Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#497252 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Οι μεγάλοι νικητές

Τα βραβεία
Varoulko Seaside, Αθήνα 16/20
Tudor Hall, Αθήνα 15,5/20
Noble, Σαντορίνη 15/20
Ντομάτα, Χαλκιδική 15/20
Σελήνη, Σαντορίνη 15/20
Aleria, Αθήνα 14,5/20
Avli, Ρέθυμνο Κρήτης 14,5/20
Black Rock, Σαντορίνη 14,5/20
Bubo, Χαλκιδική 14,5/20
Elia’s Restaurant, Σκιάθος 14,5/20
Ferryman, Ελούντα Κρήτης 14,5/20
Kensho Fine Dining, Μύκονος 14,5/20
Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη 14,5/20
Μαρίνα, Χαλκιδική 14,5/20
Milos, Αθήνα 14,5/20
Old Mill, Ελούντα Κρήτης 14,5/20
Παπαϊωάννου, Αθήνα 14,5/20
Salonika, Θεσσαλονίκη 14,5/20
Santoro, Σαντορίνη 14,5/20
Αθήρι, Αθήνα 14/20
Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη 14/20
Argentina, Χανιά Κρήτης 14/20
Ark, Αθήνα 14/20
Barbouni, Πύλος 14/20
Βασίλαινας, Αθήνα 14/20
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο Πιερίας 14/20
Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη 14/20
Έξι Κλειδιά, Πήλιο 14/20
Θαλασσάκι, Τήνος 14/20
Θωμάς (Ο), Αμύνταιο Φλώρινας 14/20
Καλαματιανός, Χαλκιδική 14/20
Κοντοσώρος, Αμύνταιο Φλώρινας 14/20
Κρητικός, Αθήνα 14/20
Κυρίμαι, Μάνη 14/20
Lady Finger, Μύκονος 14/20
Μανιτάρι (Το), Θεσσαλονίκη 14/20
Μαραθιά, Τήνος 14/20
Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη 14/20
Μαυρίκος, Ρόδος 14/20
Μούργα, Θεσσαλονίκη 14/20
Μπουκαδούρα, Χαλκιδική 14/20
Mylos, Σαντορίνη 14/20
Ναουμίδης, Αμύνταιο Φλώρινας 14/20
Όμικρον, Αθήνα 14/20
On The Verandah, Σπέτσες 14/20
Ονήσιμος, Ηράκλειο Κρήτης 14/20
Pelagos Seaside, Ιεράπετρα Κρήτης 14/20
Sesa, Πρέβεζα 14/20
Taverna, Πύλος 14/20
Τάσος, Θεσσαλονίκη 14/20
Thea, Μύκονος 14/20
The Zillers, Αθήνα 14/20
Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14/20
Χάραμα, Νάουσα 14/20
Χρυσόστομος, Χανιά Κρήτης 14/20

Επίσης απονεμήθηκε ειδικό βραβείο στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Clochard», Γιώργο Βασίλογλου, για τη συμβολή του στην γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

http://www.olivemagazine.gr/otineo/%CE% ... %BB%CE%BF/
Άβαταρ μέλους
By 224v
#499226 Μετα απο αρκετα χρονια ξαναεφαγα στο διπορτο... (Σωκρατους - Θεατρου υπογειο). Γευσεις απο το παρελθον γνησιες και οικονομικες... Περιβαλλον πραγματικο και οχι δηθεν, ο ιδιοκτητης φιλικος και ειληκρινης,,,, Τι αλλο να ζητησεις μετα απο μια 5ωρη βολτα στο κεντρο της Αθηνας..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#499247 Χθες πήγα εδώ. Ωραίο με πολύ καλό κόσμο. Ίσως να μου άρεσε ακόμα περισσότερο αν απέφευγε κάποιες γκουρμε πινελιές. Γενικά τα ψαρικά νομίζω δε σηκώνουν πολύ πειραματισμό. Πχ ότι και να κάνεις στην καραβίδα δε θα είναι ποτέ καλύτερη από ψητή στα κάρβουνα με χοντρό αλάτι.

Barbarossa στην Πάρο τι μας λεει? Αξίζει το όνομα που χει φτιάξει? Για Μ. Σάββατο και Κυριακή, κλείσαμε εδώ λόγω κάποιος γνωριμίας. Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση στο νησί, ευπρόσδεκτη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#499251 Εμάς μας άρεσε.... :help:
Τι πήρατε; Εμείς θαλασσινά κυρίως.
Το βρήκα πρωτότυπο σαν μενού. Όχι φθηνό, ούτε πανάκριβο επίσης.
Για τα γενέθλια της :inlove: .
:oops:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:Μετα απο αρκετα χρονια ξαναεφαγα στο διπορτο... (Σωκρατους - Θεατρου υπογειο). Γευσεις απο το παρελθον γνησιες και οικονομικες... Περιβαλλον πραγματικο και οχι δηθεν, ο ιδιοκτητης φιλικος και ειληκρινης,,,, Τι αλλο να ζητησεις μετα απο μια 5ωρη βολτα στο κεντρο της Αθηνας..
Αυτό το μαγαζί είναι must σε όσους βολταρουν στο κέντρο!!
Άσε που κάνεις και ταξίδι στον χρόνο

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By 224v
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:Μετα απο αρκετα χρονια ξαναεφαγα στο διπορτο... (Σωκρατους - Θεατρου υπογειο). Γευσεις απο το παρελθον γνησιες και οικονομικες... Περιβαλλον πραγματικο και οχι δηθεν, ο ιδιοκτητης φιλικος και ειληκρινης,,,, Τι αλλο να ζητησεις μετα απο μια 5ωρη βολτα στο κεντρο της Αθηνας..
Αυτό το μαγαζί είναι must σε όσους βολταρουν στο κέντρο!!
Άσε που κάνεις και ταξίδι στον χρόνο

Από το Redmi Note 4

Η γυναικα μου επαθε την πλακα της γιατι δεν ειχε ξαναπαει.... Ο,τι μας εφερε της θυμησε γευσεις απο πολυ παλια... ακομα και το κρασι του ειναι παλαιας κοπης, μας ειπε οτι εχει οικογενειακα αμπελια στο Κοροπι και φτιαχνει παντα απο δικο του μουστο σταθερη ποιοτητα και γευση. (οχι το καλλυτερο ισως, αλλα για οποιον θελει να θυμηθει... ειναι must), γεματο ξενους!!! εβραιους οπως μας ειπε... οι περισσοτεροι...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#499257 Διάβαζα τη λίστα του όλιβ για τα τοπ εστιατόρια. Έχει πέσει τόσο ο πήχυς? Είναι δυνατόν πανάκριβες μετριότητες τύπου Παπαιωάννου και Κρητικός, διαρκώς μέσα στην οχλαγωγία και στις παιδικές μερίδες να είναι μέσα? :dizzy:

Όταν είμαι Σωκράτους πάω, τι πρωτότυπο, στους Άραβες.
Φαλάφελου άκμπαρ :metalo:
Άβαταρ μέλους
By 224v
dstou έγραψε:Διάβαζα τη λίστα του όλιβ για τα τοπ εστιατόρια. Έχει πέσει τόσο ο πήχυς? Είναι δυνατόν πανάκριβες μετριότητες τύπου Παπαιωάννου και Κρητικός, διαρκώς μέσα στην οχλαγωγία και στις παιδικές μερίδες να είναι μέσα? :dizzy:

Στην Πλατεια Βαθης να πας για συγκριση... Λιοσιων 2... οχι σε αυτον στην πλατεια επανω στον πιο πισω... 1.5 ευρω θεικο...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dstou έγραψε:Διάβαζα τη λίστα του όλιβ για τα τοπ εστιατόρια. Έχει πέσει τόσο ο πήχυς? Είναι δυνατόν πανάκριβες μετριότητες τύπου Παπαιωάννου και Κρητικός, διαρκώς μέσα στην οχλαγωγία και στις παιδικές μερίδες να είναι μέσα? :dizzy:

Καλά το 14/20 για το Ark με έστειλε αδιάβαστο! :dizzy:
Μιλάμε για απαράδεκτο φαγητό, ειδικά αν σκεφτείς πως είναι πανάκριβο.
Βλέπω πως το Βαρούλκο έχει 16.5/20. Εκεί θα συμφωνήσω, αν και επειδή πλέον έχει πάρα πολύ κόσμο, θέλει προσοχή, γιατί πάντα είναι δύσκολο να εξυπηρετήσεις σωστά τόσους πολλούς.
Εμ, ο Γλυκάνισος στα 14/20 στην Θεσσαλονίκη; Συμπαθέστατο, καλό φαγητό, αλλά τίποτε ιδιαίτερο.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την λίστα, για όσα (λίγα) τουλάχιστον ξέρω από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Στην Πλατεια Βαθης να πας για συγκριση... Λιοσιων 2... οχι σε αυτον στην πλατεια επανω στον πιο πισω... 1.5 ευρω θεικο...

Ο πιο πίσω, ήτοι το 3ο αν βάλεις ότι τα δύο είναι πάνω στην πλατεία, είναι προσωπικός μου φίλος. Δεν υπάρχει πιθανότητα να περάσουν πάνω από 15 μέρες και να μην βρεθώ εκεί. Δεν έχω πατήσει σε σουβλατζίδικο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. :)
Παίρνω συνήθως το κοτόπουλο ή το κεμπάπ, πάντα με καυτερή σάλτσα και αιράνι. Και στο καπάκι και ένα πακετάκι σιροπιαστά Βυρηττού σε μπουκίτσες. :eat:
Στη Σωκράτους έχει και κάτι φανταστικές πιτούλες με φούλια, γκουρμέ λέβελ. :eat: :eat:
Τελευταία επεξεργασία από dstou και 02 Απρ 2018, 16:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Anonymous Founder έγραψε:Εμάς μας άρεσε.... :help:
Τι πήρατε; Εμείς θαλασσινά κυρίως.
Το βρήκα πρωτότυπο σαν μενού. Όχι φθηνό, ούτε πανάκριβο επίσης.
Για τα γενέθλια της :inlove: .
:oops:

και εμεις τα θαλασσινά πήραμε.

Εγω το βρηκα πολυ ακριβο για αυτο που φαγαμε. Και οι 4 αποφασισαμε οτι ειναι απο τα μαγαζια που δεν ξαναπας.

Εκτος απο το φαγητο εγιναν και 2 σοβαρα λαθη του προσωπικου.

Σε μια ατσαλη κινηση του σερβιτορου και ο τροπος που πηρε τον ξυλινο καταλογο επεσε το κινητο της γυναικας κατω και εσπασε η οθονη. Δεν πηραμε χαμπαρι στην αρχη τι εγινε, ο σερβιτορος εκανε τον Αλεκο και μετα δεν καναμε φασαρια γιατι αντε βγαλε ακρη.

Το δευτερο ακομα πιο τραγικο αφου πληρωσαμε και φυγαμε μας σταματαει ο σερβιτορος στην πορτα και μας λεει
- "κυριε πληρωσατε λιγοτερα, συγγνωμη καναμε λαθος και σας χρεωσαμε αλλο τραπεζι πρεπει να δωσετε και αλλα λεφτα."
- "Μα πληρωσαμε κανονικα, οι αποδειξεις λενε τοσα οσα μας ζητησατε"
- "Μα η κοπελα στο ταμειο ειπε οτι δωσατε λιγοτερα"
- "Οχι πληρωσαμε οσα ελεγαν οι αποδειξεις και οσα μας ζητησατε"
- "Να κανω παλι τον ελεγχο. Α συγγνωμη εχετε δικιο"
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#499267 Καλά, τραγικά και τα δύο αυτά! :help:
Απαράδεκτη συμπεριφορά προσωπικού. :omg:
Το φαγητό πάντως εμάς μας άρεσε, εκτός από το ριζότο με τα χτένια που δεν άρεσε σε κανέναν από τους δύο. Τα άλλα τρία πιάτα ήταν πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#499268 Αυτο με τα χτενια δεν μου αρεσε καθολου. Ηταν καλομαγειρεμενο μεν αλλα γευστικα δεν μου αρεσε καθολου

Τραγικες ηταν οι μπρουσκετες με τις σαρδελες. Οι οποιες μαλλον μας προκαλεσαν σε ολους στομαχοπονο και τις οποιες στην αρχη ο σερβιτορος προσπαθησε να μας αποτρεψει να τις παρουμε.

Η σαλατα με το νιβατο και το κουλουρι θεσσαλονικης ειναι απο τις σαλατες που ανετα φτιαχνεις σπιτι.

Η ταραμοσαλατα με τα chips ηταν ωραια αλλα καπως δυσαναλογη η ποσοτητα της κρεμας με την ποσοτητα των chips. + τα chips εβγαζαν λαδιλα.

Ιδια λαδιλα εβγαλαν και οι πατατες με την στακα.

Η τυροπιτα ηταν ωραια.

Το χταποδι μου αρεσε παρα πολυ, οι υπολοιποι το βρηκαν πολυ απλο πιατο.

Η πατατοσουπα που πηραμε στην μεση ηταν ωραια αλλα για τα γουστα μου της ελειπε λιγο αλατακι.

Παραδεχομαι οτι ειμαι γενικα συντηριτικος στις γευσεις μου αλλα οι υπολοιποι που ειναι πιο ανεκτικοι εκαναν τα ιδια σχολια με μενα.