Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#375405 Σε καταλαβαίνω lemon. Φαντάζομαι τα γνωρίζεις, αλλά δεν βλάπτει να τα πω.

Για να συντηρηθεί η... καβάντζα σου θέλει ψυγείο. Επειδή πρόκειται για ισχυρό δηλητήριο, βάλε την σε κάποιο κουτί, τυλίξέ την με σακούλες, γράψε προσοχή κίνδυνος... δηλητήριο... νεκροκεφαλές κλπ. Αν έχεις παιδιά, ιδιαίτερη προσοχή!!!

fokion έγραψε:Σχετικό Νο1. "προχτες" που πηγα για υγρα, συζηταγα την υπαρξη μεγαλυτερων συσκευασιων απο 10ml των γευσεων που θελω, και μου ειπαν οτι ΠΛΕΟΝ οσα (θα) εχουν νικοτίνη μεσα θα ερχονται ΜΟΝΟ σε αυτη τη συσκευασία, ΑΚΟΜΑ και η βαση αν ειναι νικοτινουχα...
το εχετε ακουσει κι εσεις αυτο?
(Σχετικό με τα σεμιναρια περι υγρών :) :) :) )

Sorry, τώρα το πρόσεξα. Ναι έτσι είναι. Και δεν είναι μόνο αυτό...

- Ο όγκος του μπουκαλιού δεν υπερβαίνει τα 10 ml και ο όγκος του ατμοποιητή δεν υπερβαίνει τα 2 ml.
- Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και οι ατμοποιητές είναι προστατευμένα από τα παιδιά και απαραβίαστα, προστατεύονται από τη θραύση και τη διαρροή και διαθέτουν μηχανισμό που εξασφαλίζει την επαναπλήρωση χωρίς διαρροή.
- Η νικοτίνη στο υγρό δεν υπερβαίνει τα 20 mg/ml

... και πολλά άλλα.

Αυτά αναφέρονται στον Νόμο 4419/2016.

Εδώ μπορείς να δείς ένα χρήσιμο εγχειρίδιο βασικών νομοθετικών απαιτήσεων για το υγρό με νικοτίνη για ηλεκτρονικό τσιγάρο που εξέδωσε το ΥΠ.ΟΙΚ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#375409 Στα 62W παίζει τώρα το μηχάνημα.
Κάθε τζούρα και κ@υλα.
80/20 το υγρό και βγάζει ένα άρωμα στο στόμα, μούρλια. Συν ντουμάνια βέβαια.

Τέλειο το Joyetech Primo.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fokion έγραψε:Pitt ευχαριστω

Ρε ( σορρυ ποιητική αδεια ετσι???) Busso.... με ιδιο μοντακι - αλλο ατμοποιητη και ειμαι στο 1Α και 15,8W... :) :) :) :) :)

Ποιον ατμοποιητή έχεις;

Σου έχω γράψει και παλαιότερα ότι οι αντιστάσεις του δικού μου ατμοποιητή, έχουν φάσμα απόδοσης από τα 40W-90W.
Ειδικά τώρα που ατμίζω παχύρευστο υγρό, θέλει Watt. Με υγρό 70/30 και 80/20 VG/PG θέλει να ανεβάζω Watt για να το ατμοποιεί.
Με 50/50 έπαιζε και στα 40 με 45W σωστά.

Τα νούμερα λοιπόν είναι σχετικά.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#376261 Pitt παίζουν ρόλο ή όχι τα υγρά για το πόσα Watt ατμίζω;
Χθες καθάρισα το tunk και του άλλαξα αντίσταση μετά από 13 μέρες και του έβαλα πάνω την κεραμική.
Μου άντεξε 13 μέρες η Clapton.
Να μην στα πολυλογώ, έγινε ταυτόχρονα με το τελείωμα του φυστικοβούτυρου+μέλι υγρού που άτμιζα.
Έβαλα ξανά ecig black duval το οποίο είναι 50/50 VG/PG και κατέβασα καμιά 10αριά Watt (στα 51.5 είμαι τώρα) γιατί βγάζει σωστής θερμοκρασίας ατμό αλλά και αναδεικνύεται το άρωμα του.
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#376319 Τι 50 και 60 βατ λέτε ρε παιδιά, σε μόνιμη βάση αυτά; Λόγω κρυώματος και γρατσουνίσματος του λαιμού κατέβηκα στα 20, από ντουμάνι, κάργα σε σημείο να πρέπει να έχω το νου μου όταν οδηγάω...

Ίσως φοβάμαι ότι άμα ανέβω τόσο θα φάω καψούλι που θα ξεχάσω το όνομα μου, κατάλοιπο πολλών πειραματισμών με επισκευάσιμους :lol:

Μάλλον θα πρέπει να προμηθευτώ έναν ατμοποιητή 2 σε 1, εμ επισκευάσιμο εμ με εργοστασιακές κεφαλές, να του μπήξω μία εργοστασιακή, να βάλω και μηδενική μέσα να δω τη παίζει σε αυτά τα βατ. Πάντως παραμένει η απορία, το ντριπ τιπ δεν ζεματάει; Ο ατμοποιητής δεν βράζει το υγρό του τανκ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#376328 Εβαλα την αντισταση Canthal στα 1,2 Ohm. Καλυτερη μου φαινεται απο την 1,5. Δουλευω στα 16,5 watt.
Υγρο δοκιμαζω το Colonel Custard της T Juice. Ατμιζει καλα με δυνατο χτυπημα.
Δυστυχως το 7wonders που ατμιζα ειναι σε ελλειψη λογω του νομου που λεει 10 ml οι συσκευσιες με νικοτινη και δεν προλαβε να εφοδιαστει το μαγαζι.

Εντυπωση μου εκανε οτι η πρωτη αντισταση κρατησε 23 μερες, την αλλαξα λογω αλλαγης υγρου , οποτε καθαρισα και τον ατμοποιητη, και αφου θα εκανα αυτο ειπα ποσο ακομα θα αντεξει ;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:Pitt παίζουν ρόλο ή όχι τα υγρά για το πόσα Watt ατμίζω;

Αν εννοείς την γεύση (άρωμα) όχι. Αν εννοείς την σύνθεση των υγρών, σαφώς ναι.

Τα ατμιστικά υγρά είναι μείγματα 3 κυρίως υγρών, γλυκερίνης (Vg), προπυλενογλυκόλης (Pg) και νερού. Τα υπόλοιπα είναι αρωματικά πρόσθετα, ενισχυτικά γεύσης κλπ αλλά σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις συγκριτικά με τα 3 κύρια υγρά. Η συγκέντρωση του νερού στο μείγμα συνήθως κυμαίνεται από 5-10%. Άρα ουσιαστικά ο ατμός προέρχεται από την γλυκερίνη και την προπυλενογλυκόλη.

Για να ατμοποιηθεί το υγρό θα πρέπει να ξεπεράσει το flash point (διαφορετικό από το σημείο βρασμού) το οποίο για μεν την Vg είναι 160°C για δεν την Pg είναι 99°C. Επομένως αν το υγρό μας δεν έχει Vg απαιτείται χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ αν δεν έχει Pg υψηλότερη. Ανάλογα λοιπόν με την σύνθεση του υγρού (Vg/Pg), μεταβάλλουμε και την ισχύ ώστε να φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία ατμοποίησης.
Άβαταρ μέλους
By otso
#376450 το χασισελαιο το καιει; βλεπω εδω ατμοποητες παρεα με σπορους https://gr420.info/store/
Τελευταία επεξεργασία από otso και 17 Μαρ 2017, 01:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#376453 αν ειναι ποτιστικο οχι

αν ειναι απο τα μπαιρια, το καιει καλυτερα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#377663 Pitt σκέφτομαι να κάνω πέρασμα από eliquid France.
Έχεις δοκιμάσει;
Σκέφτομαι το ξηροκαρπάδικο και αυτό με την καρύδα-μπισκότο.

Τι λένε γενικά;
Άβαταρ μέλους
By gianik
Giuseppe Busso έγραψε:Pitt σκέφτομαι να κάνω πέρασμα από eliquid France.
Έχεις δοκιμάσει;

Τι λένε γενικά;

:hmmm:
Εννοεις υγρο με γευση π.χ φυστικι αραπικο;;
Δλδ πινεις το ουισκακι σου κ τραβας κ μια τζουρα για να μην το πιεις ξεροσφυρι;;;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
gianik έγραψε:
Έχεις δοκιμάσει;

Τι λένε γενικά;

:hmmm:
Εννοεις υγρο με γευση π.χ φυστικι αραπικο;;
Δλδ πινεις το ουισκακι σου κ τραβας κ μια τζουρα για να μην το πιεις ξεροσφυρι;;;

Ναι και πίστεψε με ο συνδυασμός γαμεί.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Έχεις δοκιμάσει;

Τι λένε γενικά;

Δεν έχω ιδέα. Έχω σταματήσει εδώ και 3 χρόνια να αγοράζω έτοιμα υγρά. Έχοντας δοκιμάσει ή χρησιμοποιήσει πολλές δεκάδες γεύσεων, οι περισσότερες μου προκαλούν αηδία. Πλέον φτιάχνω τα υγρά μόνος μου και συνήθως δεν προσθέτω άρωμα. Έτσι έχω και το κεφάλι μου ήσυχο σχετικά με τις επικίνδυνες ή ύποπτες ουσίες που περιέχονται σ΄αυτά.