Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
diplomat έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Διόρθωση εργασιών, τι κόστος έχει; Με το κομμάτι πληρώνει το πανεπιστήμιο;

Δεδομένου ότι η αναλογία καθηγητών - φοιτητών είναι πολύ κακή, προφανώς τίθεται θέμα φόρτου εργασίας. Βέβαια αυτή η πρακτική είναι προφανέστατα κατά περίπτωση (γι' αυτό έγραψα άλλωστε περί συγκεκριμένων εργασιών), μπορεί κάλλιστα να διορθώνονται κι ας υπάρχει καθυστέρηση στην απόδοση βαθμολογιών.

Αυτό με τα συγγράμματα δεν το έχω ακούσει ούτε εγώ.

Άλλο ο φόρτος (που κι αυτό το συζητάμε, καθώς οι αιώνιοι φοιτητές, τείνουν να μην δίνουν και μαθήματα, σωστά; :s_dance ), κι άλλο το κόστος. Το πανεπιστήμιο, ΔΕΝ έχει παραπάνω κόστος, αφού δεν πληρώνει με το κομμάτι.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Anonymous Founder έγραψε:Τα βιβλία που έπαιρναν, τα έπαιρναν πότε; Μετά το κανονικό έτος φοίτησης; Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Κάθε φοιτητής, αιώνιος ή μη, δικαιούται τα βιβλία που του αναλογούν για κάθε μάθημα. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω.

Εγώ κατάλαβα πως μετά το ν+2 χάνω τα προνόμια=τα πληρώνω τα βιβλία. Γιατί αλλιώς δεν βλέπω σε τι μας απασχολεί το κόστος. Αν η σχολή έχει πχ 40 μαθήματα και πάρεις 40 βιβλία δεν μας νοιάζει αν θα τα πάρεις στα 6 χρόνια ή σε 20 χρόνια. Γι' αυτό και είπα πως σε όποιο έτος κι αν ήσουν, έπαιρνες κανονικά τα βιβλία.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#765073 Τα βιβλία διανέμονται στο εξάμηνο που διανυεις.
Ένας που έχει ολοκληρώσει τα εξάμηνα, δεν δικαιούται επιπλέον βιβλία. Αν έχει αλλάξει στο μεταξύ το διδασκομενο απλά το αγοράζει.
Τόσο απλό.
Επίσης δεν δικαιούται σίτιση και στέγαση.
Επίσης ένας που μπήκε πριν 8-9-10 χρόνια σπανιότατα επιβαρύνει τα εργαστήρια γιατί πολύ απλά δεν τα παρακολουθεί.
Εν κατακλείδι οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλές εγγραφές στο μητρώο και τίποτα παραπάνω.

Ξέχασα : και όσοι μπαίνουν με κατατακτηριες δεν δικαιούνται συγγράμματα. Τα αγοράζουν (κακώς κατά τη γνώμη μου)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
diplomat έγραψε:
QsisVTS έγραψε:έλα ρε συ που μας νοιάζει η κοινωνία; ποια κοινωνία;

με αυτή τη λογική για πες μου ποιος βλάπτει πιο πολύ την κοινωνία αυτός που κάνει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο ή αυτός που το παίρνει στα 4-5 και πάει εξωτερικό; :hmmm:

Δεν είχα δει το quote.

Όχι δεν είναι ότι με νοιάζει το κόστος για την κοινωνία, το έβαλα στην εξίσωση μόνο και μόνο επειδή το ανέφερε ο markbmw σε προηγούμενο ποστ του.

Η αντιδιαστολή που έκανα από κει και πέρα ήταν προφανώς στο κομμάτι της προσωπικής εξέλιξης. Γιατί να κάθομαι 10 χρόνια για ένα πτυχίο που πιθανότατα δε θα μπορέσει να μου προσφέρει κάτι χειροπιαστό, αντί να δουλέψω τώρα, ή να φύγω εξωτερικό, ή οτιδήποτε άλλο μπορώ να κάνω για να ζήσω αντί να φυτοζωώ.

Από μεριάς μου έχει και προσωπικό χαρακτήρα η όλη κουβέντα, καθώς για να ολοκληρώσω όλες τις σπουδές ήμουν στα +4 (ολογράφως: τέσσερα) χρόνια συνολικά. ΜΑΚΑΡΙ να έκανα κάτι καλύτερο με το χρόνο αυτό. Δεν πειράζει, οι τοίχοι υπάρχουν για να χτυπάει το κεφάλι του ο δίπλοματ που έφτασε 30+ για να λέει ότι ξεκίνησε στο αντικείμενο που ήθελε.

κοίτα, εγώ προσωπικά βάρεσα τη 10ετια και δε νιώθω ότι έχω να απολογηθώ σε κανέναν

συγγράματα μιας και αναφέρθηκαν έπαιρνες από τότε (είμαι εισαχθέος του 2002) μέχρι το 6ο έτος και μετά πούλο από όσο θυμάμαι όπως πάσο κτλ (που προσωπικά πάσο έβγαλα μόνο την πρώτη χρονιά)

θα σου γράψω τα υπόλοιπα μετά γιατί τώρα πρέπει να πάω να κάνω το δουλικό εκμεταλλευόμενος το πτυχίο μου
Άβαταρ μέλους
By dimik
#765089 10ετια κι εγώ, 2001-2011, πρακτικά τελείωσα το 2010 αλλά ορκίστηκα έναν χρόνο μετά όντας ήδη μετανάστης.

Αλλά και την θητεία μου έκανα 1,5 χρόνο και την φοβερή ελληνική επιχειρηματικότητα γνώρισα και ένα κάρο λεφτά πλήρωσα για να αγοράσω το original βιβλίο του οποίου κακή μετάφραση ήταν το σύγγραμμα που μας έδωσαν για το ένα και μοναδικό μάθημα που χρωστούσα επί 6 χρόνια.

Τώρα το πως γίνεται να μην περνάς ένα και μοναδικό μάθημα έχοντας εξεταστεί 18 φορές και αφού έχεις περάσει την πρακτική εξέταση εργαστηρίου με 6μηνιαιο project κιόλας που μετρούσε στο 50% της βαθμολογίας δεν ξέρω.
Μάλλον θα φταίνε τα ψηλά rankings

Για την ιστορία πήρε εκπαιδευτική άδεια η καθηγήτρια και πήγα να δώσω χωρίς να ξέρω ότι άλλαξε ο καθηγητής και χωρίς να ανοίξω βιβλίο, 8ρακι και αντε γειά.
Ειδικά Θέματα Βάσεων δεδομένων το μάθημα, κοινώς SQL και ο πρόγονος της η Quel. Κάποια στιγμή διαχειριζομουν ήδη στην δουλειά βάση SQL του ERP της Singular και τραβούσα reports με SQL και Crystal reports για εταιρεία με τζίρο εκατομμυρίων αλλά για την καθηγήτρια δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις να περάσω το μάθημα.

Μπουρλότο χθες στα ρδελαμπου... 3 δάνεια θα πάρω προκειμένου να μην περάσει το παιδί μου τα ίδια. Εδώ που τα λέμε στο τέλος τα έξοδα τα ίδια θα βγουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By rafi
#765095 Οι αιώνιοι παρουσιάζονται σαν πρόβλημα μόνο απο τους και καλά άριστους και από αμόρφωτους που δεν έχουν ιδέα από πανεπιστήμια η έχουν κόμπλεξ γιατί τα παιδιά τους δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο δημόσιο Αεί.
Οι αιώνιοι όπως ανάφερθηκε ήδη είναι απλά εγγραφές στα μητρώα οι οποίες γίνονται για διάφορους λόγους. Σίγουρα όμως δεν είναι επιβάρυνση για τα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα οικονομική.
Και γω τελείωσα 5ετη σχολή στα 8 χρόνια γιατί θεωρούσα σωστό τα πρώτα 4 να μη διαβάσω κυριολεκτικά καθόλου για να ξεπεράσω το διάβασμα του λυκείου.
Από 5ο έτος και μετά κανένα βιβλίο και από το 6ο ούτε πάσο δεν δικαιούται κάνεις.

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
dimik έγραψε:Τώρα το πως γίνεται να μην περνάς ένα και μοναδικό μάθημα έχοντας εξεταστεί 18 φορές και αφού έχεις περάσει την πρακτική εξέταση εργαστηρίου με 6μηνιαιο project κιόλας που μετρούσε στο 50% της βαθμολογίας δεν ξέρω.

Στις 3 φορές ζητάς εξέταση από επιτροπή, δεν καταλαβαίνω πως φτάσαμε στις 18 φορές. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#765100 Μάθημα 3ου έτους με εξέταση 3 φορές τον χρόνο επί 6 χρόνια.
Για επιτροπές κλπ πρώτη φορά το ακούω, δεν ξέρω καν αν ίσχυε κάτι τέτοιο στα ΤΕΙ-ΑΤΕΙ τότε κι αν ίσχυε δεν μας το είπε ποτέ κανείς και αν μη τι άλλο είχα άριστες σχέσεις με αρκετούς καθηγητές καθώς ήταν οι περισσότεροι <40 ετών.

Για επανεξέταση γραπτού ήξερα και είχα ζητήσει και σε άλλα μαθήματα, αλλά την έκανε ο ίδιος ο καθηγητής μπροστά μου.

Όπως και να έχει μιλάμε για εμπάθεια χωρίς καν να με ξέρει, της μίλησα ο ίδιος, άλλοι καθηγητές, συγγενείς της που κατά τύχη βγήκαν γνωστοί, τίποτα πάνω από 3,5 δεν έπαιρνα ποτέ.

Η πλάκα είναι ότι έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε φίλους στο συγκεκριμένο μάθημα της και παιρνουσαν αυτοί αντί εγώ

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Corto Maltese έγραψε:
dimik έγραψε:Τώρα το πως γίνεται να μην περνάς ένα και μοναδικό μάθημα έχοντας εξεταστεί 18 φορές και αφού έχεις περάσει την πρακτική εξέταση εργαστηρίου με 6μηνιαιο project κιόλας που μετρούσε στο 50% της βαθμολογίας δεν ξέρω.

Στις 3 φορές ζητάς εξέταση από επιτροπή, δεν καταλαβαίνω πως φτάσαμε στις 18 φορές. :hmmm:

Οοοταν αποφάσισα να τελείωσω, τα πιο δύσκολα μαθήματα της δικής μου σχολής τα πέρασα με την πρώτη με ελάχιστες εξαιρέσεις που ήθελα δεύτερη και εκεί συνειδητοποιήσα ότι αυτοί που έδιναν 6-7 φορές ένα μάθημα απλά τον έπαιζαν
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#765107 Ξαναλέω πως στην δική μου σχολή έπαιρνες βιβλίο, όταν έπαιρνες και το μάθημα. Αν πχ ήσουν 10ο έτος και έπαιρνες το τάδε μάθημα, πήγαινες κι έπαιρνες κανονικά το βιβλίο. Και ήταν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί πάντα δήλωνες μαθήματα με διδακτικές μονάδες και έπρεπε πρώτα να πάρεις τα υποχρεωτικά μαθήματα και με όσες μονάδες περίσσευαν, μαθήματα επιλογής. Οπότε εφόσον κουβαλούσες τα υποχρεωτικά δεν ήταν σπάνιο να μπορείς να πάρεις ένα μάθημα επιλογής στο 7ο έτος πχ.

Όσον αφορά τις επιτροπές θα πω πως κόρακας κοράκου μάτι δύσκολα βγάζει. Αν δε στην επιτροπή είναι μέσα η σύζυγος του διδάσκοντα καθηγητή γιατί πολύ απλά δεν έχει το τμήμα άλλους καθηγητές σ' αυτή την ειδικότητα, καταλαβαίνετε για το τι αξία έχει. Προσωπική εμπειρία και όχι κάτι που μου είπαν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#765108 Δεν γνωρίζω την ηλικία σου ή πότε τελείωσες το πανεπιστήμιο, όμως τα τελευταία 15 χρόνια που θυμάμαι και ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ τα τελευταία 10 χρόνια με τον ΕΥΔΟΞΟ, αυτό που λες για τη διανομή συγγραμμάτων δεν συμβαίνει σε κανένα ελληνικό ΑΕΙ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:

Οοοταν αποφάσισα να τελείωσω, τα πιο δύσκολα μαθήματα της δικής μου σχολής τα πέρασα με την πρώτη με ελάχιστες εξαιρέσεις που ήθελα δεύτερη και εκεί συνειδητοποιήσα ότι αυτοί που έδιναν 6-7 φορές ένα μάθημα απλά τον έπαιζαν

Υπερβάλλεις, έχω μετρήσει τις χρυσές εποχές που η λίστα με τα αποτελέσματα της εξεταστικής καρφιτσωνοταν στον πίνακα ανακοινώσεων 4 επιτυχόντες σε σύνολο άνω των 400ων σε μάθημα Φυσική Ι πρώτου εξαμήνου. Σε σχολή που λειτουργούσε μολις 3 χρόνια.

< >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#765230 Να σου πω εγώ τι γίνεται όταν υπάρξεις πελάτης επί πληρωμή σε πανεπιστήμιο.
Σου κάνει μάθημα οικονομετριας μια με μηδέν ικανότητα διδασκαλίας.
Γράφει κάτω από τη βάση όλο το τμήμα γιατί τα θέματα είναι από άλλο γαλαξία.
Γίνεται αυτόματα επιτροπή στην οποία σιωπηλά όλοι περνάμε με προβιβάσιμο βαθμό because the pelatakia
have given us 6.500 euros/head, and we want happy pelatakia. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dimik έγραψε:Υπερβάλλεις, έχω μετρήσει τις χρυσές εποχές που η λίστα με τα αποτελέσματα της εξεταστικής καρφιτσωνοταν στον πίνακα ανακοινώσεων 4 επιτυχόντες σε σύνολο άνω των 400ων σε μάθημα Φυσική Ι πρώτου εξαμήνου. Σε σχολή που λειτουργούσε μολις 3 χρόνια.

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά είναι πραγματικά ελάχιστες. Και σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν "αιώνιοι" φοιτητές. Προφανώς σε κάθε σχολή υπάρχουν καθηγητές που έχουν υψηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με άλλους, αλλά το 1% ποσοστό επιτυχίας σε μάθημα είναι ακραία περίπτωση.
Για την ακρίβεια, έχω την εντύπωση πως υπάρχουν κάποια όρια στο ποσοστό επιτυχίας των φοιτητών. Ποια είναι τα όρια και ποιες οι επιπτώσεις στην περίπτωση που ξεπεραστούν, αυτό δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#765243 Δεν θυμάμαι να υπήρχαν όρια όταν ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Ίσα ίσα που υπήρχαν καθηγητές που καυχιοταν πως περνούσαν μόλις το 5% των φοιτητών.
Αλλα μπορει να άλλαξαν απο τοτε τα πράγματα. Ελπίζω δηλαδή να άλλαξαν.