Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Μην γράφεις μια εδώ και μια στο hi fi και χανόμαστε. Κατευθείαν στο hi fi μιας και μιλάμε για audio και όχι για τηλεόραση
Ναι αλλά εδώ πάει πιο πολύ διότι μιλάμε για Dolby Digital η home theater

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#780158 Διαβάζω/ βλέπω reviews αυτές τις μέρες και υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός για την Sonos, τοσο από την Samsung με το Q990 όσο και από την Sony με το Α700.
Το Samsung είναι και αρκετά φτηνότερο με το Sony να ξεπερνάει τα 2000 ευρώ αν πάρει κάποιος το sub και τα πίσω ηχεία.

Επιπλέον και οι 2 στα κορυφαία συστήματα τους χρησιμοποιούν και τα ηχεία του της τηλεόρασης ως επιπλέον κεντρικό ηχείο.

Αν αγόραζα κάτι αυτή την στιγμή θα ήταν το Α7000 με SW5 subwoofer και αργότερα τα RS5 ηχεία που δουλεύουν και με μπαταρία κυρίως γιατί η τηλεόραση είναι Sony και συνεργάζεται μαζί τους.

Η σκέψη σου για τις βάσεις τοίχου καλή αλλά μου χτυπάνε το OCD τα καλώδια.

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dimik έγραψε:
Η σκέψη σου για τις βάσεις τοίχου καλή αλλά μου χτυπάνε το OCD τα καλώδια.

< >

Τι να κάνουμε κάπου κάνουμε συμβιβασμους

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
Scotch έγραψε:
224v έγραψε:Έχει και στο Χαλάνδρι σέρβις η sony, Βασ.Γεωργιου Β 11,cometron η φίρμα

Δοκιμασμένο;

< >
Φίλος τους πήγε ηχεία, δεν μου είπε κάτι μετά, δείχνει οργάνωση το μαγαζί.

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Scotch έγραψε:Η Sony (kd-43xf8096), μετά από 3,5 χρόνια και ελάχιστη χρήση, μάλλον μας άφησε χρόνους. Αξίζει πιστεύετε να ασχοληθώ να την επισκευάσω (δεδομένου ότι τα 700 € που κόστισε δεν ήταν καθόλου λίγα); Αν δεν αξίζει, ποια προτείνουμε (40-43 ίντσες); Θα ήθελα να βλέπω netflix, cosmote tv, eon, disney+, κλπ, χωρίς εξωτερικά στικάκια, κλπ. Από αυτήν την άποψη ήταν πολύ βολική η Sony (android).

Anonymous Founder έγραψε:Βρες έναν καλό ηλεκτρονικό και πήγαινέ την, δεν έχεις να χάσεις κάτι, είναι καινούρια ακόμη φορά να την πετάξεις έτσι νομίζω.
Τι ακριβώς κάνει; Δεν ανοίγει καθόλου;

Την πήγα στην cometron τελικά. Η διάγνωση είναι "κεντρική πλακέτα". Κόστος 240 € (ανταλλακτικό και εργασία). Πρέπει να τους απαντήσω σήμερα αν θα προχωρήσω σε επισκευή ή όχι. Αξίζει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#782436 Πολλά τα λεφτά, αλλά θα χρειαστείς άλλα τόσα για να αγοράσεις μια καινούρια. Τι εγγύηση δίνουν μετά την επισκευή;
EDIT: Αν θέλεις Sony, τότε καλύτερα να την επισκευάσεις. Σε άλλες γνωστές μάρκες, υπάρχουν φθηνές τηλεοράσεις, αλλά δεν ξέρω πόσο ωραία εικόνα έχουν.
https://www.skroutz.gr/c/12/television/ ... er_dir=asc
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:
Scotch έγραψε:Η Sony (kd-43xf8096), μετά από 3,5 χρόνια και ελάχιστη χρήση, μάλλον μας άφησε χρόνους. Αξίζει πιστεύετε να ασχοληθώ να την επισκευάσω (δεδομένου ότι τα 700 € που κόστισε δεν ήταν καθόλου λίγα); Αν δεν αξίζει, ποια προτείνουμε (40-43 ίντσες); Θα ήθελα να βλέπω netflix, cosmote tv, eon, disney+, κλπ, χωρίς εξωτερικά στικάκια, κλπ. Από αυτήν την άποψη ήταν πολύ βολική η Sony (android).

Anonymous Founder έγραψε:Βρες έναν καλό ηλεκτρονικό και πήγαινέ την, δεν έχεις να χάσεις κάτι, είναι καινούρια ακόμη φορά να την πετάξεις έτσι νομίζω.
Τι ακριβώς κάνει; Δεν ανοίγει καθόλου;

Την πήγα στην cometron τελικά. Η διάγνωση είναι "κεντρική πλακέτα". Κόστος 240 € (ανταλλακτικό και εργασία). Πρέπει να τους απαντήσω σήμερα αν θα προχωρήσω σε επισκευή ή όχι. Αξίζει; :hmmm:

Για εμενα αξιζει αφου ειναι σχεδον καινουργια. Θες αλλα 120+ για μια αναλογη καινουργια. Μην την φτιαξεις μονο αν θα ηθελες να πας σε μεγαλυτερη
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Πολλά τα λεφτά, αλλά θα χρειαστείς άλλα τόσα για να αγοράσεις μια καινούρια. Τι εγγύηση δίνουν μετά την επισκευή;

Χμ, δεν το ρώτησα, φαντάζομαι 1 έτος.
Στις ίδιες ίντσες έχω αυτές τις επιλογές --> https://www.skroutz.gr/c/12/television/ ... .html?o=tv
Βλέπω πολλές κοντά στο κόστος επισκευής, δεν ξέρω αν αξίζουν όμως.

@ Νίκος Παπάς: Μεγαλύτερη δεν θέλω, είναι ήδη μεγάλη για το υπνοδωμάτιο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#782441 Το μεγάλη για υπνοδωμάτιο ποτέ δεν το κατάλαβα να πω την αλήθεια, μιας και η ελάχιστη απόσταση που βλέπουμε είναι 3 μέτρα (2 μέτρα μήκος το κρεβάτι, και άλλο 1 μέτρο από τον τοίχο, να τα 3 μέτρα). Συνήθως στο σαλόνι είναι μικρότερες οι αποστάσεις!
Αν σου δίνουν εγγύηση, νομίζω πως αξίζει να την φτιάξεις, αφού δεν θέλεις μεγαλύτερη. Εγώ πάντως έχω 47" και είναι μικρή, θεωρώ πως αν χαλάσει, θα πάρω 55" που χωράει οριακά (είναι τοποθετημένη σε εσοχή-έρκερ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#782443 Η αλήθεια είναι ότι το μάτι συνηθίζει και θέλεις όλο και μεγαλύτερη. Σ' εμάς είναι 2,80 ακριβώς η απόσταση μάτι-οθόνη.
Δεν είμαι αρνητικός για μεγαλύτερη, περισσότερο με απασχολεί αν θα την αντέξει η βάση στήριξης στον τοίχο (είναι και γυψοσανίδα).
55' έχω στο σαλόνι, που η απόσταση είναι 4 μέτρα. Το καλύτερο θα ήταν να βάλω αυτή στο υπνοδωμάτιο (είναι όμως πιστεύω αρκετά βαριά για τον τοίχο) και να έπαιρνα μία μεγαλύτερη για το σαλόνι.
Μήπως την φτιάξω τελικά...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Το μεγάλη για υπνοδωμάτιο ποτέ δεν το κατάλαβα να πω την αλήθεια, μιας και η ελάχιστη απόσταση που βλέπουμε είναι 3 μέτρα (2 μέτρα μήκος το κρεβάτι, και άλλο 1 μέτρο από τον τοίχο, να τα 3 μέτρα). Συνήθως στο σαλόνι είναι μικρότερες οι αποστάσεις!
Αν σου δίνουν εγγύηση, νομίζω πως αξίζει να την φτιάξεις, αφού δεν θέλεις μεγαλύτερη. Εγώ πάντως έχω 47" και είναι μικρή, θεωρώ πως αν χαλάσει, θα πάρω 55" που χωράει οριακά (είναι τοποθετημένη σε εσοχή-έρκερ.

Πολυ φως οι μεγαλες. Ειχα 32ρα στο υπνοδωματιο, καλα μου την πηρε ο γιος πλεον, και δεν την ανοιγα γιατι ενοχλουσε την :inlove: . Αν δεν την επαιρνε ο μικρος και χαλαγε δεν θα την αντικαθιστουσα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι το μάτι συνηθίζει και θέλεις όλο και μεγαλύτερη. Σ' εμάς είναι 2,80 ακριβώς η απόσταση μάτι-οθόνη.
Δεν είμαι αρνητικός για μεγαλύτερη, περισσότερο με απασχολεί αν θα την αντέξει η βάση στήριξης στον τοίχο (είναι και γυψοσανίδα).
55' έχω στο σαλόνι, που η απόσταση είναι 4 μέτρα. Το καλύτερο θα ήταν να βάλω αυτή στο υπνοδωμάτιο (είναι όμως πιστεύω αρκετά βαριά για τον τοίχο) και να έπαιρνα μία μεγαλύτερη για το σαλόνι.
Μήπως την φτιάξω τελικά...

Μπορείς να πάρεις και μια βάση στήριξης άλλου τύπου, που πιάνει στο ταβάνι ή στο πάτωμα. Υποθέτω όμως πως η γυψοσανίδα θα έχει κάθετα στηρίγματα, οπότε με μια κατάλληλη βάση δεν τίθεται θέμα. Δοκίμασε με το χέρι σου να χτυπήσεις την γυψοσανίδα για να δεις που περνάνε στηρίγματα. Αυτά δένουν στο πάτωμα και στο ταβάνι, αν όλος ο τοίχος είναι γυψοσανίδα.
55" στα 4 μέτρα, είναι θα έλεγα μικρή σαν διάσταση. Θα πήγαινα τουλάχιστον σε 75" αν είχα τα χρήματα. Αλλιώς και οι 65" είναι ΟΚ (εγώ βλέπω σε λιγότερο από 3 μέτρα στις 65" για παράδειγμα και είναι μια χαρά (όχι για παραπάνω από 65"πάντως, εκεί είναι το όριο στην περίπτωσή μου).
Εγώ θα έβαζα σίγουρα την 55" στο υπνοδωμάτιο και θ'αγόραζα άλλη για το σαλόνι στην θέση σου.

Νίκος Παππάς έγραψε:Πολυ φως οι μεγαλες. Ειχα 32ρα στο υπνοδωματιο, καλα μου την πηρε ο γιος πλεον, και δεν την ανοιγα γιατι ενοχλουσε την :inlove: . Αν δεν την επαιρνε ο μικρος και χαλαγε δεν θα την αντικαθιστουσα

Δεν ήξερα πως είσαι σε τόσο μεγάλη ηλικία που δεν γνωρίζεις ν'αλλάζεις προφίλ στα χρώματα και στην φωτεινότητα ΝΠ...
:lol:
Ήμαρτον! :s_hang
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Πολυ φως οι μεγαλες. Ειχα 32ρα στο υπνοδωματιο, καλα μου την πηρε ο γιος πλεον, και δεν την ανοιγα γιατι ενοχλουσε την :inlove: . Αν δεν την επαιρνε ο μικρος και χαλαγε δεν θα την αντικαθιστουσα

Δεν ήξερα πως είσαι σε τόσο μεγάλη ηλικία που δεν γνωρίζεις ν'αλλάζεις προφίλ στα χρώματα και στην φωτεινότητα ΝΠ...
:lol:
Ήμαρτον! :s_hang

Οταν εχεις μαθει να κοιμασαι σε σκοταδι, που ακομα και η ενδειξη θερμοκρασιας του κλιματιστικου φωτιζει μπλε ολο το δωματιο (ευτυχως που σβηνει αν θες) , ο,τι μα ο,τι και να κανεις με την φωτεινοτητα της τηλεορασης θα ενοχλει. Δεν ειναι θεμα ηλικας αλλα συνηθειας.

Πιο επιστημονικα..... Ρε αει 'σα περα :s_tongue :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Μπορείς να πάρεις και μια βάση στήριξης άλλου τύπου, που πιάνει στο ταβάνι ή στο πάτωμα. Υποθέτω όμως πως η γυψοσανίδα θα έχει κάθετα στηρίγματα, οπότε με μια κατάλληλη βάση δεν τίθεται θέμα. Δοκίμασε με το χέρι σου να χτυπήσεις την γυψοσανίδα για να δεις που περνάνε στηρίγματα. Αυτά δένουν στο πάτωμα και στο ταβάνι, αν όλος ο τοίχος είναι γυψοσανίδα.
55" στα 4 μέτρα, είναι θα έλεγα μικρή σαν διάσταση. Θα πήγαινα τουλάχιστον σε 75" αν είχα τα χρήματα. Αλλιώς και οι 65" είναι ΟΚ (εγώ βλέπω σε λιγότερο από 3 μέτρα στις 65" για παράδειγμα και είναι μια χαρά (όχι για παραπάνω από 65"πάντως, εκεί είναι το όριο στην περίπτωσή μου).
Εγώ θα έβαζα σίγουρα την 55" στο υπνοδωμάτιο και θ'αγόραζα άλλη για το σαλόνι στην θέση σου.

Κι εγώ αυτό θα έκανα, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ και είναι ολόκληρη ιστορία (από το να βρω ποια τηλεόραση, ποια βάση, ποιος μάστορας θα την τοποθετήσει, κοκ). Οπότε μάλλον κλίνω προς το να φτιάξω τη Sony να ξεμπερδεύω :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#784989 Εχω μια 24αρα F&U στο υπνοδωματιο αλλα επειδη εχω παρατηρησει οτι πλεον τους χειμωνες ολο και περισσοτερο βλεπουμε τηλεοραση στο κρεβατι, λεω να κανω μια μικρη αναβαθμιση
Σκεφτομαι για 32αρα, η αποσταση θεασης παραπανω απο 3μ δεν ειναι

Απο τα λιγα που διαβαζω, το 720p του HD Ready, σε αυτην την αποσταση δεν εχει μεγαλη διαφορα απο το 1080 του FHD