- 05 Ιαν 2015, 16:29
Και επιτέλους κάποιος ρωτάει κάτι σχετικό με ουρολογία!
Λοιπόν, σοβαρά τώρα:
Από τη στιγμή που κάποιος αναφέρει την περίφημη φράση "ξεκινήσαμε να προσπαθούμε", η όλη διαδικασία γονιμοποίησης πάει περίπατο, γιατί απλούστατα χάνεται το στοιχείο του αυθορμητισμού και το άγχος ξεκινά να επικρατεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.
Τα ποσοστά επιτυχούς σύλληψης για υγιή ζευγάρια για κάθε μήνα ελεύθερων, τακτικών επαφών κυμαίνονται στο 15-20%. Αθροιστικά όμως, μέσα στο 1ο έτος περίπου 80+% των ζευγαριών έχουν επιτυχημένη σύλληψη και τα ποσοστά σε βάθος διετίας φτάνουν περίπου το 95%. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το 3μηνο που αναφέρεις είναι "φυσιολογικό". Οι οδηγίες αναφέρουν ότι για γυναίκες κάτω των 35 ο έλεγχος υπογονιμότητας ξεκινάει μετά από ένα έτος ελεύθερων και τακτικών επαφών, ενώ για γυναίκες άνω των 35 στους 6 μήνες. Φυσικά κάπνισμα, παχυσαρκία, κατάχρηση ποτού κλπ είναι επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες.
Μην υποκύπτετε στο άγχος. Έχω δει ζευγάρια που έχουν καταντήσει ψυχαναγκαστικά με τις περίφημες γόνιμες ημέρες, τις ημέρες ωορηξίας, τη συχνότητα των επαφών τους ακόμα και την ώρα διενέργειας (!) ή και τις πρακτικές που ακολοθούν κατά τη διάρκεια ή και μετά την επαφή. Έχω γνωρίσει κοπέλες που κάθονταν με τα πόδια ψηλά 45 λεπτά (!) μετά την επαφή. Καταλαβαίνετε την απογοήτευσή τους κάθε φορά που στα 3ms καθυστέρησης έκαναν τεστ κύησης και έβλεπαν μία γραμμούλα. Και αυτό γιατί απλώς, έπεφταν στο 80% μη σύλληψης που αναμένεται κάθε μήνα. Και έχω δει και ζευγάρια που το πήραν απόφαση ότι δεν θα κάνουν παιδιά, μερικά υιοθέτησαν κιόλας και λίγο καιρό μετά ήρθε κύηση.
Αυτά. Απολαύστε ό,τι κάνετε και θα έρθει. Η στατιστική αυτό δείχνει.