- 15 Μαρ 2017, 11:14
Η καλύτερη δημιουργία Έλληνα νέου αρχιτέκτονα

Η κατοικία στο μυαλό μας είναι ένας εσωτερικός χώρος. Η συγκεκριμένη όμως, λόγω της συνθήκης –πρόκειται για θερινή κατοικία- δεν κατοικείται όλο τον χρόνο. Ήθελα λοιπόν να δείξω αυτό που αποτελεί και έρευνα της διδακτορικής μου διατριβής: ο εσωτερικός χώρος να δίνει την αίσθηση του εξωτερικού. Να νιώθεις ότι κατοικείς έξω. Έχουμε αποξενωθεί με το εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Όλες οι βασικές συνθήκες της ζωής, όπως ο ύπνος ή η δουλειά, συντελούνται σε εσωτερικούς χώρους. Έχουμε ξεχάσει τη χαρά του να βρισκόμαστε στην ύπαιθρο.

Nailed it.
Επιτέλους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Δόξα και τιμή στην νεαρή ιδιοφυια που με οδηγό το όνομα βαρύ σαν ιστορία που κουβαλάει τοποθετηθηκε επί του ζητήματος Έλληνας και Κατοικία στην σωστή του διάσταση. Όχι γιατί όταν τα λέω εγώ χασκογελατε Αγλαΐτσες μου (όχι πολύ, μην σπάσει και η μάσκα ομορφιάς).
ΑΥΤΌ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το σπίτι που αναδεικνύει την κουλτούρα των Ελληνιολων.
Όχι άλλα τετράγωνα κουτιά, όχι αλλες τουαλέτες εγκλωβισμενες μέσα στα διαμερίσματα. Ο Έλληνας δεν μπορεί, πνιγεται όταν τον περιορίζεις να ΧΕΣΕΙ σε 2 επί 1. Το βλέπεις και στον δρόμο εξάλλου, με το που πας καμιά Αθήνα Πάτρα είναι λες και σουλατσαρεις στο Άμστερνταμ και βλέπεις βιτρίνα στην Red Light District. Όλο το εμπόρευμα του καθενός περνά από μπροστά σου. Τι τουαλέτες και μλκιες.
Η Αιγυφτιακη ψυχή του Έλληνα αποθεωνεται και επισήμως πλέον. Ορματε στις πολεοδομιες και ζητηστε κοπή πάστα το συγκεκριμένο πατρον. Μην τυχόν και χάσετε.
Όσο για μένα, θα δεχτώ την δικαίωση με την ταπεινοφροσυνη που με διακρινει