Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
pgs έγραψε:ωχ αρχίζω και το ξανασκέφτομαι

Να μην το ξανασκέφτεσαι, να την κάνεις οπωσδήποτε. Απλά πραγματάκια μπορεί να εξελιχτούν σε εξαιρετικά επικίνδυνα αν τα αφήσεις. Απλά να επιμείνεις να γίνει με μέθη.

Ελαφριά νάρκωση Δημήτρη! :lol:
(Αν και εγώ λόγω των τραυματικών εμπειρών που είχα ζήσει ως παιδί πληρώνω για να έχω αναισθησιολόγο και κοιμάμαι εντελώς).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#389038 Η γενική αναισθησία δε θεωρείται επικίνδυνη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389040 μάλλον είναι (πιο) επικίνδυνη

αν δεν είναι απαραίτητη εγώ δε θα έκανα πάντως και τη κοιλιά αν γινόταν να μου ανοίξουν με τοπική θα το προτιμούσα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#389116 Γίνεται να κοιμάσαι εντελώς χωρίς να θεωρείται γενική αναισθησία; Δεν το ήξερα, ενδιαφέρον! Γνωρίζουμε τι διαφορές υπάρχουν και πώς επιτυγχάνεται το μεν και το δε; (ενδοφλέβια, μάσκα, κλπ.)

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#389133 Μια ένεση μου κοπανάει ο αναισθησιολόγος και συνήθως με ξυπνούν αυτοί αφού δεν παίρνω χαμπάρι καν ότι τελειώσαμε. Τώρα αν ενδιάμεσα έχει μπει και μάσκα, θα σας γελάσω.

Με την απλή μέθη νιώθεις τι γίνεται, ακους τους γιατρους κλπ, απλά δεν υποφέρεις.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#389173 Δεν ειναι τόσο βαριά αναισθησία όσο η κανονική που μετά ξυπνάς και θες ωρα να συνέλθεις, κρυώνεις κτλ
Ειναι κάτι εκεί που μιλάς , σα να κοιμάσαι, σα να βλέπεις όνειρο που ψιλό ακούς κάπου βαθιά κάποιος να μιλάνε αλλά ειναι όπως σε όνειρο χωρίς νόημα και δε νιώθεις .
Τελευταία φορά, άκουγα όλα αυτα και θυμαμαι να σκέφτομαι άντε τι θα γίνει θα ξεκινήσουμε ;.. περνάνε ωρα και κάποια στιγμή οκ λεει ο γιατρός τελειώσαμε ....
Μετά σηκώνεσαι και είσαι σχεδόν μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By nEK
KiloMeater έγραψε:Δεν ειναι τόσο βαριά αναισθησία όσο η κανονική που μετά ξυπνάς και θες ωρα να συνέλθεις, κρυώνεις κτλ
Ειναι κάτι εκεί που μιλάς , σα να κοιμάσαι, σα να βλέπεις όνειρο που ψιλό ακούς κάπου βαθιά κάποιος να μιλάνε αλλά ειναι όπως σε όνειρο χωρίς νόημα και δε νιώθεις .
Τελευταία φορά, άκουγα όλα αυτα και θυμαμαι να σκέφτομαι άντε τι θα γίνει θα ξεκινήσουμε ;.. περνάνε ωρα και κάποια στιγμή οκ λεει ο γιατρός τελειώσαμε ....
Μετά σηκώνεσαι και είσαι σχεδόν μια χαρά.

Μετα ο πισινος πως ειναι? :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#389247 Στη γενική αναισθησία κοιμούνται και οι μύες της αναπνοής άρα δεν μπορείς να αναπνεύσεις μόνος σου και χρειάζεσαι υποβοήθηση άρα σωλήνα στο λαρύγγι. Πιο βαρειά φάρμακα, πιο πολλά φάρμακα και παρενέργειες,ερεθισμός στο λαιμό κλπ. Και πιο αβέβαιο το πόσο χάλια θα ξυπνήσεις και το πόση ώρα θα χρειαστείς για να συνέλθεις.
Στην μέθη είσαι σαν μεθυσμένος ή μαστουρωμένος. Μιλάς ίσως κάπως αργά και όχι τόσο καθαρά, παραπονιέσαι, είσαι υπάκουος και δεν πολυπονάς. Συνήθως σου δίνουν και το κατιτί σου για να μην θυμάσαι τι έγινε.

Έτυχε να δω πως γίνεται και σαν παρατηρητής/συνοδός της συζύγου αλλά και σαν ασθενής. Βάζουν ουσίες στη φλέβα, μαστουρώνεις, σου κάνουν ό,τι κάνουν (ένα μέτρο παλαμάρι μπαίνει μέσα σου) και μετά ξυπνάς. Ίσως είσαι λίγο ελαφρύς, αργός, χαζοχαρούμενος για λίγη ώρα ίσως και τίποτα. Καλό όμως είναι να μην οδηγήσεις. Καμία ενόχληση από τα οπίσθια ή τα εντόσθια. Η αλήθεια είναι ότι η διάμετρος του κολονοσκοπίου είναι σαφώς μικρότερη από αυτή των κοπράνων. Ούτε η γυναίκα μου ούτε εγώ θυμόμαστε τίποτα αλλά σαφώς μιλάγαμε κανονικά με τη γυναίκα μου κατά τη διάρκεια. Εμένα με άφησαν μόνο εκτεθιμένο, κανείς δεν ήταν μαζί μου να προστατεύσει τα οπίσθιά μου! :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#389337 Έτσι

http://ellinikahoaxes.gr/2017/04/27/mou ... edentials/

Και μερικά από τα άλλα

http://www.factchecker.gr/index.php/201 ... ted-facts/

http://ellinikahoaxes.gr/2016/11/24/hom ... -not-work/

http://www.factchecker.gr/index.php/201 ... omeopathy/
Άβαταρ μέλους
By dimik
#389340 Όταν διαβάζω για ομοιπαθητική το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο καφές από ρεβύθι που έπινε κολλητός με κατεστραμένο στομάχι από το ποτό, ο οποίος πήγε σε ομοιπαθητικό :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389343 έχω δει πολλούς που λένε ότι τους βοήθησε η ομοιοπαθητική και το πιστεύουν ειλικρινά, αλλά εγώ τάσσομαι περισσότερο με φίλο που λέει ότι η ομοιοπαθητική είναι φοβερή όταν δεν έχεις τίποτα