Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#62970 να μπαταρει ειναι αμφιβολο αν βγαινω απο τα πλαγια αυτο το φοβαμαι αμα βγω απο πισω το θεμα μου ειναι στις αντιριδες για αυτο λεω να τις αλλαξω με καποιου ειδους σωληνα ωστε να ειναι πιο "σκληρο"
Άβαταρ μέλους
By trident1971
cabala10 έγραψε:να μπαταρει ειναι αμφιβολο αν βγαινω απο τα πλαγια αυτο το φοβαμαι αμα βγω απο πισω το θεμα μου ειναι στις αντιριδες για αυτο λεω να τις αλλαξω με καποιου ειδους σωληνα ωστε να ειναι πιο "σκληρο"

το πλαγια το φοβαμαι. Το πισω οχι, μια και εχεις ολο το βαρος του κρεβατιου και απλωμενο και μακρια
οι αντηριδες μολις παρουν μποσικα δε θα πηγαινουν πουθενα αν τις εχεις ασφαλισει σωστα. μα ηταν ετσι, στις κολωνες της ΔΕΗ παλια που ειχε αντηριδες με 45 μοιρες γωνια θα γερνανε μετα απο λιγο καιρο.

Α, και υποψη: Pics or it didn't happen, μη γινει σαν τις ξαδερφες που ολο ακουγαμε αλλα δε βλεπαμε... :lol:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#63013 δεν νομιζω οτι θα εβγαζα την οικογενεια μου φορα παρτιδα....
αλλα οταν με το καλο απο την αλλη παρασκευη που θα εχω ολα τα υλικα θα ανεβασω πραγμα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
cabala10 έγραψε:δεν νομιζω οτι θα εβγαζα την οικογενεια μου φορα παρτιδα....
αλλα οταν με το καλο απο την αλλη παρασκευη που θα εχω ολα τα υλικα θα ανεβασω πραγμα

Αναμενουμε
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#63055 Σκληρα ξυλα ειναι η Οξυα, Η Δρυς, το ιροκο, το δεσποτακι. Αν μεγαλωσεις την βαση του κρεβατιου δεν θα εχεις προβλημα ανατροπης του κρεβατιου.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#63524 Αν μεγαλώσει την βάση θα φαίνεται και θα χαθεί η αίσθηση του κρεβατιού που αιωρείται. :)

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#64231 Επανέρχομαι στα περί ραφιών:
Πήγα και είδα τα 'στυλάτα' στο Leroy-Merlin. Ισχυρίζονται ότι αντέχουν βάρος 40 kg, που καλύπτει τις ανάγκες μου. Ωστόσο εξακολουθώ να τα θεωρώ υπέρμετρα ακριβά (55 €/ράφι μαζί με τη βάση του).

Βρήκα Element System στο Praktiker αλλά δε βρήκα ράφι με βάθος 40 εκ. Το καλύτερο ήταν 35 εκ. και έχω την αίσθηση ότι όλα είχαν μήκος 80 εκ., οπότε χάνω χώρο και στις δυο διαστάσεις και δεν είναι καλή ιδέα. Θα ξαναδώ μήπως είχε 60x35 ώστε να βάλω δύο σετ και να έχω συνολικά 120x35 (αν και τα 40 εκ. μου είναι αρκετά απαραίτητα).

Πήγα σε μαγαζί που εμπορεύεται Element System και εκεί είχαν μόνο ράφια 60x30, μπορούν όμως να μου δώσουν τις βέργες και τα μπράτσα με κόστος 23 € και μετά να κόψω ξύλα και να τα περάσω μόνος μου...δυστυχώς όμως σε μη τυποποιημένα προϊόντα είναι αρκετά κοπιαστικό να πετύχεις ακριβώς τις αποστάσεις, τρύπες κλπ...:(
Άβαταρ μέλους
By nEK
#64254 Τα element 80αρια ειναι. Και για φαρδος πρεπει ν βγαινει 40 διοτι νομιζω πως εχω ενα ζευγαρι
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#64257 Ναι βγαίνει γιατί μπράτσα 40εκ. υπάρχουν. Απλά θέλω κάτι με μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο :(
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#64261 To element system ειναι οι ραγες στον τοιχο και τα "Γ" των ραφιων. Οχι τα ραφια καθ' εαυτα.

Παρτε μεγαλο "Γ" (να φτανει μεχρι τα 2/3 τουλαχιστον του βάθους του ραφιου, αναλογα το βαρος που θες να βαλεις) εχει μεχρι και 60αρια τετοια αν θυμαμαι καλα, αρα βαζεις και ραφι 80 και παραπανω βαθος ανετα. Κοψτε σε ενα ξυλουργειο οτι ραφι θελετε. Sto leroy merlin εχει και ξυλα και κοντρα πλακε και στα κοβει επιτοπου.

@arrows
οτν λες πλατος
1) εννοεις πλατος (μια ακρη του ραφιου απο την αλλη δεξια και αριτερα οπως το κοιτας
2) ή εννοεις βαθος (αποσταση ακρης ραφιου πλησιεστερα στον τοιχο απο την πλησιεστερη σε εσενα οπως το κοιτας?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#64265 Είχα την αίσθηση ότι πάει πακέτο με τα ράφια, μιας και βρήκα τέτοια ράφια (μεταλλικά, όχι ξύλινα).

Στο παραπάνω post δε λέω πουθενά "πλάτος" αν διαβάσεις προσεκτικά.
Λέω βάθος και εννοώ την απόσταση από τον τοίχο προς τα εμένα. Αυτό δηλ. που περιγράφεις στο (2). Αυτή η διάσταση θα ήθελα να είναι 40 εκ, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο.

Μήκος εννοώ αυτό που περιγράφεις στο (1)....απόσταση από αριστερά προς δεξιά όπως το κοιτάς. Αυτό θα ήθελα να είναι min 0,90m και max 1,35m. Κατά προτίμηση γύρω στο 1,15-1,25m.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#64283 Μελετησε/φτιαξε το σκελετο που θες και μετα κοψε ραφια και εισαι ετοιμος. αν θυμαμαι καλα εχουν τα Γ τρυπες και τα βιδωνεις επο την κατω μερια.
Άβαταρ μέλους
By swiftakias
#64812 καμια ιδεα πως να βγαλω πλακάκια που εχουν ελαφρώς ξεκολλήσει, χωρις να τα σπάσω και να τα τοποθετήσω παλι; Εψαξα σε youtube κτλ αλλα σε κανενα δεν έλεγε ολη την διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
By glf
#64819 Εγώ ξύνω τον αρμόστοκο περιμετρικά με κατσαβίδι και μετά μπορείς με σπάτουλα να τα σηκώσεις αν εχουν ξεκολλήσει.
Μια σπάτουλα μπορεί να λυγίσει και με λίγο κόπο μπορεί και να κόψει λίγη κόλλα που μπορεί να πιάνει ακόμη.