Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#797770 Τι κόστος; Δε το έχω ψάξει εδώ και καιρό.
Άβαταρ μέλους
By skous
#797778 3€/μηνα η καρτα στο cosmote gigamax
Συμφέρει αν σκεφτεις οτι με 36 ευρω τον χρονο εχεις απεριοριστα data (εννοω οτι συμφέρει εφοσον χρειαζεσαι απεριόριστα data ή γενικα κάποιο connectivity).

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#797799 3€ επιπλέον χρέωση για κάθε κάρτα στο συμβόλαιο σου δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
By skous
#797857 Ναι.
Παλιά ήθελα 15 ευρώ για κινητό τον μήνα και πλήρωνα και 250 ευρώ το καλοκαίρια για 4G Internet στο εξοχικό (διότι δούλευα και απο εκεί). Η λύση tethering δεν έπαιζε, γιατί υπήρχε ανάγκη για κεντρικό router, το κινητό δεν ήταν πάντα στο σπίτι, κλπ κλπ.
Τώρα με το Gigamax (σε προσφορά) δίνω 36 των μήνα για απεριόριστο κινητό (και δεν ασχολούμαι με ανανεώσεις κλπ) και 3€ για το εξοχικό.
Αρα το ίδιο και πλέον είναι όλα απεριόριστα + έχω Ιντερνετ εκεί όλο τον χρόνο.

Και επειδή τελευταία έπαιζε και πολύ ipad λόγω δουλειάς, με άλλα 36 τον χρόνο καθάρισα και εκεί.

ΝΟΜΙΖΩ βέβαια οι έξτρα κάρτες δεν υποστηρίζουν roaming (αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#797858 Τι πληρώνεις με 36€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; Την έξτρα sim ; Δεν είναι άπαξ χρέωση με την αγορά της;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#797863 Πόσες μέρες χρειάζονται περίπου για φορητότητα ? Έχει κάνει κανεις ?

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
Dimitris_P έγραψε:Τι πληρώνεις με 36€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; Την έξτρα sim ; Δεν είναι άπαξ χρέωση με την αγορά της;

H extra sim έχει πάγιο 3 ευρώ τον μήνα (2,439 χωρίς ΦΠΑ). γιαυτό και 36 το έτος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#798008 Είμαστε στη φάση που οι τεχνικοί του ΟΤΕ κάνουν εργασίες στην είσοδο της πολυκατοικίας, ακριβώς έξω από το διαμέρισμά μου. Μετά όμως πώς θα μπει το καλώδιο στο σπίτι και σε ποιο σημείο; Το router αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του διαμερίσματος, αρκετά μακριά από το θεωρητικό σημείο εισόδου της οπτικής ίνας. Στο ίδιο σημείο έρχεται το καλώδιο/χαλκός του ΟΤΕ κι από εκεί φεύγουν εσωτερικά τα καλώδια προς 4 δωμάτια. Θεωρητικά στο ίδιο σημείο δεν πρέπει να φτάσει η οπτική, για να διατηρηθεί το ενσύρματο δίκτυο του σπιτιού; Αλλά μετά, τι νόημα θα έχει η οπτική ίνα αν περνάει από χαλκό για να καταλήξει στις συσκευές;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Η οπτικη ινα θα ερθει εκει που ειναι το ρουτερ

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό. Το ρούτερ βρίσκεται στο κέντρο του διαμερίσματος, όχι κοντά σε εξωτερικό τοίχο. Οι τεχνικοί μίλησαν για κανάλι... σωθήκαμε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#798016 Σωστά, η όδευση θα γίνει εκεί που θα τους πεις, αλλά με κανάλι που θα καταλήξει σε πριζάκι όπου θα κουμπώσει το ONT που σου έχουν στείλει.
Δεν περνάει από το υπάρχον δίκτυο χαλκού η οπτική. Αλλιώς βάλε το πριζάκι εκεί που θα μπει από έξω, βάλε εκεί το router και βλέπεις έπειτα με την ηρεμία σου το εσωτερικό δίκτυο.
Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ με το πατρικό μου, η είσοδος από τη θέση που είναι τώρα η κεντρική πρίζα δεν έχουν καμία σχέση.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Dimitris_P έγραψε:Αλλιώς βάλε το πριζάκι εκεί που θα μπει από έξω, βάλε εκεί το router και βλέπεις έπειτα με την ηρεμία σου το εσωτερικό δίκτυο

^
Αυτό
Αυτό έκανα κι εγώ και με την ευκαιρία άλλαξα τη διαρρύθμιση στο σαλόνι.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#798022 Εαν με μια ατσαλινα καταφερει ηλεκτρολογος να σου περασει την οπτικη ινα στο σημειο που βρισκεται η υπαρχουσα καλωδιωση χαλκου, τοτε εισαι σενιος.
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο καθως θα πρεπει ο εργολαβος που εφτιαξε το σπιτι να προνοησε.
Προσπαθησε το καθως το καναλι ειναι μια ασχημια, οσο και να καμουφλαριστει. Προσωπικα, ο ψυχαναγκασμος μου δεν θα το αντεχε !!!
Ηδη το σκεφτομαι και αφριζω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#798028 Αδύνατο αυτό που λες. Η όδευση των καλωδίων χαλκού γίνεται κατακόρυφα από τον κατανεμητή προς το κάθε διαμέρισμα και μετά οριζόντια εντός του διαμερίσματος από πρίζα σε πρίζα.

Για να γίνει θα πρέπει εκεί κοντά που θα μπει η οπτική να υπάρχει πρίζα τηλεφώνου, κι ας μην είναι η κεντρική,αλλά ακόμα κι αυτό είναι αμφίβολο ειδικά στις παλιές οικοδομές.