Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
georgetz έγραψε:
Περίεργο αυτό που λες dimvii .

γιατι ειναι περιεργο ρε Γιωργη?
και στα δυο σου ποστ αναφερεις για κλοπες καλωδιων.

(π.χ είπαν για κάποιο καλώδιο που είχε αφαιρεθεί και πλέον δεν υπήρχε και ειδοποίηση μέσω σηματοδοτών για ταυτόχρονη παρουσία 2 τρενών εντός ίδιας γραμμής)

Ο σιδηρόδρομος υποφέρει από τις κλοπές υλικών
Απαντώντας στις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν από μηχανοδηγούς και εργαζομένους στους σιδηροδρόμους για τα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης του ΟΣΕ αλλά και της Hellenic Train στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για λήψη μέτρων ασφαλείας σημείωσε ότι «Το τι απόψεις έχουν οι κύριοι συνδικαλιστές και άλλοι συνάδελφοι, με τους οποίους δουλεύουμε μαζί, είναι απόψεις σεβαστές. Δεν μπορώ να γνωρίζω όλους τους λόγους για τους οποίους κατέρρευσε η τηλεδιοίκηση σταδιακά. Κατά την άποψη των περισσοτέρων, μειώθηκαν οι βαθμοί συντήρησης, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτά τα συστήματα, οι κλοπές καλωδίων και εξοπλισμού. Ο σιδηρόδρομος υποφέρει καθημερινά από αυτά τα προβλήματα και τα οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να λυθούν. Όταν, λοιπόν, μου κόβει εμένα και μου απαξιώνει ένα κομμάτι τηλεδιοίκησης, αν δεν έχω το προσωπικό να το φτιάξω αμέσως, τότε αρχίζει και πέφτει και το επόμενο επόμενο κομμάτι και έτσι μεγάλα τμήματα βγαίνουν εκτός».

georgetz έγραψε:και δε σε κατάλαβα και εδώ ->

τι δεν καταλαβες,οτι τα καναλια εχουν παρει γραμμη να ξεπλυνουν τη Νεα Δημοκρατια,και ασχολουνται με τα παντα εκτος απο τις πολιτικες ευθυνες?
Ειδες πουθενα να παιξει οτι ο Κουλης την επομενη θα πηγαιν να εγκαινιασει ενα ανυπαρκτο κεντρο διαχειρισης κυκλοφοριας?
georgetz έγραψε:Λες και το αν αποδόθηκε στον Ξώφαλτσα ή στη Παλιά Δημοκρατία , στον κλειδούχο ή στο σταθμάρχη ή σε όλους μαζί είναι που θα φέρει τα παιδιά που "αγνοούνται" πίσω ή θα βγάλουνε απο το μυαλό και το θυμικό των διασωστών τον σάκο με τα διάσπαρτα μέλη και πτώματα προς αναγνώριση απο τους γονείς.

τα παιδια φυσικα και δεν θ ερθουν πισω,αλλα εαν δεν αποδωθουν οι ευθυνες εκει που πρεπει,θα εχουμε και αλλα παιδια που δεν θα ερθουν πισω.

georgetz έγραψε:Το αν φταίνε "οι γύφτοι" δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει ,ας πάρουνε μέτρα.

περιεργο..και στα δυο σου ποστ για τις κλοπες υλικων αναφερεσαι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:...Ειδες πουθενα να παιξει οτι ο Κουλης την επομενη θα πηγαιν να εγκαινιασει ενα ανυπαρκτο κεντρο διαχειρισης κυκλοφοριας?

Και ιδου η αποδειξη οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος κυριοι :rtfm:

Αν υπηρχε, δε θα ειχε αφησει να γινει το ατυχημα :rtfm:

Αν υπηρχε, θα ειχε αφησει να γινει το ατυχημα εστω μια μερα μετα τα "εγκαινια" του Κουλη. Και μετα δε θα τον ξεπλενε ουτε ολοκληρος ο Ατλαντικος ωκεανος τον ερμο τον Κουλη :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#807048 Μόλις ξεκίνησαν οι ειδήσεις στο Star.

"Ο μοιραίος σταθμάρχης φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης."
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#807056 Είναι καταπληκτική η επικοινωνιακή ομάδα. Τελείως στοχευμένα όλα να τσιμπήσει ο πεθερός του dr dino και όλοι οι πεθεροί.

Το ότι βέβαια ο ΟΣΕ παραμενει τριμπουρδελο εδώ και 30 χρόνια με πολιτική απόφαση όλων δεν το λεει κανένας.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#807058 Τι έκανε ο πεθερός μου;
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Τι έκανε ο πεθερός μου;

ξερεις πολυ καλα τι εκανε και μην σφυριζεις αδιαφορα... και καλα δεν ξερεις. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix

Λογικα μπερδευτηκε με τον πεθερο του ΧαιΦαι, που ειπε νωριτερα οτι βλεπει πολυ τηλεοραση και επηρεαζεται απο τα βοθροκαναλα...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#807064 Ψηλε προχωρα, σε θελει ολη η χωρα :metalo:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Κούγιας: Ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί με παρέμβαση πολιτικού

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/14 ... -politikoy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
ArrowsFA1 έγραψε:Το σκονάκι του Καραμανλή

Μάλλον δεν ήταν από λάθος κάποιου, αλλά εκδικητική κίνηση.
Γιατί η παραίτησή του κρίθηκε θετικά από πολλούς, οπότε κάποιος αποφάσισε να του κόψει λίγο τα πόδια.
Επιτελικό κράτος. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By bibendum
George_Prix έγραψε:

Λογικα μπερδευτηκε με τον πεθερο του ΧαιΦαι, που ειπε νωριτερα οτι βλεπει πολυ τηλεοραση και επηρεαζεται απο τα βοθροκαναλα...
Α tapatalk έβγαζε dr dino ότι τα γράφε χεχεχ

Ε ο πεθερός του HiFi τότε, γράψτε λάθος

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:Είναι καταπληκτική η επικοινωνιακή ομάδα. Τελείως στοχευμένα όλα να τσιμπήσει ο πεθερός του dr dino και όλοι οι πεθεροί.

Το ότι βέβαια ο ΟΣΕ παραμενει τριμπουρδελο εδώ και 30 χρόνια με πολιτική απόφαση όλων δεν το λεει κανένας.

Είναι κορυφή όντως, αλλά μάλλον ετούτη την φορά δεν τους συμβουλεύτηκε. Υπάρχουν πολλά λάθη στην δήλωσή του και ειδικά το γελοίο "πόρισμα".
https://www.kathimerini.gr/politics/562 ... o-maximoy/
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Αν και μέχρι τώρα, και χωρίς τη χρηματοδότηση, υπάρχουν σιδηροδρομικά συστήματα, υπάρχει κανονισμός στον ΟΣΕ, όπως έχουμε όλοι οι σιδηροδρομικοί οργανισμοί, όπου και όταν χάσεις τη χρηματοδότηση και τη τηλεδιοίκηση, μπορείς να κινήσεις τα τρένα σου εκ του ασφαλούς».
Ερωτηθείς γιατί δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση ανθρώπινου σφάλματος ο κ. Τερεζάκης απάντησε ότι «το σύστημα της σηματοδότησης που υπήρχε στο σταθμό Λαρίσης το παρακολουθούσε για 5,5 χλμ. ακόμη. Το γιατί ο σταθμάρχης δεν το είδε και δεν μπόρεσε να διορθώσει το λάθος, αν είναι λάθος, αυτό θα το βρουν στην ανακριτική διαδικασία. Πάντως, το τρένο είχε παρακολούθηση 5,5 ακόμη χιλιόμετρα μετά. Υπήρχαν οι κανονισμοί».

Δεν έχω ιδέα αν ισχύουν αυτά που παρατέθηκαν από τον Τερεζάκη, σύμβουλο διοίκησης του ΟΣΕ.
Αν ισχύουν, τότε παύει να ισχύει το απλοποιημένο ντετερμινιστικό σχόλιο όλων μας ότι "τα ρίξαμε όλα σε έναν που δεν είχε κανένα σύστημα να τον βοηθήσει".

Ισχύει. Ήταν ένας.

Αλλά ισχύει και ότι "σύστημα" είναι και οι manual διαδικασίες ενός ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας, όταν όλα τα άλλα πάψουν να λειτουργούν. Η καταγραφή που συμπληρώνει, η εκπομπή της εντολής, το readback του λήπτη της εντολής, κλπ. για τις οποίες προφανώς δεν έχω ιδέα.
Το ζω και στο δικό μου χώρο αυτό, εκπαιδεύεται κανείς και γι' αυτό το ενδεχόμενο, ΑΛΛΑ σαν contingency κατάσταση, όχι σαν μόνιμη. Αυτό είναι το κρίσιμο σε αυτή την περίπτωση. Μοιάζει ότι τόσα χρόνια λειτουργούν μια contingency κατάσταση σε μόνιμη βάση. Δυστυχώς αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει σε ευθυγράμμιση στις τρύπες του τυριού και σε δυστύχημα. Όπερ και εγένετο.

Δε λέω ότι φταίει μόνον ο ένας, μην παρεξηγηθώ. Διευκρινίζω τα της απουσίας "συστήματος" με αφορμή όσα είπε ο του ΟΣΕ.
Περί ευθύνης οργανισμού, υπουργείου, κυβερνήσεων, δε νομίζω ότι χωράει χαραμάδα αμφισβήτησης σ' αυτό.

(δυστυχώς στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις μεγάλων δυστυχημάτων, η αγωνία των υπερκείμενων αρχών είναι να τη "φάει" ο ένας, ο πλοίαρχος, ο κυβερνήτης, ο υπάλληλος βάρδιας, κλπ. Τρανό παράδειγμα στον χώρο μου είναι η περίπτωση Γιάκοβλεφ, για την οποία 25+ χρόνια μετά ακόμα "τρέχει" ο συνάδελφος, μη έχοντας μάλιστα ουσιαστική ευθύνη, αλλά ποιος νοιάζεται αν έκανε ό,τι προβλεπόταν.. αυτός ήταν βάρδια, αυτός φταίει)
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
JarnoT έγραψε:Αν ισχύουν, τότε παύει να ισχύει το απλοποιημένο ντετερμινιστικό σχόλιο όλων μας ότι "τα ρίξαμε όλα σε έναν που δεν είχε κανένα σύστημα να τον βοηθήσει".

Ισχύει. Ήταν ένας.

https://www.zougla.gr/greece/article/apiros-ke-epikindinos

Βασικά και "σύστημα" είχε ο αχθοφόρος και μία χαρά τον βοήθησε. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Θα καλέσει άραγε ο ανακριτής το "σύστημα" να δώσει εξηγήσεις;
Ρητορική ερώτηση φυσικά.
Ευτυχώς πάντως που θα μπει φυλακή ο αχθοφόρος και θα επιστρέψει ο ελληνικός σιδηρόδρομος στην αψεγάδιαστη κανονικότητα του. Να αρχίσουν σιγά σιγά να επιστρέφουν και οι επιβάτες του μετρό στα μπροστινά βαγόνια, γιατί χθες ψιλοζορίζονταν.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Morx έγραψε:Πιανομαι απο το ποστ του HF.
Επειδη απο το κομματι των Τεμπων μεχρι τον Σ.Σ Ραψανης τον εχω κανει πεζοπορια απο την παλια γραμμη, παραποταμια, απο την νεα γραμμη ΚΑΙ μεσα απο τα τουνελ, προσωπικα πιστευω οτι οι υποδομες ηταν, ειναι και θα ειναι ξεφραγο αμπελι συμφωνα με τα οσα ειδα.
Δεν ειχαμε κανενα δολιο σκοπο να το ξεκαθαρισω, αλλα τρομαξαμε και μονο στην ιδεα πως καποιος με πειραγμενα μυαλα μπορει να κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημια!
Μιλαμε για πανελ ελεγχου το εξαερισμου, φορα παρτιδα αφυλακτα και "ξεκλειδωτα", παγιδες υπερυθρων, συναγερμοι, καμερες κτλ που δεν λειτουργουν...
Πυρανιχνευση με αρκετα "τερματικα" να δειχνουν σφαλμα. Εχω πολυ υλικο το οποιο το κραταω για εμενα και ενα καλο φιλο. Με εναν αλλο φιλο, ακομα και με το intercity να περναει "full speed" διπλα μας εχω βιντεο... δεν μας ενοχλησε κανεις. Ηταν ωραια φαση για "urban exploration" ... αλλα ταυτοχρονα ανατριχιαζα στην ιδεα πως
1) Ολα αυτα εγκατασταθηκαν αφου πληρωθηκαν και δεν αξιοποιηθηκαν ΠΟΤΕ
2) Ο καθε πειραγμενος μπορει να κανει ΧΟΝΤΡΗ ΖΗΜΙΑ!
3) απειρα λεφτα πεταμενα
4) απειρα λεφτα πεταμενα
5) απειρα λεφτα πεταμενα
6....
7....
8...... Α Π Ε Ι Ρ Α !!!

Υ.Γ. Σχετικα με το GSM που ειπωθηκε, υπαρχουν κεραιες και αναμεταδοτες, μαντεψτε, ΑΠΕΙΡΑ ΛΕΦΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ! Δεν λειτουργουν!!!

Κριμα για τους τοσους αδικοχαμενους και τις οικογενειες τους. Προβατα να ημασταν, ο βοσκος θα μας ειχε προστατεψει, γιατι θα ημασταν το βιος του... εδω μιλαμε για παρανοια ομως!

Κομισιόν: Δώσαμε 700 εκατ. στους σιδηροδρόμους

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. Κομισιόν) προκάλεσε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), για την οποία και κηρύχθηκε εθνικό τριήμερο πένθος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κομισιόν, σε παρέμβασή της, σημειώνει ότι οι έρευνες για την ευθύνη του δυστυχήματος, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους, αφορούν τις εγχώριες Αρχές. Στην ίδια παρέμβαση σημειώνουν, παράλληλα, ότι έχουν δώσει στην Ελλάδα τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει, στην ίδια παρέμβαση, ότι από το 2014 έχει δώσει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, για τα οποία καταγγέλλει ότι δεν κατέληξαν πουθενά. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανταλμπέρ Γιανς, μιλώντας σχετικά, ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στηρίξει την Ελλάδα πολύ εντατικά από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας».

https://www.reader.gr/ellada/510170_ser ... erissotero