- 18 Ιαν 2016, 17:55
Για πείτε λίγο καμιά γνώμη:
Κυριακή βράδυ (την προηγούμενη Κυριακή, 10 του μηνός) έστειλα αίτηση σε μία καλή θέση στην Ιρλανδία. Τη βρήκα μέσω linkedIn. Έχω δουλειά, αλλά, ως γνωστόν, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Δευτέρα πρωί πρωί (08:30 ώρα Ιρλανδίας) με πήρε τηλέφωνο ο recruiter. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα απάντηση...

Ιδίως τόσο σύντομα... Με ανέβασε κάπως το γεγονός...

Πως όταν είσαι χρόνια παντρεμένος, βγαίνεις για μια μπύρα με φιλαράκια και σε κοιτάει η απέναντι γκόμενα και λες "ωραία... περνάει ακόμα η μπογιά μου"...

(μέχρι να καταλάβεις ότι κοιτούσε τον γυμνασμένο τύπο που κάθεται πίσω σου...

) Με ρωτάει αν μπορώ να μιλήσω και του απαντάω πως όχι αυτή τη στιγμή, μιας και είμαι στη δουλειά μου, αλλά, αν μπορεί, να μιλήσουμε κατά τις 4 (ώρα Ελλάδας - 2 ώρα Ιρλανδίας). ΟΚ μου απαντάει, θα σε πάρω τηλέφωνο.
Ακόμα με παίρνει. Δευτέρα βράδυ του έστειλα e-mail λέγοντάς του "Χάρηκα που τα είπαμε και συγνώμη που δεν μπόρεσα να μιλήσουμε, πάρε με όποτε θέλεις, στο τάδε τηλέφωνο ή στο skype άμα θέλεις". Ούτε στο e-mail απάντησε... Εντωμεταξύ, είδα ότι με προσέθεσε στις επαφές του στο linkedIn. Από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Σκέφτηκα μήπως είναι ένα "τεστ" να δει πόσο θέλω τη θέση ή κάτι παρόμοια χαζό, που μ' εκνευρίζουν αφάνταστα... Από την άλλη, πόσο επαγγελματικό είναι να λες σε κάποιον "θα σε πάρω τηλ. τότε" και όχι μόνο να μην τον παίρνεις, αλλά ούτε καν να απαντάς στο e-mail. Υπόψη, τόσο η αγγελία όσο και η εταιρεία του recruiter (είναι agency) φαίνεται σοβαρή.
Να τον χάλασε που δουλεύω;;; Μα του το έγραψα ξεκάθαρα στο βιογραφικό... Τι μπορεί να έγινε;;;;
Μόλις τον πήρα και ένα τηλέφωνο... "he is unavailable right now, can I take a message?"
Σκέφτομαι σήμερα να του στείλω ένα e-mail συχτίριο (ευγενικά πάντα), του στυλ: Ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μάλλον δεν ενδιαφέρεστε, θα ήθελα όμως μία απάντηση. Προφανώς, δεν θέλω να κλείσω πόρτα, μπορεί κιόλας κάτι να του έτυχε του ανθρώπου...
Τι λέτε;;;
Σημαντικό: Η δουλειά μου φαίνεται καλή και αν τα λεφτά είναι στο επίπεδο που περίμενα θα πάω. Από την άλλη, έχοντας δουλειά, δεν έχω διάθεση να με κοροϊδεύει ο καθένας που δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει...αν όντως κάτι τέτοιο έγινε...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>