Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
dimitrisB έγραψε::hmmm: Χάνω κάτι ( ή απο κάπου? :lol: ) σε ότι αφορά στην ηλ. μηχανή του JBT?
Γιατί έχω την εντύπωση πως γίνεται, εφόσον λύνεται και δεν είναι κάποια compact κατασκευή.
Τη λύνεις λοιπόν, βλέπεις του χώρους που διαθέτει στο εσωτερικό της και κυρίως, τη μπαταρία και τα χαρακτηριστικά της, ώστε να την αφαιρέσεις αφού αγοράσεις μικρό μετασχηματιστή με τα ίδια χαρακτηριστικά τροφοδοσίας σε V (ή πολυρυθμιζόμενο) και απο 500 έως 1.000mA. Μοντάρεις το καλώδιο στη θέση των επαφών της μπαταρίας με προσοχή στην πολικότητα και είσαι έτοιμος, αφού προηγουμένως στο πιό βολικό σημείο κάνεις μικρή εγκοπή στο κέλυφος (υποθέτω πλαστικό) της μηχανής, ώστε να δημιουργήσεις "είσοδο" για το καλώδιο του μετασχηματιστή στη μηχανή, το οποίο πρέπει να "ασφαλίσεις" για να μη τραβιέται μέσα-έξω κατά τη χρήση της .
Tο "ζύγισμα" της μηχανής όμως (αίσθηση στο χέρι), αν αφαιρεθεί εντελώς η μπαταρία ενδέχεται να αλλάξει , επηρεάζοντας την ακρίβεια κατά τη χρήση της.

Σαφώς και γίνεται αυτό, (οπου βέβαια όπως σωστά παρατηρεί ο drifter, μάλλον εννοείς τροφοδοτικό, όχι μετασχηματιστή), αλλά κάτι τέτοιο δέν είναι τόσο απλό στην πράξη και απαιτεί αρκετή εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά.

Πώς θα βρείς πολικότητες, πως θα αναγωρίσεις τη σωστή τάση λειτουργίας, πώς θα κάνεις τις διαφορες κολλήσεις και συνδέσεις των καλωδίων κτλ.

Δέν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά αν κάποιος δέν το έχει ξανακάνει δέν θα τα καταφέρει
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272223 Λοιπόν. Έτσι και τελικά τα καταφέρω να ξέρετε ότι ένα πράγμα σημαίνει: ότι ο επαναπατρισμός ευνόησε παρά πολύ τα ηλεκτρολογικα μου και καθόλου τα ιατρικά μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#272227 φιλιψ :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272290 ΦΙΛΙΠΠΑΣ :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#272295 @fubar
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντα ευγενής και σαφής! :s_thumbsup
Προφανέστατα και χρησιμοποίησα "ορολογία" κάποιου μή επαγγελματία, αναφερόμενος σε μετασχηματιστή αντί για τροφοδοτικό.
Νομίζω πως και για τους ημιμαθείς, ήταν αντιληπτό το τί εννοούσα.

Και παμε τώρα στο τί θα βρείς και πως θα το κάνεις:
1/Πολικότητες : Θεωρώ, σκεφτόμενος ότι στα απλά ασύρματα ή τα κινητά τηλ. που διαθέτουν μπαταρίες (επαναφορτιζόμενες), αυτές είναι εμφανείς είτε απ΄το δίχρωμο καλώδιο που κουμπώνει επάνω τους (ασυρμ. τηλέφωνα) είτε απ τις ενδείξεις (+) , (-) επάνω στη μπαταρία και τα σημεία επαφής τους .
2/ Τάση κλπ, πέραν της πιθανότητας να αναγράφονται στην μπαταρία, θα τα έβλεπα και απ τον "φορτιστή" στα τυπωμένα χαρακτηριστικά του, ώστε να επιλέξω το κατάλληλο τροφοδοτικό.
3/ Αν δεν ξέρεις να κάνεις μιά απλή σύνδεση ή και κόλληση (δεν νομίζω να είναι σε πλακέτα) ή δεν έχεις εργαλεία (κολλητήρι-καλάι κλπ), τότε ίσως είναι περιττό και να ρωτάς.

fubar.gr έγραψε:Δέν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά αν κάποιος δέν το έχει ξανακάνει δέν θα τα καταφέρει

Σωστό!
Παρόλα αυτά όμως, πιστεύω ότι η γνώση που θα αποκτήσεις απ τις ιδέες ορισμένων αλλά και τις απαντήσεις- οδηγιες των πιό ειδικών, μόνο όφελος θα σου προσφέρει, ακόμα και αν τελικά δε ρισκάρεις να κάνεις την (όποια) εργασία, επειδή θεωρείς τον εαυτό σου "αρχάριο".

Πρέπει να γουστάρεις και να ρισκάρεις για να ασχοληθείς με κάτι. Αλλιώς :

Εικόνα
:oops:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
JBT έγραψε:Λοιπόν. Έτσι και τελικά τα καταφέρω να ξέρετε ότι ένα πράγμα σημαίνει: ότι ο επαναπατρισμός ευνόησε παρά πολύ τα ηλεκτρολογικα μου και καθόλου τα ιατρικά μου :lol:
και άμα δεν τα καταφέρεις ένα πράγμα θα σημαίνει Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
JBT έγραψε:Ώπα αυτό ξέχασα να το αναφέρω!

Όντως είναι για ξυρισμα κάτω από το νερό :s_gamer

Μήπως βοηθάει τώρα αυτό; εκεί κάτι να παρακαμφθει :tomato:

Αυτή που πήρα τώρα είναι Μπραουν... Πιο ακριβή μάλιστα, καλή και χρυσή αλλά η ΦΙΛΙΠΠΑΣ κόβει πιο κοντά...

Εγώ έχω braun υποβρύχια για υγρό ξύρισμα κ τα κόβει Τσίπρας φάση (σύριζα). Τόσο πολύ που μου τη σπάει κ καταλήγω πολλές φορές να ξυρίζομαι με την κουρευτική. Πόσο καλύτερα τα ξυρίζει η φίλιψ; Βγάζει τις 2-3 από τις 5 στιβάδες της επιδερμίδας;;;!!

Με ξυράφι ούτε λόγος, ένα αθήρωμα από κ@λότρυχα ήδη που είχα, το έχω βγάλει πριν μερικούς μήνες...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By nEK
PeterPan έγραψε:

Αυτή που πήρα τώρα είναι Μπραουν... Πιο ακριβή μάλιστα, καλή και χρυσή αλλά η ΦΙΛΙΠΠΑΣ κόβει πιο κοντά...

Εγώ έχω braun υποβρύχια για υγρό ξύρισμα κ τα κόβει Τσίπρας φάση (σύριζα). Τόσο πολύ που μου τη σπάει κ καταλήγω πολλές φορές να ξυρίζομαι με την κουρευτική. Πόσο καλύτερα τα ξυρίζει η φίλιψ; Βγάζει τις 2-3 από τις 5 στιβάδες της επιδερμίδας;;;!!

Με ξυράφι ούτε λόγος, ένα αθήρωμα από κ@λότρυχα ήδη που είχα, το έχω βγάλει πριν μερικούς μήνες...

Sent from space >

Ποια braun?
Άβαταρ μέλους
By bill33

Δεν πήρες την Moser τελικά;
Καλά να πάθεις!!! :svivhaha:

:lol: :oops:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:Δεν πήρες την Moser τελικά;
Καλά να πάθεις!!! :svivhaha:

:lol: :oops:

Για ξυριστική δεν λέει ο JBT; :hmmm:

Καλά έκανε και πήρε Braun. :s_thumbsup
Οι Moser (και οι Wahl) είναι από τις καλύτερες μηχανές, αλλά κουρευτικές, όχι ξυριστικές.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272498 Ώπα ώπα ώπα εις τον κύβο.

Τριμμερ θέλω να κάνω. Για "κανονικό"ξύρισμα ούτε λόγος, παθαίνει μπακανιά το δέρμα μου.

Παμπαρατ τώρα, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
nEK έγραψε:
PeterPan έγραψε:

Sent from space >

Ποια braun?

Εικόνα
Braun Series 7 760cc

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
JBT έγραψε:Ώπα ώπα ώπα εις τον κύβο.

Αρκούσε ένα "ώπα" εις την ενάτη. :lol:

Τριμμερ θέλω να κάνω.

Ε, τότε καλώς σου είπε για Moser ο Bill!

Για "κανονικό"ξύρισμα ούτε λόγος, παθαίνει μπακανιά το δέρμα μου.

Τι είναι η "μπακανιά" γιατρέ; Πρώτη φορά την ακούω την λέξη. :hmmm:

Αν εννοείς ότι ερεθίζεται, και εγώ παθαίνω το ίδιο. Ποτέ δεν μπόρεσα να ξυριστώ με ηλεκτρική μηχανή.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#272555 Κι εγω μονο με κουρευτικη. Με ξυραφακι δημιουργειται ενα ημικυκλιο απο απειρα σπυρακια με τριχες που μεγαλωνουν μεσα στο δερμα στο λαιμο μου, μετα θελει ανα 2 μερες σκαψιμο με καρφιτσα για να φυγουν ολα. Ειχα μια babyliss δωρο με τους ποντους της shell για χρονια, χαλασε και πηρα φιλιψ, δεν τα παιρνει τοσο καλα οσο η προηγουμενη, επειδη οι μυτες στην κεφαλη δεν ειναι μυτερες. Για τον ιδιο λογο δεν με γρατζουναει ομως. Μιλαμε για γενι που κουρευοντας το προς τα πανω καρφωνονται τριχες στα ματια του κουρεα. Κακτος.