Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#213836 Εσένα λέει μάλλον :lol: και εργαλείο εννοεί το γιοφυρι της Άρτας - πράσινο 29αρι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#213843 Ρε συ νόμιζα Δήμο σε έλεγαν...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#213845 Gore windstopper φλισακι το ιδανικό για μένα.
Με αεραγωγούς σε μασχάλες ή και αμανικο αν δεν έχει κρύο.
Στις κατηφορες την ακούς άσχημα αν δεν εχεις καλό windstopper.
Στις ανηφόρες γίνεσαι μουσκεμα αν δεν είναι διαπνεον και δεν έχει αεραγωγούς.
Απαραίτητο και το καλό διαπνεον ισοθερμικο, με βαμβακερό γίνεσαι μουσκιδι.
Άβαταρ μέλους
By travelman
#213970 Περί ρουχισμού, για μετακίνηση στην πόλη, το ειδικό που χρειάζομαι είναι ένα αντιανεμικό μπουφανοειδές τύπου σόφτσελ (ένα 40άρι από τις ωραίες μέρες που δούλευε το ebay) για κάτω από 10-15 βαυμούς και στα πολύ πολύ κρύα ένα γαντάκι. Κατά τα λοιπά θα φορέσω και τα βαμβακερά μου, τα πουκάμισα μου και το τζινάκι μου (να είναι όμως λίγο ελαστικό) και παπούτσια με χοντρή σκληρή σόλα που έχει κάλη πρόσφυση στα πεντάλ. Για τις συνήθεις μετακινήσεις στην πόλη δεν θες πολλά πολλά...

Βέβαι, για πάνω από 40 χλμ που έχουν χαρακτήρα αναψυχής θα φορέσω πλαστικό μπλουζάκι και πρόστυχο κολάν
Άβαταρ μέλους
By gianik
#220277 Τωρα που σιγα σιγα ανοιγει ο καιρος , ψηνεται κανεις στα Ν.Π , να κανουμε παρεα προπονησουλα με τα 2τροχα μας;

Υ.γ
Οταν μεγαλωσω θελω να γινω dimsabas.. :oops:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#222684 παιδες, εχω εναν επαναμβανομενο ηχο καπου κοντα στο κεντρο του ποδηλατου που θυμιζει ελαφρο χτυπημα 2 ακτινων (δεν λεω οτι ειναι απο ακτινες, το παρομοιαζω).

ακουγεται παραλληλα με τους κυκλους του πηδαλιου, στο ιδιο σημειο δηλαδη καθε φορα, καποτε ενα στιγμιαιος ηχος, καποτε δυο, καμια φορα καθολου.
νομιζω προτιμα τις ανηφορες.

τι παει στραβα?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#222686 Μηπως το γραναζι του πεταλιου; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#222689 To ποιο? Πιθανό να έχει πάρει βρωμιές η μεσαία τριβή ,ειδικά αν επλυνες πρόσφατα, ή έχει πάρει κενά η προένταση σε κάποιο πετάλι σου.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#222827 η μεσαια τριβη επιδιορθωνεται (αν μπορω δηλαδη να δοκιμασω κατι) ή αλλαζεται?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#222830 Για αρχή μπορεί να αφαιρεθεί-καθαριστεί-λιπανθεί. Αν δεν φτάσει αυτό, ή αν είναι ήδη σε πολύ κακή κατάσταση, μπορεί να αλλαχθεί.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#224521 πραγματι στη μεσαια τριβη ηταν το προβλημα, αλλαχθηκε και τωρα κομπλε.

αλλη απορια:
τα χιλιομετρα τα οποια μπορει να βγαλει ο καθενας σε μια διαδρομη (επιπεδη ασουμε, για λογους συνεννοησης)
εχουν περιθωριο αυξησης με τον καιρο/εξασκηση ή λιγο-πολυ εχουν καθορισμενα ορια?
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#224606 Προφανώς κι έχουν απίστευτα περιθώρια βελτίωσης. Όχι μόνο για σωματικούς λόγους, αλλά και για λόγους ψυχολογικούς, πώρωσης κι ενασχόλησης, αλλά και λόγω βελτίωσης του εξοπλισμού όσο περισσότερο παθιάζεσαι με την ποδηλασία.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#224657 ωραιος. για παμε:
πως και ποιος εξοπλισμος επηρεαζει θετικα την τελικη αντοχη του σωματος?
ποια επιπεδα υπαρχουν στην σωματικη προοδο?

και για να μιλησω με ντοκουμεντα:
καβαλαω τακτικα τα 3 τελευταια χρονια και κανω μεγαλες ημερησιες στα 2 απ' αυτα.
με τον καιρο πραγματι διαπιστωνα πως εβγαιναν περισσοτερα χιλιομετρα.

τον τελευταιο χρονο νιωθω σαν να εφτασα στα ορια των ποδιων μου, οταν φτασω x χλμ κλαταρω (το ιδιο ισχυει και μυϊκα: τεραστια αλλαγη τον πρωτο καιρο, σταθερα στο διαμορφωμενο καλουπι πλεον).
μ' αυτο δεν εννοω οτι απλα τρωω μεγαλη κουραση αλλα οτι καταλαβαινω πως το μηχανημα σηκωσε μοϊκανα.
δεν μου φαινεται παραλογο φυσικα, καθε αλλο, ειναι πολλα χλμ. απλα αναρωτιεμαι κατα ποσο μπορω να παω πιο μακρυα.

δεν ειμαι παλιος τακτικος ποδηλατης οποτε δωκετε κατανοηση και γνωση :)