Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Ναι, αλλά τώρα τσμεδε πάπαλα... Λες να μου έρθει κι εμένα κανένα ραβασάκι αυτές τις μέρες;;; Εμάς το ταχυδρομείο αργεί πάντα μερικές μέρες, φαντάζομαι λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής (κέντρο Καλαμαριάς) :lol: :lol:

Δεν ισχύει για τους λοιπούς, μην ανησυχείς. Ίσχυε ανέκαθεν για τους μηχανικούς και μόνον.

Τις εισφορές ως Ε.Ε. τις βλέπουμε στο http://www.efka.gr --> Εκτύπωση Ειδοποιητηρίου με τους κωδικούς του Taxis και τον ΑΜΚΑ μας.

Edit: Και γιατροί και δικηγόροι τελικά.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 15 Φεβ 2017, 23:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mcduck
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Ναι, αλλά τώρα τσμεδε πάπαλα... Λες να μου έρθει κι εμένα κανένα ραβασάκι αυτές τις μέρες;;; Εμάς το ταχυδρομείο αργεί πάντα μερικές μέρες, φαντάζομαι λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής (κέντρο Καλαμαριάς) :lol: :lol:

Δεν ισχύει για τους λοιπούς, μην ανησυχείς. Ίσχυε ανέκαθεν για τους μηχανικούς και μόνον.

Τις εισφορές ως Ε.Ε. τις βλέπουμε στο http://www.efka.gr --> Εκτύπωση Ειδοποιητηρίου με τους κωδικούς του Taxis και τον ΑΜΚΑ μας.

Προσοχή, το www.efka.gr ΔΕΝ είναι το σωστό URL. Υπάρχει site εκεί το οποίο είναι αγνώστου ταυτότητας.
Το σωστό είναι www.efka.gov.gr.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mcduck έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Προσοχή, το http://www.efka.gr ΔΕΝ είναι το σωστό URL. Υπάρχει site εκεί το οποίο είναι αγνώστου ταυτότητας.
Το σωστό είναι http://www.efka.gov.gr.

Ακριβώς στο ίδιο url σε παραπέμπει για να δεις το ειδοποιητήριο σου και είναι πιο σύντομο από το efka.gov.gr :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:

Edit: Και γιατροί και δικηγόροι τελικά.

ΟΚ, δεν εμπίπτουμε σε κάποια από τις τρεις κατηγορίες... :s_dance

Προβλέπω τρελή πετυχεσά το νέο σύστημα, ιδίως το πρώτο 6μηνο θα βελάξουν όσοι είναι εκεί... :ninja:

Μετά θα έρθουν τα μειωμένα έσοδα και θ' αρχίσουμε για μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών, αύξηση φόρων, μείωση αφορολόγητου και θα βελάξουν και οι υπόλοιποι... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#365390 Νομίζω πως δεν έχετε καταλάβει καλά το νέο σύστημα, χωρίς να δηλώνω κι εγώ ειδικός....
-Η υποχρεωτική καταβολή εισφορών, ΔΕΝ ισχύει μόνον για μηχανικούς, γιατρούς και λοιπούς πλέον. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ.
-Αν κλείσεις βιβλία, πληρώνεις σύμφωνα με τις εισφορές του τελευταίου έτους, και όχι σαν κάποιος που ΔΕΝ έχει δουλειά. Δηλαδή, για παράδειγμα εγώ φέτος πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα εισοδήματα τα περσινά, ακόμη κι αν δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ έσοδο. Επίσης, αυτά ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφούν σε μια εκκαθάριση, για τον ΕΦΚΑ του οφείλω αυτά τα χρήματα.
-Μόνον αν πιάσω δουλειά σαν μισθωτός ΑΜΕΣΑ, ξεμπλέκω. Γιατί τότε οι φετινές μου εισφορές, υπολογίζονται με τα φετινά μου εισοδήματα.
-Όπως είναι το σύστημα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράλογο. Θα μπορούσαν πολύ απλά να πληρώνεις ένα ποσό έναντι, ας πούμε το ελάχιστο, ή έστω κάτι παραπάνω, και ΚΑΤΟΠΙΝ να γίνεται η εκκαθάριση: τόσα έβγαλες, τόσα μου έδωσες προκαταβολή, τόσα μου χρωστάς. Απλό και χωρίς κανένα μπέρδεμα και χωρίς να γίνεται αυτή η αισχρή διαφοροποίηση, οι μισθωτοί να πάνε σύμφωνα με τα φετινά και οι ΕΕ σύμφωνα με τα περσινά, που σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αδικίες για ΟΛΟΥΣ.

Ξαναλέω, είναι απολύτως εξωφρενικό ως έχει, είναι απολύτως παράλογο και έχει τις στρεβλώσεις που έδειξα παραπάνω. Ως έχει, σε 1-2 χρόνια το πολύ, το σύστημα θα φέρνει πολύ λιγότερα χρήματα (βέβαια, λογικά στο τέλος θα χρωστάνε λιγότεροι, αφού τα λαμόγια θα είναι ΠΑΝΤΑ στην ελάχιστη εισφορά).

Όσοι είχατε ΚΑΙ μπλοκάκι, αλλά ήσασταν και μισθωτοί και κλείσατε τα βιβλία, δεν έχετε ν' ανησυχείτε πάντως. Όσοι ΕΕ ήταν στο πάλαι ποτέ ΤΕΒΕ και έκλεισαν μπλοκάκι και ΔΕΝ έχουν κάποια μισθωτή εργασία, πλέον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κανονικά.-

Ο ΕΝΦΙΑ και η φθορά που έφερε στην κυβέρνηση τότε, θα είναι απλό ανέκδοτο μπροστά στον ΕΦΚΑ και την τρομακτική επιβάρυνση που φέρνει σε ΠΟΛΥ κόσμο. Μιλάμε για ανθρώπους σαν την περίπτωσή μου που πάντα πληρώναμε και ποτέ δεν είχαμε χρέη. Τώρα, προφανώς δεν πρόκειται να δουν αυτά τα λεφτά από εμένα πέρα από τους πρώτους δύο μήνες που με πιάσανε... αδιάβαστο.
:vava:

Τα γράφω γιατί όπως φαίνεται κι εδώ μέσα, πολλοί δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς έχει παιχτεί... Και η λύση, είναι μόνον να γίνουν εταιρείες, σε χώρες μη ύποπτες, με τοπικό διαχειριστή, και οι εταιρείες να μην είναι εντελώς προσωπικές, αλλά με 2-3 συνεταίρους. Εκεί, ουσιαστικά μπορείς να είσαι νόμιμος, είτε τιμολογώντας υπηρεσίες μόνον, είτε τιμολογώντας με τριγωνικές συναλλαγές (ευρωπαϊκό κεκτημένο , έγινε και η εισφορο-φοροαποφυγή κεκτημένο...).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#365397 Ενα θετικο που βλεπω ειναι αφου θα πληρωσεις θα παρεις και στο τελος αναλογικα υψηλοτερη συνταξη απο αλλους που δεν θα πληρωνουν τιποτα. Και ιδιωτικη ασφαλεια να ειχες παλι θα πληρωνες ανεξαρτητα των εισοδηματων σου.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#365398 επειδή το ταμείο όμως είναι ενιαίο και επειδή πάρα πολλοί δίνουν ελάχιστες εισφορές και τελικά θα πρέπει να πάρουν κάποιο ελάχιστο ποσό που δε θα αναλογεί στις εισφορές τους (θα είναι υψηλότερο, έστω και αν μιλάμε για 300€) αυτοί που δίνουν εισφορές και μελλοντικά θα βγουν χαμένοι σε σχέση με αυτούς που τα κρατάνε τσέπη

όπως γίνεται και τώρα άλλωστε

η μόνη λύση σε αυτό είναι μείωση της υπογεννητικότητας (που είναι γενικότερο πρόβλημα και για πιο ισχυρές οικονομίες από τη δική μας) και αύξηση των αποδοχών

το παρόν σύστημα όπως έχει διαμορφωθεί είναι γελοίο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και δεν είναι άλλωστε ο σκοπός του να προσφέρει κάτι, απλά προσπαθούν να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό χωρίς επιτυχία φυσικά γιατί είναι ηλίθιοι

ένας νέος εργαζόμενος σήμερα δεν έχει κανένα νόημα να ονειρεύεται συντάξεις, αλλά το μόνο που μπορεί να εύχεται είναι να πεθάνει μια μέρα καθώς δουλεύει. να πεθάνει με σχετική αξιοπρέπεια..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 16 Φεβ 2017, 12:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
GTS έγραψε:Ενα θετικο που βλεπω ειναι αφου θα πληρωσεις θα παρεις και στο τελος αναλογικα υψηλοτερη συνταξη απο αλλους που δεν θα πληρωνουν τιποτα. Και ιδιωτικη ασφαλεια να ειχες παλι θα πληρωνες ανεξαρτητα των εισοδηματων σου.

Είσαι σίγουρος για αυτό?Γιατί παίζει στο τέλος να παίρνουν ολοι τα ίδια με πολύ μικρές διαφορές και ας εχουν πληρώσει κάποιοι πολλαπλάσια σε εισφορές
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#365402 εφόσον δεν παίζει να δοθούν συντάξεις των 100€ αλλά έστω των 300€ (σε παρούσες αξίες), αυτοί που δίνουν σήμερα 200αρικα εισφορές θα είναι συνολικά πιο κερδισμένοι από αυτούς που δίνουν χιλιάρικο ας πούμε και θα παίξουν στο 600αρι ώστε να υποστηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους

αλλά όπως και να΄χει δε μιλάμε σε καμιά περίπτωση για αξιοπρεπείς συνθήκες
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#365405 υποθέσεις κάνω..

εννοείται ότι θα είναι πιο αναλογικό πλέον, αλλά με τόσο χαμηλές εισφορές που παίζουν στην αγορά τι σύνταξη να βγει;

θα υπάρχει μια ελάχιστη εγγυημένη για την οποία θα πρέπει να βρεθούν χρήματα

και ποια είναι τα πιο εύκολα θύματα; αυτοί που πληρώνουν υψηλές εισφορές..

θα πάρουν μεν πιο υψηλές, αλλά θα πρέπει να επιδοτήσουν και τους υπόλοιπους
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Νομίζω πως δεν έχετε καταλάβει καλά το νέο σύστημα, χωρίς να δηλώνω κι εγώ ειδικός....
-Η υποχρεωτική καταβολή εισφορών, ΔΕΝ ισχύει μόνον για μηχανικούς, γιατρούς και λοιπούς πλέον. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ.
-Αν κλείσεις βιβλία, πληρώνεις σύμφωνα με τις εισφορές του τελευταίου έτους, και όχι σαν κάποιος που ΔΕΝ έχει δουλειά. Δηλαδή, για παράδειγμα εγώ φέτος πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα εισοδήματα τα περσινά, ακόμη κι αν δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ έσοδο. Επίσης, αυτά ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφούν σε μια εκκαθάριση, για τον ΕΦΚΑ του οφείλω αυτά τα χρήματα.
-Μόνον αν πιάσω δουλειά σαν μισθωτός ΑΜΕΣΑ, ξεμπλέκω. Γιατί τότε οι φετινές μου εισφορές, υπολογίζονται με τα φετινά μου εισοδήματα.
-Όπως είναι το σύστημα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράλογο. Θα μπορούσαν πολύ απλά να πληρώνεις ένα ποσό έναντι, ας πούμε το ελάχιστο, ή έστω κάτι παραπάνω, και ΚΑΤΟΠΙΝ να γίνεται η εκκαθάριση: τόσα έβγαλες, τόσα μου έδωσες προκαταβολή, τόσα μου χρωστάς. Απλό και χωρίς κανένα μπέρδεμα και χωρίς να γίνεται αυτή η αισχρή διαφοροποίηση, οι μισθωτοί να πάνε σύμφωνα με τα φετινά και οι ΕΕ σύμφωνα με τα περσινά, που σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αδικίες για ΟΛΟΥΣ.

Xωρίς φυσικά να διαφωνώ στο προφανές που γράφεις, μπορούν με διάταξη που θεωρεί τους ΕΕ με μπλοκάκι σε έναν εργοδότη να τους περάσει ως μισθωτούς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, οπότε τουλάχιστον αυτοί να γλυτώσουν και να μην υπάρχει η (σχεδόν αναποφευκτη) πρόσληψη με ελάχιστο + μαύρα.