Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#81976 Γιά τους μετά το 11 , ο νόμος Διαμαντοπούλου προβλέπει διαγραφή . Αλλά ήδη οι κανονισμοί έδιναν δυνατότητες παράτασης από την Σύγκλητο . Βέβαια τώρα μίλησαν γιά κατάργηση του νόμου .

Τα ΜΔΕ είναι από 1-2 χρόνια , οπότε το 2ν , είναι λογικότερο από το ν+2 .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:Το ν+2 ισχύει για τα φοιτητικά προνόμια (πάσο, λέσχη, συγγράμματα, κάρτα βιβλιοθήκης) και το ν * 2 (θεωρητικά) για πόσο καιρό έχεις το δικαίωμα να είσαι εγγεγραμμένος στο ίδρυμα...

Για το μεταπτυχιακό φαντάζομαι ισχύει ότι ορίζει κάθε πρόγραμμα. Στα του ΕΜΠ, δεν έχεις πολλές επιλογές να μην τελειώσεις στην ώρα σου... Γενικά το ν * 2 σε μτχ μου φαίνεται υπερβολικό

φίλη και συμφοιτήτρια (πτυχίο και μεταπτυχιακό) έκανε πριν ξεκινήσει και το δικό μας μεταπτυχιακό ένα στο ΕΜΠ (στα εφαρμοσμένα αν θυμάμαι σωστά) και την πήγε τόσο πίσω το θέμα της διπλωματικής (καταλήψεις και παπαριές) που παραλίγο να φτάσει να τελειώσει αυτό που κάνουμε μαζί πριν το πρώτο της :lol:

στα μεταπτυχιακά γενικά η διπλωματική είναι που σε κρατάει πίσω, στα μαθήματα οκ γίνεται να χρωστάς ανάλογα τη περίπτωση, αλλά γενικά δεν είναι πρόβλημα καμιά σχέση με πτυχίο

εμένα πάντως θα βγει εύκολα, μέχρι το σεπτέμβρη θα έχει φύγει
Άβαταρ μέλους
By famas
QsisVTS έγραψε:
εμένα πάντως θα βγει εύκολα, μέχρι το σεπτέμβρη θα έχει φύγει

θα σε βοηθήσει πιστεύεις άμεσα; Από ο,τι καταλαβαίνω εργάζεσαι ήδη στο ίδιο αντικείμενο που κάνεις μεταπτυχιακό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#82007 εργάζομαι σε αρκετά διαφορετικό αντικείμενο από τις σπουδές μου γενικά..
(θεωρητικά βέβαια και αυτό που δουλεύω -λογιστική- περιλαμβάνεται με μια ευρύτερη έννοια στις σπουδές μου, αλλά πρακτικά άλλα πράγματα έχω σπουδάσει)

το αν θα με βοηθήσει κάποια στιγμή στο μέλλον θα δούμε, γενικά πρέπει να αναθεωρήσω πολλά πράγματα σε ο,τι αφορά την εργασία διότι έχω μαλακιστεί αρκετά στη ζωή μου, αλλά στη κατάσταση που ζούμε δεν έχεις και τόσα πολλά περιθώρια να γίνονται όλα όπως τα θες.
το πιο σωστό θα ήταν να είχα ξεκινήσει να δουλεύω πάνω σε κάτι και μετά να κάνω ένα πιο σχετικό μεταπτυχιακό, αλλά δε μου έκατσε έτσι, όταν βρήκα δουλειά φυσικά και δεν είπα όχι. από την άλλη έχω κουράγιο ακόμα αν χρειαστεί να κάνω κι άλλο :lol: ποτέ δε βαριέμαι να είμαι φοιτητής

αλλά πέρα από την εργασία, το θέμα των σπουδών όπως έχω αναφέρει κάποιες σελίδες πίσω είναι κάτι που από ένα σημείο και μετά απλά άρχισε να με ευχαριστεί, δε το κοιτάω τόσο σα "προσόντα", ούτε είναι κάτι που με αγχώνει τόσο
μου αρέσει απλά να μαθαίνω πράγματα και ο,τι κάνω το κάνω γιατί με κάνει εμένα να νιώθω καλά, ούτε βαθμοθήρας είμαι ούτε βιάζομαι να τελειώσω με κάτι χωρίς να το κατέχω.
και πάνω στη δουλειά βεβαίως μαθαίνω και άλλα πράγματα πιο πρακτικά, που είναι χρήσιμα και ας είναι λιγότερο πολύπλοκα από άλλα πράγματα με τα οποία έχω καταπιαστεί.

ίσα ίσα αυτό με βοηθάει να στροφάρω πιο εύκολα
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#85470 Κρίμα..... :(

Σε πιάνει η ψυχή σου κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στα Πανεπιστήμια έτσι αχούρι που είναι.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#85475 Και παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα κόσμος που αντιδρά στην ύπαρξη ασφάλειας μέσα στα ιδρύματα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#85507 πόσο προβληματικοί είναι οι γραφιτάδες.. :thumbsdown:

καλύτερα τα σκυλιά που κατουράνε τα δέντρα και ας χέζουν και κάνα πεζοδρόμιο και πατάμε μετά τις σκατούλες
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#88370 διεκδίκησε και τα καταβληθέντα ... :shifty:

κάνε μας μια αποτίμηση όταν βρεις χρόνο... κόστος, εμπειρία κλπ κλπ, όλο και κάποιον θα ενδιαφέρει
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#88372 ασε red γιατί έμεινα με 3 μαθηματα πέρα από τα προβλεπόμενα 3 6μηνα και θα μου πάει 250€ το ένα μου λένε :x

να το παίξω "δε πληρώνω"; :whistlink:

το συνολικό κόστος είναι 7200 (το έριξαν σε σχέση με παλιά, αλλά έριξαν και τις ώρες διδασκαλίας, άρα και ύλης) και γενικά το έκανα πιο "συμπυκνωμένο" σε σχέση με πριν που ήταν 4 6μηνα

η εμπειρία είναι ανάμεικτη, οκ κάποια πράγματα ήταν νέα και ενδιαφέροντα, κάποια άλλα ήταν στο επίπεδο του πτυχίου (και παραπέρα βέβαια, αλλά ο κύριος όγκος πολλών αναλογιστικών μαθημάτων ήταν πτυχίο για μας τους στατιστικούς)
εντάξει ενδιαφέρον ήταν, ειδικά για αυτούς που ήρθαν από άλλα τμήματα νομίζω, θα μπορούσε σε πολλά σημεία να είναι και καλύτερο, δε τραβάω και τα βυζιά μου
θετικό είναι ότι πλέον έχει και πρακτική (που δεν πήρα γιατί δουλεύω), η οποία αν και λαχείο σε κάποιες περιπτώσεις που μου περιέγραψαν ήταν πολύ καλή και ουσιαστική

γενικά με χάλασε που σε κάποια πράγματα από κάποιους καθηγητές επικρατούσε η νοοτροπία του πτυχίου (διάβασε, παπαγαλισε, κάνε σκονάκια ξερωγώ και έλα να μου γράψεις τις ασκησούλες) , αλλά κάποιοι άλλοι είχαν πολύ ωραία νοοτροπία που δεν είχα δει στο πτυχίο και μου άρεσε αρκετά, ειδικά από τύπους που είναι στελέχη τραπεζών (με διδακτορικό) ή της τράπεζας της ελλάδος ή που έχουν κάνει και σε ξένα πανεπιστήμια

το μόνο που με χάλασε είναι ότι σε συνδυασμό με τη δουλειά μου έπεσε πολύ βαρύ και δεν ήταν η "βόλτα" που μου υποσχέθηκαν πολλοί που είχαν κάνει άλλα μεταπτυχιακά, γενικά έχει τα ζόρια του (για master), καμιά σχέση βέβαια με το κλάμα του πτυχίου, άλλωστε δεν είχαμε και όλο το dream team του πτυχίου για να πέσει το φουλ κλάμα :lol:

τώρα σε ο,τι άφορα την αγορά εργασίας, απλά κάνεις το σταυρό σου.. δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει και τόσο (Σε φάση να πάθουν πλακα μαζί σου επειδή έκανες ένα master, στα @@ τους) και αυτό το καταλάβαμε καλά μιλώντας κυρίως με αυτούς που είναι στελέχη τραπεζών ή ασφαλιστικών, αλλά και τα παιδιά στις πρακτικές τους. για να αρχίσουν κάπως να παθαίνουν τη πλάκα τους πρέπει να δίνεις μαθήματα στην ένωση (αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το αναλογιστικό κομμάτι) , εκεί παίζει η φάση, αλλά και το απαιτούμενο διάβασμα είναι εξωπραγματικό σε σχέση με ο,τι έχεις κάνει έως τώρα.
απλά όπως είμαστε τώρα που υπάρχει ανταγωνισμός και υπερπροσφορά προσόντων, καλό είναι να υπάρχει και για κάποιους συμφοιτητές μου που είναι ήδη σε ασφαλιστικές θα τους βοηθήσει ενδεχομένως να προχωρήσουν πιο ψηλά ή να περάσουν σε άλλα αντικείμενα και να εξελιχθούν τελοσπάντων

και το alba σκόπευε να ξεκινήσει ίδιο πρόγραμμα με σαφώς λιγότερα μαθήματα και μόνο ένα χρόνο..
δε ξέρω αν τελικά το ξεκίνησαν, θα το προτιμούσα ενδεχομένως για λόγους ευκολίας αν υπήρχε στην εποχή μου
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#88399 3 εξάμηνα + πρακτική-πτυχιακή ή 3 εξάμηνα όλα ?

Ανάλογα προγράμματα θεωρώ οτι τα κάνεις περισσότερο για εσένα και λιγότερο για άμεσο αντίκτυπο στον εργασιακό στίβο. Ίσως στο μέλλον που στρώσει η κατάσταση να εκτιμηθεί περισσότερο/σου δώσει μεγαλύτερη ώθηση...

Δεν νομίζω οτι κανείς πέρασε εύκολα όταν δούλευε και έκανε ταυτόχρονα master, όσο θεωρητικά εύκολο και να ήταν το επίπεδο (που και πάλι σχετικό είναι)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:3 εξάμηνα + πρακτική-πτυχιακή ή 3 εξάμηνα όλα ?

Ανάλογα προγράμματα θεωρώ οτι τα κάνεις περισσότερο για εσένα και λιγότερο για άμεσο αντίκτυπο στον εργασιακό στίβο. Ίσως στο μέλλον που στρώσει η κατάσταση να εκτιμηθεί περισσότερο/σου δώσει μεγαλύτερη ώθηση...

Δεν νομίζω οτι κανείς πέρασε εύκολα όταν δούλευε και έκανε ταυτόχρονα master, όσο θεωρητικά εύκολο και να ήταν το επίπεδο (που και πάλι σχετικό είναι)

είναι 3 6μηνα με: 6 μαθήματα στο πρώτο (4 υποχρεωτικά και τα άλλα 2 τα επιλέγεις μεταξύ 3 διαθέσιμων επιλογής) , 6 στο δεύτερο (ίδιο καθεστώς με το 1ο εξάμηνο) και στο τρίτο παίρνεις 2 επιλογής και πτυχιακή ή εναλλακτικά επιλέγεις 6 μαθήματα επιλογής και δε κάνεις πτυχιακή

και στο τρίτο εξάμηνο ΑΝ θες κάνεις και πρακτική

μέχρι στιγμής ένας από τους 38 που είμαστε στη σειρά μου τα τελείωσε όλα αυτά σε 3 6μηνα και παρουσιάζει και διπλωματική :lol: οι άλλοι θα καθυστερήσουν τουλάχιστον με την εργασία.
πέρισυ που ήταν κάμποσοι αυτοί που έπαιρναν 6 μαθήματα καθάριζαν ίσως πιο γρήγορα αν όλα πήγαιναν καλά, αλλά τους έβγαινε η παναγία μες στο 6μηνο γιατί έχει πολλές εργασίες
είσαι πιο άνετος με διπλωματιή και νομίζω ότι είναι και πιο "δημιουργικό"

επίσης δεν έχει part time τμήμα.. αυτή είναι η βλακεία, είχα μέρες που έφευγα 7 το πρωί από το σπίτι και τέλειωνα μάθημα στις 10 και ήμουν 22:30-23:00 σπίτι :vava:

ναι εγώ για πάρτη μου το έκανα, στα @@ μου για τη δουλειά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#88403 καθημερινά μαθήματα ?
ώρες / εβδομάδα?

Αντε να προλάβεις να διαβάσεις στην εξεταστική και μέσα σε όλα να στριμώξεις και καμια προπόνηση, παρέα, θηλυκό κλπ :lol: