Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#140146 Αυτό που λέει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ είναι:

Μεγαλύτερη ενοποίηση, κοινή διαχείρηση χρέους(=ευρωοομολογο) και κοινή οικονομική πολιτική.

Σίγουρα εκχωρείς εθνικη κυριαρχία, όμως αν υποτεθεί ότι αναβαθμιζονται οι Ευρωεκλογές, αυτό κάπως ισορροπείται.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#140171 Πολύ ωραία τα λέει και τα γράφει ο Φερχόφστατ. Μακάρι να μιλούσαν και περισσότεροι δικοί μας έτσι. Για αναφορές σε Βενιζέλο κλπ δεν το συζητάω.

Δεν ξέρω πόσο ουτοπικά είναι αυτά που αναφέρει, το θέμα της Ελλάδας πάντως πιστεύω πως ξεσκέπασε τα προβλήματα ενός κοινού νομίσματος χωρίς κοινή οικονομική και φορολογική πολιτική. Νομίζω πως θα αναγκαστούν να προχωρήσουν πλέον σε αλλαγές και να βρουν λύσεις. Όταν έχεις απέναντι σου ΗΠΑ, μια Κίνα που γιγαντώνεται και πολλές άλλες χώρες που αναπτύσσονται ταχύτατα, δε πιστεύω ότι θα βόλευε καμιά χώρα της Ε.Ε μια διασπασμένη Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#140184 Μα αυτό είναι το θέμα: Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε σττα πανεπιστήμια ότι κοινό νόμισμα χωρίς κοινή οικονομική και φορολογική πολιτική (=περαιτέρω ενοποίηση), από το Ευρωκοινοβούλιο όμως, όχι από την Ευρ.Επιτροπή δε νοείται. Και έχουμε ήδη νοιώσει στο πετσί μας τις συνέπειες.

Τώρα δηλαδή θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει μορφή μια δυναμική που είτε θα οδηγήσει στην διάσπαση της ΟΝΕ, είτε στην ομοσπονδιοποίηση της Ε.Ε.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
markvag έγραψε:
Red Garland έγραψε:Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί βρέθηκαν χειροκροτητές από κάτω και μάλιστα Έλληνες, πιθανώς θα νομίζουν ότι αυτά που λέει μπορούν να γίνουν την επόμενη μέρα και δεν συνεπάγονται χοντρή παράδοση κομματιών εθνικής κυριαρχίας. Oh, well :roll:

Ούτως ή άλλως, η συμμετοχή σε μία τέτοια ένωση, με δηλωμένο - αδήλωτο σκοπό να μετατραπεί σταδιακά σε κράτος τύπου Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, συνεπάγεται μείωση της εθνικής κυριαρχίας.

Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει (οι περισσότεροι δυστυχώς), και να ένας λόγος που η ΕΕ έχει πρόβλημα τελευταίως...

Για εμένα το μόνο καλό που μπορεί να προκύψει από την παρούσα κρίση είναι μία απόφαση επιτέλους να γίνουν μερικά βήματα προς την πραγματική ενοποίηση.

H Aμερική έχει ένα κοινό λαό, στην Ε.Ε κάθε λαός είναι διαφορετικός και δεν θα γίνει ποτέ ισοπέδωση, ομογενοποίηση, όσμοση σε όλα, πες το όπως θέλεις, βλέπεις όταν ζορίζουν τα πράγματα και μπαίνει στην μέση η εθνική κυριαρχία αρχίζουν οι αντιδράσεις αφού ο δυνατότερος στην ένωση θέλει να επιβληθεί στους αδύναμους, ποτέ δεν θα δεχθούν οι λαοί την υποταγή σε ένα αφεντικό το οποίο πάντα θα υπάρχει και θα καπελώνει κατά το δοκούν τους υπόλοιπους, η Ε.Ε πρέπει να βρεί διαφορετικούς τρόπους συνύπαρξης των κρατών / μελών χωρίς μεγάλο αφεντικό με ένα προεδρείο και μια κεντρική τράπεζα που θα ελέγχεται από τον εκάστοτε ισχυρότερο.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#140206 Τι λέτε, δλδ, ότι πέρα ως πέρα στις ΗΠΑ επικρατούν οι ίδιες οικονομικές κλπ συνθήκες;
Κάτι πίνετε κ δεν μου δίνετε. Για δε μου δίνετε απ' αυτό που πίνετε; :s_mad
Άβαταρ μέλους
By GTS
2014 έγραψε:Τι λέτε, δλδ, ότι πέρα ως πέρα στις ΗΠΑ επικρατούν οι ίδιες οικονομικές κλπ συνθήκες;

Οχι ακριβως ιδιες οικονομιες αλλα υπαρχει ο ιδιος τροπος ζωης, η ιδια γλωσσα, ιδια κουλτουρα κλπ Τα τελευταια χρονια και οι ποιο φτωχες νοτιες πολιτειες εχουν τραβηξει αρκετη βιομηχανια με ελκυστικα πακετα που προσφερουν στις εταιρειες. Πρεπει να αναβαθμισεις τις γνωσεις σου για τις ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
2014 έγραψε:Τι λέτε, δλδ, ότι πέρα ως πέρα στις ΗΠΑ επικρατούν οι ίδιες οικονομικές κλπ συνθήκες;

Δεν λενε αυτο, λενε οτι φευγοντας απο το Τεξας (που εναι περιπου σαν τη Γαλλια σε εκταση) ο Τεξανος με το καπελο θα περασει τα "συνορα" με το Νεο Μεξικο και θα μιλανε την ιδια γλωσσα, θα εχουν το ιδιο νομισμα, τους ιδιους ως επι το πλειστον νομους κλπ
Εδω αντιστοιχα ο Ελβετος αμα κανει πως κουνιεται λιγο στα συνορα θα ακουσει "Άχτουνγκ", απο την αλλη Μπονζουρ, απο την αλλη κατι αλλο κλπ. Αλλο ενα εθνος αλλο δεκαδες.
εδιτ Με προλαβαν οπως παντα :(
Άβαταρ μέλους
By bill33
trident1971 έγραψε:

Δεν λενε αυτο, λενε οτι φευγοντας απο το Τεξας (που εναι περιπου σαν τη Γαλλια σε εκταση) ο Τεξανος με το καπελο θα περασει τα "συνορα" με το Νεο Μεξικο και θα μιλανε την ιδια γλωσσα, θα εχουν το ιδιο νομισμα, τους ιδιους ως επι το πλειστον νομους κλπ
Εδω αντιστοιχα ο Ελβετος αμα κανει πως κουνιεται λιγο στα συνορα θα ακουσει "Άχτουνγκ", απο την αλλη Μπονζουρ, απο την αλλη κατι αλλο κλπ. Αλλο ενα εθνος αλλο δεκαδες.
εδιτ Με προλαβαν οπως παντα :(

O Eλβετός που κολλάει;Ασε που και Γαλλικά και Ιταλικά και Γερμανικά ξέρει.Δεν είναι στην ΕΕ.Οσο για τους Τεξανούς μήπως να αρχίσουν να μαθαίνουν και Ισπανικά;
http://www.infoplease.com/spot/hhmcensus1.html
Άβαταρ μέλους
By mirage
#140231 Και να τελειωνουνε με τον ρατσισμο κατα των Γερμανων. Μας τους εβγαλε ημιβαρβαρους. Ακου αχτουνγκ
Άβαταρ μέλους
By mirage
#140248 Ναι. Διαβασε το ποστινιο του τριντεντ εξυπνο παιδι εισαι θα το καταλαβεις.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#140250 Το διάβασα αλλά δεν το κατάλαβα, μάλλον δεν είμαι έξυπνο παιδί.
Το 'μπονζούρ' είναι ρατσισμός;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#140253 Ντοχ. Ο ενας λαος σου λεει μπονζουρ και ο αλλος αχτουνγκ. Για σκεψου λιγο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
mirage έγραψε:Ντοχ. Ο ενας λαος σου λεει μπονζουρ και ο αλλος αχτουνγκ. Για σκεψου λιγο.

Καλημερα και προσοχη,ίδια δεν είναι; :lol: