Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#789014 Εξαρταται απο το εργο.
Οπου παει σε low cost implementation παει εναερια (δυστυχως). Κυριως σε περιοχες οπου εχουν ηδη ξυλινες κολωνες και λιγες ιδιοκτησιες

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#789029 Μιας και κατά 99% η οπτική θα μπει σε διαφορετικό σημείο από κει που έχω το modem/router και θα συνδεθεί κατευθείαν στο ONT, πρέπει να τραβήξω καλώδιο από την έξοδο LAN του ONT προς τις υπόλοιπες συσκευές.

Επειδή έχω μικρό καναλάκι, θα πάω σε flat cat7 λύση. Προτιμούμε SFTP έναντι UTP; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#789207 Άφαντο ακόμα το συνεργείο. Η αυτοψία έχει γίνει

Δίνει ο ΟΤΕ mini ups αν το ζητήσεις ή είναι με χρέωση; Αν είναι να πάρω δικό μου. Για το ONT
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#789425 Δεν υπάρχει χρέωση για όλες αυτές τις εργασίες που θα κάνουν στην πολυκατοικία, σωστά; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#789429 Νόμιζα πως είχαν τελειώσει, αλλά πέτυχα ΟΤΕτζή που περνούσε την οπτική ίνα από το εξωτερικό φρεάτιο προς το κτίριο. Μου είπε πως θα μπουν από βδομάδα μέσα στο κτίριο και στα διαμερίσματα όπου ο κάθε ιδιοκτήτης θα τον ενημερώσει σε ποιο σημείο του σπιτιού θέλει να έρθει το καλώδιο, με επιλογή να είναι περισσότερα τα σημεία αυτά. Τώρα πώς θα γίνει στην πράξη... άγνωστο. Οι ίδιοι θα κάνουν όλη τη δουλειά, είπαν. Δε μίλησε για χρέωση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#789447 Επίσης σας έχουν φέρει speedport smart + ONT + mesh ή μόνο τα πρώτα δύο;
Στη μία γραμμή μου έφεραν και τα 3 και στην άλλη τα δύο, χωρίς το mesh δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#791165 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τώρα είμαι σε αναμονή ενεργοποίησης :superman:

Λέω να πάρω και μια προέκταση οπτικής για να μεταφέρω το ONT στο UPS
Κάτι τέτοιο είναι οκ;
SC/APC-SC/APC
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#794229 Ενεργοποιήθηκε επιτέλους η οπτική μου, 300/30.

Όμως ενώ από το wifi του modem κάνω speedtest και τερματίζει κανονικά 300+/30, στον υπολογιστή που είναι στο mikrotik μέσω LAN ή στο wifi του mikrotik δεν πάει πάνω από 150 down :hmmm:
Όλες οι καλωδιώσεις είναι το λιγότερο cat 6 απ'όσο θυμάμαι. Θα πρέπει να κάνω trial & error δοκιμές.
Άβαταρ μέλους
By Morx
Dimitris_P έγραψε:Ενεργοποιήθηκε επιτέλους η οπτική μου, 300/30.

Όμως ενώ από το wifi του modem κάνω speedtest και τερματίζει κανονικά 300+/30, στον υπολογιστή που είναι στο mikrotik μέσω LAN ή στο wifi του mikrotik δεν πάει πάνω από 150 down :hmmm:
Όλες οι καλωδιώσεις είναι το λιγότερο cat 6 απ'όσο θυμάμαι. Θα πρέπει να κάνω trial & error δοκιμές.

Με καλωδιο που παει στο mikrotik, τι ταχυτητες πιανεις;
Ξεκινα απο εκει, για να δεις με τι bandwidth τροφοδοτεις το mikrotik... με cat6 θα επρεπε να εισαι ανετος, τσεκαρε επισης μηπως τυχον τσακιζουν καπου τα καλωδια, θα πρεπει να ειναι "ελευθερα".
Άβαταρ μέλους
By glf
#794260 Το mikrotik τι μοντέλο είναι. Πόσο φορτωμένο στο firewall;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#794261 Morx αυτό θα κάνω αργότερα όταν τελειώσω με τη δουλειά. Θα τεστάρω ένα προς ένα

glf το hap ac3, οπότε έχει gbit
Άβαταρ μέλους
By glf
#794283 Άμα δε βγάλεις άκρη, κάνε export το configuration και στείλτο να το τσεκαρω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#794323 Λοιπόν
- Με το wifi του speedport πιάνει 300+
- Με τη LAN του speedport και cat6 καλώδιο κατευθείαν σε λαπτοπ πιάνει μέχρι 265, χωρίς τίποτε άλλο πάνω
- Από το mikrotik είτε lan είτε wifi πιάνει ~165

Περίεργο είναι το 2ο, υποτίθεται έπρεπε να τερματίζει με LAN αντί για wifi
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#794356 control panel -> network and sharing center --> ethernet --> properties --> advance tab --> speed & duplex--> βαλε manual 1.0GBPS full duplex
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:Λοιπόν
- Με το wifi του speedport πιάνει 300+
- Με τη LAN του speedport και cat6 καλώδιο κατευθείαν σε λαπτοπ πιάνει μέχρι 265, χωρίς τίποτε άλλο πάνω
- Από το mikrotik είτε lan είτε wifi πιάνει ~165

Περίεργο είναι το 2ο, υποτίθεται έπρεπε να τερματίζει με LAN αντί για wifi
Ρε μπας κι έχει κανένα QOS ρυθμισμένο έτσι;