Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#386319 Όλα καλά Γιάννη εύχομαι κ γρήγορα περαστικά :) :) :)
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#386320 Περαστικα!

Μετακινησαν και το επιπλο που βαζουν τα αναλωσιμα νομιζω, παλια θα το ειχες απεναντι οπως ειναι αλλα φατσα σε εσενα :tomato:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#386324 Παίδες γράφω από την Β παθολογική. Με ξεσκονισαν από εξετάσεις , υπερήχους , ακτινογραφίες , επειδή έχω ψηλά τα λευκά αιμοσφαίρια θα κάτσω μέσα μεχρι να δουν από που προερχεται αυτο. Μάλλον από λαιμό... Ευχαριστώ όλους σας

.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#386325 Κοιμήσου τώρα που μπορείς :innocent:

Σιδερένιος
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#386328 Περαστικά σου gianik! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nEK
gianik έγραψε:Παίδες γράφω από την Β παθολογική. Με ξεσκονισαν από εξετάσεις , υπερήχους , ακτινογραφίες , επειδή έχω ψηλά τα λευκά αιμοσφαίρια θα κάτσω μέσα μεχρι να δουν από που προερχεται αυτο. Μάλλον από λαιμό... Ευχαριστώ όλους σας

.

Περαστικα και γρηγορα πισω!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#386706 περαστικά!

λοιπόν μου συνέβη κάτι παράξενο χθες..

πάει ο πατέρας μου (τέως καρκινοπαθής) να κάνει το τυπικό του check up, όλα καλά εδώ και χρόνια γιατί είναι σκυλί που αρνείται να το βάλει κάτω, και πάει μαζί με την αδερφή

να πω ότι άλλαξε γιατρό πρόσφατα γιατί ο προηγούμενος βγήκε σε σύνταξη και τον παρέπεμψε σε πιο νέο συνάδελφο

κοιτάζει γνωματεύσεις ιστορικό κτλ προβληματίζεται και τεσπά, καταλήγει ότι ο καρκίνος αυτός ΔΕΝ είναι κληρονομικός αλλά έχει διαπιστωθεί ότι προέρχεται από συγκεκριμένο βακτήριο :hmmm:

λέει στην αδερφή μου ότι υπάρχει εξέταση που είναι σχετικά απλή για το αν είσαι φορέας αυτού του βακτηρίου και της είπε από όσα κατάλαβα μέσες άκρες ότι αυτό το βακτήριο μπορεί να το κουβαλάνε πολλοί και να μην τους επηρεάζει, αλλά σε κάποιο μέρος του πληθυσμού οδηγεί σε συγκεκριμένο τύπο καρκίνου :hmmm:

ρωτάει αν έχει αδέρφια (εμένα δηλαδή) και λέει πάρτε την τάδε εξέταση από το φαρμακείο, ελάτε (νομίζω απλά θα φυσήξουμε κάπου) και να διαπιστωθεί σχετικά άμεσα αν έχουμε αυτό το βακτήριο/μικρόβιο.. ό,τι είναι τεσπά

αν το έχουμε λέει θα πάρουμε αντιβίωση 10 μέρες και τέλος, δε θα κινδυνεύουμε :dizzy:

έχει προχωρήσει τόσο η επιστήμη; :omg: και είναι δυνατόν από μικρόβια τόσα χρόνια να παθαίνει κάτι τόσο σοβαρό ο κόσμος και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#386707 Ελικοβακτηριδιο του πυλωρού;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#386708 δεν έχω ιδέα, δεν ήμουν εκεί να κάνω αναλυτικές ερωτήσεις (γιατί τους γιατρούς τους ζαλίζω, ο χειρότερος ασθενής :shifty: )

πάντως αφορά το πεπτικό σκηνικό, γαστρεντερολόγος είναι ο τύπος και ο πατέρας μου είχε για χρόνια έλκος και δεν έκανε τίποτα :x και ο παππούς μου είχε έλκος αλλά είχε κάνει επέμβαση και πήγε 90φεύγα πανίσχυρος

εγώ συμπτώματα έλκους δεν έχω πάντως και όσες φορές είχα ενοχλήσεις στην κοιλιά ήμουν είτε κρυωμένος είτε κάποιες ελάχιστες φορές αγχωμένος (αν και το άγχος δε με χτυπάει τόσο εκεί όσο άλλους)

http://www.iatropedia.gr/ygeia/elikovak ... tai/53086/

επίσης ούτε από αυτό έχω συμπτώματα, θα τσεκαριστώ πάντως
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#386765 Ρε συ, 25 χρόνια και το ξέρουμε το ελικοβακτηριδιο του πυλωρου (helicobacter pylori), είναι αίτιο του έλκους που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικο καρκίνο. Τέλος πάντων, δεν συνηθίζεται να το ψάχνουμε σε ασυμπτωματικα άτομα, απλά επειδή συχνά το έχουν όλα τα άτομα σε μια οικογένεια δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε το τεστ αναπνοής. Πάντως δεν το έχει όλος ο κόσμος ούτε το ψάχνουμε σε βάση ρουτίνας
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#386776 ρε συ σου μοιάζω για γιατρός; πού θες να το ξέρω :lol:

δεν είχε αναφερθεί ποτέ από προηγούμενους γιατρούς, αυτός θέλησε να το ψάξουμε μάλλον γιατί αν το έχουμε κινδυνεύουμε να πάθουμε τα ίδια

καρκίνο στο στομάχι που ξεκίνησε έτσι (από έλκος) πάντως ξέρω αρκετό κόσμο που έπαθε, όλοι αυτοί από ένα μικρόβιο το πάθανε; :dizzy:

τέσπα θα πάω να το ψάξω αν το έχω

εγώ πάντως τόσο καιρό νόμιζα ότι έλκος παθαίνεις απλά έτσι :lol: ή έστω ότι είναι κληρονομικό
Άβαταρ μέλους
By pgs
#386781 καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά να ρωτήσω κι εγώ για γαστρεντερολογικά. εδώ και ένα χρόνο σχεδόν από πέρυσι το Μάρτιο έχω σχεδόν καθημερινά διάρροια όπως όταν παθαίνουμε ίωση πήγα σε γαστρεντερολόγο με εξέτασε δεν μου βρήκε κάτι μου είπε να πάρω αντιβιοτικά Rifacol αν θυμάμαι καλά για 2 εβδομάδες και μου είπε να κάνω εξετάσεις αίματος και tsh αυτό είναι κάτι για το θυρεοειδή. οι εξετάσεις τα έδειξαν όλα οκ και κατόπιν υπόδειξης της μικροβιολόγου από το εργαστήριο πήρα biokult που είναι προβιοτικά. τα αντιβιοτικά και τα προβιοτικά δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν επίσης να πω οτι πίνω κεφίρ από πέρυσι το Σεπτέμβριο. τώρα τελευταία είμαι αρκετά καλύτερα αλλά μάλλον έχει να κάνει με τη διατροφή του Πάσχα νηστεία μετά μαγειρίτσα και μετά έφαγα τα πάντα όλα σε μεγάλες ποσότητες και πρέπει να είναι προσωρινό. σκέφτομαι να κάνω το τεστ για ελικοβακτηρίδιο που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω αλλά δεν είπε πώς λέγεται να το ζητήσω από το φαρμακείο. επίσης από όταν ξκίνησε ολο αυτο έχω δυσανεξία στο γάλα και στον καφέ έτσι και πιω κάτι από τα δύο με πιάνει διάρροια και πάω πολλές φορές τουαλέτα. Θα πάω και σε άλλο γαστρεντερολόγο αλλά το πιθανότερο θα μου πει ότι και οι προηγούμενοι ότι δηλαδή είναι από το άγχος και να μην το σκέφτομαι.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#386803 1 χρόνο διάρκεια και δεν έκανες μια κολονοσκοπηση δηλαδή; :hmmm: