβει.
Αλλά τι συζητάμε για Δήμο λεκανοπεδίου που δεν έχει ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης κλπ..
< >

Α είσαι ακόμα πιο φρέσκος, 2021 εμείς :P

Για τα σκουπίδια και τα κηπαια, θα συμφωνήσω απόλυτα, μου φαίνεται πιο εφικτό να οργανώσεις ένα σωστό σύστημα για την αποκομιδή. Η ένσταση μου αφορούσε στην πυροπροστασια, σε ένα Δήμο με τέτοια τεράστια έκταση. Πουλάνε και παπατζηλικι με τα drone πάντως, σαν τον Κικιλια :p

Στα λοιπά, αν όντως η φωτιά σιγοκαιει ερπουσα σε μεγάλα υψομετρα χωρίς να απειλεί τίποτα, και υπάρχει και ναρκοπεδιο, υποθέτω θα έχει λόγους η πυροσβεστική να μην επιχειρεί επιθετικά εκεί.

Δεν είναι σαν την Δαδια περσι που μιλάμε για καταστροφή ανυπολογιστη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#870370 Στην έκθεση του ο ΟΟΣΑ ασκεί κριτική στην Ελλάδα για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις στα έργα δασοπροστασίας, στο ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου, που προβλεπόταν ήδη πως θα αποτελέσει την θερμότερη των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Στην πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη έρευνα, ο διεθνής οργανισμός απευθύνει ισχυρές συστάσεις: Δώστε περισσότερο βάρος στην πρόληψη, δεν αρκεί η καταστολή. Επίσης διαπιστώνει καθυστερήσεις στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για έργα δασοπροστασίας, επιβεβαιώνοντας έτσι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, και το αντίστοιχο άρθρο του in.

https://www.zougla.gr/greece/kokkini-ka ... pyrkagies/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Hellenic tifosi έγραψε:
Στα λοιπά, αν όντως η φωτιά σιγοκαιει ερπουσα σε μεγάλα υψομετρα χωρίς να απειλεί τίποτα, και υπάρχει και ναρκοπεδιο, υποθέτω θα έχει λόγους η πυροσβεστική να μην επιχειρεί επιθετικά εκεί.

Δεν είναι σαν την Δαδια περσι που μιλάμε για καταστροφή ανυπολογιστη.

α) Μιλάμε για τεράστια έκταση παρθένου δάσους και βιότοπου. Οπότε, η καταστροφή είναι εξίσου ανυπολόγιστη.
β) ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κανένας δεν περιμένει από την πυροσβεστική να στείλει οχήματα και ανθρώπους σε ναρκοπέδιο! Ωστόσο, γι' αυτές τις δουλειές υπάρχουν και τα εναέρια μέσα, τα οποία εμφανίστηκαν ελάχιστα, σαν guest stars...
γ) Μπορείς και να δεχτείς την πρόταση βοήθειας των γειτόνων σου... Που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν γιατί ξέρουν ότι η φωτιά στον γείτονα, σύντομα θα κάψει και το δικό σου σπίτι...

Την ίδια απουσία εναέριων μέσων (και γενικά δυνάμεων, πλην ελαχίστων) είδαμε και στο Μενοίκιο (που ΔΕΝ έχει ναρκοπέδιο), αλλά και στο Φαλακρό (που επίσης δεν υπάρχουν ναρκοπέδια).

Οι φωτιές αυτές έσβησαν γιατί έβρεξε ή γιατί απλά δεν είχαν κάτι άλλο να κάψουν ή γύρισε ο αέρας! :rtfm:

Παρατημένες παντελώς!

Κάτι που είναι η πολιτική από το 2019... Και γι' αυτό έχουμε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ αύξηση των καμμένων εκτάσεων / πυρκαγιά... Από τη στιγμή που ανάψει, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, απλά στέλνουμε ένα 112 να φύγουν όλοι και την αφήνουμε να κάψει ανενόχλητη... ΟΚ, εκτός αν έχει σπίτι κανένας βουλευτής, υπουργός ή κολλητός... Εκεί στέλνουμε δυνάμεις, μην καεί και το σπίτι του ανθρώπου (των υπολοίπων ας καούν).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870471 Όσο θυμάσαι τον εαυτό σου, θυμάσαι επίσης καμία κυβέρνηση να σβήνει όλες τις φωτιές αναίμακτα;
Μπορεί να μην ήταν επιπέδου Μάτι αλλά πάντα υπήρχαν απώλειες.
Δεν είναι το θέμα το ποια κυβέρνηση είναι πάνω, αλλά η νοοτροπία που έχουν ΟΛΕΣ.

"Έλα μωρέ καλοκαίρι είναι, ξηρασία έχει, λογικό είναι να έχουμε φωτιές, είναι λόγος αυτός να πάρουμε 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη παραπάνω; Μια χαρά είναι ο εξοπλισμός μας, μας βοηθούν κι απ'έξω αν χρειαστεί"
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#870472 Για τον Μαρκοβαγγο ολα τα δεινα ξεκινησαν απο το 2019 και μετα σε αυτον το τοπο :roll:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#870475 Και για σένα τότε τελείωσαν οπότε καλά θα είναι να παίζεις με χαμηλά τη μπάλα. Μνημειώδη τα ποστ σου την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 15 που έβριζες τον Τσίπρα γιατί πήραν ΦΕΚ επί ημερών του τα ρουσφέτια της τελευταίας εβδομάδας Σαμαρά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#870479 Ναι αλλα δικαιωθηκα που τον εβριζα τοτε με την μετεπειτα πορεια. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#870484 Η ένσταση μου είναι ότι γενικά φέτος είχαμε αρκετές περιπτώσεις που πέσανε πολλές δυνάμεις και σε δασικές εκτάσεις. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε έτσι στο Φαλακρό η στο Μενοίκιο, απλά υποθέτω ότι μπορεί να μην αξιολογήθηκε ως τόσο σημαντική.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:Όσο θυμάσαι τον εαυτό σου, θυμάσαι επίσης καμία κυβέρνηση να σβήνει όλες τις φωτιές αναίμακτα;
Μπορεί να μην ήταν επιπέδου Μάτι αλλά πάντα υπήρχαν απώλειες.
Δεν είναι το θέμα το ποια κυβέρνηση είναι πάνω, αλλά η νοοτροπία που έχουν ΟΛΕΣ.

Κοίτα, υπάρχουν δεδομένα για το πόσα στρέματα κάηκαν / έτος. Υπάρχει και το google, οπότε ο καθένας μπορεί να δει αν λέω μ@λ@κίες...

Έγραψα ένα συγκεκριμένο πράγμα: Ότι έχουμε τεράστια αύξηση των εκτάσεων των καμμένων / πυρκαγιά. Και έγραψα και τον λόγο. Επίσης έγραψα ότι επί της τωρινής κυβέρνησης έχουν αυξηθεί οι εκτάσεις που κάηκαν γενικά (ως ποσοστό της συνολικής έκτασης της χώρας). Περιμένω να μου δείξει κάποιος οτι κάνω λάθος. Θα πρέπει να είναι πανεύκολο... :s_dunno

Μπορούν λοιπόν κάποιοι (δεν αναφέρομαι σε εσένα), να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο που αφιερώνουν στον πρωκτοθέμα ή στο να διαβάζουν τα twits των € 0,60 και να ψάξουν τα (πολύ εύκολα διαθέσιμα) στοιχεία και να με αναγκάσουν να ζητήσω συγνώμη. Φαντάζομαι θα το χαρούν ιδιαιτέρως.

Hellenic tifosi έγραψε:Η ένσταση μου είναι ότι γενικά φέτος είχαμε αρκετές περιπτώσεις που πέσανε πολλές δυνάμεις και σε δασικές εκτάσεις. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε έτσι στο Φαλακρό η στο Μενοίκιο, απλά υποθέτω ότι μπορεί να μην αξιολογήθηκε ως τόσο σημαντική.

Ποιές ήταν αυτές οι περιπτώσεις;; Οι πυρκαγιές στην Πεντέλη (που άρχισε αργότερα); Δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική η φωτιά στον Όρβυλο που καίγονταν προστατευμένος βιότοπος; Η φωτιά στον επίσης προστατευμένο βιότοπο στο Μενοίκιο;; Στο Φαλακρό που κόντεψε να κάψει χωριά; Και ΟΚ, άντε... δεν είναι τόσο σημαντικές. Αυτό σημαίνει ότι τις παρατάμε να σβήσουν μόνες τους;; :s_crazy

Πάλι καλά που έβρεξε στην 8η μέρα που έκαιγε στο Φαλακρό και δεν έσβησε στην Καβάλα δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
markvag έγραψε:Περιμένω να μου δείξει κάποιος οτι κάνω λάθος. Θα πρέπει να είναι πανεύκολο... :s_dunno

Δεν θέλω να σου δείξω ότι κάνεις λάθος ούτε να σου κουνήσω το δάκτυλο όπως επίσης ούτε να αναλύσουμε δεδομένα. Μια απλή ανθρώπινη συζήτηση κάνουμε λιτά κι απέριττα, δεν είμαστε σε πανευρωπαικο κόνφερενς ανάλυσης ούτε κάνουμε κάποιον διαγωνισμό.

Έχω την εντύπωση πως τον τελευταίο καιρό έχεις έναν αυξημένο εκνευρισμό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Geo f1 έγραψε:Ναι αλλα δικαιωθηκα που τον εβριζα τοτε με την μετεπειτα πορεια. :innocent:

Βρίζουμε την κυβέρνηση. Το πιο ασφαλές ρίσκο διαχρονικά στην Ελλάδα :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:
markvag έγραψε:Περιμένω να μου δείξει κάποιος οτι κάνω λάθος. Θα πρέπει να είναι πανεύκολο... :s_dunno

Δεν θέλω να σου δείξω ότι κάνεις λάθος ούτε να σου κουνήσω το δάκτυλο όπως επίσης ούτε να αναλύσουμε δεδομένα. Μια απλή ανθρώπινη συζήτηση κάνουμε λιτά κι απέριττα, δεν είμαστε σε πανευρωπαικο κόνφερενς ανάλυσης ούτε κάνουμε κάποιον διαγωνισμό.

Λέω κάτι. Απαντάς ότι όλοι το ίδιο είναι. ΔΕΝ είναι. Και ο Σαμαράς δηλαδή ήταν καλύτερα... Αν είναι ίδιοι, μπορεί να βρεθεί εύκολα.

Και κάποιοι (πάλι δεν αναφέρομαι σε σένα) δεν μπαίνουν για να κάνουν κουβέντα. :lol:

Dimitris_P έγραψε:Έχω την εντύπωση πως τον τελευταίο καιρό έχεις έναν αυξημένο εκνευρισμό.

:s_dunno