Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#852796 Νικολαε στην ουσια δε διαφωνουμε! Και οι δυο μας θα θελαμε πιο "δυνατη" την επαρχια και κινητρα για να επιστρεψει ο κοσμος προς τα εκει. Ή τουλαχιστον να κρατησει στα σπιτια τους, οσους δεν εφυγαν ηδη!

Ο ΧαιΦαι ειναι καπως ακραιος στις αποψεις του. Το οτι "γενικα καλυτερα" στις μεγαλες πολεις που λεει, με βρισκει συμφωνο. Αλλα το παει στο αλλο ακρο μερικες φορες και δεν αναγνωριζει δεδομενα πλεονεκτηματα που εχει η επαρχια.

Και κατι ακομα στα υποψιν... Εσυ μην κρινεις απο την Καλαματα και την επιθυμια σου να γυρισεις εκει σε καποια φαση. Μιλαμε για μια απο τις ωραιοτερες πολεις με πολλα πλεονεκτηματα. Καμποσοι απο εμας φανταζομαι οτι θα ζουσαν ευχαριστα εκει.

Αλλα εδω μιλαμε και για εντελως χουργια. Που δεν εχουν οι κατοικοι στον ηλιο μοιρα. Ουτε δουλεια να βρουνε, ουτε ταιρι να βρουνε, ουτε σχολειο να πανε τα παιδια τους, ουτε τιποτα για να διασκεδασουνε. Αυτοι λογικο ειναι να πανε στην πλησιεστερη μεγαλη πολη. Κατ' επεκταση με το ιδιο σκεπτικο, για ακομα περισσοτερες ευκαιριες, καμποσοι απο αυτους θα καταληξουν σε 1 απο τις 2 μεγαλουπολεις της Ελλαδας. Νταξ η πρωτη ειναι η Αθηνα. Η 2η ειναι η συμπρωτευουσα, πρωτευουσα των Βαλκανιων και λαστ μπατ νοτ λιστ, ερωτικη Θεσσαλονικη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852797 Δεν κρίνω, ο καθένας ας λύσει μόνος του τα απωθημένα του.
Φλαμπουράρι:
Εικόνα
Πού είναι το Φλαμπουράρι:
Εικόνα

Ο λόγος ύπαρξης κάποτε χωριών σαν το συγκεκριμένο ήταν για να είναι κοντά σε βοσκοτόπους και σε πηγές πρώτων υλών σαν την υλοτομία. Σήμερα, η κτηνοτροφία έχει αλλάξει πλήρως μορφή (γι'αυτό και αυτά τα βουνά είναι καταπράσινα, ενώ κάποτε ήταν γυμνά) , ενώ η υλοτομία έχει αλλάξει και αυτή (αν και οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει τον κόσμο σε καυσόξυλα, πολλά εισάγονται από τα Βαλκάνια). Επιζούν, γιατί έχουν τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου, είτε από ανθρώπους που μεγάλωσαν εκεί και μετακινήθηκαν, είτε από φυσιολάτρες και οδοιπόρους. Αν αύριο οι 22 μόνιμοι κάτοικοι αποφάσιζαν να φύγουν, δεν θα έλειπε σε κανέναν και σε μερικές δεκαετίες, τα δέντρα θα έπαιρναν την θέση των εγκαταλειμμένων σπιτιών.
Εννοείται το Φλαμπουράρι είναι ένα παράδειγμα, σαν αυτό υπάρχουν 100άδες χωριά στην επικράτεια. Μόνον ίσως στα νησιά να μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό, γιατί λόγω ζεστού κλίματος και τουριστικού ρεύματος, μπορείς να έχεις οικισμούς μερικών εκατοντάδων κατοίκων ακόμη και στα μικρά νησιά. Το να μένει κάποιος μόνιμα στους Αρκιούς όμως, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα, όταν απέναντι έχεις την Πάτμο. Εκτός αν έχεις τουρισμό, αλλά και πάλι όχι μόνιμα, τα παιδιά θέλουν ένα κανονικό σχολείο, όχι μονοθέσια σχολεία, όπως σήμερα.
https://www.athensvoice.gr/epikairotita ... u-mathiti/
H μητέρα του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς μίλησε στο humanstories.gr για τον δύσκολο αποχαιρετισμό. «Ο Άγγελος, επιθυμεί πια να φύγουμε, γιατί στους Λειψούς έχει φίλους και χαίρεται να παίζει μαζί τους στις αλάνες, όπως και περισσότερες δραστηριότητες, ενώ εδώ είναι μόνος του ανάμεσα σε ενήλικες. Αυτό όμως που τον στεναχωρεί πάρα πολύ είναι ότι θα αποχωριστεί τον πατέρα του. Ο αποχωρισμός δυστυχώς θα είναι οδυνηρός αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά…», λέει η μητέρα του Άγγελου, που σε λίγες ημέρες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς μετακομίζουν στους Λειψούς, από όπου κατάγεται και η ίδια.

Οι Αρκιοί είναι 30 λεπτά από την Πάτμο με το καραβάκι, λίγο παραπάνω από τους Λειψούς γιατί το λιμάνι είναι ανάποδα και κάνεις κύκλο. Και οι Λειψοί, δεν έχουν πάρα πολλούς κάτοικους βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852803 Υπάρχει λύση για την αναζωογόνηση της επαρχίας. Να χωρίσουν κάθε κουτσοχωρι σε τρία κοινοτικά διαμερίσματα ( οι μαχαλάδες που λέγαμε παλιά, πρίν φύγουμε απ'τα χουργια μας) και το καθένα να ονομαστεί Βήτα.

Εκεί να δείς πώς θα συρρέουν μιλιουνια οι νοματαιοι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:Δεν κρίνω, ο καθένας ας λύσει μόνος του τα απωθημένα του.
Φλαμπουράρι:
Εικόνα
Πού είναι το Φλαμπουράρι:
https://www.news247.gr/politiki/i-skiod ... erovasili/

Μικρό φιξάκι α λα Τέσλα (άσχετο με το τοπικό)
Άβαταρ μέλους
By otso
#852806 Λυπαμαι που το λεω αλλά ο HF εχει απολυτο δικιο .
Οσοι του εναντιώνονται ζουν σε πολεις , και εχουν μια ρομαντικη ιδεα απο χωρια .
Δεν μιλαω για επαρχιακη πολη vs Αθηνα , χωριο vs πολη , ουτε καν κωμοπολη .
Κοστος , ποιοτητα ζωης , χαμενος χρονος , υγεια .
Δεν υπαρχουν αγνα τροφιμα απο το 1960 . ισως τιποτα χορτα και μανιταρια ψηλα στα βουνα .
Και τελευταιο το να βαραει σχεδον καθε μερα η καμπανα και να ειναι για θανατο και ποτέ για γαμο η βαφτιση η κατι χαρουμενο γαμισε τα .
Το χωριο μου απο 1500 ατομα εχει πεσει σε 500 περιπου , ανδρες πανω απο 40 χρ ανυπαντροι 35 και 5 γυναικες στο περιπου
νεοι γεωργοι νομιζω 3 αντρες κατω απο 35 .
Στην επομενη απογραφη πιστευω θα ειναι γυρω στα 200 ατομα και στην επομενη καμμια 10αρια .
Και δεν μιλαμε για κανα χωριο στο πουθενα σαν αυτο που εβαλε ο Γρηγορης .
Περασα απο το χωριο της γυναικας του , καταθλιψη και εκει , ολοι οι παλιοι φιλοι και γνωστοι εχουν φυγει και ουτε ξαναπατανε , καταλαβαινω λοιπον τον Γρηγορη γιατι το αποφευγει ναρχεται.
αυτα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#852810 Πάμε πάλι μια: Ο ΗΦ παρέθεσε ένα άρθρο που έλεγε την ταλαιπωρία ενός μαθητή που μένει στο Φλαμπουράρι. Κανείς δεν διαφωνεί ότι σε τέτοια μέρη η ζωή είναι δύσκολη και όντως τα παιδιά που μένουν εκεί έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Όμως ο ΗΦ έβαλε στην κουβέντα το χάσιμο χρόνου στην Αθήνα vs το χάσιμο χρόνου στην επαρχία. Εκεί διαφωνούν πολλοί, γιατί το Φλαμπουράρι δεν είναι μια μέση κατάσταση στην επαρχία, είναι extreme περίπτωση. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε το χάσιμο χρόνο να πιάσουμε όμοια πράγματα και μέσες καταστάσεις. Αλλιώς θα σας πω κι εγώ για το φίλο μου που μένει Κολωνό, δουλεύει Σχηματάρι, η γυναίκα του Δραπετσώνα και το παιδί του πάει δημόσιο στον Κολωνό. Πραγματική περίπτωση 100%, αλλά προφανώς είναι υπερβολική ακόμη και για την Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852812 Εγώ θα κάνω μερικές ερωτήσεις.

Υπόθεση εργασίας.

Έστω χ εκατομμύρια πληθυσμού εγκαταλείπουν αύριο κιόλας την τρισκαταρατη επαρχία και έρχονται κατευθείαν στο Ελ Ντοράντο ( χάριν συντομίας παρακάμπτουμε απευθείας κάτι της πλάκας ιστοριες Τριπολες,Λαρισες,Καλαματες,Γιαννεννες κλπ).

Ερώτηση.
Ποιός θα πληρώσει τα 1350 ευρώ ενοίκιο για δυάρι στην Ηλιούπολη;

Ποιός θα δώσει μισθό πάνω από 570 ευρώ μεικτά;

Ποιός θα απορροφήσει την επιπλέον επιβάρυνση στις δομές υγείας, παιδείας κλπ;

Ποιός θα επιβαρυνθεί το επιπλέον κόστος για την -ελαχιστη ούτως ή άλλως - κοινωνική πολιτική που θα προκυψει;

Ποιός θα φάει ντομάτα Ισλανδίας στα 5 ευρώ τό τσαμπί;

Αν απαντήσατε ΣΕ ΌΛΕΣ τις ερωτήσεις

Ο

ΦΟΥ

ΦΟΥ

ΤΟΣ

συγχαρητήρια, είστε ΠΟΛΎ ΓΑΜΆΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΟΙ ρε αδερφακιμ. :metalo:

Και να πω και κάτι για λιγους.

Καλός ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ο Θοδωρακιας ο Αγγελόπουλος. :s_sarcastic

Αντί να πει του Μάνου Κατράκη

Αντε Μάνο,αντε παιδάκι στο συντριβάνι της Ομόνοιας να χορέψεις τον τελευταίο χορό. Άντε που μας έβαλες να τρέχουμε στα κωλοχωρια , να πάθουμε καμία φυματιωση.
:help:

Πήγε και γύρισε την Επιστροφή στα Κύθηρα ..
στα Κύθηρα ( αντί στο Γκόλφ της Γλυφάδος). :slap:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:Πάμε πάλι μια: Ο ΗΦ παρέθεσε ένα άρθρο που έλεγε την ταλαιπωρία ενός μαθητή που μένει στο Φλαμπουράρι. Κανείς δεν διαφωνεί ότι σε τέτοια μέρη η ζωή είναι δύσκολη και όντως τα παιδιά που μένουν εκεί έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Όμως ο ΗΦ έβαλε στην κουβέντα το χάσιμο χρόνου στην Αθήνα vs το χάσιμο χρόνου στην επαρχία. Εκεί διαφωνούν πολλοί, γιατί το Φλαμπουράρι δεν είναι μια μέση κατάσταση στην επαρχία, είναι extreme περίπτωση. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε το χάσιμο χρόνο να πιάσουμε όμοια πράγματα και μέσες καταστάσεις. Αλλιώς θα σας πω κι εγώ για το φίλο μου που μένει Κολωνό, δουλεύει Σχηματάρι, η γυναίκα του Δραπετσώνα και το παιδί του πάει δημόσιο στον Κολωνό. Πραγματική περίπτωση 100%, αλλά προφανώς είναι υπερβολική ακόμη και για την Αθήνα.

Η Αθηνα ειναι γεματη υπερβολικες περιπτωσεις. Πριν 25 χρονια η κινηση στοςυ δρομους ηταν απο τα προαστια προς το κεντρο το πρωι και το αναποδο τα μεσημερια.
Απο τοτε η κινηση σιγα σιγα εγινε απο παντου προς παντου και μεχρι τις 9+ το βραδυ , καθε μα καθε μερα. Αυτο σημαινει οτι παρα πολλοι μενουν εντελως αναποδα απο εκει που δουλευουν.

Πολυ δικος μου ανθρωπος δουλευε Κρυονερι και πηγαινε καθε μερα απο Βυρωνα. Στην αρχη με το λεωφορειο της εταιριας και μετα με λεωφορειο μεχρι την Ακαδημια, περπατημα μεχρι Ομονοια, τρενο μεχρι Κηφισια και απο εκει το λεωφορειο της εταιριας.

Ευτυχως απο τον covid και μετα εχει WFH και μονο και αν υποχρεωνοταν να γυρισει στο γραφειο θα εβρισκε αλλη δουλεια.

Αλλος κανει καθε μερα το Μαρουσι , Ηλιουπολη αλλα το κανει με μηχανη οποτε δεν το μετραει ως ταλαιπωρια.

Αλλος απο Ταυρο παει Νεα Ερυθραια καθε μερα.

Ολοι αυτοι εχουν παιδια και οι συντροφοι τους επιτηδες δουλευουν σε κοντινοτερες περιοχες για να μπορουν να ελεγχουν τα σχολεια κλπ.
Ενας μαλιστα παραιτηθηκε οταν η εταιρια του θα αλλαζε εδρα σε μερος αρκετα μακρυτερα αφου θα επρεπε κι αυτος να ειναι μια ωρα στον δρομο για να παει.

Γενικα οι ανθρωποι που αφηνουν τα παιδια τους ωρες μονα, σε ντανταδες, γιαγιαδες, σε κεντρα μελετης, κλπ λογω δουλειας, ανθρωποι που τα βλεπουν κοιμισμενα τις καθημερινες, ειναι απειρως περισσοτεροι απο οσα παιδια κανουν 40-50 χλμ σε δυσκολες συνθηκες για να πανε σχολειο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:Πάμε πάλι μια: Ο ΗΦ παρέθεσε ένα άρθρο που έλεγε την ταλαιπωρία ενός μαθητή που μένει στο Φλαμπουράρι. Κανείς δεν διαφωνεί ότι σε τέτοια μέρη η ζωή είναι δύσκολη και όντως τα παιδιά που μένουν εκεί έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Όμως ο ΗΦ έβαλε στην κουβέντα το χάσιμο χρόνου στην Αθήνα vs το χάσιμο χρόνου στην επαρχία. Εκεί διαφωνούν πολλοί, γιατί το Φλαμπουράρι δεν είναι μια μέση κατάσταση στην επαρχία, είναι extreme περίπτωση. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε το χάσιμο χρόνο να πιάσουμε όμοια πράγματα και μέσες καταστάσεις. Αλλιώς θα σας πω κι εγώ για το φίλο μου που μένει Κολωνό, δουλεύει Σχηματάρι, η γυναίκα του Δραπετσώνα και το παιδί του πάει δημόσιο στον Κολωνό. Πραγματική περίπτωση 100%, αλλά προφανώς είναι υπερβολική ακόμη και για την Αθήνα.

Δεν έχω αντίρρηση πως το Φλαμπουράρι είναι extreme περίπτωση. Αυτό που θα πω πάντως είναι πως όταν εγώ έμενα Γιάννενα, οι γονείς μου έκαναν κάθε μέρα, 40+40 χλμ για να πάνε στην δουλειά τους και ο συνολικός χρόνος μετακίνησης ήταν από 1.5 μέχρι 2 ώρες, αν είχε κακό καιρό.
Σαν αυτούς ήταν πάρα πολλοι. Σήμερα γνωστός μου, δουλεύει Παραμυθιά και μένει Γιάννενα. Άλλοι δουλεύουν γύρω γύρω.
Δεν δουλεύουν όλοι στο κέντρο, άσε που το κέντρο των Ιωαννίνων είναι πανάκριβο για ν'αγοράσεις σπίτι πλέον.
Θέλω να εξηγήσω σε κάποιους που δεν έχουν ζήσει στην επαρχία, πως άλλο οι διακοπές και άλλο η κανονική ζωή. Η κανονική ζωή, συχνά είναι πιο δύσκολη στην επαρχία, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια χαρά δουλειές στην επαρχία και δεν έχουν λόγο ν'αλλάξουν τόπο διαμονής. Γιατροί, έμποροι, υπάλληλοι κλπ. Ξάδερφος είναι οδοντίατρος, έχει το ιατρείο του, έχει την μονοκατοικία του σχετικά κοντά στα Γιάννενα (30 λεπτά από το κέντρο με τα πόδια, πιάνεται εύκολα και με ποδήλατο, αλλά τα παιδιά του πάνε σχολείο στο κέντρο και τα πάνε αυτοί, χρόνος μετακίνησης κάπου 20 λεπτά το πρωί λόγω κίνησης), η γυναίκα του έχει καλή και στημένη δουλειά, οι γονείς τους είναι εκει για τα παιδιά, οδηγούν όλοι, έχουν άπειρες βοήθειες, θα ήταν παλαβοί να φύγουν (αν και αυτοί επίσης ζορίζονται με την αιθαλομίχλη, που όμως είναι κάτι που ελπίζουμε όλοι πως κάποια στιγμή θα διορθωθεί με κάποιον τρόπο, δεν υπήρχε παλιότερα-επίσης PaNick67 η αιθαλομίχλη στα Γιάννενα ξεκινάει από Οκτώβριο και τελειώνει Απρίλιο, δεν είναι 4 μήνες, σκέφτεσαι πάλι σαν Αθηναίος).

Τα Γιάννενα είναι μια χαρά, άντε -με το ζόρι- να πούμε πως χωριά σαν το Μέτσοβο (που έχει τα πάντα, αλλά ούτε αυτό αυξάνει μόνιμο πληθυσμό, γιατί άραγε;), το Ανήλιο απέναντι (που ζει κι αυτό στην σκιά του Μετσόβου, αλλά μια χαρά έχει δουλειές και χρήματα για όλους), άντε και κάνα κεφαλοχώρι σαν την Χρυσοβίτσα, που χάρη στην καλλιέργεια της πατάτας, κρατάει τον κόσμο του. Όλα τ' άλλα (προφανώς με την εξαίρεση των πολύ τουριστικών Ζαγοροχωρίων) είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν, και για προφανείς λόγους. Οι πιο πολλοί θα πάνε στα Γιάννενα, κάμποσοι στην Αθήνα, άλλοι σε καμιά Γερμανία σαν ανειδίκευτοι (υπάρχει ακόμη ρεύμα τέτοιο από τέτοια φτωχά χωριά).
Πάλαι ποτέ κεφαλοχώρια σαν της γυναίκας μου, πεθαίνουν πληθυσμιακά, υπάρχουν 4 νήπια τα δύο αλβανάκια. Αλβανοί σε χωριά, τέλος, κι αυτοί πλέον θα ζήσουν στις πόλεις και θα προσπαθήσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο και όχι στα χωράφια.

Μιλάμε τώρα για χωριά δίπλα στην Κωπαϊδα, όπου ο πιο φτωχός αγρότης έχει καμιά 50αριά στρέμματα, τέτοια νούμερα στα Γιάννενα δεν παίζουν επ' ουδενί. Και τέτοια χωριά, είναι καταδικασμένα ν'αφανιστούν, γιατί πλέον ο αγρότης δεν βγάζει τα λεφτά που έβγαζε και προτιμάει να γίνει υπάλληλος στην Αθήνα.
Το να προσπαθήσουμε να "σώσουμε" χωριά σαν το Φλαμπουράρι, το Γρεβενίτι ή ακόμη και την Βωβούσα Ιωαννίνων, στην μέση του πουθενά, είναι ματαιοπονία.

Το να λέμε πως στην Αθήνα είναι γενικώς για όλους καλύτερα ή για όλους χειρότερα, είναι επίσης μια ανοησία. Έχω εξηγήσει ξανά και ξανά πως κάποιοι είναι από υπερ-προνομιούχοι (και εννοείται πολύ λίγοι και με αρκετά έως πάρα πολλά λεφτά) κάποιοι άλλοι μεσαίοι και κάποιοι (οι περισσότεροι) πολύ ζόρικα. Αλλά η λεγόμενη μεσαία τάξη της Αθήνα, δεν περνάει χειρότερα από αυτή της επαρχίας, δεν χάνει όλη την μέρα στο δρόμο ή σε ένα αμάξι απαραίτητα.
Εγώ που δεν μένω στην Βουλιαγμένη, έχω τα πάντα δίπλα μου και πάω με τα πόδια. Στην δουλειά, ναι, χάνω χρόνο. Γιατί μ'αρέσει η δουλειά μου, έχω πολύ καλό εργοδότη και προϊστάμενο, καλές παροχές και δεν θέλω να ψάξω κάτι άλλο πιο κοντά που θα μπορούσα. Η γυναίκα μου έχει ξεκινήσει να ψάχνει, για να είναι σε απόσταση μισής ώρας από το σπίτι το πολύ. Οι ευκαιρίες που έχει κάποιος στην Αθήνα, δεν υπάρχουν στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
By Chris
PaNick67 έγραψε:Απο τοτε η κινηση σιγα σιγα εγινε απο παντου προς παντου και μεχρι τις 9+ το βραδυ , καθε μα καθε μερα. Αυτο σημαινει οτι παρα πολλοι μενουν εντελως αναποδα απο εκει που δουλευουν.

Εγω πιστευω πως η κινηση μετα τις 18:00 ειναι κυριως γονεις που τρεχουν τα παιδια σε δραστηριοτητες.

PaNick67 έγραψε:Γενικα οι ανθρωποι που αφηνουν τα παιδια τους ωρες μονα, σε ντανταδες, γιαγιαδες, σε κεντρα μελετης, κλπ λογω δουλειας, ανθρωποι που τα βλεπουν κοιμισμενα τις καθημερινες

Αυτο ειναι φρικη ρε συ, χτυπησες νευρο. Εχω μια δραστηριοτητα τις τριτες το απογευμα και τις μισες φορες δεν παω γιατι θελω να γυρισω σπιτι να παιξω με το μικρο. Πρεπει να ειναι πολυ στεναχωρο αυτο που περιγραφεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852818 Γι' αυτό και επιμένω πως πρέπει να προσπαθεί κάποιος η όποια δραστηριότητα να είναι όσο γίνεται πιο κοντά, για να μην χάνεται χρόνος στο δρόμο.
Από την άλλη, ο PaNick67 αναφέρει και μια άλλη περίπτωση, ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες και δεν προλαβαίνουν να δουν τα παιδιά τους. Του έχω μια έκπληξη: αυτό συμβαίνει και στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852819 Στην επαρχία για να μην βλέπει κάποιος 5α παιδιά του έχει γράψει 4 ώρες υπερωρια.

Στην Αθήνα 4 ώρες ταλαιπωρία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Απο τοτε η κινηση σιγα σιγα εγινε απο παντου προς παντου και μεχρι τις 9+ το βραδυ , καθε μα καθε μερα. Αυτο σημαινει οτι παρα πολλοι μενουν εντελως αναποδα απο εκει που δουλευουν.

Εγω πιστευω πως η κινηση μετα τις 18:00 ειναι κυριως γονεις που τρεχουν τα παιδια σε δραστηριοτητες.

Οταν κλεινω το μαγαζι στις 8 το βραδυ 7 στα 10 αμαξια που βλεπω εχουν εναν μεσα.
Chris έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Γενικα οι ανθρωποι που αφηνουν τα παιδια τους ωρες μονα, σε ντανταδες, γιαγιαδες, σε κεντρα μελετης, κλπ λογω δουλειας, ανθρωποι που τα βλεπουν κοιμισμενα τις καθημερινες

Αυτο ειναι φρικη ρε συ, χτυπησες νευρο. Εχω μια δραστηριοτητα τις τριτες το απογευμα και τις μισες φορες δεν παω γιατι θελω να γυρισω σπιτι να παιξω με το μικρο. Πρεπει να ειναι πολυ στεναχωρο αυτο που περιγραφεις.

Ο 15χρονος γιος επειδη η συζυγος ειχε πολλη δουλεια ολη αυτη τη βδομαδα και δουλευε 10ωρα και το ΠΣΚ 12ωρα, μερωτησε το Σαββατο το βραδυ γιατι η μανα του δουλευει τοσο πολυ.

Ο εφηβος που καθε 3η κουβεντα του ειναι "Αφηστε με ησυχο" αισθανθηκε την απουσια της μανας του και τον ενοχλησε
Φαντασου τα μικρα πως νιωθουν , για εμας ειναι επιλογη καποιες φορες.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#852823 Ας μην γυρίσουμε το κουβεντολόι πάλι στις όβερ 1.5 λαϊκές ανά γειτονιά που έχει το Αθηνοπέδιο. Σαφώς, σαφέστατα και χάνεις άπειρο χρόνο στα πήγαινέλα, βέβαια, caveat: δε γνωρίζω ποιά είναι αυτή η μεσαία τάξη, το ομολογώ. Υπόψιν, οι υποχρεώσεις δεν καλύπτονται πάντα σε ακτίνα βολτίτσας εδώ πέρα (εν τάχει: δομές υγείας, παιδείας, χόμπι, φίλοι, συγγενείς), ούτε είναι προγραμματισμένες. Η ταλαιπωρία είναι εν πολλοίς νομοτελειακή και περιμένει σε κάθε γωνία και πτυχή της καθημερινότητας. Επειδή αναφέρθηκαν και μετακινήσεις με μηχανή, να προσθέσω στη σούπα την κατάσταση των υποδομών (όσο περισσότερες και καλύτερες να είναι από τις επαρχίας) με παρονομαστή τον σχετικό πληθυσμό και τον κορεσμό που αυτός επισύρει.
Άβαταρ μέλους
By pro
#852824 Ο ελεύθερος χρόνος και οι διαδρομές σε Αθήνα και επαρχία δεν είναι καν συγκρίσιμες για μια μέση κατάσταση, κι αυτό είναι κάτι αντικειμενικό. Η Αθήνα προσφέρει καλύτερες δουλειές, κι αυτό είναι κάτι αντικειμενικό. Το αν αξίζει το Α η το Β πακέτο είναι κάτι υποκειμενικό, κι ο καθένας το κρίνει βάσει των προτεραιοτήτων του. Αλλά το να συζητάμε για ελεύθερο χρόνο και διαδρομές είναι αστείο οι διαφορές είναι χαώδεις.