- 24 Ιουν 2016, 09:23
nEK έγραψε:Pitt έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:...Είχε βγεί από την θέση του το εύκαμπτο σωληνάκι που τροφοδοτούσε την βρύση της κουζίνας και όλη μέρα έτρεχε νερό με πίεση...
y:
Αυτο δεν υπαρχεινκαποιος τροπος να το προβλεψουμε?
Κατινπαρομοιο επαθε και φιλος αλλα ευτυχος ηταν εκει.
Παλαιότερα οι υποδοχές στις βρύσες για την παροχή ήταν απλά χάλκινα σωληνάκια χωρίς σπειρώματα στα οποία έμπαινε μια κωνική φλάντζα και με ένα ρακόρ έσφιγγε στον σωλήνα της παροχής. Αν ο σωλήνας ήταν σιδερένιος, συνήθως δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί δεν μπορούσε να φύγει από την θέση του. Αν όμως ήταν εύκαμπτος, τότε όταν η πίεση ανέβαινε η κωνική φλάτζα γλυστρούσε προς τα πίσω και έβγαινε από την θέση της. Πλέον τα χάλκινα σωληνάκια έχουν αντικατασταθεί με εύκαμπτα σωληνάκια και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Σχετικά με την προστασία από πλημμύρα, όταν λείπουμε για πάνω από μία μέρα, πάντα κλείνω την παροχή. Είναι πανεύκολο με μια βάνα μισής στροφής που εχω στα φίλτρα της παροχής.
Εκτός από αυτό, έχω μικρούς αυτόνομους συναγερμούς για διαρροή σε κάθε υγρό χώρο. Τους έχω τοποθετήσει μέσα στα ντουλάπια κάτω από τους νιπτήρες των μπάνιων και στους νεροχύτες των κουζινών καθώς και δίπλα στις πόρτες των μπάνιων. Το μόνο που κάνουν είναι όταν βραχεί το κάτω μέρος τους να βγάζουν έναν πολύ διαπεραστικό ήχο. Τα έχω πολλά χρόνια και ήδη με έχουν προστατέψει αρκετές φορές από τις οποίες μία ήταν σοβαρή (έσκασε το λάστιχο της παροχής του παλιού πλυντηρίου ρούχων) και οι άλλες διαρροές από τις βρύσες που έσωσαν όμως τα ντουλάπια τα οποία αλλιώς θα φούσκωναν.
JBT έγραψε:Περικαλώ βοήθεια με ένα θέμα που με ζορίζει
Έχω μια μηχανή ξυρίσματος ΦΙΛΙΨ και δουλεύει μονάχα όταν δεν είναι στην πρίζα (μάλλον για να ξεχωρίζει από άλλα μοντέλα που δουλεύουν και με ρεύμα...)
ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΑΥΤΟ; Η μπαταρία του είναι πραγματικά για γέλια και ουσιαστικά δεν μπορώ να τη λειτουργήσω.
ΠΛΙΖ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 
Κατά πάσα πιθανότητα γίνεται. Το πώς γίνεται θα μπορούσα να στο πώ μόνο αν έβλεπα σχέδιο ή αν είχα μπροστά μου την μηχανή. Το πιο πιθανό είναι η διακοπή να δίνεται στο ίδιο το θηλυκό βύσμα της μηχανής στο οποίο συνδέεται το βύσμα του τροφοδοτικού.
Επίσης υπάρχει μια πιθανότητα να μην αντέξει το τροφοδοτικό, επειδή είναι σχεδιασμένο να φορτίζει την μπαταρία και όχι να τροφοδοτεί και το μοτεράκι της μηχανής ταυτόχρονα. Μικρό το κακό, παίρνεις άλλο.
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...