Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#271642 Πιτ 2 ερωτήσεις.

Και με τυχον αυτοματο ποτισμα τι κανεις? ( αφου κλεινεις την κεντρική παροχή ) ή τι προτείνεις σε αυτή τη περιπτωση?
Αν λείπεις τι νοημα εχει ο μηχανισμός που "σκουζει"? Οκ το καταλαβαίνω αν εισαι εκει
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:Μήπως η κατσαρίδα δεν ήταν από αποχέτευση αλλά ήρθε απ'εξω; Μπορείς να το καταλάβεις ανάλογα το χρώμα της,

Τα έχω όλα κλειστά και ακόμα και όταν είναι ανοιχτά έχω σίτες. Τι διαφορά έχει στο χρώμα; Αν τολμήσει και ξαναρθει καμιά θα την βγάλω φωτό με macro προς ανάλυση
Άβαταρ μέλους
By Pitt
fokion έγραψε:Πιτ 2 ερωτήσεις.

Και με τυχον αυτοματο ποτισμα τι κανεις? ( αφου κλεινεις την κεντρική παροχή ) ή τι προτείνεις σε αυτή τη περιπτωση?
Αν λείπεις τι νοημα εχει ο μηχανισμός που "σκουζει"? Οκ το καταλαβαίνω αν εισαι εκει

Δεν έχω αυτόματο πότισμα και δεν με προβλημάτισε ώς τώρα. Στην περίπτωση αυτή κλείνεις τις επιμέρους βάνες (από τα καζανάκια, τις βρύσες, τα πλυντήρια). Είναι βέβαια μανούρα σε σχέση με το κλείσιμο μιας και μόνης βάνας στην κεντρική παροχή.

Τα alarm έχουν νόημα να σε ειδοποιήσουν όταν είσαι εκεί. Οι περισσότερες ζημιές μου έγιναν βράδυ, ίσως λόγω του ότι το βράδυ η πίεση του νερού είναι υψηλότερη από την ημέρα. Θα μπορούσα αυτούς τους συναγερμούς (ουσιαστικά είναι αισθητήρια με ισχυρό beeper) να τους συνδέσω με ηλεκτροβάνα που θα κλείνει αυτόματα την παροχή. Δεν υπήρχε λόγος μέχρι στιγμής να το κάνω, γιατί στο σπίτι πάντα είναι κάποιος.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#271664 Θα εβρισκες λογικό την δημιουργεια διακλάδωσης εκει που είναι η "είσοδος" του νερου στην οικοδομή ή στο σπιτι?
Με μια βανα ολο το σπιτι και μια δευτερη προς το αυτοματο?

Επισεις εχεις καποια στοιχεια για αυτά τα μπεεπερ? Δεν εχω τοσο θεμα με βρυσες οσο με υπογεια και αποχετεύσεις ( Αν Αττική γαρ...)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271681 Λογικό είναι και αν σε βολεύει χωροταξικά ίσως είναι και πολύ εύκολο.

Τα beeper είναι πολύ απλές κατασκευές. Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, είχα φτιάξει ένα παρόμοιο που ειδοποιούσε την μάνα μου όταν ψιχάλιζε για να μαζέψει τα απλωμένα ρούχα...

Δεν βρίσκω ακριβώς ίδια με τα δικά μου (λογικό αφού τα έχω τουλάχιστον 15 χρόνια) αλλά υπάρχουν ένα σωρό παρόμοια.
Ενδεικτικά μερικά εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271686 :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
JBT έγραψε:Περικαλώ βοήθεια με ένα θέμα που με ζορίζει :lol: :lol:

Έχω μια μηχανή ξυρίσματος ΦΙΛΙΨ και δουλεύει μονάχα όταν δεν είναι στην πρίζα (μάλλον για να ξεχωρίζει από άλλα μοντέλα που δουλεύουν και με ρεύμα...)

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΑΥΤΟ; Η μπαταρία του είναι πραγματικά για γέλια και ουσιαστικά δεν μπορώ να τη λειτουργήσω.

ΠΛΙΖ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ :adminpower:

Δέν γίνεται.

Το ρεύμα της πρίζας πάει μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας και όχι στο μοτέρ της μηχανής.

Χρειάζεται αρκετά πιό πολύπλοκο κύκλωμα για να φορτίζει η μπαταρία και να λειτουργεί παράλληλα απο το ρεύμα (όπως στα λαπτοπ πχ.), και μάλλον για λόγους οικονομίας η συγκεκριμένη μηχανή δέν έχει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#271734 Ma den 8elw na fortizei parallila i mpataria :omg:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#271741 den 8a me peiraze ean 8a douleue mono me reuma :innocent:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#271758 Αν είναι παλιά σημαίνει ότι τα έφτυσε η μπαταρία.
Πιο απλό είναι να την ανοίξεις και να αντικαταστήσεις τη μπαταρία παρά να αλλάξεις το κύκλωμα για να την παρακάμψεις νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#271786 Den einai palia, aneka8en itan mapa. Milame gia PHILIPS :help: ti sixainomai oloklirwtika :s_sad
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
nEK έγραψε:
Pitt έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:...Είχε βγεί από την θέση του το εύκαμπτο σωληνάκι που τροφοδοτούσε την βρύση της κουζίνας και όλη μέρα έτρεχε νερό με πίεση...
y:

Αυτο δεν υπαρχεινκαποιος τροπος να το προβλεψουμε?
Κατινπαρομοιο επαθε και φιλος αλλα ευτυχος ηταν εκει.

Παλαιότερα οι υποδοχές στις βρύσες για την παροχή ήταν απλά χάλκινα σωληνάκια χωρίς σπειρώματα στα οποία έμπαινε μια κωνική φλάντζα και με ένα ρακόρ έσφιγγε στον σωλήνα της παροχής. Αν ο σωλήνας ήταν σιδερένιος, συνήθως δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί δεν μπορούσε να φύγει από την θέση του. Αν όμως ήταν εύκαμπτος, τότε όταν η πίεση ανέβαινε η κωνική φλάτζα γλυστρούσε προς τα πίσω και έβγαινε από την θέση της. Πλέον τα χάλκινα σωληνάκια έχουν αντικατασταθεί με εύκαμπτα σωληνάκια και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Καποια φωτογραφια?
Γιατι στου φιλου μου που ανεφερε η εγκατασταση τωρα κλεινει 3-4 χρονια οποτε ολα τα υλικα ειναι καινουργια.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Καποια φωτογραφια?
Γιατι στου φιλου μου που ανεφερε η εγκατασταση τωρα κλεινει 3-4 χρονια οποτε ολα τα υλικα ειναι καινουργια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τέτοια του φίλου σου. Μιλάω για πολλά χρόνια πριν. Τώρα όλες έχουν εύκαμπτα σωληνάκια για την παροχή.
Καλή φωτογραφία με πρόχειρο ψάξιμο δεν βρήκα στο internet, αλλά νομίζω έχω κρατημένη μια παλιά βρύση στο υπόγειο. Αν σ' ενδιαφέρει να την βγάλω φωτογραφία και να την ανεβάσω.

Για να πάρεις μια ιδέα τι εννοώ, σ΄αυτήν την φωτογραφία φαίνονται ότι τα σωληνάκια είναι εύκαμπτα και η σύνδεσή τους απλή. Επίσης μπορούν να αφαιρεθούν από τον κορμό της βρύσης και να αντικατασταθούν:

Εικόνα

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται οι δύο χαλκοσωλήνες που βγαίνουν από το κάτω μέρος του κορμού της βρύσης.

Εικόνα Εικόνα

Στο σχεδιάγραμμα φαίνονται οι δύο σωλήνες στα δεξιά του ταχυσύνδεσμου Νο 7.

Εικόνα

Δυστυχώς αυτοί δεν αντικαθίστανται καθώς είναι κολλημένοι με τον κορμό της βρύσης (γι αυτό και στο σχεδιάγραμμα δεν έχει αρ. ανταλλακτικού).

Το πρόβλημα δημιουργείται κατά την σύνδεση του κάτω μέρους των σωλήνων με την παροχή του νερού. Συνήθως η σύνδεση γίνονταν με ένα ρακόρ που είχε μια κωνική φλάντζα που αγκάλιαζε τον χαλκοσωλήνα και έσφιγγε στον σωλήνα της παροχής. Δεν υπήρχαν σπειρώματα και η συγκράτηση (και η στεγάνωση) γίνονταν μόνο με το σφίξιμο της κωνικής φλάντζας επάνω στον χαλκοσωλήνα. Πλέον ευτυχώς καταργήθηκαν αυτά.