Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271237 Έτσι ακριβώς Νίκο.

Άλλη περίπτωση. Ένα καλοκαίρι η αδελφή μου που μένει ακριβώς από επάνω φεύγει για διακοπές. Η μάνα μου ανέβαινε μέρα παρά μέρα και πότιζε με το λάστιχο τα λουλούδια που είχε στο μπαλκόνι. Ένα απόγευμα γυρνάω από την δουλειά και βλέπω υγρασία σε μια γωνία της οροφής του σαλονιού. Τρέχω επάνω και βλέπω ότι το μπαλκόνι ήταν πλημμυρισμένο και νερά και άρχισαν να μπαίνουν από την μπαλκονόπορτα στο σαλόνι της αδελφής μου.

Τι είχε γίνει; Η αδελφή μου όπως και η μάνα μου έχουν ένα κακό συνήθειο να αφήνουν την βρύση του μπαλκονιού ανοιχτή και να ανοιγοκλείνουν το νερό από το πιστόλι του λάστιχου. Το λάστιχο δεν ήταν καλής ποιότητας, το χτυπούσε ο ήλιος, επειδή ήταν καλοκαίρι και έλειπε ο κόσμος η πίεση του νερού ήταν μεγάλη, το λάστιχο έγινε σαν μπαλόνι και κυριολεκτικά έσκασε. Τα φύλα που είχαν πέσει από τα λουλούδια παρασύρθηκαν από το νερό προς το σιφόνι και το έφραξαν. Τα υπόλοιπα είναι ευνόητα...

Στο τσακ την γλύτωσα από κάτω!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#271242 Πρεπει να γίνεται συνήθειο το να κλείνεις το νερό όταν φεύγεις για μέρες απ το σπίτι.

Η ζημιά βέβαια γίνεται και σε ενα απόγευμα, αλλά τουλάχιστον θα είσαι εκεί μετά....

Είναι να μη σου κάτσει τέτοια πίπα :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271261 Όσον αφορά το πατοσίφωνο του μπάνιου, βεβαιώσου ότι είναι γεμάτο με νερό και μετά ρίξε το διάλυμα του εντομοκτόνου.
Πολλές φορές τα πατοσίφωνα είτε λόγω κατασκευής ή κλίσης δεν κρατάνε το νερό που πρέπει να κρατήσουν, ή εξατμίζεται και πέφτει η στάθμη του με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να μυρίζει η αποχέτευση. Όποια Τερέζα περάσει από το νερό του πατοσίφωνου, καθάρισε...
Άβαταρ μέλους
By umaga
JimClark έγραψε:Γεννημένος μηχανικός. Αντιμετώπιση κατά της ζέστης στο καργα ανατολικό τζάμι της τουαλέττας.

Εικόνα

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Pitt έγραψε:Όσον αφορά το πατοσίφωνο του μπάνιου, βεβαιώσου ότι είναι γεμάτο με νερό και μετά ρίξε το διάλυμα του εντομοκτόνου.
Πολλές φορές τα πατοσίφωνα είτε λόγω κατασκευής ή κλίσης δεν κρατάνε το νερό που πρέπει να κρατήσουν, ή εξατμίζεται και πέφτει η στάθμη του με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να μυρίζει η αποχέτευση. Όποια Τερέζα περάσει από το νερό του πατοσίφωνου, καθάρισε...

Εννοείς να ρίξω νερό στο σιφώνι μέχρι να το βλέπω ότι έχει φτάσει πάνω-πάνω και με το που το βλέπω να υποχωρεί τότε να ρίξω διάλυμα; Και πόσο να ρίξω, ένα ποτήρι σε κάθε σιφώνι/νιπτήρα κλπ;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271291 Από το 4λιτρο διάλυμα που θα φτιάξεις, θα ρίξεις περίπου ένα ποτήρι νερού (κάπου 200mL) σε κάθε αποχέτευση. Τελεία.

Ειδικά για το πατοσίφωνο και άσχετα με το εντομοκτόνο, θα πρέπει να φροντίσεις να έχει πάντα νερό. Αν δεν έχει να προσθέσεις, αλλιώς θα σου μυρίζει. Τελεία.

Επίσης στο πατοσίφωνο μετά από μια-δυό βδομάδες μπορείς να ρίξεις λίγο από το διάλυμα (ένα ποτήρι από σφηνάκι) έτσι ώστε αν κάποια κατσαρίδα γλυτώσει από το εντομοκτόνο των σωληνώσεων (που με τον καιρό θα εξασθενήσει και θα ξεπλυθεί) και φτάσει στο πατοσίφωνο, να εξοντωθεί. Τελεία.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#271397 Ναι ρε! Άσε με τώρα, ψήνω ψάρια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#271481 Μήπως η κατσαρίδα δεν ήταν από αποχέτευση αλλά ήρθε απ'εξω; Μπορείς να το καταλάβεις ανάλογα το χρώμα της,
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:...Είχε βγεί από την θέση του το εύκαμπτο σωληνάκι που τροφοδοτούσε την βρύση της κουζίνας και όλη μέρα έτρεχε νερό με πίεση...
y:

Αυτο δεν υπαρχεινκαποιος τροπος να το προβλεψουμε?
Κατινπαρομοιο επαθε και φιλος αλλα ευτυχος ηταν εκει.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#271624 το να κλεισεις το γενικό του νερου ειναι η μονη πραγματικά ασφαλης λυση ή - μεγαλη μανουρα - μια μια βρυση/παροχή ξεχωριστά

το τελευταιο ισως μπορει να χρειαστει να το κανεις αν εχεις αυτοματο ποτισμα.
Εγω δε τι κλεινω ολες αλλα τις "επικυνδηνες" βρυσες κουζινας και παροχη πλυντηριου και ελεγχω 5 φορές τις διαφορες βρυσες μπαλκωνιων γιατι κι εγω την εχω πατησει με λαστιχο που εσκασε :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#271627 Περικαλώ βοήθεια με ένα θέμα που με ζορίζει :lol: :lol:

Έχω μια μηχανή ξυρίσματος ΦΙΛΙΨ και δουλεύει μονάχα όταν δεν είναι στην πρίζα (μάλλον για να ξεχωρίζει από άλλα μοντέλα που δουλεύουν και με ρεύμα...)

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΑΥΤΟ; Η μπαταρία του είναι πραγματικά για γέλια και ουσιαστικά δεν μπορώ να τη λειτουργήσω.

ΠΛΙΖ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#271635 Καπου στο βυσμα συνηθως βαζουν ένα μικροδιακοπτη που μπαινοντας το καλωδιο το σπρωχνει και κοβει το κύκλωμα.
Θεωρητικά αν τον καταργησεις δε θα κοβει κύκλωμα ποτέ οποτε θα δουλευει και με τα 2.

Πιστευω ότι καπως ετσι θα είναι.

Σε δευτερη σκεψη.
Αν το παρακαμψεις δεν μπορει κανεις να γνωρισει τι συνεποιες τυχον θα εχει αυτή η κινηση και γιατι το εκαναν ετσι πλην βεβαια τυχον εμπορικών λογων.

Από κει και περα αν την ανοίξεις μπορεις να αλλαξεις τις μπαταριες ( ισως ) με άλλες μεγαλύτερης χωρητικότητας ιδιου μεγέθους.
Το εχω κανει στο ασυρματο τηλεφωνο και κραταει και καμια βδομαδα χωρις φορτιση με φυσιολογική χρηση.
Τελευταία επεξεργασία από fokion και 24 Ιουν 2016, 09:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:
Pitt έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:...Είχε βγεί από την θέση του το εύκαμπτο σωληνάκι που τροφοδοτούσε την βρύση της κουζίνας και όλη μέρα έτρεχε νερό με πίεση...
y:

Αυτο δεν υπαρχεινκαποιος τροπος να το προβλεψουμε?
Κατινπαρομοιο επαθε και φιλος αλλα ευτυχος ηταν εκει.

Παλαιότερα οι υποδοχές στις βρύσες για την παροχή ήταν απλά χάλκινα σωληνάκια χωρίς σπειρώματα στα οποία έμπαινε μια κωνική φλάντζα και με ένα ρακόρ έσφιγγε στον σωλήνα της παροχής. Αν ο σωλήνας ήταν σιδερένιος, συνήθως δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί δεν μπορούσε να φύγει από την θέση του. Αν όμως ήταν εύκαμπτος, τότε όταν η πίεση ανέβαινε η κωνική φλάτζα γλυστρούσε προς τα πίσω και έβγαινε από την θέση της. Πλέον τα χάλκινα σωληνάκια έχουν αντικατασταθεί με εύκαμπτα σωληνάκια και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Σχετικά με την προστασία από πλημμύρα, όταν λείπουμε για πάνω από μία μέρα, πάντα κλείνω την παροχή. Είναι πανεύκολο με μια βάνα μισής στροφής που εχω στα φίλτρα της παροχής.

Εκτός από αυτό, έχω μικρούς αυτόνομους συναγερμούς για διαρροή σε κάθε υγρό χώρο. Τους έχω τοποθετήσει μέσα στα ντουλάπια κάτω από τους νιπτήρες των μπάνιων και στους νεροχύτες των κουζινών καθώς και δίπλα στις πόρτες των μπάνιων. Το μόνο που κάνουν είναι όταν βραχεί το κάτω μέρος τους να βγάζουν έναν πολύ διαπεραστικό ήχο. Τα έχω πολλά χρόνια και ήδη με έχουν προστατέψει αρκετές φορές από τις οποίες μία ήταν σοβαρή (έσκασε το λάστιχο της παροχής του παλιού πλυντηρίου ρούχων) και οι άλλες διαρροές από τις βρύσες που έσωσαν όμως τα ντουλάπια τα οποία αλλιώς θα φούσκωναν.

JBT έγραψε:Περικαλώ βοήθεια με ένα θέμα που με ζορίζει :lol: :lol:

Έχω μια μηχανή ξυρίσματος ΦΙΛΙΨ και δουλεύει μονάχα όταν δεν είναι στην πρίζα (μάλλον για να ξεχωρίζει από άλλα μοντέλα που δουλεύουν και με ρεύμα...)

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΑΥΤΟ; Η μπαταρία του είναι πραγματικά για γέλια και ουσιαστικά δεν μπορώ να τη λειτουργήσω.

ΠΛΙΖ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ :adminpower:

Κατά πάσα πιθανότητα γίνεται. Το πώς γίνεται θα μπορούσα να στο πώ μόνο αν έβλεπα σχέδιο ή αν είχα μπροστά μου την μηχανή. Το πιο πιθανό είναι η διακοπή να δίνεται στο ίδιο το θηλυκό βύσμα της μηχανής στο οποίο συνδέεται το βύσμα του τροφοδοτικού.

Επίσης υπάρχει μια πιθανότητα να μην αντέξει το τροφοδοτικό, επειδή είναι σχεδιασμένο να φορτίζει την μπαταρία και όχι να τροφοδοτεί και το μοτεράκι της μηχανής ταυτόχρονα. Μικρό το κακό, παίρνεις άλλο.