Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
GTS έγραψε:Ενα θετικο που βλεπω ειναι αφου θα πληρωσεις θα παρεις και στο τελος αναλογικα υψηλοτερη συνταξη απο αλλους που δεν θα πληρωνουν τιποτα. Και ιδιωτικη ασφαλεια να ειχες παλι θα πληρωνες ανεξαρτητα των εισοδηματων σου.

Δε νομίζω... αντιθέτως λόγω ΕΦΚΑ όλοι παίρνουν τα ίδια ανάλογα με τα χρόνια ασχέτως του τι καταβάλλουν ως εισφορές (και ίδια περίθαλψη επίσης). ΑΥΤΗ είναι η τεράστια αδικία του νέου ασφαλιστικού, όχι οι συγκριτικά μικρο-αδικές που (σωστά) λέει ο Anonymous Founder.
Άβαταρ μέλους
By nass
#365423 Είχαμε την ίδια συζήτηση προ καιρού με το REALZEUS. Η άποψή μου είναι ότι η αναδιανομή εισοδήματος πρέπει να γίνεται με τη φορολογία και καλώς γίνεται. Ομως η ασφάλιση πρέπει να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δεν μπορεί να δώσω εγώ στη διάρκεια του εργασιακού μου βίου 1Μ ευρώ και ο άλλος 100Κ και να πάρουμε ίδια σύνταξη (360 ευρώ...). Αν είναι έτσι, να καταργήσουν τις εισφορές ασφάλισης και να τα βάλουν όλα στη φορολογία να μην ασχολούμαστε κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#365424 Όσο διαβάζω πάντως, τόσο πιο πιθανό μου φαίνεται να διαλυθεί όλος ο ΕΦΚΑ και να γυρίσουμε στα προϋπάρχοντα ταμεία, ή να γίνει αυτό που λέει ο nass και να είναι όλα φορολογία εισοδήματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#365427 Όχι, το ίδια ισχύει στην περίθαλψη, στην σύνταξη, θα υπάρχει διαφοροποίηση. Μην μπερδεύεστε με την Εθνική σύνταξη που θα την παίρνουν όλοι, ο ΕΦΚΑ αφορά την ανταποδοτική που είναι χωριστός υπολογισμός.
Φυσικά και το ότι κάποιος που πληρώνει τεράστιες εισφορές στην περίθαλψη, δεν έχει κάποιο bonus, είναι λάθος. Δεν μιλώ για κάτι τραγικό, έστω να έχει πρόσβαση σε καλύτερο δωμάτιο πχ θα ήταν κάτι.
Αλλά και για την σύνταξη, οι διαφορές είναι τόσο μικρές, που συμφέρει να είσαι στην βασική και τα υπόλοιπα στην τράπεζα.
Και διαφωνώ πως αυτά που γράφω είναι μικρές αδικίες, είναι μεγάλες και λειτουργούν αποτρεπτικά.
Επί της αρχής, το σύστημα δεν είναι λάθος, η εφαρμογή του όμως και το γεγονός πως δεν έχει λύσει απλά πράγματα, το καθιστούν χειρότερο από το προηγούμενο σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Κι αυτό έγινε, γιατί έγινε στο πόδι, με κόψε-ράψε από αυτά που εφαρμόστηκαν αλλού (Γαλλία, Ισπανία κυρίως).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#365429 παντως και εγω στην Αγγλια πληρωνα μεγαλες εισφορες για να παρω ψιχουλα παραπανω στην εθνικη συνταξη και επισης ειχα 0 benefits. Σε αντιθεση αλλοι που ηταν στο συστημα των benefits επερναν πολλες παροχες και ειοδηματα δωρεαν, με τα δικα μου χρηματα ζουσα 5-10 ατομα στο συστημα τους. Φυσικα δεν σε ρωτανε αν γουσταρεις αυτο ειναι το συστημα. Αν εχεις μια καλη δουλεια πληρωνεις και γιαυτους που δεν εχουν ή δεν μπορουν.
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Όχι, το ίδια ισχύει στην περίθαλψη, στην σύνταξη, θα υπάρχει διαφοροποίηση. Μην μπερδεύεστε με την Εθνική σύνταξη που θα την παίρνουν όλοι, ο ΕΦΚΑ αφορά την ανταποδοτική που είναι χωριστός υπολογισμός.

Εχω την αντίθετη εντύπωση, ότι ο ΕΦΚΑ αφορά την εθνική σύνταξη. Πχ. από ποιό φορέα θα παίρνουν κύρια σύνταξη ? Από τον ΕΦΚΑ.

Αυτά που λέω τα είχα διαβάσει σε άρθρο εφημερίδας προ αρκετού καιρού, θα ψάξω να βρω και θα επανέλθω.

Anonymous Founder έγραψε:Αλλά και για την σύνταξη, οι διαφορές είναι τόσο μικρές, που συμφέρει να είσαι στην βασική και τα υπόλοιπα στην τράπεζα.

Ε άρα αυτό που λέω, ότι ό,τι και να πληρώσεις, τα ίδια θα πάρεις στο τέλος.

Anonymous Founder έγραψε:Και διαφωνώ πως αυτά που γράφω είναι μικρές αδικίες, είναι μεγάλες και λειτουργούν αποτρεπτικά.

Νομίζω ότι τα περισσότερα είναι technicalities σε αντίθεση με το τι παίρνεις για σύνταξη στο τέλος, που είναι στον πυρήνα του συστήματος.

Πχ. το ό,τι υπολογίζονται με βάση τα περσινά εισοδήματα δεν είναι απαραίτητα αδικία, μπορεί κάποιος να βγάζει φέτος περισσότερα απ΄ό,τι πέρισι και να τον συμφέρει.
Το ό,τι έχει κλείσει κάποιος τα βιβλία του και πληρώνει με βάση πέρισι που δούλευε είναι φυσικά μεγάλη αδικία αλλά λύνεται με απλό τρόπο (θέλει νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν είναι κάτι το δύσκολο).
Το ό,τι δεν λαμβάνουν υπόψη τα φετινά εισοδήματα, αυτό μπορεί εύκολα να λυθεί μόνο για τους μπλοκάκηδες, που έχουν στάνταρ εισοδήματα. Ομως ένα μεγάλο μέρος ασφαλισμένων ΕΕ δεν έχουν στάνταρ εισοδήματα πχ. γιατροί, δικηγόροι κοκ. Οπότε ναι μεν έχεις δίκιο αλλά δεν υπάρχει πρακτικά τρόπος να διαπιστωθούν τα φετινά τους εισοδήματα πριν ...του χρόνου. Εκτός και αν σε κάθε δελτίο που κόβουν γίνεται παρακράτηση εισφορών, όπως στο φόρο.

Anonymous Founder έγραψε:Επί της αρχής, το σύστημα δεν είναι λάθος,

Αν δεν έχει έναν σημαντικό ανταποδοτικό χαρακτήρα τότε είναι λάθος επί της αρχής. Δεν είπα να γίνει πλήρως κεφαλαιοποιητικό αλλά να είναι πχ. η μισή σου σύνταξη ανταποδοτική.

Το να πληρώνεις με βάση ποσοστό επί του εισοδήματος επί της αρχής είναι σωστό, με την παραπάνω αναγκαία συνθήκη, εξάλλου αυτό συνέβαινε τόσα χρόνια με τους μισθωτούς. Ομως είναι τελείως λάθος τα ποσοστά, δηλ. το να προστίθενται οι εισφορές του ασφαλισμένου και αυτές του εργοδότη και να τις φορτώνεται όλες οι ασφαλισμένος (πλην μπλοκάκηδων) είναι τελείως λάθος διότι καταλήγει σε γελοία υψηλές επιβαρύνσεις (38% για μηχανικούς-δικηγόρους-γιατρούς...)

Υπενθυμίζω επίσης ότι οι ΕΕ τόσα χρόνια (και εγώ όσο ήμουν) είχαμε ευνοϊκή ασφαλιστική μεταχείριση συγκριτικά με μισθωτούς με ίδιο μικτό εισόδημα ή και συνολικό εργοδοτικό κόστος (πλην κάποιων χαμηλόμισθων). Οπότε το σύστημα αποκαθιστά μεν κάπως την αδικία αλλά με άδικο τρόπο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
Όσοι είχατε ΚΑΙ μπλοκάκι, αλλά ήσασταν και μισθωτοί και κλείσατε τα βιβλία, δεν έχετε ν' ανησυχείτε πάντως.

ΟΚ, καλά είμαι...

Anonymous Founder έγραψε:Όσοι ΕΕ ήταν στο πάλαι ποτέ ΤΕΒΕ και έκλεισαν μπλοκάκι και ΔΕΝ έχουν κάποια μισθωτή εργασία, πλέον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κανονικά.-

:vava: :help: :omg:

Anonymous Founder έγραψε: (ευρωπαϊκό κεκτημένο , έγινε και η εισφορο-φοροαποφυγή κεκτημένο...).

Ακριβώς... no comment...

GTS έγραψε:Ενα θετικο που βλεπω ειναι αφου θα πληρωσεις θα παρεις και στο τελος αναλογικα υψηλοτερη συνταξη απο αλλους που δεν θα πληρωνουν τιποτα.

Θα ήταν καλό αυτό το ανέκδοτο, αν η πραγματικότητα δεν ήταν κάπως έτσι:

QsisVTS έγραψε:ένας νέος εργαζόμενος σήμερα δεν έχει κανένα νόημα να ονειρεύεται συντάξεις, αλλά το μόνο που μπορεί να εύχεται είναι να πεθάνει μια μέρα καθώς δουλεύει. να πεθάνει με σχετική αξιοπρέπεια..

:vava:

nass έγραψε:[
Το ό,τι δεν λαμβάνουν υπόψη τα φετινά εισοδήματα, αυτό μπορεί εύκολα να λυθεί μόνο για τους μπλοκάκηδες, που έχουν στάνταρ εισοδήματα. Ομως ένα μεγάλο μέρος ασφαλισμένων ΕΕ δεν έχουν στάνταρ εισοδήματα πχ. γιατροί, δικηγόροι κοκ. Οπότε ναι μεν έχεις δίκιο αλλά δεν υπάρχει πρακτικά τρόπος να διαπιστωθούν τα φετινά τους εισοδήματα πριν ...του χρόνου. Εκτός και αν σε κάθε δελτίο που κόβουν γίνεται παρακράτηση εισφορών, όπως στο φόρο.

Όχι απαραίτητα... Τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ τις έχουν, μπορούν να λαμβάνουν τα στοιχεία από εκεί (φαντάζομαι δεν είναι πάνω από 2 γραμμές κώδικα...) και να υπολογίζουν τα ποσά με βάση σωστότερα στοιχεία και πιο κοντινά στην πραγματικότητα. Αν υπάρξει κάποιο θέμα, εκκαθάριση στο τέλος της χρονιάς (όλα αυτά πλέον γίνονται αυτόματα).

Καλά, το να πληρώνεις εισφορές όταν είσαι άνεργος είναι πολύ μεγάλο @...
Άβαταρ μέλους
By otso
#365522 ηρθαν σημερα εμενα και της γυναικας μου
δεν τα ανοιξα
ας κανουμε τσικνοπεμπτη σημερα και ας ξημερωσει ο θεος το αυριο , θα παρω ηρεμιστικα πρωτα και μετα θα τα ανοιξω.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Νομίζω πως δεν έχετε καταλάβει καλά το νέο σύστημα, χωρίς να δηλώνω κι εγώ ειδικός....
-Η υποχρεωτική καταβολή εισφορών, ΔΕΝ ισχύει μόνον για μηχανικούς, γιατρούς και λοιπούς πλέον. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ.
-Αν κλείσεις βιβλία, πληρώνεις σύμφωνα με τις εισφορές του τελευταίου έτους, και όχι σαν κάποιος που ΔΕΝ έχει δουλειά. Δηλαδή, για παράδειγμα εγώ φέτος πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα εισοδήματα τα περσινά, ακόμη κι αν δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ έσοδο. Επίσης, αυτά ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφούν σε μια εκκαθάριση, για τον ΕΦΚΑ του οφείλω αυτά τα χρήματα.
-Μόνον αν πιάσω δουλειά σαν μισθωτός ΑΜΕΣΑ, ξεμπλέκω. Γιατί τότε οι φετινές μου εισφορές, υπολογίζονται με τα φετινά μου εισοδήματα.
-Όπως είναι το σύστημα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράλογο. Θα μπορούσαν πολύ απλά να πληρώνεις ένα ποσό έναντι, ας πούμε το ελάχιστο, ή έστω κάτι παραπάνω, και ΚΑΤΟΠΙΝ να γίνεται η εκκαθάριση: τόσα έβγαλες, τόσα μου έδωσες προκαταβολή, τόσα μου χρωστάς. Απλό και χωρίς κανένα μπέρδεμα και χωρίς να γίνεται αυτή η αισχρή διαφοροποίηση, οι μισθωτοί να πάνε σύμφωνα με τα φετινά και οι ΕΕ σύμφωνα με τα περσινά, που σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αδικίες για ΟΛΟΥΣ.

Ξαναλέω, είναι απολύτως εξωφρενικό ως έχει, είναι απολύτως παράλογο και έχει τις στρεβλώσεις που έδειξα παραπάνω. Ως έχει, σε 1-2 χρόνια το πολύ, το σύστημα θα φέρνει πολύ λιγότερα χρήματα (βέβαια, λογικά στο τέλος θα χρωστάνε λιγότεροι, αφού τα λαμόγια θα είναι ΠΑΝΤΑ στην ελάχιστη εισφορά).

Όσοι είχατε ΚΑΙ μπλοκάκι, αλλά ήσασταν και μισθωτοί και κλείσατε τα βιβλία, δεν έχετε ν' ανησυχείτε πάντως. Όσοι ΕΕ ήταν στο πάλαι ποτέ ΤΕΒΕ και έκλεισαν μπλοκάκι και ΔΕΝ έχουν κάποια μισθωτή εργασία, πλέον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κανονικά.-

Ο ΕΝΦΙΑ και η φθορά που έφερε στην κυβέρνηση τότε, θα είναι απλό ανέκδοτο μπροστά στον ΕΦΚΑ και την τρομακτική επιβάρυνση που φέρνει σε ΠΟΛΥ κόσμο. Μιλάμε για ανθρώπους σαν την περίπτωσή μου που πάντα πληρώναμε και ποτέ δεν είχαμε χρέη. Τώρα, προφανώς δεν πρόκειται να δουν αυτά τα λεφτά από εμένα πέρα από τους πρώτους δύο μήνες που με πιάσανε... αδιάβαστο.

Τα γράφω γιατί όπως φαίνεται κι εδώ μέσα, πολλοί δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς έχει παιχτεί... Και η λύση, είναι μόνον να γίνουν εταιρείες, σε χώρες μη ύποπτες, με τοπικό διαχειριστή, και οι εταιρείες να μην είναι εντελώς προσωπικές, αλλά με 2-3 συνεταίρους. Εκεί, ουσιαστικά μπορείς να είσαι νόμιμος, είτε τιμολογώντας υπηρεσίες μόνον, είτε τιμολογώντας με τριγωνικές συναλλαγές (ευρωπαϊκό κεκτημένο , έγινε και η εισφορο-φοροαποφυγή κεκτημένο...).

Είμαι 99,9% σίγουρος ότι κάνεις λάθος. Οι εισφορές που πληρώνουν οι υπόλοιποι (πλην γιατρών, μηχανικών κλπ) είναι για το τρέχον έτος (απλά υπολογίζονται με το προηγούμενο) και δεν ισχύουν στις υπόλοιπες κατηγορίες αν έχουν κλείσει βιβλία.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Είχαμε την ίδια συζήτηση προ καιρού με το REALZEUS. Η άποψή μου είναι ότι η αναδιανομή εισοδήματος πρέπει να γίνεται με τη φορολογία και καλώς γίνεται. Ομως η ασφάλιση πρέπει να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δεν μπορεί να δώσω εγώ στη διάρκεια του εργασιακού μου βίου 1Μ ευρώ και ο άλλος 100Κ και να πάρουμε ίδια σύνταξη (360 ευρώ...). Αν είναι έτσι, να καταργήσουν τις εισφορές ασφάλισης και να τα βάλουν όλα στη φορολογία να μην ασχολούμαστε κιόλας.

Το οποίο είναι αυτό που είχα προτείνει αν θυμάσαι. :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 16 Φεβ 2017, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NiTse
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:

nass έγραψε:[

..

Αυτό για τους δικηγόρους πχ γίνεται ήδη σε κάθε δελτίο γίνεται παρακράτηση συγκεκριμένου ποσού για ΕΦΚΑ το οποίο στη συνέχεια αφαιρείται από το ειδοποιητήριο. Θεωρητικά κάποιος που έχει πολλές παραστάσεις άρα και δελτία παροχής υπηρεσιών ενδεχομένως να μπορεί και να μηδενίσει τις εισφορές του ή και να βγει αρνητικός.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Όχι απαραίτητα... Τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ τις έχουν, μπορούν να λαμβάνουν τα στοιχεία από εκεί (φαντάζομαι δεν είναι πάνω από 2 γραμμές κώδικα...) και να υπολογίζουν τα ποσά με βάση σωστότερα στοιχεία και πιο κοντινά στην πραγματικότητα. Αν υπάρξει κάποιο θέμα, εκκαθάριση στο τέλος της χρονιάς (όλα αυτά πλέον γίνονται αυτόματα).

Καλά, το να πληρώνεις εισφορές όταν είσαι άνεργος είναι πολύ μεγάλο @...

Λαμβάνονται υπόψιν όλα τα εισοδήματα όμως, όχι μόνο όσα έχουν υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, για αυτό και πάει με την Δήλωση Εισοδήματος.

Ξαναλέω, εσένα δεν σε πιάνει. Είναι μόνο για γιατρούς-δικηγόρους-μηχανικούς υποχρεωτική η ασφάλιση ακόμα και μετά την διακοπή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
REALZEUS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Νομίζω πως δεν έχετε καταλάβει καλά το νέο σύστημα, χωρίς να δηλώνω κι εγώ ειδικός....
-Η υποχρεωτική καταβολή εισφορών, ΔΕΝ ισχύει μόνον για μηχανικούς, γιατρούς και λοιπούς πλέον. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ.
-Αν κλείσεις βιβλία, πληρώνεις σύμφωνα με τις εισφορές του τελευταίου έτους, και όχι σαν κάποιος που ΔΕΝ έχει δουλειά. Δηλαδή, για παράδειγμα εγώ φέτος πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα εισοδήματα τα περσινά, ακόμη κι αν δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ έσοδο. Επίσης, αυτά ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφούν σε μια εκκαθάριση, για τον ΕΦΚΑ του οφείλω αυτά τα χρήματα.
-Μόνον αν πιάσω δουλειά σαν μισθωτός ΑΜΕΣΑ, ξεμπλέκω. Γιατί τότε οι φετινές μου εισφορές, υπολογίζονται με τα φετινά μου εισοδήματα.
-Όπως είναι το σύστημα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράλογο. Θα μπορούσαν πολύ απλά να πληρώνεις ένα ποσό έναντι, ας πούμε το ελάχιστο, ή έστω κάτι παραπάνω, και ΚΑΤΟΠΙΝ να γίνεται η εκκαθάριση: τόσα έβγαλες, τόσα μου έδωσες προκαταβολή, τόσα μου χρωστάς. Απλό και χωρίς κανένα μπέρδεμα και χωρίς να γίνεται αυτή η αισχρή διαφοροποίηση, οι μισθωτοί να πάνε σύμφωνα με τα φετινά και οι ΕΕ σύμφωνα με τα περσινά, που σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αδικίες για ΟΛΟΥΣ.

Ξαναλέω, είναι απολύτως εξωφρενικό ως έχει, είναι απολύτως παράλογο και έχει τις στρεβλώσεις που έδειξα παραπάνω. Ως έχει, σε 1-2 χρόνια το πολύ, το σύστημα θα φέρνει πολύ λιγότερα χρήματα (βέβαια, λογικά στο τέλος θα χρωστάνε λιγότεροι, αφού τα λαμόγια θα είναι ΠΑΝΤΑ στην ελάχιστη εισφορά).

Όσοι είχατε ΚΑΙ μπλοκάκι, αλλά ήσασταν και μισθωτοί και κλείσατε τα βιβλία, δεν έχετε ν' ανησυχείτε πάντως. Όσοι ΕΕ ήταν στο πάλαι ποτέ ΤΕΒΕ και έκλεισαν μπλοκάκι και ΔΕΝ έχουν κάποια μισθωτή εργασία, πλέον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κανονικά.-

Ο ΕΝΦΙΑ και η φθορά που έφερε στην κυβέρνηση τότε, θα είναι απλό ανέκδοτο μπροστά στον ΕΦΚΑ και την τρομακτική επιβάρυνση που φέρνει σε ΠΟΛΥ κόσμο. Μιλάμε για ανθρώπους σαν την περίπτωσή μου που πάντα πληρώναμε και ποτέ δεν είχαμε χρέη. Τώρα, προφανώς δεν πρόκειται να δουν αυτά τα λεφτά από εμένα πέρα από τους πρώτους δύο μήνες που με πιάσανε... αδιάβαστο.

Τα γράφω γιατί όπως φαίνεται κι εδώ μέσα, πολλοί δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς έχει παιχτεί... Και η λύση, είναι μόνον να γίνουν εταιρείες, σε χώρες μη ύποπτες, με τοπικό διαχειριστή, και οι εταιρείες να μην είναι εντελώς προσωπικές, αλλά με 2-3 συνεταίρους. Εκεί, ουσιαστικά μπορείς να είσαι νόμιμος, είτε τιμολογώντας υπηρεσίες μόνον, είτε τιμολογώντας με τριγωνικές συναλλαγές (ευρωπαϊκό κεκτημένο , έγινε και η εισφορο-φοροαποφυγή κεκτημένο...).

Είμαι 99,9% σίγουρος ότι κάνεις λάθος. Οι εισφορές που πληρώνουν οι υπόλοιποι (πλην γιατρών, μηχανικών κλπ) είναι για το τρέχον έτος (απλά υπολογίζονται με το προηγούμενο) και δεν ισχύουν στις υπόλοιπες κατηγορίες αν έχουν κλείσει βιβλία.

Δεν έχεις διαβάσει το νόμο. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση πλέον σε αυτό το κομμάτι.
Η μόνη διαφοροποίηση των μηχανικών, γιατρών κλπ από τους υπόλοιπους, αφορά το έξτρα πακετάκι για επικουρικό και εφάπαξ (11,5% επιπλέον that is... :help: ).
ΟΛΟΙ πληρώνουν τις φετινές εισφορές, σύμφωνα με αυτά που έβγαλαν πέρυσι. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΑΜΕΙΟΥ.
Εξάλλου, αυτός ήταν και ο σκοπός του νέου νόμου: ένα ταμείο για όλους, με κοινούς κανόνες (λέμε τώρα...).

Ψάξτο πρώτα και μην υποθέτεις.

Θα ξαναπώ, αν δεν αλλάξει ο υπολογισμός γι' αυτούς που έχουν κλείσει βιβλία (και είναι επί της ουσίας ΑΝΕΡΓΟΙ), θα κλάψουν πολλοί. Γιατί τα ποσά που ζητάνε, είναι σημαντικά (εγώ υπολογίζω τα δικά μου σε 5ψήφιο νούμερο αθροιστικά, μην ξεχνάμε πως έχω το προνόμιο να πληρώσω 38,5% και όχι 27% όπως όσοι έρχονται από το ΤΕΒΕ.

Ψάχτε το νόμο και κατόπιν κουβεντιάζουμε, με υποθέσεις δεν βγάζει κανείς άκρη.
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε: Αν είναι έτσι, να καταργήσουν τις εισφορές ασφάλισης και να τα βάλουν όλα στη φορολογία να μην ασχολούμαστε κιόλας.

Το οποίο είναι αυτό που είχα προτείνει αν θυμάσαι. :iconcool:

Και με το οποίο διαφωνώ, βάλε όλο το δικό μου quote, να μη φαίνεται ότι συμφωνώ κιόλας :)