Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#833313 Φαντάζομαι δεν ειναι πλήρως προβλέψιμο το πότε και κατά πόσο αναγεννάται το δάσος, όμως νομίζω υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σε 20 χρονια δεν ξεχωρίζεις το καμένο από το άκαυτο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#833314 χα , σε 20 χρόνια χωρίς αντιπυρικές θα έχει καεί άλλες 3-4 φορές.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#833321 Δε ξέρω αν αρκούν μόνο οι αντιπυρικες. Στα νότια του νομού (Μάκρη κλπ) φαίνεται να υπήρχαν αντιπυρικες, αλλά δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν την φωτιά. Εδώ κατάφερε να περάσει την Εγνατία οδό, πόσο μεγαλύτερες να είναι οι αντιπυρικες ζώνες; Συν το μεγάλο θέμα της συντήρησης και του κόστους αυτής.
Φέτος πάντως εγώ με τις βροχε του Ιουνίου έχω σιχαθεί να κόβω χόρτα στο χωρίο :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#833335 Nice. μόλις επέστρεψα από μια βόλτα στη 2η αγαπημένη μου διαδρομή Αισύμη-Λεπτοκαρυά-Σάπκα όρη (20+ χλμ)και διαπίστωσα με χαρά ότι το υπέροχο δάσος εκεί γλίτωσε .

https://videos.kinomap.com/us/watch/b2f4tz
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#833340 Ο Στέφανος Κασσελάκης "πρόλαβε" τον Μητσοτάκη- Πήγε πρώτος στον Εβρο

ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τους Ισπανούς πιλότους των Canadair που έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους και μάλιστα τους μίλησε στα ισπανικά

https://www.thetoc.gr/politiki/article/ ... -ston-ebro
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#833403 Θεοί, πώς τόλμησε και τους μίλησε στα ισπανικά; Πρώτον οι ζαίοι ως γνωστόν δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες, δεύτερον, θα έπρεπε να σεβαστεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ισπανικά, τώρα θα πρέπει να ψάχνουν οι επικοινωνιολόγοι του άλλους πιλότους για να θυμίσουμε στο πόπολο την αριστεία του ανδρός.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
axel12p έγραψε:Ελπίζω να έβρεξε επιτέλους στον Έβρο! :(

Ακουσα οτι ηταν ηδη υπο ελεγχο οι φωτιες και πριν τη βροχη. Λογικα κολλησε σε καμια βραχωδη περιοχη και δεν ειχε τι αλλο να καψει...

Με δεδομενο οτι ειναι πλεον ολα τα βουνα ξεβρακωτα και δε θα κρατανε καθολου νερο, δε νομιζω οτι και η βροχη θα ειναι ευχαριστη εμπειρια για την περιοχη τα προσεχη χρονια.

Σε γενικες γραμμες ή θα καιγομαστε ή θα πνιγομαστε σε τουτη τη χωρα. Εχει... πλημμυρισει... ηδη το νετ με αμαξια που κολυμπανε λογω της καταιγιαδας Ντανιελ.

Το μονο καλο ειναι οτι εχει αναλαβει ο Κικιλιας να μας σωσει απο την αλητηρια καταιγιδα :superman:
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:Το μονο καλο ειναι οτι εχει αναλαβει ο Κικιλιας να μας σωσει απο την αλητηρια καταιγιδα :superman:

Θα πιάσει τους μετανάστες και τους Τούρκους πράκτορες που ξεκινάνε καταιγίδες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#833425 ...και θα περιμένει και τις επίσημες μετρήσεις να μας πει πόσα στρέμματα κάηκαν, .αφού οι δορυφόροι δεν είναι αξιόπιστοι για το υπουργείο...

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
cmarin έγραψε:...και θα περιμένει και τις επίσημες μετρήσεις να μας πει πόσα στρέμματα κάηκαν, .αφού οι δορυφόροι δεν είναι αξιόπιστοι για το υπουργείο...

.

Έχει στείλει κλιμάκιο με μεζούρες. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
cmarin έγραψε:...και θα περιμένει και τις επίσημες μετρήσεις να μας πει πόσα στρέμματα κάηκαν, .αφού οι δορυφόροι δεν είναι αξιόπιστοι για το υπουργείο...

.

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. :rtfm:

g8777 έγραψε:Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα.

Δασος =/= γκαζον.

Παρανόησις, ο Μουσάτος εννοεί ότι η αναδάσωση θα γίνει με τα μαγικά φασόλια του Τζάκ, και θα κατουρήσει πάνω τους ο έωλος Κεντέρης. Έτσι ναι, σε 6 μήνες τα καμένα θα γίνουν φόρεστ μούν οφ Endor. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#833548 Πριν μια 10ετία είχε καεί μια πλαγιά , με δέντρα και θάμνους δίπλα στην Εγνατία. Ε , σε μια 6ετία χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση , είχε πρασινίσει και δεν καταλάβαινες οτι είχε καεί . Το γράφω για να δώσω έναν τόνο ελπίδας και αισιοδοξίας.