- 12 Φεβ 2016, 00:43
kacey έγραψε:markvag έγραψε:
α) Αντίστοιχα τεράστια
είναι να μοιράζεται ο επιχειρηματίας τις ζημιές του μαγαζιού του με τους εργαζόμενους, μειώνοντας τους μισθούς τους.
Όταν με προσέλαβες συμφωνήσαμε ότι θα παίρνω 10 ευρώ για τη Χ δουλειά. Το ότι το μαγαζί βγάζει ζημιές, δεν σημαίνει ότι η δική μου δουλειά άλλαξε. Άρα γιατί ν' αλλάξει η αμοιβή μου;;; Παίρνεις πχ καλύτερες τιμές στις πρώτες ύλες αν το μαγαζί σου δεν βγάζει κέρδη;;;; Ή μήπως στο ρεύμα;;;; Γιατί να παίρνεις καλύτερες τιμές στην εργασία που αγοράζεις;;;
β) Αντίστοιχα
είναι να χρεώνεις στον εργαζόμενο κάθε λάθος που κάνει. Δεν λέμε να υπάρχει ασυδοσία, αλλά λογική.
γ) Η ευθύνη πληρώνεται. + -
Γι' αυτό πχ ο πιλότος παίρνει 5-10Κ για να πάει το αεροπλάνο από το Α στο Β αεροδρόμιο. Δεν είναι τόσο δύσκολη η δουλειά του (ή για να το θέσω διαφορετικά, δεν είναι 10-20 φορές δυσκολότερη από τον deliverά που τρέχει με το παπάκι για 500 ευρώ), είναι ΚΑΙ το ότι έχει ευθύνη για 200 ζωές.
δ) Όπως λέω, αν ένας επιχειρηματίας θέλει να έχει Φερράρι στη δουλειά του, θα πρέπει να πληρώσει τιμές Φερράρι. Αν πληρώνει τιμές Κινέζικου κακέκτυπου, θα έχει αντίστοιχη ποιότητα εργασίας.
Όταν ο μέσος επιχειρηματίας πληρώνει 500 - 600 ευρώ σε άτομα με θέσεις ευθύνης στην εταιρεία του, ας μην παραπονιέται ότι "δεν υπάρχουν καλοί εργαζόμενοι - όλα εγώ πρέπει να τα κάνω"... Αν θέλει καλύτερους εργαζόμενους, ας πληρώσει καλύτερους μισθούς... 
kacey έγραψε:α) ε μα αυτο ειναι το θεμα ρε φιλε, οτι το παραπανω το εχετε κανει επιχειρημα παντος καιρου, για ολες τις περιστασεις, ειτε "ετσι" οταν συμφερει τον εργαζομενο ειτε "γιουβετσι" οταν δεν συμφερει τον εργαζομενο.
Αυτό το λες εσύ.
kacey έγραψε:Επισης, στα παραδειγματα που εχω αναφερει εγω τουλαχιστον: μπορει και να αλλαξε και η δουλεια σου.
Μονόπλευρη μεταβολή όρων συμβολαίου;;;;; Ηθικότατο! Άσχετα με το αν είναι νόμιμο ή όχι...
kacey έγραψε:Τελος, οπως διαπραγματευτηκαμε να παιρνεις Χ περισσοτερα απο το νομιμο απαιτουμενο, ετσι μπορουμε να ξαναδιαπραγματευτουμε να παιρνεις Ψ(<Χ) περισσοτερα απο τα νομιμα.
Πολύ μ΄αρέσει η "διαπραγμάτευση" εργαζόμενου - εργοδότη με ανεργία >25%...
kacey έγραψε:Αυτη τη λογικη του στυλ "δεν εχει ο εργοδοτης δικαιωμα να μειωσει το μισθο καποιου, εφ'οσον του δινει περισσοτερα απο τα νομιμα (ή τα νομιμα). Δεν γινεται να μου λες οτι απαξ και συμφωνησουμε πχ 1000, εγω να μη μπορω στον αιωνα τον απαντα να σου πω "κοιτα, απο εδω και περα θελω να σου δινω 900". Ειτε συμφωνουμε και συνεχιζει να εργαζεται, ειτε παραιτειται εφ'οσον εχω δικαιωμα να το εφαρμοσω μονος μου, ειτε απολυεται και αντιο. οι θεσεις εργασιας και τα επιπεδα των μισθων δεν ειναι εφ'ορου ζωης και εγγυημενα...
Πως θα σου φαινόταν πχ σε μία κατάσταση μηδενικής ανεργίας να γυρνούσε ο Χ υπάλληλός σου και να σου έλεγε "Κοίτα kacey, ξέρω ότι που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω, άλλον δεν θα βρεις... Άρα εγώ θα φεύγω στις 4-5 ωρίτσες... Με τα ίδια λεφτά εννοείται! Είχαμε πει 8ωρο, αλλά τώρα άλλαξαν οι συνθήκες... Κι άμα σου αρέσει! Α, και κοίτα, μην μου το παίζεις και πολύ ζόρικος, γιατί δεν είναι εγγυημένο ότι θα δουλεύω για πάντα εδώ..."

Και να τον καλύπτει και ο νόμος!
Και για να προλάβω: Αυτό θα το θεωρούσα εξίσου ανήθικο με τις μονόπλευρες μειώσεις μισθών που γίνονται τελευταία...
Είναι τυχαίο άραγε που μειώσεις μισθών (σε τέτοια κλίμακα) γίνονται μόνο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;;;;
kacey έγραψε:β) ουτε εγω ειπα "καθε". Οταν ομως εχουμε μαλακισμενη αμελεια, να πληρωσει. Αν μη τι αλλο ωστε να προσεχει απο δω και περα, γνωριζοντας οτι οι μαλακιες ΤΟΥ κοστιζουν, και να συνεχισει να εργαζεται σωστοτερα ΠΡΙΝ χρειαστει να φτασει στο σημειο να απολυθει.
Χμμμμ.... Δηλαδή δεν δέχεσαι τη στιγμιαία απροσεξία, |λογοκρισία|, οτιδήποτε ...ιδίως σε άνθρωπο που είναι όλη μέρα στο δρόμο...
Να φανταστώ ότι εσύ ως οδηγός δεν έχεις ποτέ πιάσει τον εαυτό σου να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένος...
Ξαναλέω, δεν μιλάμε για άτομο που να είναι στα @@ όλα και να σου έχει λιώσει 15 μηχανάκια...
kacey έγραψε:γ) η ευθυνη πληρωνεται. Ωραια. ποσο πρεπει να πληρωνεις ενα διανομεα?
Αν διανέμει τσιγάρα, προφανώς όχι πολλά, αν διανέμει πχ τσουβάλια με χρήματα* αρκετά περισσότερα...
*Αυτοί πληρώνονται αρκετά καλά

για κάποιον λόγο προφανώς...
kacey έγραψε:δ) οτι και στο παραπανω. Ποσο πρεπει να πληρωνεις ενα διανομεα ωστε να του ζητησεις τα 600ε που εκανε ζημια μονος του, χωρις να τον ενοχλησει κανεις, χωρις καν να ξερει πως το εκανε (ή απλα εκανε μλκια και το κρυβει)?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω... Παίζει πάντα και το ατύχημα, το να αφαιρεθείς, το να κοιμηθείς στιγμιαία (εγώ την πάτησα έτσι μία φορά με νοικιάρικο στο UK), κτλ κτλ... Προσωπικά φαντάζομαι ότι αν δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο δεν θα του ζητούσα να μου πληρώσει τη ζημιά... Αν έχει θέμα ο συγκεκριμένος θα αντιδρούσα διαφορετικά προφανώς...
Να στο θέσω διαφορετικά, από προσωπικό παράδειγμα. Στην τωρινή μου δουλειά, από δική μας (είμαστε 2 άτομα στο συγκεκριμένο πόστο και οι 2 εξίσου υπεύθυνοι) ευθύνη χάθηκε ένα εργαλείο. Αξία (εκτιμώμενη) 15-20Κ... Πάμε στον διευθυντή μας, αφού έχουμε ψάξει το σύμπαν και ότι αποστολή έχουμε κάνει από προ Χριστού μέχρι εκείνη τη μέρα (σαν βρεγμένες γάτες...

), του εξηγούμε την ιστορία (είχαμε καλά ελαφρυντικά συν εξαιρετικό πρότερο βίο - πχ 1η φορά που επιθεωρητής με προϋπηρεσία 30 χρόνια έκανε επιθεώρηση και δεν έγραψε ΚΑΜΙΑ παρατήρηση ήταν σε εμάς - αλλά το γεγονός παραμένει ότι εμείς ήμασταν υπεύθυνοι). Απάντηση: Παιδιά, ΟΚ, δυστυχώς συμβαίνουν ΚΑΙ τέτοια, όλοι κάνουμε |λογοκρισία|. Εγώ θα σας καλύψω αυτή τη φορά (με το σαφέστατο υποννοούμενο ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει 2η φορά - και να τονίσω ότι ποτέ δεν είχε δοθεί το παραμικρό δικαίωμα πιο πριν).
Εν τέλει, το εν λόγω εργαλείο βρέθηκε αμέσως μόλις φύγαμε από τον διευθυντή μας (και ήταν σε μέρος που έπρεπε να είχαμε σκεφτεί να ψάξουμε, αλλά άμα φας κόλλημα...

).
kacey έγραψε:QsisVTS έγραψε:Άλλο λάθος άλλο παρανομία
μαλιστα, δηλαδη το να γαμας καθε 3+λιγο λαστιχο επειδη παρατας ενα οχημα οπου βρεις, επειδη βεβαια δεν σε τσουζει στη δικια σου τσεπη, ΕΝΩ σου εχουν πει να μη το κανεις, ειναι "λαθος".
το να πεφτεις με το μηχανακι του μαγαζιου επειδη το παιζεις καμικαζι, ειναι "λαθος".
και το γαματο: αν δεν τα κανεις ολα αυτα, και κανεις τη δουλεια που πληρωνεσαι να κανεις, χωρις να κανεις τετοια "λαθη", χρειαζεται και bonus. Νταξ'.
Δεν είναι λάθος. Προφανώς.
Αυτό που σου είπε ο mjacob πάντως το κάνουν πολλές εταιρείες (και πετυχημένες)
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>