Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#183487 15+ σελιδες να συζητατε αν ειναι ορθο να γινεται ακριβοτερη (= δυσκολοτερα προσβασιμη για τους περισσοτερους) η καλυτερη* εκπαιδευση των παιδιων μας...

Α και που'στε, το επιχειρημα "ιδιωτικη εκπαιδευση = επιχειρηματικη δραστηριοτητα ---> πρεπει να εχει ΦΠΑ" μπαζει στην εξης μικρη λεπτομερεια: το ΦΠΑ ειναι κατι που χρεωνεται ο πελατης και αποδιδεται μεσω του επιχειρηματια αυτουσιο στο κρατος. Λεμε τωρα...

το 2ο επιχειρημα: "οποιος μπορε να δινει 5 χιλιαρικα (εγω λεω και 6) για ιδιωτικο σχολειο, σιγουρα εχει μια ανεση και δεν παλευει να τα βρει" κολλαει σε πολλες μικρες λεπτομερειες, εγω βρηκα την εξης: 5 χιλιαρικα το χρονο ειναι η αποπληρωμη δανειου αγορας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ αξιας 20 χιλιαρικων, σε 4 χρονια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν ξερετε κανεναν που να εκανε το σκατο του παξιμαδι για να τα πληρωνει αυτα, και μαλιστα αγοραζε το επομενο μολις ξοφλαγε το προηγουμενο... :whistlink:

*που να χτυπιεστε κατω σαν σαρδελες, ΕΙΝΑΙ καλυτερη εκπαιδευση.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#183519 http://www.newsit.gr/politikh/Dyo-voyle ... sis/443777

Τι λέτε; Ξεμωραθηκε κι αυτός;

Δύο βουλευτές και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ “δείχνει” ο Πανούσης

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2015 | 07:33

Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2015 | 07:33

Έχουν ευθέως σχέσεις με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων λέει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και “δείχνει” ευθέως προς δύο βουλευτές και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι άνθρωποι που μαζί με τους τρομοκράτες και τους ποινικούς απειλούν όπως λέει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα ο Γιάννης Πανούσης λέει χαρακτηριστικά για την “προτροπή” του Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη: “Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί”.

Μάλιστα μιλώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστου ο κ. Πανούσης συμπληρώνει με νόημα: “Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους “σεντράρει”.

Click4more: Στον Άρειο Πάγο "στέλνει" ο Τσίπρας τον Πανούση - "Θα πάω τη Δευτέρα" απαντά ο πρώην υπουργός

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά ξεκάθαρα ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 2-3: Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς”.

Όσο για το γιατί έχει στοχοποιηθεί και πως προκύπτει η σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά πως στοχοποιήθηκε μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους “τρεις” σε τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν λέει ο κ. Πανούσης στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου.

Μάλιστα σύμφωνα με Τα Νέα ο κ. Πανούσης λέει χαρακτηριστικά: Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι “θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση”.

Για όλα αυτά λέει ο κ. Πανούσης ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενημερωμένος προ τετραμήνου από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη. Σήμερα ο κ. Πανούσης θα καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#183530 Συμφωνώ μαζί σου. Ειρωνικό ηταν το περί ξεμωραματος. Ειδικα απο κάποιον που δεν ειναι πολιτικός καριέρας και δεν έδειξε ποτε προθεση να παραμείνει στη δημοσιότητα πάσι θυσια (βλ Βαρουφακης).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#183536 Μην ανησυχειτε, τα στοιχεια τα εδωσε στην εισαγγελεα. Ολα θα παρουν το δρομο τους, θα φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο, θα λαμψει η αληθεια. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Serf έγραψε:...δεν έδειξε ποτε προθεση να παραμείνει στη δημοσιότητα πάσι θυσια (βλ Βαρουφακης).

Για το τελευταιο δεν παιρνω και ορκο. Δεν ειναι λιγες οι ατυχεστατες δηλωσεις του Πανουση (δες καταληψη Νομικη και αλλες εκεινη την περιοδο)

Παρ ολ αυτα η κλασσικη ερωτηση ειναι γιατι δεν πηγε αμεσως στις αρχες να ειδοποιησει και να κανει τις απαραιτητες ενεργειες και βγηκε και τα ειπε στον δημοσιογραφο;
Άβαταρ μέλους
By criuser
#183568 Μα τι λέει ο Πανούσης τώρα ? Τέτοιες σχέσεις οι αριστεροί ? Ντροπή . Ετσι λέγανε και για τους επαναστάτες του 70 και του 80 . Εντελώς τυχαία δεν τους έβρισκαν ποτέ , εκτός αν συνέβαινε κανένα χοντρό λάθος .

Τυχαία που είχαν θύματα τους δεξιούς παραδοσιακούς εκδότες . Τυχαία και τόσα ακόμη . Τυχαία δεν έχουν βρεθεί οι φονιάδες του Ηρακλείου , της Μαρφίν και των λοιπών .

Αλλωστε έχουμε μάθει καλά ότι υπάρχει καλή και κακή βία και ότι αν δεν εκτιμούμε την καλή βία , μπορεί και να την βιώσουμε .
Άβαταρ μέλους
By kacey
#183575 κατι που ξεχασα: η Μυτιλήνη ειναι η πολη που ειναι πρωτευουσα του νησιου Λεσβος. Μια χαρα τα ειπε η πρωθυπουργαρα μας, εγω ειμαι σιγουρος οτι εννοουσε "εδω στη Μυτιληνη ειδικοτερα, και στη Λεσβο γενικοτερα/ευρυτερα". Σιγουρος λεμε...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#183614 Η απίστευτη ομιλία του προέδρου των Ελλήνων ζυθοποιών αφιερώνεται στους ρομαντικούς εκείνους που δεν βλέπουν πουθενά και ποτέ τις μικρές ή μεγάλες υπάρχουσες συνωμοσίες και μένουν στα μεγάλα λόγια των αρχηγών των κομμάτων που τους είναι αρεστά ή ακόμα και στα λόγια των Ευρωπαίων αγνοώντας ότι όλοι κάνουν το παιγνίδι τους το οποίο είναι η πίεση των ισχυρών προς τους αδύνατους, πάντα ήταν μόνο που τώρα είναι σκληρό και τελείως απροκάλυπτο, το ζούμε καθημερινά αλλά ακόμα δεν έχουμε πάρει στα σοβαρά τι μας επιφυλάσει το αύριο που όλοι το συζητάμε αλλά αμέσως το ξεχνάμε.

Αφιερωμένο λοιπόν το μικρό αυτό δείγμα τι γίνεται πίσω από εμάς για εμάς, λίγα βγαίνουν στη φόρα αλλά είναι δείγματα τι μεγαλύτερα κρυφά παιγνίδια εξυφαίνονται συνεχώς χωρίς να τολμά να καταγγείλει ή να κατανομάσει, και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και να βγούν στην επιφάνεια δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πάθει απονεύρωση και λοβοτομή μαζί, ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν γιατί τα θέλει ο κώλος μας.

https://www.youtube.com/watch?v=nD8JaJzCuRg
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#183660 Κι ένα άρθρο από Μπογιόπουλο... Ενδεικτικό επί του θέματος "Γενοκτονία", το παρακάτω... (σωστός πατριώτης κι αυτός, έτσι drifter...? Σαν "εμάς"... 'Η μήπως ψεύτικος, ή μήπως ακραίος, πατριδοκάπηλος, φασιστάκι, νεοναζί, προβοκάτορας, "δημιουργεί ντόρο για να περάσουν τα μέτρα"...? Για δώσε definition περί Μπογιόπουλου σε παρακαλώ, μην κάνω κανά λάθος και δεν κρεμάσω τη σωστή "ταμπέλα"...)

"Πέραν του πολιτικαντισμού, όμως, οι δίκαιες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Φίλη που παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η «προσωπική άποψη» παύει να είναι προσωπική όταν εκτοξεύεται από υπουργικό θώκο, βλέπουμε να αξιοποιούνται για να στηθεί και ένας ορυμαγδός μεταξύ αντιμαχομένων που οι μεν λανσάρουν τον «φιλελευθερισμό» τους και οι άλλοι τον «πατριωτισμό» τους.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/35060 ... nos--.html

Στα υπόλοιπα, έχει δίκιο σε πολλά. Για παράδειγμα "Αλβανοί" για τους 'Ελληνες της Β. Ηπείρου, "Τουρκόσποροι" για τους Μικρασιάτες και Ποντίους, είναι γνωστά και λέγονται ακόμη και τώρα από κάποιους ανεγκέφαλους...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#183730 και αφου ο Πανουσης ηξερε για τρομοκρατες γιατι δεν ειχε παραιτηθε απο την κυβερνηση αμεσως; Αν λεει αληθεια δλδ συνεργαζοταν με τρομοκρατες;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:και αφου ο Πανουσης ηξερε για τρομοκρατες γιατι δεν ειχε παραιτηθε απο την κυβερνηση αμεσως; Αν λεει αληθεια δλδ συνεργαζοταν με τρομοκρατες;

Δεν αποκλείεται να είναι όπως ακριβώς τα λέει (τώρα) ο Πανούσης. Αν τα είχε πει (και είχε κάνει και τις αντίστοιχες ενέργειες) ενόσω ήταν υπουργός, θα του έβγαζα το καπέλο.
Τώρα, εύκολα λες πως είναι και η πίκρα της έλλειψης της καρέκλας που τον κάνει και κελαηδάει... :s_biggrin