cabala10 έγραψε:οχι g47 δεν κανουμε συζητηση αυτο το πραγμα εχει γινει πολλες φορες το ξερεις και το ξερω και εκει καταληγει παντα στο οτι αυτοι που δεν γουσταραν στρατο και δεν πηγαν λενε οτι ειναι/ηταν μεσα ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας γιατι δεν βρηκαν τιποτα αλλο στην ζωη και μετα αρχιζει ενας νεο φαυλος κυκλος μαλακιας
αυτο το τσουβαλιασμα δεν αργει να γινει (μαλιστα εχει ηδη γινει σε αυτο το νημα..πιο παλια) αυτο το κομπλεξ ανωτεροτητας που εχουν οσοι ειναι εξω απο τον στρατο και δουλευουν με ξεπερναει πραγματικα ομως..
Δεν εχω παρακολουθησει μαλλον παλιοτερη συζητηση, ομολογω δε βλεπω τσουβαλιασμα αυτη τη φορα.
Κι εγω δε γουσταρα στρατο αλλα πηγα. Για του λογους που ολοι εχουμε ακουσει απο καποιον γκρινιαρη που εσεις της δουλειας σκεφτεστε οτι δεν σκεφετεται τη πατριδα. Δεν ειναι ετσι ακριβως αλλα ας το αφησουμε αυτο.
Αυτο που με εκνευρισε περισσοτερο απο ολα τα προβληματα (που ηταν αναριθμητα) και βαζωντας στην ακρη της αντικειμενικες δυσκολίες λογω μη καλυψης αυτων απο το κρατος, ειναι το τεραστιο ποσοστο ηλιθιων ως μονιμο προσωπικο με τα οσα προβληματα μπορει να δημιουργησει κατι τετοιο στο στρατοπεδο. Δεν τσουβαλιαζω, ουτε λεω "οσοι εισαστε εκει μεσα, εισαστε χαζοι", αυτα ειναι παιδιαστικα πραγματα.
Και με καθε ελικρινια, το ποσοστο ειναι συντριπτικο σε σχεση με το τι εχω δει εξω απο το στρατοπεδο και οπου εχω δουλεψει. Δεν ειναι θεμα ανωτεροτητας η κατι τετοιο αλλα πραγματικα πιστευω οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι στο στρατο γιατι εξω δε θα μπορουν να δουλεψουν. Το λεω με την εννοια της ανταγωνιστικοτητας καθαρα.
Και εχω μια σχηματισμενη αποψη (οπως και πολλοι για το δημοσιο γενικοτερα) οτι ενα τεραστιο ποσοστο αυτων των ανθρωπων ειναι στο στρατο. Με τα ματια μου ειδα τρια στρατοπεδα κατα τη θητεια μου και επιβεβαιωθηκε αυτη η ιδεα.
Δεν ειναι δυνατον ανθρωποι αμορφωτοι να κανουν αυτη τη δουλεια. Ειναι σημαντικη. Διαολε ο αλλος ειχε μολυνση στο ματι και κοντεψε να το χασει και ο δικας μας γιατι επαιζε μεταθεση του και δεν ηθελε τιποτα να φαινεται στραβο στο στρατοπεδο, τον κρατησε με φυσιολογικους ορους μεσα. Ημουν κεπικ και μετα απο ενα μηνα ειχε παρει ο πατερας του παιδιου κλαιγοντας. Ειχαν φερει γιατρο μεσα στο στρατοπεδο για να μη χασει υπηρεσια και ο φανταρος με πυρετο. Τελικα εφυγε για νοσοκομειο ΜΕ ΒΥΣΜΑ. Δεν εμαθα τι εγινε, δεν ξαναηρθε. Απειρα τετοια παραδειγματα. ΑΠΕΙΡΑ.
Δεν εχει σχεση με το τι κανω η που δουλευω, σε πολλα πραγματα ειμαι ασχετος. Δεν μου επιτρεπεται να κανω επαγγελμα την ασχετοσυνη μου ομως, θα ειχα παρει ποδι τη πρωτη μερα.

με τι ακριβως θα αξιολογηθει ο στρατος η το προσωπικο του? αμα ξερει Outlook? αμα ξερει να κανει διαιρεση? η αμα μπορει και γραφει πιπες μεγατωνων?