Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#58618 Το άγχος αποδεδειγμένα χαλάει την συνταγή. Ξέρετε ότι το σύστημα δουλεύει, είστε και οι δύο σε όχι υπερβολική ηλικία οπότε το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή θα συμβεί. 6-12 μήνες μετά μπορείτε να ψαχτείτε, ξεκινήστε από σπερμοδιάγραμμα. Είναι το πιο εύκολο και λιγότερο επεμβατικό και σου δίνει περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς για να το βελτιώσεις. Ενώ αν το αφήσεις στο τέλος έχεις χάσει χρόνο, το σπέρμα θέλει καιρό για να στρώσει, νομίζω θέλει ~2,5 μήνες η κάθε νέα γενιά σπερματοζωαρίων. Οπότε τυχόν πιθανή βελτίωση θα φανεί μετά από 2-3 κύκλους δηλαδή 5-8 μήνες.
Γενικά αυτό που τώρα δεχόμαστε σαν φυσιολογικό σπέρμα πριν από 20 χρόνια το λέγαμε χάλια. Αυτό δείχνει και ότι σαν είδος πάμε κατά διαόλου και τείνουμε προς εξαφάνιση....

(οι παραπάνω πληροφορίες έχουν το authority της σύζύγου που είναι μοριακή βιολόγος-γενετίστρια με διδακτορικό στο σπέρμα!)
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#58700 Και επιτέλους κάποιος ρωτάει κάτι σχετικό με ουρολογία! :yahoo:

Λοιπόν, σοβαρά τώρα:

Από τη στιγμή που κάποιος αναφέρει την περίφημη φράση "ξεκινήσαμε να προσπαθούμε", η όλη διαδικασία γονιμοποίησης πάει περίπατο, γιατί απλούστατα χάνεται το στοιχείο του αυθορμητισμού και το άγχος ξεκινά να επικρατεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Τα ποσοστά επιτυχούς σύλληψης για υγιή ζευγάρια για κάθε μήνα ελεύθερων, τακτικών επαφών κυμαίνονται στο 15-20%. Αθροιστικά όμως, μέσα στο 1ο έτος περίπου 80+% των ζευγαριών έχουν επιτυχημένη σύλληψη και τα ποσοστά σε βάθος διετίας φτάνουν περίπου το 95%. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το 3μηνο που αναφέρεις είναι "φυσιολογικό". Οι οδηγίες αναφέρουν ότι για γυναίκες κάτω των 35 ο έλεγχος υπογονιμότητας ξεκινάει μετά από ένα έτος ελεύθερων και τακτικών επαφών, ενώ για γυναίκες άνω των 35 στους 6 μήνες. Φυσικά κάπνισμα, παχυσαρκία, κατάχρηση ποτού κλπ είναι επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες.

Μην υποκύπτετε στο άγχος. Έχω δει ζευγάρια που έχουν καταντήσει ψυχαναγκαστικά με τις περίφημες γόνιμες ημέρες, τις ημέρες ωορηξίας, τη συχνότητα των επαφών τους ακόμα και την ώρα διενέργειας (!) ή και τις πρακτικές που ακολοθούν κατά τη διάρκεια ή και μετά την επαφή. Έχω γνωρίσει κοπέλες που κάθονταν με τα πόδια ψηλά 45 λεπτά (!) μετά την επαφή. Καταλαβαίνετε την απογοήτευσή τους κάθε φορά που στα 3ms καθυστέρησης έκαναν τεστ κύησης και έβλεπαν μία γραμμούλα. Και αυτό γιατί απλώς, έπεφταν στο 80% μη σύλληψης που αναμένεται κάθε μήνα. Και έχω δει και ζευγάρια που το πήραν απόφαση ότι δεν θα κάνουν παιδιά, μερικά υιοθέτησαν κιόλας και λίγο καιρό μετά ήρθε κύηση.

Αυτά. Απολαύστε ό,τι κάνετε και θα έρθει. Η στατιστική αυτό δείχνει. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
mrnoname έγραψε:Και επιτέλους κάποιος ρωτάει κάτι σχετικό με ουρολογία! :yahoo:

Λοιπόν, σοβαρά τώρα:

Από τη στιγμή που κάποιος αναφέρει την περίφημη φράση "ξεκινήσαμε να προσπαθούμε", η όλη διαδικασία γονιμοποίησης πάει περίπατο, γιατί απλούστατα χάνεται το στοιχείο του αυθορμητισμού και το άγχος ξεκινά να επικρατεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Τα ποσοστά επιτυχούς σύλληψης για υγιή ζευγάρια για κάθε μήνα ελεύθερων, τακτικών επαφών κυμαίνονται στο 15-20%. Αθροιστικά όμως, μέσα στο 1ο έτος περίπου 80+% των ζευγαριών έχουν επιτυχημένη σύλληψη και τα ποσοστά σε βάθος διετίας φτάνουν περίπου το 95%. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το 3μηνο που αναφέρεις είναι "φυσιολογικό". Οι οδηγίες αναφέρουν ότι για γυναίκες κάτω των 35 ο έλεγχος υπογονιμότητας ξεκινάει μετά από ένα έτος ελεύθερων και τακτικών επαφών, ενώ για γυναίκες άνω των 35 στους 6 μήνες. Φυσικά κάπνισμα, παχυσαρκία, κατάχρηση ποτού κλπ είναι επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες.

Μην υποκύπτετε στο άγχος. Έχω δει ζευγάρια που έχουν καταντήσει ψυχαναγκαστικά με τις περίφημες γόνιμες ημέρες, τις ημέρες ωορηξίας, τη συχνότητα των επαφών τους ακόμα και την ώρα διενέργειας (!) ή και τις πρακτικές που ακολοθούν κατά τη διάρκεια ή και μετά την επαφή. Έχω γνωρίσει κοπέλες που κάθονταν με τα πόδια ψηλά 45 λεπτά (!) μετά την επαφή. Καταλαβαίνετε την απογοήτευσή τους κάθε φορά που στα 3ms καθυστέρησης έκαναν τεστ κύησης και έβλεπαν μία γραμμούλα. Και αυτό γιατί απλώς, έπεφταν στο 80% μη σύλληψης που αναμένεται κάθε μήνα. Και έχω δει και ζευγάρια που το πήραν απόφαση ότι δεν θα κάνουν παιδιά, μερικά υιοθέτησαν κιόλας και λίγο καιρό μετά ήρθε κύηση.

Αυτά. Απολαύστε ό,τι κάνετε και θα έρθει. Η στατιστική αυτό δείχνει. :iconcool:

Μεγάλη κουβέντα είπες :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#58714 Εγώ μια χαρά το απολαμβανω !!
Η γυναικα έχει αγχωθει , προσπαθώ να την ξεαγχωσω..

Υ.γ
15-20% το θετικό ποσοστο κάθε μήνα; περίμενα πιο πολύ..

Υ.γ2
Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις παιδιά
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#58863 @QsisVTS
Ναι, παίρνω ειδικότητα.

@dimik
Να κοπούν οι ψυχαναγκασμοί παρακαλώ! :rtfm:

@giannik1977
Ναι αλλά στο έτος ή στη διετία τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα, έτσι δεν είναι; :s_thumbsup
ΞΕΑΓΧΩΣΕ ΤΗΝ !!! :lol:

Το θέμα είναι ότι μέχρι να παντρευτούν-επισημοποιήσουν τέλος πάντων, όλα τα ζευγάρια αγχώνονται σε κανένα "ατύχημα" μην έρθει εγκυμοσύνη. Με το που θα παντρευτούν, αγχώνονται για το πώς θα πετύχουν εγκυμοσύνη!
Άβαταρ μέλους
By gianik
#58901 Μπραβο , οι γιατροι του φορουμ αυξανονται !!
Κοstis 20 (οφθαλμιατρος)
Peter pan (ορθοπαιδικος)
Coupeas (γυναικολογος, με τοσα που εχει δει..)

Σορρυ αν ξεχνω καποιον
Άβαταρ μέλους
By dimviii
giannik1977 έγραψε:Coupeas (γυναικολογος, με τοσα που εχει δει..)

:lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
mrnoname έγραψε:@QsisVTS
Ναι, παίρνω ειδικότητα.

Είχα πρόσφατα παρέδωσε με την ειδικότητα σου για ένα "ξεσκούφωμα" που έκανα λόγω σ.α.λ. που μου προέκυψε τους προηγούμενους μήνες :vava:

Τραυματική εμπειρία, αλλά τώρα τα πιο ζόρικα πέρασαν περιμένω πλήρη ανάρρωση να ξαναρχίσω τη δράση :superman:

Πολύ buthcer-ιρια ρε φιλέ αυτή η δουλειά και σε ευαισθητα μέρη :lipsealed: να ταν καμιά καρδιά να πάει στο διάολο :lol: θα το προτιμούσα.

Και αυτός που με έκανε πριν με βάλει μέσα είχε δύο κιρσοκήλες και την επομένη που πήγα για να βγάλει γαζες είχε έναν όγκο στο προστάτη.. Εγώ ήμουν το ευκολακι του διημέρου

Καλό κουράγιο στη συνέχεια σου εύχομαι αν και πιστεύω ότι σαν γιατρός θα είσαι ήδη αρκετά αναίσθητος με όλων των ειδών τις σφαγές
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58991 Δυστυχώς δύσκολα βρίσκεις καλό ουρολογο....Έχω δει τραγικά λάθη.
Εγω δύο έχω βρει.Και οι δυο BMWfans... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#59020 πω πω βρε kostis μη το γρουσουζεύεις :lol: για μια απλή περιτομούλα πήγα, πόσο στραβά να πάει;
(ναι ξέρω μπορεί να πάει ακόμα και αυτή)

επλίζω να μη ξαναχρειαστώ για άλλα 30-40 χρόνια αυτή την ειδικότητα
Άβαταρ μέλους
By otso
#67204 τελικα τι συμβαινει ; αν παιρνεις αντιβιωση απαγορευεται το αλκοοολ; ενας σουηδος γιατρος μου ειχε πει οτι ειναι αστικος μυθος και οτι δεν εχει καμμια σχεσει το ενα με το αλλο. εδω ομως οσοι εχω συναντησει επιμενουν οχι αντιβιωση και αλκοολ.
παιρνω αντιβιωση και εχω αναγκη να πιω , ιδιως αυριο με τα αποτελεσματα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#67213 Θα έλεγα να διαβάσεις το φυλλάδιο μέσα στο κουτί της αντιβίωσης. Εκεί θα εξηγεί τι γίνεται για το συγκεκριμένο φάρμακο, δεν είναι όλα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
otso έγραψε:παιρνω αντιβιωση και εχω αναγκη να πιω

Κομματάκι unbelievable uh?

Tapatalk & XT1068